Şimdi Ara

GSM ve IMT-2000/UMTS İmtiyaz Sözleşmeleri İmza Töreni (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
1
Favori
2.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Turkcell yeni Aldığı 2100mhz frekansları takviye edip 3gde anten başına 42mbps hıza ulaşacak iki antenin frekanslarinin kesiştiği noktalarda 84mbps kapasite sunacak.
    Bu kapasite artışından dolayı şehir dışında ve internet kullanimi az olan yerlerde 4g yatırımları yavaş olacaktır. 4g gelse bile şehir dışında yüksek hızları beklemek gerekir.
    Şehirler Arası yolda 800mhzden yayın yapsa kapsamayi artırmak için 37mbps veya sinyal kesişim noktalarında 75mbps hız verebilir.
    E zaten turkcell 3g baz istasyonlarını güncelleyince 42mbps hız verecek sşehir dışında bile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sis651

    1 nisan 2016'da Turkcell tüm il ve ilçe merkezlerinde 4.5G desteği sunacak derken böyle bir bilgi nerede paylaşıldı acaba, daha önce hiç denk gelmedim.

    Şu an için bildiğim kadarıyla herhangi bir yerde paylaşılmadı ancak mart ayında televizyon reklamları ile paylaşılması planlanıyormuş. Bilgiyi operatörde çalışan arkadaşlarımdan öğrendim, 81 ilin tüm ilçe merkezlerinde 4.5G desteği olacakmış. Önceki arkadaşa da izah ettim, İstanbul'un Fatih ilçesinin merkez Topkapı semtinde 4.5G olduğunda bu kural gerçekleşmiş oluyor. Fatih'de 57 mahalle var ama merkez olan 1 mahallesinde hizmeti aktif ettiğinde 81 ilin ve ilçelerinin merkezlerinde 4.5G hizmeti sunmuş oluyorlar.

    Tabi ne kadar hız verecek, ilçelere göre tek baz istasyonlarında mı olacak yoksa hepsinde mi olacak bilgim yok. Ancak dediğim gibi her ilin ve ilçenin merkezi neresiyse en azından 1 baz istasyonundan 1 nisan 2016 itibariyle 4.5G kullanabileceksiniz. Kısaca bizim ilimizde 4.5G yok diyemeyeceksiniz mutlaka ilinizde 4.5G olacak. Sanırım bu hamleyi Türk Telekom'un Türkiye'nin her yerinde fiberliyoruz reklamlarına karşı yapmayı düşünüyorlar.

    Öğrendiğim diğer bilgide 375 mbit ile en hızlı biziz reklamları yapılacağı ve bağımsız test kuruluşlarınca en hızlı olduklarına dair testler yaptırıp reklamlarda bunları kullanacakları.

    Ekleme, paylaşılmadı yazmışım ama Hürriyet gazetesinde Turkcell genel müdür yardımcısı daha da iddialı bir ifade kullanış ve 1 Nisan'da 81 ilde 375 mbit hız verebilen tek operatör olacaklarını söylemiş.

    quote:

    4.5G’de dünyanın en güçlü altyapılarından birisini kurmak için çalıştıklarını ve 5G’de de standartlar belirlenirken söz sahibi olmak istediklerini vurgulayan Kuruöz, “1 Nisan’dan itibaren Türkiye’nin 81 ilinde en hızlı 4.5G hızı olarak 375 Mbps mobil internet hızını sunabilen tek operatör olacağız.


    http://www.hurriyet.com.tr/turkcell-fiberde-ortak-sirket-kurulmazsa-buharlasacak-paraya-dikkat-cekti-40039080




