|
Huawei Watch GT6 PRO'mu satın aldığım günden beri, NFC ödeme özelliği kritik düzeyde arızalı çalışıyor. Üzerinden aylar geçmesine ve sayısız yazılım güncellemesi yayınlanmasına rağmen, sorun tamamen çözümsüz olarak devam ediyor. Ekstra ödeme yaparak aldığım "PRO" modeli olması, yaşadığım hayal kırıklığını katbekat artırıyor. Pro olmayan standart GT6 modeline sahip tanıdıklarım, POS cihazlarında anında ve sorunsuz ödeme yapabilirken, ben benzer bir işlemi gerçekleştirmek için bileğimi garip bir pozisyonda, arkamda kuyruk oluşurken 6-7 saniye beklemek zorunda kalıyorum. Bu, basit bir aksaklıktan öte, temel bir özelliğin sürekli ve utanç verici bir şekilde işlevsiz kalmasıdır. Tüm standart sorun giderme yöntemlerini tükettim:
Sonuç değişmedi: Ödemeler, pratikte kullanılamayacak ve kabul edilemez düzeyde bir gecikmeyle işleniyor. Hem Huawei Global hem de Huawei Türkiye destek birimleriyle yaptığım görüşmeler tamamen verimsiz geçti. Alınan yanıtlar, kurumsal sorumluluktan kaçmanın tipik örnekleriydi; somut bir eylem veya çözüm içermeyen, boş güvencelerden ibaretti. Sorunu resmi sosyal medya kanallarından duyurma girişimlerim de görmezden gelindi. Tüm bu veriler, sorunun GT6 PRO modeline özgü, muhtemelen yanlış yerleştirilmiş veya yalıtılmış bir NFC anteninden kaynaklanan temel bir donanım tasarım hatasına işaret ediyor. Ancak Huawei'in bu konudaki tavrı, sorunu inkâr etme ve eylemsizlik üzerine kurulu gibi görünüyor. GÜNCELLEME (20.01.2026): HİÇBİR ÇÖZÜM GÖRÜNMÜYOR Üzerinden daha da fazla zaman geçti, saat ve uygulama birkaç güncelleme daha aldı (sırasıyla v6.0.0.173 ve v16.1.1.300). BU ISRARCI VE KRİTİK SORUN HALEN AYNEN DEVAM EDİYOR. HİÇBİR İLERLEME KAYDEDİLMEDİ. Temassız ödeme işlevi—ki bu modelin ana satış noktalarından biri—temelden bozuk olduğu için "PRO" ibaresi anlamını tamamen yitiriyor. Huawei'in bu yaygın kusuru ele almaktaki süregelen sessizliği ve başarısızlığı, son derece hayal kırıklığı verici ve kabul edilemez durumdadır. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler