Şimdi Ara

gsm operatörü hotspot açtığımı nasıl anlayabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar

    gsm operatörleri android yada ios telefonda hotspot açtığımı nasıl anlayabilir? İşin teknik kısmını bi bilen açıklayabilirse memnun oluruz

    teşekkürler



  • Turkcell 9tl mevzusu için soruyorsanız anlıyorlar, nihayetinde telefon bağlanan cihazdan gelen tcp/ip paketlerinii natlayarak kendi edge interface'ine gönderiyor, Turkcell geri adım attı zaten hızlı giriş özelliği olacakmış onu seçince
    9 tl'lik ücret alınmayacakmış.

    Yurtdışında hotspot iin örnekleri göstermişler ancak yurtdışında operator sınırsız ınternet verıyor bu sınırsız içinde 15-20 gb ı hotspot kullanabılırsınız dıyor bızde ınternet paketının toplamı 10-20 gb zaten .
  • turkcell in geri adım attığını biliyorum fakat işin teknik kısmını merak ediyordum. peki şimdi hotspot u açınca bağlanan telefon hotspottan local ip alıyor. peki gsm şirketi benim telefondan (router diyelim) buna nasıl müdahale edebiliyor? yani nasıl nat yapabiliyor? yapabiliyorsa da bu bi çeşit hackerlık olmuyor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozii41

    turkcell in geri adım attığını biliyorum fakat işin teknik kısmını merak ediyordum. peki şimdi hotspot u açınca bağlanan telefon hotspottan local ip alıyor. peki gsm şirketi benim telefondan (router diyelim) buna nasıl müdahale edebiliyor? yani nasıl nat yapabiliyor? yapabiliyorsa da bu bi çeşit hackerlık olmuyor mu?
    Selamlar ,

    Olmuyor telefonunuzdan çıkan herşey turkcell in sistemlerinden geçiyor doğal olarak da paketlerin içeriğini görebiliyorlar, NAT ı yapan şey sizin cep telefonunuz ancak turkcell kendi içinde de nat yapabilir buhackerlık olmaz.

    Gsm şirketi bir müdahalede bulunmuyor telefonun mac inden farklı bir mac internete erişirse ücret kitliyor.
  • Anladım hocam olay mac adresinde çözülüyor diyorsun teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozii41

    Anladım hocam olay mac adresinde çözülüyor diyorsun teşekkürler
    Selamlar ;
    Öyle olduğunu düşünüyorum farklı yöntemler de olabilir ancak anlamaları teknik olarak gayet mümkün diyorum sadece.
  • Benim tahminim ip adresine dayalı olduğu. Yani aynı anda birden fazla ip adresi internete girdiğinde haliyle hemen anlaşılıyor paylaşım yapıldığı. Bluetooth ile paylaşımı farketmemelerinin sebebi bu, çünkü bluetooth ile paylaşımda ip adresi verilmiyor ana cihazın ip adresini kullanıyorsunuz diye biliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: altuntepe2

    Benim tahminim ip adresine dayalı olduğu. Yani aynı anda birden fazla ip adresi internete girdiğinde haliyle hemen anlaşılıyor paylaşım yapıldığı. Bluetooth ile paylaşımı farketmemelerinin sebebi bu, çünkü bluetooth ile paylaşımda ip adresi verilmiyor ana cihazın ip adresini kullanıyorsunuz diye biliyorum.
    Bluetooth ile anlayamadıklarını doğruladınız mı hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    öyle bir şey olabilir mi? sen bu dediğine kendini nasıl inandırdın ben anlamadım. ağ paylaşımının anlaşılamaması demek çok büyük bir güvenlik açığına müteakip internet ağında kaos maeydana gelmesi demektir.

    bluetooth donanımlarında da karşılıklı mac adresleri vardır. ip de keza öyle. mac clone deseniz bu sefer karşınıza ip çıkar. ikinci üçüüncü parti yazılım deseniz yine kaçış yok. ping var ise pong vardır.
  • Telefonunuzun işletim sistemi siz hotspot'u açtığınızda operatöre bunu bildiriyor.
    Bunun dışında TTL değerlerinden de bu durumu farkediyorlar. NAT arkasındaki TTL değişiyor.

    Bluetooth ile paylaşılırken NAT olmadığından TTL değişmiyor ve/veya cihazınız operatöre tethering yapıldığı bilgisi göndermediğinden bağlanılabiliyor olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baden -- 5 Ocak 2019; 18:1:0 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.