  • 375 Mbit için Multibant panel koyup çoklu frekanstan yayın yapacaklar. Bu panelleri gördüm. Ama her ilçede olacağını sanmıyorum. Bir tane istasyon olsa bile zor iş bu. Yüzlerce kurulum yapmaları gerekecek, muazzam zaman. Hani 8 yıl içinde mi bit süresi vardı, %90 ilçe nüfusu kapsaması için. Her ilçede uygun fiber ve radyolink şartları yok. İlçeme trafik radyolink ile sağlanıyor, geçen yıl yağmurda bile kesiliyordu bundan dolayı. Bu yıl şiddetli yağışa denk gelmedim, bilmiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sssss5 S kullanıcısına yanıt
    Şu an zaten, şehir dışında tek RRU istasyonlarında 25 alabiliyorum rahat. Huawei'nin çift RRU'su olan bir istasyondan da 39 Mbit kadar aldım. Çift RRU ile 84'e rahat ulaşır. O hızı almasak da daha çok kullanıcıya hizmet verebilir halde şebeke.
    İlçe merkezinde yoğun saatlerde 2, 3 Mbit oluyordu. İkinci RRU takıldı, 10 Mbit'e yükseldi. Yoğunluk azken de 25 Mbit falan alınıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3-4 gb kota vereceklerse verecekleri hızın bir önemi yok.Şöyle 30-40-50 gb internet paketleri vereceksinki bir işe yarasın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sis651, bugün tekrar teyit etmek için sordum Türkiye'deki 919 ilçenin hepsinin merkezinde en az 1 baz istasyonunda 1 nisan 2016 tarihinde arama yaptığınızda telefonunuzun şebeke arama ekranında Turkcell 4G görünecekmiş. Ayrıca 81 ilin tamamında ise en az 1 ilçede (bu hesaba göre en az 81 ilçede) 1 nisan 2016'da 375 Mbit hız verilecekmiş. Verilir mi verilmez mi bilmiyorum ama söylenen bu.

    Son dediğim gazete de haber olarak da paylaşılmış zaten.http://www.hurriyet.com.tr/turkcell-fiberde-ortak-sirket-kurulmazsa-buharlasacak-paraya-dikkat-cekti-40039080

    quote:

    4.5G’de dünyanın en güçlü altyapılarından birisini kurmak için çalıştıklarını ve 5G’de de standartlar belirlenirken söz sahibi olmak istediklerini vurgulayan Kuruöz, “1 Nisan’dan itibaren Türkiye’nin 81 ilinde en hızlı 4.5G hızı olarak 375 Mbps mobil internet hızını sunabilen tek operatör olacağız.




  • İnanamıyorum pek ama umarım böyle olur tabi. :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sis651

    İnanamıyorum pek ama umarım böyle olur tabi. :D

    Belki HSPA+ şebekesinde kapasite arttırımına gidip 4G olarak gösterirler. 50 Mbit hızı görende 4G kullanıyorum zanneder. Normalde inanılması güç evet ama Türk Telekom'un fiberliyoruz reklamlarına bir cevap vermeleri gerekiyor. Hayırlısı olsun bekleyip göreceğiz.
  • Piyasada MC-HSPA ile 50 Mbit hız görecek telefon sayısı 4G destekli telefon sayısından daha az ama. :D Amerika'da falan HSPA 4G olarak lanse ediliyordu belli operatörler tarafından. Sonradan başladılar esas 4G ve LTE-A olaylarına. Ama herhalde bizimkiler böyle yapmaz, çünkü bunun artan yatırım masrafından öte bir katkısı olmaz. Şu an 4G kapsama sağlanan yere 3G kapsama da sağlama zorunluluğu yok operatörlerde mesela.
  • 3g 900mhzden versinlerde şöyle bi rahatlayalım 4g düşünürüz sonra 😎
  • Bide şöyle düşünüyorum 1nisan itibariyle 4g gelicek.en azından şehir merkezlerınde 4g kullanabılecekler insanlar.eğer türkcel daha hızlı calısıp bıran önce tüm türkiyeye yayarsa 4gyi ve diğerleri nasıl olsa 8yıl var yavastan alalım derlerse türkcele kaymalar olur.bizim milletımız meraklıdır böyle şeylere denemek kullanmak ister.ben şahsen tercıh etmem ama edıcek insan sayısı az değil
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ejke

    Bide şöyle düşünüyorum 1nisan itibariyle 4g gelicek.en azından şehir merkezlerınde 4g kullanabılecekler insanlar.eğer türkcel daha hızlı calısıp bıran önce tüm türkiyeye yayarsa 4gyi ve diğerleri nasıl olsa 8yıl var yavastan alalım derlerse türkcele kaymalar olur.bizim milletımız meraklıdır böyle şeylere denemek kullanmak ister.ben şahsen tercıh etmem ama edıcek insan sayısı az değil

    Diğerleri de boş durmaz turkcell genel müdürü Kaan terzioglu çağrıda bulundu operatörlere gelin fiber altyapıyı beraber yapalım diye vodafone den olumlu cevap geldi ama Türk Telekom dan gelmesi ulaştırma bakanı Binali yıldırımda turkcellin çağrısını destekledi
    Bakalım ne olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sis651

    Piyasada MC-HSPA ile 50 Mbit hız görecek telefon sayısı 4G destekli telefon sayısından daha az ama. :D Amerika'da falan HSPA 4G olarak lanse ediliyordu belli operatörler tarafından. Sonradan başladılar esas 4G ve LTE-A olaylarına. Ama herhalde bizimkiler böyle yapmaz, çünkü bunun artan yatırım masrafından öte bir katkısı olmaz. Şu an 4G kapsama sağlanan yere 3G kapsama da sağlama zorunluluğu yok operatörlerde mesela.

