Şimdi Ara

GTA 4 dünyada ilk kez incelendi - 10/10- (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
128
Cevap
0
Favori
4.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Fatality_AN8

quote:

Orjinalden alıntı: caprinx

selamlar. burdaki ilk mesajım.
    deli bir GTA fanatiği olarak konsol sahiblerini çok kıskanıyorum şu an için. 15 gün sonra oyun çıkıyor.

biz pc sahibleri umarım fazla beklemeyiz.

K.Maraş'tan ps3 veya xbox360 sahibi varsa lütfen özel mesaj atsın

http://www.gta4.net/news/index.php

Official Xbox Magazine is the first magazine to review Grand Theft Auto IV. Subscribers in the UK began receiving their issues today.

The verdict from OXM is:

Amazingly realistic world.
    Stunning action set pieces.
    Genuinely engrossing storyline.
    Hugely entertaining multiplayer.
    Vast in every respect.

kısaca herşey muhteşem demiş. multiplayer de çok eğlenceli imiş.
    10 üzerinden 10 vermişler.

Bir oyunun 10/10 alması için tüm oyun severlerin ortak bi noktada birleştirmesi lazım ki bu da GTA gibi mafya dünyası konulu oyunlar için imkansızdır. En fazla alacağı not 10/7 bilemedin 8 olur, kişisel görüşümdür, MGS /GEOW/GOW/GT5/FORZA 2/PES/FİFA/Final Fantasy/ gibi hemen hemen dünyanın heryerinden geniş kitlelere hitap eden oyunlar bile MAX: 9 / 9,5 gibi rakamlar alabilirken kitlesi 15/25 yaş arasına hitap eden bu tarz bi oyuyna 10/10 verecek siteye şaşarım ben

MATURE etiketli bir oyuna 15-25 yaş arası demek ilginç olmuş

• Galiba oyun tarihi içinde herkese hitap eden sınırlı oyundan biridir GTA serisi.GTA london'dan beri takip ederim ve bence kendini geliştirebilen nadir oyunlardandır.Yukarda Fatality_AN8 arkadaşımızın saydığı oyunların hepsinden daha fazla özgürlük ve eğlence sunmuştur kendileri ve hatta özgürlük olgusunu oyunlara empoze eden ilk oyundur...Düz bir yolda ilerleyip,belli görevleri belli zamanlarda yapmak yerine,limitin kendiniz olduğu bir sınırsızlık duygusu bu oyunun ana temasıdır...

10/10 puanı çok ironik olmuş ama bahsedilen konu yeni bir GTA oyunu olunca böyle şeyleri olağan karşılıyorum(tabi duygusal boyutlarıda var olayın ).Büyük araba hırsızlığında son perde ne olucak hep birlikte görücez...

Buarada bence oyun çok iyi gözüküyor çizgiroman havası korunmuş,birde inşallah şu binaların giriş katlarındaki donukluğa bir çözüm bulmuşlardır,önceki oyunlarda bina girişleri rezaletti...
    Bence GTA'yı başka oyunlar ile karşılaştırmak anlamsız,oyun kavramının en geniş ölçülerdeki hali olmuştur herzaman kendisi..

• Uzaydan düşerek resmen kafa üstü çakılan sonrada kalkıp etrafa fırça atan bir ana karaktere sahip,pokemon benzeri uzaylılar dünyayı istila eder ve olaylar gelişir tarzı bir konusu olan halo 3 gibi bir oyuna 9.5 veriliyosa GTAIV'e 10 üzerinden 20 vermek gerek bence.Tabi oynamadan birşey diyemeyiz ama önceki GTA oyunlarına bakarsam kendi açımdan en zevk aldığım oyunlar olmuştur bununda herhangi bir şekilde aşşağı kalıcağını zannetmiyorum.

