Şimdi Ara

GTA 5 için yapabileceğim bir şey var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    8 GB RAM
    AMD Radeon HD 6470M 1 GB + Intel HD 3000

Oyun çok kasıyor. Muadili GT 520M'de 25+ oynayanlar varmış. Gerek forumda gerek başka yerlerde gördüm. Hatta direk benim ekran kartım olan AMD Radeon HD 6470M'le bile 30+ olanları gördüm. Ama ben şuan grafik düşürücü yamalarla sürünüyorum. Anlam veremedim. Sizin önerebileceğiniz, kesin bu çözer diyeceğiniz tarzdan tavsiyeleriniz var mıdır? Yamalar, eklentiler, settings.xml dosyaları...

msconfig'den "Olay Günlüğü" ve "Olay Toplayıcısı"nı kapattım. Oyunun ayarlarını minimuma çekecek settings.xml dosyası yükledim. Çözünürlüğü 1024x768'e ayarladım. Başlangıçta çalıştırılabilen .bat dosyaları gibi ufak çözümler denedim. Olmadı. Hala 10 FPS'e kadar düşüyor. Yere baktığımda ise hemen 25 FPS civarı oluyor. O akıcılığı farkedebiiyorsunuz. :)

• Bendede AMD hd 6770 var ama bir türlü çalıştıramadım GTA 5'i

Intel'e alınca sıkıntısız açılıyor , AMD ye alınca tıklıyorum hiç tepki vermiyor .

Siz nasıl cozdunuz bunu ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

AMD Radeon HD 6470M ve GT 520M arasında çok büyük farklılıklar gözükmese de, yazılım işleyişi tamamen farklıdır. Çok uzun detaylara girerek aklınızdaki soruları çoğaltmak istemem. Fakat bu tür yüksek donanım isteyen oyunları, sendeki mevcut kısıtlı sistemle çalıştırma ve hatta keyif almak mümkün! Bunun için baştan aşağı tüm sistemi yeniden incelemek gerek. Windows10 mu yoksa Windows7sp1 mi! İşletim sistemi çok önemli. Daha sonra sistem kurulumu sonrası, windowsun güncel olması ve hatta tüm donanımların güncel versiyonlarını yükleyip ne kadar verim aldığını verisel ve yapısal test etmen gerek. Bir çok konuya değinerek bilgi aktarmak mümkün, lakin detaya girmeden 'Bence' ile başlayan kısma geçeyim.

Bence; Notebook'un bu oyunu düşük görüntü ayarlarında oynayabilir. Fakat ne kadar keyif alabilirsin! Benim keyif anlayışım; Online oyunlarda yeni arkadaşlıklar,yeni sohbetler edinmek. Hangi açıdan baktığınla alakalı! Ama ben arkadaşlarımla online oynamak istiyorum düşüncesindeysen, FPS değerini arttırsak dahi 64BİT bir değerle keyif alman neredeyse mümkün değil..Çünkü En iyi online oyunlar dahi bu gün 'lol,Dota2' gibi onlar dahi devamlı güncelleme çıkardığı halde istenilen performansı alamamaktadır. Bunlara rağmen Ekran kartımın FPS değerini maximuma arttırmak ister ve kendimde tecrübe edinmek istiyorsan. O vakit en baştan sistemini değerlendirmen gerek.Hangi yazılımlarla %100 performans aldığını test edip,öğrenmen gerek. Emek verirsen, FPS dile gelecektir. İlk paragraf da anlattığım gibi yapmak istiyorsan, Notebook serial ve modelini yazmanı rica ediyorum. Sırasıyla hangi işlemi yapacağını net yazabilirim. Aklında sorular türediyse, skype vb yerden akşamları bu tür konular hakkında 'Soru/Cevap' şeklinde görüşmeler yapmaktayım. Katılmak istersen yazarsın.

• Aynı sistem özelliklerinde laptop var bende de. İşlemci farkı var bi. Hiç fps sorunu olmadan gayet akıcı oynatıyor. Harici optimizasyon ayarı yapmadım senin anlattığın gibi.

http://leshcatlabs.net/forums/showthread.php?tid=1176 bu konudaki leshcatlabs sürücüsünü kullanıyorum. İşletim sistemin windows 10 ise uyumluluk modunu windows 8 ayarla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

Bendede AMD hd 6770 var ama bir türlü çalıştıramadım GTA 5'i

Intel'e alınca sıkıntısız açılıyor , AMD ye alınca tıklıyorum hiç tepki vermiyor .

Siz nasıl cozdunuz bunu ?

hiçbirşey yapmadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: OyunSeverlerKulubu

Merhabalar,

AMD Radeon HD 6470M ve GT 520M arasında çok büyük farklılıklar gözükmese de, yazılım işleyişi tamamen farklıdır. Çok uzun detaylara girerek aklınızdaki soruları çoğaltmak istemem. Fakat bu tür yüksek donanım isteyen oyunları, sendeki mevcut kısıtlı sistemle çalıştırma ve hatta keyif almak mümkün! Bunun için baştan aşağı tüm sistemi yeniden incelemek gerek. Windows10 mu yoksa Windows7sp1 mi! İşletim sistemi çok önemli. Daha sonra sistem kurulumu sonrası, windowsun güncel olması ve hatta tüm donanımların güncel versiyonlarını yükleyip ne kadar verim aldığını verisel ve yapısal test etmen gerek. Bir çok konuya değinerek bilgi aktarmak mümkün, lakin detaya girmeden 'Bence' ile başlayan kısma geçeyim.

Bence; Notebook'un bu oyunu düşük görüntü ayarlarında oynayabilir. Fakat ne kadar keyif alabilirsin! Benim keyif anlayışım; Online oyunlarda yeni arkadaşlıklar,yeni sohbetler edinmek. Hangi açıdan baktığınla alakalı! Ama ben arkadaşlarımla online oynamak istiyorum düşüncesindeysen, FPS değerini arttırsak dahi 64BİT bir değerle keyif alman neredeyse mümkün değil..Çünkü En iyi online oyunlar dahi bu gün 'lol,Dota2' gibi onlar dahi devamlı güncelleme çıkardığı halde istenilen performansı alamamaktadır. Bunlara rağmen Ekran kartımın FPS değerini maximuma arttırmak ister ve kendimde tecrübe edinmek istiyorsan. O vakit en baştan sistemini değerlendirmen gerek.Hangi yazılımlarla %100 performans aldığını test edip,öğrenmen gerek. Emek verirsen, FPS dile gelecektir. İlk paragraf da anlattığım gibi yapmak istiyorsan, Notebook serial ve modelini yazmanı rica ediyorum. Sırasıyla hangi işlemi yapacağını net yazabilirim. Aklında sorular türediyse, skype vb yerden akşamları bu tür konular hakkında 'Soru/Cevap' şeklinde görüşmeler yapmaktayım. Katılmak istersen yazarsın.

Windows 8.1 Pro kullanıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: WoltreX

Aynı sistem özelliklerinde laptop var bende de. İşlemci farkı var bi. Hiç fps sorunu olmadan gayet akıcı oynatıyor. Harici optimizasyon ayarı yapmadım senin anlattığın gibi.
    http://leshcatlabs.net/forums/showthread.php?tid=1176 bu konudaki leshcatlabs sürücüsünü kullanıyorum. İşletim sistemin windows 10 ise uyumluluk modunu windows 8 ayarla.

Windows 8.1 Pro kullanıyorum. Sürücü olarakta 15.7.1 Catalyst. Güncellemedim hatta güncelleyemiyorum çünkü AMD sitesinde 6000m sürücülerinde 16.2.1 Crimson siyah ekran veriyor ve bilgisayar ancak güvenli modda kurtulabiliyor. AMD 15.11.1 Beta'ya kadar (Crimson değil paylaşılan son Catalyst sürücü) güncelleyebilirim sanırım. Ama UniFL ı duymuştum hatta daha önce yükledim verdiğini denemedim aynı şeyler olur diye. Bakayım mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InfiniteNight -- 19 Haziran 2017; 16:42:34 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok acil garip bir şey var!!
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çözüm; Notebook'unu Windows 7Sp1 yükle sorun çözülecektir. Aynı sürücü çekirdeğini verimli kullanamadığı için maalesef bu hata sıkça görebilmekteyiz. Sadece FPS olarak değil,pixel gibi hatalarda mevcut oluyor. Tavsiyem güncelhttps://www.****larindir.com/windows-7-ultimate-sp1-turkce-indir-2017-x64-bit-mayis-guncell.html link üzerinden indirip,tekrar format atmandır. Site güvenilirdir. Hazır güncellemeli windowsdur.
  • Mobile de durum farklı. Senin pc o zaman amd ekran kartını kullanmıyormuş. AMD sistesinden güncellenmez çift ekran kartı olan pcler. Verdiğim linkteki sürümü dene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WoltreX

Mobile de durum farklı. Senin pc o zaman amd ekran kartını kullanmıyormuş. AMD sistesinden güncellenmez çift ekran kartı olan pcler. Verdiğim linkteki sürümü dene.

Şöyle söyliyeyim Amd catalystte oyun açıkken monitörde yüksek performansla çalışıyor diyor zaten.. Ayrıca MSı afterburner amd ekran kartı çalışırken sıcaklık değerlerini gösteriyor. çalışmazsa göstermiyor. amd ekran kartın kullanıp kullanmadıgını ordanda anlayabiliyorum.

not: ama gtav belgelerde settins.xml'de video card kısmında intel hd 3000 var. .. onu çok sorun etmiyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InfiniteNight -- 19 Haziran 2017; 20:22:45 >
  • Dediğim gibi en fazla 15.11.1 Beta yüklenebiliyor 16.2.1 yüklenmiyor arkadaşlar az önce leshcatlabs'ın forumuna baktım 16.2.1 için açılan başlığın altında yazanlar var inteli sorunsuz yüklüyoruz AMD'ye geçince yükleme sonrası siyah ekran veriyor diye. Bu sürücüyü yüklemeyi onlarca defa denedim değişen bişey yok her seferinde aynı problem. Zaten ekran kartım içinde en son 15.11.1'in olduğunu söylemiştim. Onu sorunsuz kurabiliyorum ama formatla gelen 15.7.1'de kaldım macera aramadan. Driver işiyle bağlantımı 1 yıl önce falan kestim ne sorunlar çıkarmıştı başıma. gece gündüz haftalarca uğraştığımı hatırlıyorum. Hani sorunumu Driverdan bilmeyinde başka çözümler söyleyin. Sonu gelmiyor çünkü..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.