    Turkcell telefon desteğine bakmaz hızı verdi mi verdi, kullanamayanlar kendisi düşünsün. Şaka bir yana benim anladığım 4.5G'de de ilk olma gibi bir çabaları var ve bu sebeple uğraşıyorlar. 919 ilçenin kaçında en az 1 baz istasyonunda 4.5G desteği geldiğini öğrenmeye çalıştım net rakamı da öğrendim ama uygunsuz olacağı için % olarak paylaşayım. %85 civarında her ilçede en az 1 baz istasyonunda 4.5G hazır durumdaymış ve 1 nisan 2016'da devreye girecekmiş. %100'üne destek içinde çalışmalar hızla devam ediyormuş.

    1 nisan 2016 geldiğinde her yerde 4.5G diye reklam yapıp güzelce müşteriyi çekmeye çalışırlar. En hızlı 4.5G 81 ilde sadece bizde diye yapılan bir reklam çalışması Turkcell'i ne kadar etkiler ama reklamları bu yönde olacak.

    4G olan yerde 3G zorunluluğu var mı yok mu bu konuda bilgi sahibi değilim. 3G'ye bundan sonra daha az yatırım yapacakları için bunu normal karşılıyorum. Zaten ilk amaçta telefon sattırmak değil mi.




  • İlk olma falan filan hikaye, reklam lafı olur ancak bunlardan. 3G'yi bizim ilçeye ilk Vodafone getirdi. Aylar sonra müşteri hizmetlerine kaç kişi talep ettik de Turkcell çarşı istasyonuna getirdi, çarşı merkez hariç bir yerde çekmedi. Sonra yeni baz istasyonu talep ettik dikildi, bir sene sonra da ona 3G geldi. O da şiddetli yağmurda kesiliyor. Şuanda da Vodafone istasyonu anladığım kadarıyla 4G için hazır, zaten yeni bir kuleydi, yeni antenler vs. takılmıştı. Turkcell istasyonlarında her sektöre ikişer RRU olayı tamamlandı, başka da bir şey yok. :D

    Hani basit bir 4G olayı olsa yine anlayacağım da çıkıp 375 Mbit hızımız olacak diye reklam yaparlarsa orada iş karışır. O hızı alabilen kaç kişi olacak bakalım! Baz istasyonumuz verecek dememeleri hata bir kere. Hani 800 MHz üç sektör kur ver sinyali tamam da bundan da LTE-A olmaz. LTE-A için daha yüksek frekanslar kullanıp gerekirse birden fazla frekanstan birleştirme yapabilmesi lazım. Hani olmayacak şey değil, il merkezlerinde böyle anten kurulumları vs. gördüm. Ama ilçelerde görmedim henüz. Artık yaza kadar da bu civarlardan çıkmayacağım için LTE sinyali almam söz konusu değil. :)




  • Bursa merkezde daha öncede bahsettiğim gibi baz istasyonu kurarken konuşurken duydum 2600 den 4g verecekleer

    4g yazıyor bi lte yazıyor 1ay yakındır artık hep 4g geliyor . Ama bağlanamıyoruz

    Diğerleride yasağa geçmiş

     GSM ve IMT-2000/UMTS İmtiyaz Sözleşmeleri İmza Töreni

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    En hızlısı kim olur tartışılır ama bu altyapı ile ne kadar yayılır bu tartışılır.Eğer türk telekom bu kafayla giderse en büyük zararı kendisine yapacaktır.
    Köylere kadar vodafone fiber son sürat çekmeye devam ediyor.Diğer operatörlerden bunu hiç görmedim.Zaten avea'nın 3g'si sadece ilçe merkezleri ile sınırlı ben gittiğim hiç bir köyde 3g yazısını görmedim.
    Bizim burada Türk telekom santrali var 1 km civarında evdende görebiliyorum zaten.Yanında 3-4 tane kocaman uydu var ve baz istasyonları var.Fiber altyapı var ama 4g geldimi nasıl anlarız onu bilmiyorum.Telefon 4g destekli türkcell ama Vodafone ve Avea hattımda var sizin gibi ben nasıl görebilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NitroNos

