Şimdi Ara

GT301 Ryzen 5600 soğutucu önerisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar,


    Sıvı soğutucu değilde geleneksel güçlü bir soğutucu istiyorum fakat çok aralıklarda kalıyorum, aslında sıvı soğutma istememe sebebim çok fazla para harcamamak, daha az miktarda daha yüksek performans alabilmek birde pompasının bozulması gibi kendine özgür riskler, o yüzden kule tipi daha basit geliyor. Ülkede olmayan çok sağlam kule tipi soğutucular falanda var yani ciddi anlamda bu işten anlayan arkadaşlar bana tavsiyede bulunabilir mi? Sağlam bir şey olsun istiyorum buz gibi tutsun, ihtiyaç olduğunda yarın bir gün Overclock yaptığımızda banamısın demesin malzemenin tüm potansiyelini kullanabilecek birşeyler istiyorum 3000TL ye kadar yolu var ama alacağımız şey elbette fiyat performans olsun ki o kadar para ödeyeceksek en azından hakkını versin istiyorum, sırf pahalı diye iyidir anlamı taşımıyor bazı ürünler, bende araştırmaya devam ediyorum ve sizlerin değerli görüşlerini bekliyorum, sonucu yorum olarakta paylaşacağım. Biz bu Pc yi genelde iş için kullanıyoruz grafik tasarım, video düzenleme, oyun. İşlemcim resmen pişiyor yük altındayken oyunlarda vs. 90 derece stok fan var üzerinde. Araştırmaya hala devam ediyorum, işlemcim aham şaham bir işlemci değil lakin yinede bu işlemciyi oc ile dahi köküne kadar kullanmayı istiyorum. Kasamın yüksekliği 160mm fakat genişliği ramlere dokunma konusunda fikir sahibi değilim akşam evde bir ölçeceğim lakin öyle canavar gibi bir şeyede gerek olacağını sanmıyorum, yani aslında aradığım şey tam ama tam olarak sistemimdeki senfoniye uygun çalışması ne eksiği ne fazlası, tam ihtiyacının bir tık fazlası o kadar, ucu ucunada boğmayalım. Monitörüm 75hz desteklediği için sırf bu yüzden 3060ti aldım çünkü en baba oyunlarda bile 2k da 60-80fps yi öldürmüyor, üzerine zaten ihtiyacım yok monitör kaldırmaz.



    Kasa : Asus TUF Gaming GT301


    Anakart : ASUS TUF GAMING B550-PLUS AM4,


    İşlemci : AMD Ryzen 5 5600 3.5GHz (Turbo 4.4GHz) 6 Core 12 Threads 35MB


    Grafik : Asus Dual GeForce RTX 3060 Ti OC Edition 8GB GDDR6X


    Disk : Samsung 980 PRO 1TB 7000/5000


    Ram : Kingston DDR4 32GB (2x16GB) 3200 MHz Fury Beast


    PSU : Asus TUF Gaming 750B 750W 80+ Bronze 135 MM


    Monitör : Asus 27" PA278QV 5ms 75hz HDMI,DisplayPort 2K Monitör



    Ayrıca topladığım bu Pc için yorumlarada açığım, şu olsa daha iyi olabilirdi gibi tavsiyeler, eklemeler, eksikler gibi. Teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak2775 -- 6 Eylül 2023; 12:22:26 >







  • Valla dostum ucunu öyle açık bırakmışsın ki Noctua öneresim geldi ama kasana sığar mı emin değilim. Ben arctic e sports duo kullanıyorum çok memnunum güzel bir soğutucu

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • arctic e sports duo soğutucya baktım, tip olarakta çok tatlı görünüyor biraz daha inceleyeceğim. İlginçtirki son 6 aylık fiyatlara bakıyorum bu ay anlamsız derece 1500TL lik soğutuclar 3000TL civarına yükselmiş, mantıksız ve garip dalgalanmalarda mevcut ve bu yüzden iyice kafa karıştırıcı bir durum oluyor, durduk yere kazıklanmamaya çalışmak, en uygununu aramak vs. ciddi anlamda uğraştırıyor. Ne kadar anlasan dahi birşeylerden buna rağmen çile büyük.