Orjinalden alıntı: Felafel

Uzaydan düşerek resmen kafa üstü çakılan sonrada kalkıp etrafa fırça atan bir ana karaktere sahip,pokemon benzeri uzaylılar dünyayı istila eder ve olaylar gelişir tarzı bir konusu olan halo 3 gibi bir oyuna 9.5 veriliyosa GTAIV'e 10 üzerinden 20 vermek gerek bence.Tabi oynamadan birşey diyemeyiz ama önceki GTA oyunlarına bakarsam kendi açımdan en zevk aldığım oyunlar olmuştur bununda herhangi bir şekilde aşşağı kalıcağını zannetmiyorum.

sence herşey oyunun senaryosumu? eğer evet diyosan MAFİA yada 10 üzerinden 100 verilsin
  • 10 üzerinden 10 verilmesi biraz saçma olabilir illaki eksikleri çıkacak ama GTA herzaman eğlenceli bir oyun olmuştur heleki bu GTA 4 next generation olarak ilk olucak açıkcası ben umutluyum ama şu karakterlerin donuk bakmasını hallederler umarım geçen videosunu izledim arabadan ateş eden adam ateş ederken bir yandanda dışarı ot gibi bakıyo,

Orjinalden alıntı: O-G-U-Z-H-A-N

10 a 10 mu para konuşmuş ya bi kere grafik olarak bu oyun 10 haketmiyor .Genelde 10 demek her şey de 10 demek ne yani en iyi grafikli oyun bumu bence en fazla hak edeceği 9.0

Maşallah oyunu bitirenler varmış forumda

Orjinalden alıntı: ErrayN

quote:

Orjinalden alıntı: Felafel

Uzaydan düşerek resmen kafa üstü çakılan sonrada kalkıp etrafa fırça atan bir ana karaktere sahip,pokemon benzeri uzaylılar dünyayı istila eder ve olaylar gelişir tarzı bir konusu olan halo 3 gibi bir oyuna 9.5 veriliyosa GTAIV'e 10 üzerinden 20 vermek gerek bence.Tabi oynamadan birşey diyemeyiz ama önceki GTA oyunlarına bakarsam kendi açımdan en zevk aldığım oyunlar olmuştur bununda herhangi bir şekilde aşşağı kalıcağını zannetmiyorum.

sence herşey oyunun senaryosumu? eğer evet diyosan MAFİA yada 10 üzerinden 100 verilsin

Mafia zaten çok çok iyi bir oyun zamanına göre Halo3 gibi bir reklam mucizesiyle kıyaslanamaz.Sadece senaryo değil ama şimdi Halo3 ten girersek say say bitmez ben sadece oyunun müzikleri iyi gerisi en iyi şekilde orta derece diyim sen anla.Yani 'Şansı' uzaydan düşerken bir anda mucizevi bir şekilde sağa dönerek açıklayan hayal gücü fakiri oyun yapımcısının oyununa dikkatli yaklaşmak lazım zaten.
    Edit:Gta senaryosuyla,mükemmel seslendirmeler,müziklerle,verdiği özgürlük hissiyle zaten grafikleri ne kadar iyi olsada grafiklerin arka planda kaldığı tek oyun bence..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felafel -- 15 Nisan 2008; 12:55:38 >

• Baktım forum sıkıcı biraz hareket getirmek adına bir kaç iğneleyici yorum daha ekliyeyim,

NOT : Düşüncelerimin gerçek hayatla ilgisi olmayıp tmamen kendime ait olduğunu belirteyim öncelikle
    En Nefret ettiğim oyunlar listesinde top 10 listem aşşağıdadır

1-Half Life
    2-Counter Strike
    3-GTA ( tüm serileri )
    4-Sims
    5-Fifa (2009 ne gösterir bilemem 2008 e kadar olan tüm serisi)
    6-Army of Two
    7-NBA (Live Aynen fifa gibi)
    8-Driver
    9-Toca race
    10- boş durumda aklıma gelmedi şu an

