Abartma değil oyun dünyası artık böyle oldu indie gamelere bile 50-60 dolar çekiyolar bu zamanda çıkınca görürüz 90'ın altına çıkma ihtimali 0. |
“GTA 6’nın fiyatı 100 dolar olabilir”: Bu iddia gerçekçi mi? (3. sayfa)
-
-
Bunlar çok yanlış düşünceler. Mobil oyunların çoğu çöp ve zırva. Sana cevap yazan arkadaşla aynı fikirdeyim resmen dolandırıcılık. Bunda tüketicinin bilinçsizliği de var tabii. Oyun kültürü olmayan bir kitle var bu mobilciler de onları köküyor. Yoksa gerçek oyunlarda konsolda, PC'de oynanan oyunlardır.
Mesajlara konuya bakıyorum millet kendini kazıklatmaya bayağı istekli. Olsun diyen var, daha da yükselsin diye bekleyen var enteresan kafalar. Hayır haberin kendisi bile yemleme ama haber içinde bile editör açıklamış ama tabii okumuş çocuk "lan oğlum mal mısınız GTA VI 100 Dolar'dan satarsa diğer firmalar da oyun zam yapmayacak mı sanıyorsunuz, Ubisoft'u, Acitivision'u, EA'i acımaz her yıl biraz skin değiştirip aynı formülle koyduğu oyunların fiyatlarını anında arttır, enayi olmayın" dememiş de kibarca diğer firmalar da onları izler demiş.
Ne güzel iş ya söylenti dedikleri de muhtemelen firmaların adamları ortalığa bir şey yayıp nabız yokluyorlar ya da birileri eşşeğin aklına karpuz kabuğu sokuyor millet de anında onaylıyor. Arkadaşlar yapmayın. Daha oyunlar yeni nesle geçer geçmez zamlandı, bizde vergisi, komisyonu, otu boku deyince fiyatlar daha da artıyor. Hem oyun fiyatlarından şikayet ediyorsunuz hem de oyunlar pahalı olsun diye resmen sazan gibi atlıyorsunuz. Bunlar nabız yoklamasıdır. Sen 100 Doları normalleştirirsen 150 Dolar için nabzını yoklarlar. Zaten PS6 nesli gelince yine oyunlara zam yapacaklar.
GTA VI 70 Dolar değil 60 Dolar'dan satsa bile kâr edecek hem de hayvan gibi. Çünkü oyunu saldıktan sonra online'a abanacaklar skin satacakar, oyun parası satacaklar, oyunun kendisinin satışı zaten 100 milyonu bulacak. Adamlar hem sürümden kazanacak hem de asıl parayı bi 10 yıllık online ıvır zıvır satışlarından vuracaklar. Siz elin conisinin kapitalizmi yalamış yutmuş, kârı için müthiş bir performans gösteren firmaları düşünmeyin, kendi cebinizi düşünün önce. Yoksa verirler elinize 10K TL'lik GTA'yı. Adamlar zaten para basıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sen global olarak tepki görürüz diyorsun da buradakiler elin conisinin şirketinin bir ürünün 100 Dolar olmasına bedava diyor Millet kendini silkeletme peşinde, Rockstar 70 Dolar dese de bunlar çıkar yok en az 100 Dolara sat diye tepinir, yırtınır. Yok böyle bir akıl tutulması. Ben buradaki yorumları gözlemleyen bir firma yetkilisi olsam 300 Dolardan saplardım. Diğer firmalar da birden zamlara başlarlar zaten. Dandik oyunlarla fiyat kıyası yapanlar hem iyi hem de kötü oyunları daha pahalıya piyasada görmeye devam eder. Akıl, fikir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Artırıyorum oyun paralı , oyun içi paralı ve oyun dışıda paralı yani aylık abonman.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tarihin en çok beklenen oyunu 100dolar standart sürümü satsa ne kaybedecek. Ama bence düz hesap mantığı yanmış olur. 80dolar stardart sürüm koysunlar. Herkes alır.
-
Çöpse neden oynuyorsun?
