Şimdi Ara

GSM operatörleri deprem gibi durumlar için ortak hat kuracak! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
6.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yine verirler 5'er GB internet olur biter.

• quote:

Ek olarak 5G’nin ise orta ve uzun vadedeki asıl çözüm olduğu aktarılıyor.

En sona koymasaydınız iyiydi, zira bundan sonrasını okumadan kapatırdım haberi.

Teknik olarak bilgi verdiler diyor, güzel kandırmışlar demek ki, bilgili bir bakan-müsteşarımız olmadığı için herkes de yemiş..
  • Kocaaaa yalannnnn

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni bir vergi getirilecek ötv tarzı deprem için denilecek ve hiç bir şey yapılmıyacak akrabayı kalkındırma partisi teşekkür ederiz.Mesih teşekkür ederiz.
  • İnanmam. Anca işleri güçleri PR.
  • Benim asıl beklediğim şeylerden biri bütün GSM operatörleri baz istasyonlarını kiralaması. Yani Türkcellin çekmediği yerde Telekom baz istasyonundan sinyal alması ya da Vodafone'dan alma gibi. Böylelikle telefonun çekmediği yer kalmasın. Çok mu ultasonik bir şey bu ?

• bir başka konuya yazdığım mesajı olduğu gibi buraya da kopyalıyorum...

dikkat çekilmesi gereken bir diğer konu wifi ağları...
    deprem oldugu gün , dışarıda şifresiz wifi ağı bulamadım. üsküdar İbb wifi ağına bağlanayım dedim , bağlantı için şifreyi mesaj olarak operatörüme gönderdi , ancak şebeke olmadığı için bağlanamadım tabi ki de , otobüste keza aynı şekilde...
    hiç değilse gerek kamu kurumları gerek özel operatörler , gerek kurumsal mağazalar avm'ler vs vs bu gibi afet durumlarında bu şifreleme adımını atlayarak direk ücretsiz bağlantı sunması gerektiğini düşünüyorum...
  • SaWYeR53 kullanıcısına yanıt
    bence senin kafanda sorun var biraz matematik ögren denklem falan çöz aynı anda kaç kişiyi arayabilirsin senin 1 tane telefonunla aynı anda 3 kişiyimi arıyosun farklı zamanlarda yapılan aramalarda sistemin çökmemesi lazım sen kapatıgın anda boşluk oluşur yerine başkası gelir veya sen tekrar ararsın resmen bakanıda kandırmışlar kapasite 20 milyon falan diğil gibi geliyor bana sistemleri çöp olmuş olay bu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zdniz -- 30 Eylül 2019; 7:1:27 >
  • yolcum kullanıcısına yanıt
    AFADcell: tek rakibimiz BIMcell :)

Türkiyede 160 milyon telefon hattı yok, 160 milyon kişi aynı anda nasıl konuşmuş ki? :)

AFADcell'in kapasitesi bence 200 milyon kişiye ayarlansın. o zaman iyi çalışır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EED991BF3 -- 30 Eylül 2019; 7:23:10 >
  • TT mobil ve Vodafone, Bazistasyonlarına fiber götüremediklerini itiraf edememiş. Noktadan Noktaya Radyolinklerin kapasitesinin patladığından bakanın haberi yok galiba.
    Neyseki birkaç yıl önce gigabit radyolink icat edildi. 3-6ay içerisinde çanakları değiştirip tedbir aldık diye pazarlayacaklar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EED991BF3 -- 30 Eylül 2019; 7:33:48 >
  • guzel fikir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Demek ki benim bilmediğim ama deprem gibi acil durumlarda kullandığım 3 4 tane daha telefonum var galiba başka türlü nasıl 160m arama olur.

Aklıma gelen tek mantıklı şey, sabit numaralardan da cep yönüne yapılan arama, ama yine de nüfus belli arkadaş,

Sonraki depremde çıkar kandırıldık der olur biter...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ortak hatta kurulsa sırf TT yüzünden yine çöker altyapı.
    Eğer bu zamana kadar yatırım yapmayıp bu zamandan sonra yaparlarsa yine zam gelir fiyatlara..

• Batık telekomu kurtarma çabası

• ECEK ACAK

Turkcellinde drone istasyonlari gorev yapacaktı

Ne oldu bu yil tüm sehirlerde ortak otobüs kartina gecilecekti

Hikaye . Bir halti da yapin sonra yaptik deyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni vergiler yolda;

ÖZEL DEPREM VERGİSİ , ÖDV

DEPREMLİ TAŞITLAR VERGİSİ , DTV

TRT DEPREM PAYI

KAÇAK DEPREM BEDELİ...

ÖTV’ye rahmet okuturlar :)

• DH | equ* kullanıcısına yanıt
    Ne boşsun. Yapmasalar yapmıyolar yapsalar vergi koyucaklar shasjsd. Bu forum ergen soltroll dolu. Dolup taşıyo böyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: SaWYeR53

Ne kadar bos kafali insan var burada. 80 milyon hat var nasil 160 milyon arama oluyor diyorsunuz ciddi ciddi. Turkiye de 50 milyon aktif hat olsa hatta 40 olsun deprem aninda insan once annesini karisini sonra cocugunu arar. Herkes 3 kisiyi arasa 120 milyon yapar bu kisilerde paralel olarak baska kisileri arasa 1 dakika icinde arama sayisi 200 milyonun uzerine cikabilir.

Gecen ki depremde ben is yerinde iken once annemi aradim sonra kerdesimi aradim sonra kiz arkadasi aradim sonra babanemi aradim. 1 dakika da 4 arama ben yaptim. Istanbulda 15 milyon kisi o an telefona sarilip arama yapsa en az 3 kisiden 45 milyon arama yapar. Istanbulda olan tanidiklirini arayanlari da sayarsan 200 milyonu cok rahat gecer.
    Bu kelimeyi kullanman için anlık arama ifadesindeki anlık zaman dilimi t nin ne olduğunu bilmen gerekir.

Eğer anlık zamanı dediğim gibi 3 kişiyi arama zamanı ise böyle bir şey mümkün değil. Anlık sadece 1 arama yapabilirsin.

Ha deseler ki 1 dk içerisinde 160 milyon arama yapıldı, eyvallah.

Birde bu kesinti saatler sürdü çoluk çocuk telefonları da dahil 80 milyon abonenin olduğu ülkede anlık 160 milyon arama hiçmi bitmedi.

Şirketlerin keklemesi, normal zamanda bile % 70-80 kapasiteyle çalışıyorlardır muhtemelen. 10 milyon abone varken de aynı alt yapı vardı 80 milyon abone varkende aynı.

• "118 milyonluk kapasite 175 milyona çıkıyor" demişsiniz. Bildiğim kadarıyla 118 milyon olan kapasite değil hat sayısı. Kapasite belki 20 milyon civarı.

• Türkün aklı ya kaçarken ya.... Demişler. 20 seneden sonra şimdi mi düşünebildiler acaba. O sistem kurulana kadar bir deprem olsa ne olacak peki? Milletim bizi affetsin mi diyecekler.
    İnsanda biraz allah korkusu olur. Tabi inanç varsa.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.