GTA yı cep telefonlarında ki versiyonları da dahil, hemen hepsini gördüm, bitirmedim ama en azında 1/2 bölüm oynadım oyunun profları tarafından oynanırken baya bi seyrettim bunu bi belirteyim, bu oyunu sevenlere saygım sonsuzdur kimse üstüne alınmasın

Ben ne yaptıysam bu oyunu sevemedim, keza HALO da aynen ama her iki oyunda gerçekten güzel oyunlar. Bu kadar çok seveni olan bi oyun hakkında oynayıp neden bu kadar seviliyo anlamak istedim her iki oyunu da oynadım, ama ne yaparsam yapıyım o özgürlük hissini ben ben hissedemedim aptal bi adam aptal aptal eroyinciler, gangsterler, araba hırsızları, kadın satıcılarından aldığı salak salak git şunun topuğuna sık, git şu lokantayı karıştır felan salak,salak göreleri erine getirdiğimiz son derece sıkıcı salak konusu hatta olmayan günümüz amerikalı zencilerin günlük yaşantılarında ki tecavüz, cinayet, eroyin satışı gibi konuları ile tam bir rezalet oyun olarak düşünmekteyim..

Halo'nun konusunu detaylıca bi öğrenseniz, film olacak bi yapıt gözüyle bakarsınız ha yaratık modellemesi gerçekten berbat hatta o Pokemon denen sevimli yaratıkları koysalar daha başarılı olurdu, size ktılıyorum o konuda ama hikaye süper, GTA da ise 50 cent gibi müzikle uğraşan saygın sokak çeteleri ( sokak çetesinin neresi saygın oluyosa ben olsam bi adada tutardım bu adamları ) nin günlük yaşantısını alıp oyun yaptık demek hazır yemek alıp ısıtıp bi iki sos ile al bak ne güzel yemek yapıyorum demeye benzeyiyor.

Ewet sevenlerini söyle bi bakarsanız hiçbir özel haraket içermeyen, insanı zorlayıcı beyin hücrelerini çalıştırmaya yönelik en ufak bi güzellik göremiyorum. 8 yaşında ki yiğenim bile GTA dan başka bi oyun oynamıyosa ve çocuk nerdeyse oyundaki herşeyi yapabiliyosa 25 yaşında ki bi adamın yapamamasını beklemek komik olur. İşte şehirde gez ilk bulduğun arabayı çal gidebildiğin kadar git benzin bitince yada gidemez hale geelince bırak başka bi tane al vs.vs.vs.......

oysa bi MGS Bi GEOW bi Tomb Raider, bi COD 4 bile bi takım kendine has hareketler barındırır mesela MGS serisinde gizlilik ön plandadır yeri gelince katliam da yaparsınız, Geow da hem arkadaşlarınıza hem düşmanlarınızı devamlı takip edip manevralar yapmanız gerekir en azından belli bi strateji uygulamaya beyin hücrelerinizi çalışmaya zorlar öle önüne geleni yolun ortasında gebert o arabadan ötekine gezmeye benzemez bu oyunlar,

Dediğim gibi sadece kendi fikirlerimdir kimse üstüne alınmasın arkadaşlar sevenlerine saygım ve sevgim vardır ama bu oyuna ve yapımcılarına ve dağıtımcılarına asla zerre kadar yoktur, insanları böle şeylerle beyinlerini zehirlemelerine çok kızıyorum çünki

SOLİD SNAKE

• Tabi herkesin fikrine saygım var ama GEOWda nasıl bir beyin hücresi çalıştırılıyo onu anlamadımTamamen linear bi oyun yapısına sahip önüne geleni kes biç bide görevi faklı yollardan tamamlayabiliyomuşuz gibi gitmen gereken yönü gösteren ok koymuşlar o çok enteresan,yinede kendi türünü çok iyi uygulayan bir oyun çokda zevkli.Halonun asıl konusu çok detaylı zaten biliyorum konusunu,ben oyuna yedirilişinden bahsediyorum yoksa bende yazıyim süper bir senaryo iki boyutlu oyuna koyim al sana süper konulu oyun..Neyse konuyu saptırmiyim daha fazla,dediğim gibi herkesin bakış açısına saygım var.
    Edit:Ben GTA nın beyinleri zehirlediğine inanmıyorum aksine dikkatli bakarsan yada radyolarında konuşulanları dinlersen esprili bir şekilde bir toplum eleştirisi var bunuda mesela gta dışındaki hiçbir oyunda yada seride görmedim ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felafel -- 15 Nisan 2008; 13:15:13 >