-
GTA 6 için 70 dolar ile 100 dolar arasında hiçbir fark yok aslında. GTA 6 alacak adam 100 dolar olduğunda gene alacaktır. Satışları etkileyecek bir durum değil bu rakam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
100 dolar olsa ne olur olmasa ne olur gta için 30 dolar mı fazla veremeyecek adam? adamlar oyunda 10 katını harcıyor onun zaten
bize gelirsek zaten her şey fahiş fiyatlı alışmışız farketmez
-
haritada az gezinip silerim. gerek yok hikayesinin anlaşılamadığı bir oyunu oynamaya.
-
Birçok noktada sizinle aynı fikirdeyim fakat firma mobil sektörü illaki kıyas alıyordur, oradaki sistemsizliği sömürüyü görünce ellerindeki malzemeden kim bilir neler kazanacağız diyorlardır...
Benim kastım daha çok bir tespit mazur gördüğüm yok...
GTA6 için 100$ isteyebilirler açıkçası ben o parayı asla vermem, GTA4'ü Epic'in bedavasından kütüphaneye eklemiştim.:)
Yapımcıların oyun içi çeşitli zıvırtılar adı altında birşeyler satmalarına adeta tüm oyuncuları sömürmelerine engel olmakta gerekiyor.
İnsanlar alkol-uyuşturucu bağımlılığı gibi eğlence bağımlılığına yakalanmış durumda, 2000'lerin başında başlayan bu salgın toplumun geneline yayılmış durumda.
Oyun ve yazılım firmaları tekel olduklarında yada iyi bir iş çıkardıklarında bunun 360 derece tüm yönlerinden sistem ölene kadar sömürüyorlar. devletler de vergisini alıp köşeye çekiliyor ve buna müsade edecek şekilde engelsiz çengelsiz oyuncuların sömürülmesine göz yumuyor.
Oyun dünyasında satın al kazan formatındaki ürünler genel olarak mobil'de insanların başına bela olmuş durumda.
GTA6 ile oyun için ekipman yada paket satışı olacaksa kesinlikle Türkiye'de bloklanması lazım, bağımlı olmuş insanları milli serveti yine bir şekilde hediye edecekler fakat yeni nesil geldikçe bunların sayısı azalacak. oyun vb hizmetlerin satışında kontrollü bir denetim yapısı ve +++ ekstra vergiler alınarak bu zehirlenmenin etkisi azaltılabilir.
-
ps4 ve pc için almıştım
pc için direkt 100 dolar çıkarsınlar konsolla uğraştırmasınlar adamı
-
100 Dolar çıkarsa açıkçası ben de satın almam sanırım. Değer mi değmez mi meselesi değil mevzu. Ben bir oyuncu olarak neden mobildekş çöpleri, müşteri sömürüsünü kıyas alayım ki? Oyunculuk mobilden doğmadı ki. Oyun, konsollarda ve PC doğdu. Gerçek oyunlar da oyuncular da oyunları bunlarda oynar, oyun budur. Oyun denilen şey karakterin kendine kendine gittiği sadece zıplama yaptığın ya da meyve kestiğin gibi basit şeyler değildir. Bunları kıyas almak oyunlara, oyun kültürüne, gerçek oyunculara hakarettir zaten. Bunlar olsa olsa oyun piyasasının Ajdar'ı olur. Bu çöpler oyunlardan gram anlamayan kesimi inek gibi sağıyor diyerek bu dolandırıcılara bakarak gerçekten oyun üretenlerin gerçek işlerine fiyat biçmeye kalkarsak ohooo o hesabın altından kalkamayız. O zaman oyunculuk dsha küçük bir topluluğun hobisi, eğlencesi haline gelecektir. Mobildeki çöp3 bakarsan GTA6 10000 Dolar da eder, hadi buyur çıkar satın al bir GTA 6. 🙂 Mantık burada yanlış. AAA konsol, PC oyununun fiyatı bu nesil 70 $ mı tamam 70 Dolar bitti. Ubisoft vs de mi oyunlarını 70 Dolara satıyor tamam satsın. Aradaki kalite farkını zaten oyun satışları gösterecektir. Ubi en kral oyunuyla 10-15 milyon satsrken GTA6 100 milyon satacaktır. Bak adam sürümden bile çaktı geçti. Sonra Ubi maliyeti kısmak için tutmuş formülle her yıl kopyala yapıştır yaptığı halde oyun geliştirme maliyetlerine katlanarak yeni oyunlarını satmaya çalışacak, her satıl bir risk de barındıracak. Ama Rockstar'ın kafası rahat olacak, çünkü oyun geliştirmeye devam etmeyecek bir süre, artık oyunun online kısmına abanacak, skin satacak, mode satacak, oyun parası satacak. 10 yıl boyunca oyuncuları sağacak. Sağılmaya dünden razı olan bu kitleyi Rockstar sağsın zaten banane. Beni yani sağılmak istemeyen düz kullanıcıya standart 70 Dolar'a satsın da erken erişim, skin bok püsür isteyen adamı yıllarca para harcatıp 10 Bin Dolarlık yapsın. Yeter ki ana oyunun parasını zamlamasın. Ha zamlarsa da umrumda olmaz almam büyük fanı değilim, GTA taparı değilim.