    En hızlısı kim olur tartışılır ama bu altyapı ile ne kadar yayılır bu tartışılır.Eğer türk telekom bu kafayla giderse en büyük zararı kendisine yapacaktır.
    Köylere kadar vodafone fiber son sürat çekmeye devam ediyor.Diğer operatörlerden bunu hiç görmedim.Zaten avea'nın 3g'si sadece ilçe merkezleri ile sınırlı ben gittiğim hiç bir köyde 3g yazısını görmedim.
    Bizim burada Türk telekom santrali var 1 km civarında evdende görebiliyorum zaten.Yanında 3-4 tane kocaman uydu var ve baz istasyonları var.Fiber altyapı var ama 4g geldimi nasıl anlarız onu bilmiyorum.Telefon 4g destekli türkcell ama Vodafone ve Avea hattımda var sizin gibi ben nasıl görebilirim.

    anca ilçelerdeki antenleri değiştirince 900 mhz köylere ulaşır azda olsa yatırım yapar inşallah .

    ben onu şebeke aramayı manuel yaparak görüyorum

    sim ve tel uyumlu olması lazım ilk değiştirdiğimde hepsi görünüyordu şimdi diğerlerine yasak gelmiş




  • 375 hikaye tabi. Baz istasyonu destekleyecek ama kaç kişi yararlanacak. Ben İstanbul'un merkezi bir yerinde olmama ve Turkcell turbo kullanmama rağmen 3G'de 2-3 Mbit'i geçemiyorum. Çok fazla kullanıcı olduğu için kaldırmıyor diyorlar, yoğun kullanım olan yerde yine aynısı olacak.

    Turkcell göstermelik olarak her ilçede şebeke arama da Turkcell 4G yazdırabilir ama hızı ne olacak bende merak ediyorum. Laflar iddialı ama sizde bilirsiniz ki Turkcell hep iddiayı sever. Operatörlerin hepsi sıkıntılı benim bir hattım Vodafone, en iyi 3G'yi ondan alıyorum ama konuşma yaparken sürekli baz istasyonu değişiyor ve konuşma kesiliyor. 3G'de çok kopya oluyor ve 100 kb sınırı sebebiyle kota çabuk bitiyor. Turkcell faturalı turbo yavaş ama böyle sorunlar olmuyor.

    Türk Telekom hattımda var, onu da zaman zaman deniyorum ama hala eski sorunların bir kısmı aşılmamış. 900 MHz'den 3G ile sorunların büyük kısmının çözüleceğini düşünüyorum.

    4.5G umarım ülkemiz için hayırlı olur ve şu yavaş - kısıtlı internet'den kurtuluruz.




  • 375 Mbit baz istasyonunun verebileceği toplam hız. Bunu kullanıcı sayısına böleceğiz kabaca. Tabi 375 Mbit vermek için de birden fazla frekans ya da geniş bir bant kullanmak gerekecek.

    Her ilçede olma muhabbeti gerçek ise biraz garibime gidiyor. Bizim ilçeye mesela trafik kilometrelerce uzaktan köylerdeki radyolinklerden atlaya atlaya geliyor, şiddetli yağmurlarda artık ondan herhalde devre dışı kalıyordu şebeke. Şimdi buna şak diye fiber kuramayacakları, ya da o kadar mesafede radyolinklerin kapasitesini bu kadar zamanda yükseltmeleri zor. Ama ille yapacağım derse 800 MHz ile 4G verir, aynı radyolinkleri de kullanır onunla. Ama 0.5G işi hikaye olur. :D 3G hızlarının ötesinde bir hız görmemiz zor olur. Göreceğiz bakalım ne olacak...

    900 MHz 3G iyi olacak aslında. Esenler Otogarı'nın tuvaletlerinde tek 3G sinyali vardı, o da Avea'dandı. :) Karayolları boyunca çoğu yerde Turkcell'in fazla sıkıntısı kalmadı 3G'de aslında ama hala çekemyen yerlere de 900 MHz ile verseler işi daha ucuza getirirler. Bakalım ne yapacaklar...




  • Bence şehir dışında
    900mhz 3g (10 mhz=43mbps)
    800mhz lte (10mhz=75mbps)
    verip kapsamayi artirlar.
    Kısacası şehirler arası yollarda ve köylerde 37-75 mbps lte hızı görebiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.