• GEOW da beynini çalıştırmadan önüne geleni kes vur ilerlede göriyim bakiyim.... Sadece sana bi örnek veriyorum Benzinlikte sıkıştığında her taraftan gelen düşmanları durdurmak için napacaz diye hiçmi düşünmedin daha birinci bölümde kapıyı keserek girenlere karşı, el bombasıylamı? sagda ki duvarın arkasımı sol tarafmı ? diye hiçmi düşünmedin çatışmanın ortasında ekip arkadaşların ne durumda yaralanan adamı nasıl kurtariyim diğer elemanlara korunma ateşi yaptırıp az manevra yapıp yaralı elemanı az kurtarmadık yani bu işlerde beyin çalıştırmak lazım biraz

Gta ölemi "Yakarıp bu şehri yakarım ulen deyip" dalıyosun o arab senin bu araba benim bi mafya babası öldür bi çete resisi öldür, bahsettiğin özgürlükse Farcry ve Crysis tam anlamıyla özgürlük vermiş her taraf senin gez dolaş istediğin yeri,

Dediğin gibi konuyu uzatmıyım sadece düşüncelerimdi bunlar o kadar saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatality_AN8 -- 15 Nisan 2008; 13:21:43 >

SOLİD SNAKE

• o kadar mesaj yazılmış ama benim istediğim

K.Maraş'tan xbox 360 sahibi birisi

bizzat torrentten çıktıgı anda indirip, (TL de power userım) dvd ye aktarıp, kendisine vereceğim oynu...tabii ben de biraz takılmak istiyorum.

Orjinalden alıntı: caprinx

o kadar mesaj yazılmış ama benim istediğim

K.Maraş'tan xbox 360 sahibi birisi

bizzat torrentten çıktıgı anda indirip, (TL de power userım) dvd ye aktarıp, kendisine vereceğim oynu...tabii ben de biraz takılmak istiyorum.

Sen böle devam edersen bu konu kilitlenir bence konuştuğun şeyler yasak konular ve kimsede cevap vermez kardeş

SOLİD SNAKE
  • Arkadaşım o benzinlilkte düşünmen gereken şey vanayı çevirmek oda sudoku gibi zihin antremanı yaptırmadı bana.Bulmakda zorlanılmıştır belki ama neresinde kafa çalıştırmak lazım anlamadım benDiğer dediğinde taktik olayı şimdi ben bombayı sağdanmı atiim soldanmı atiim diye pek düşündüğümü hatırlamıyorum,oyunuda bitirdim bu arada.Taktik dedinmide benim için 2 oyun var onlarda R6 Vegas 1 ve Ghost Recon 2.Neyse bu işler zevk işi ve bakış açısı olduğu için tatışmakda boş zaten..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felafel -- 15 Nisan 2008; 13:37:56 >

SOLİD SNAKE
  • Ama oyun harbi çok konuşuldu demekki birşeyler var değişik şeyler olacak gibi oyunda
  • Vay anasini daha neler gorecegiz ... virtua tennis'de cok zeka gerektiren bir oyun sonucta topu nereye atacagimizi dusunuyoruz
  • ;

quote:

Orjinalden alıntı: Firat_uk

Vay anasini daha neler gorecegiz ... virtua tennis'de cok zeka gerektiren bir oyun sonucta topu nereye atacagimizi dusunuyoruz
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.