Ben de oyun firmalarının, yeni endüstrinin müşterleri böyle sağmasına karşıyım ama oyun firmalarını değil ben müşteriyi suçlarım. Böyle kerizlenecek kitle varken şirketten çok şirketi savunan müşteriler varken ben niye buna karşı olayım ki. Oyun yapım malietleri çol arttı diye ağlıyor şirketler. Tamam işte çözüm belli, sağılacak çok inek var, sağ bunları üstüne gerçeği simüle eden oyun bile çıkarsan kâr edersin. Yapacak bir şey yok.
Ben mobilde oyunlars karşıyım, mobil oyunculuğa karşıyım, oyun sektörünü maleesef skin satın al, onu satın al bunu satın al seviyesine getirdiler, yaratıcılık da öldü. Buradaki kazancı gören bğyğk firmalar AAA oyun da çıkarmak istemiyor, orada adam 1 koyup 1000 slıyor ben de neden 1000 koyup 1500 almaya çalışayım ki diye düşünüyor. İlerlemeli, oyna bitir şeklinde açık dünya olmayan bir AAA oyunun yok artık. Ubisoft artık bir AAA Prince of Persia çıkarmıyor. Urban Reign gibi ilerlemeli bir AAA Beat'em Up oyunları gelmiyor. Varsa yoksa FPS Shooter o da COD onlar bile artık hikaye vs kasmıyor, adamlar onlar oyun oynamak için sana 70-80 Dolarlık oyun satıyor. Hikaye senaryo hiçbir şey yok. Varsa yoksa maç FIFA, NBA. Her sene isim, modelleme değiştir, biraz mekanik cilal 70 Dolar'a çak müşterileri hazır. Eskiden çok farklı tipte AAA oyunlar görürdük, bu kâr maksimizasyonu bu leş haline gelen oyun sektörü yüzünden bunların hepsinin kökü kurudu. Veya kırk yılda bir AAA ilerlemeli oyun geliyor -ki o da herkese hitap etmiyor- onun da remaster'ının, sonra remake'ini sonra remaster'ının remake'ini çıkarıyorlar. Yetmiyor exclusşve diye sattıkları oyunları PC'ye de çıkarıyorlar, yine satmasına rağmen, yetmiyor, doyurmuyor, bir türlü olmuyor. Gözünü seveyim 2000'lerdeki hadi 2010'ları da dahil edelim, 90'lar zaten dahil.
-
Açıkcası daha önce kaynak belirtmiştim satış fiyatı 99 dolar olarak belirleyecekler.. Çok tepki alırda olmaz inşallah yoksa diğer oyun firmalarıda aynı yola girer..
-
1 hafta tatile gitsen 100 değil 1000 dolar ödüyorsun zaten. 100 dolara alacağın oyunu yıllarca oynarsın. Normal fiyat.
-
Her ay tatile gidip 1000 dolar harcıyorsunuz herhalde, Türkiye deki durumdan bi habersiniz. 100 doları bırakın bu ülkeyi redditte millet sövüyor, sen kalkmış normal diyorsun. Yangın çıkınca yangın tüpü de 1000 TL zam gelmiş mesela, iki günlük yemek parası diyip normalleştirirsin o halde.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X