  • Sistemi monitor haric ne kadara topladiniz ?
    Yeni topladiysaniz cok fark yoksa am5 ddr5 sistem toplanabilirdi.

    Ekran karti da 3060ti yerine 4060 olabilirdi daha az enerji harciyor ve yeni nesil.

    Hava sogutma da isinizi gorur 5600 cok ısınan bir islemci degil. Ama görünüş olarak sivi sogutmalar daha guzel bence.
    Sivi sogutma modeli önerisi veremeyecegim bilgim yok.
    Sistem hakkinda yorum yapabilirsiniz diye dedigin icin yazmak istedim.
    Ram, ssd markalarin guzel.
    Oyun oynayacaksan 75 hz yerine daha yüksek hz li monitor alinabilirdi tabi sadece AAA oyun oynuyorsan 75 hz de yeterli.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yorumunuz için teşekkür ederim, sistemi toplayalı 5-6 ay kadar oldu, toplamadan evvelde güzelce araştırmıştım ve parça fiyatlarını takip ederek almıştım ama bir çok yerden bir çok parça fakat bana 50bini geçmiştir gibi geliyor. Sabit 4tb wd diskler var, koltuk falan.

    Monitör Asus'un pro art serisi bir monitörü, eşim grafik tasarım edit işleri yaptığı için aldık doğru renkler, parlaklık vs. Panel, renk gamı, parlaklık ve doygunluğu gerçekten muhteşem. Manzara modu var, hiç bu kadar güzel görüntü veren bir monitör görmedim, modları var içerisinde. Tabi iş için kullanıldığında o modlar ile kullanılmıyor, değiştiriyor vs. 4060 lar ben aldıktan sonra çıktılar diye hatırlıyorum 3060ti 12 bine almıştım 4060 lar 18 civarındaydı çıktığında. İş için kullanıldığından ötürü böyle parçalar ile topladım yoksa oyun oynamak için bu kadar parayı asla vermem ama oyunuda harbiden sağlam oynatıyor fakat kasa cehennem işte. SSD falan inanılmaz fark yaratıyor çalışırken, müthiş bir tepkime hızı böyle bir şey görmedim, iyi ki almışız dedik. Alınma amacını gerçekleştirdi diyebilirim, verdiğim paraya zerre acımadım karşılığını verdi. Bir şey para kazandırıyor ise her daim mantıklı yatırımdır, işleri inanılmaz hızlandırdı.


    Sanırım alacağım soğutucuyu cidden buldum, arkadaşımızın tavsiye ettiği soğutucu ile epey üzerinden yaptığım bir çok kıyaslamaya bakınca gerçekten oldukça yeterli görünüyor bizim için. Birde kasanın üzerine 2 tane tahliye fanı alacağım, tahliyede yetersiz ağır yüke girince fırın gibi oluyor. Sanırım senfoninin son parçalarını ekleyeceğiz :)



    teknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...
    Arctic Freezer 34 eSports DUO - Intel / AMD Uyumlu, 2 Adet BioniX P Fanlı, 4x Isı Borulu, PWM Fanlı İşlemci Soğutucu (AR-ACFRE00060A) | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/arctic-freezer-34-esports-duo-intel-amd-uyumlu-2-adet-bionix-p-fanli-4x-isi-borulu-pwm-fanli-islemci-sogutucu-ar-acfre00060a.html


    Tahliye fanlarını araştırmaya başladım, Sanırım bunlardan 2 tane alacağım. Olası bir yorum gelir diye 2 saat daha bekleyeceğim.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak2775 -- 6 Eylül 2023; 13:38:39 >




  • https://www.hepsiburada.com/msi-mag-coreliquid-p240-240-mm-sivi-islemci-sogutucusu-p-HBCV000010LFK5?magaza=Hepsiburada&utm_source=pc&utm_medium=akakce&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.22.7

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.