Arkadaşlar anakartım msi 990fxa gaming serisi .Amd işlemcim var yani.
Şu an kullandığım ram 8x2 gskill ram kiti.
RipjawsX - F3-1600C9D-16GXM - G.SKILL DDR3 Memory
Bunları dual channel olarak kllanıyorum. Ancak yaptığım araştırmalarımda bu ramların single( tekli ) olarak da satılıyor. RipjawsX - F3-1600C9S-8GXM - G.SKILL DDR3 Memory
Verdiğim ikinci linkteki rami incelediğimde çetiği voltaj hız vs. hepsi aynı sadece birisi kit birisi tekli olarak satılıyor. Şimdi ben dual olarak (1-3 ram soketlerine takılı) kullandığım bu ramlere bir adet ram takviyesi yapmak istiyorum. Ancak Dual olarak kullandığım hız etkilenirmi ? Performans kaybı yaşar mıyım ?
Normalde kullandığım RAM'lari timing ayarlarında ayaraladığım zaman 1600 mhz hızında kullanıyorum ancak ramlarim default yaparsam 1333 mhz olarak kullanılıyor.
Kısacası 2x8 dual kit ram im var bunun üzerine bir adet 8 Gb Single RAM daha eklersem aynı hız-voltaj-marka ram eklersem bana dezavantajı olur mu ?
Arkadaşlar. Çok ama çok teşekkür ediyorum ellerinize sağlık.
Tek Ram in Teknik Özelliği ( 8gb Ram )
Series RipjawsX Memory Type DDR3 Capacity 8GB (8GBx1) Multi-Channel Kit Single Channel Kit Tested Speed 1600MHz Tested Latency 9-9-9-24-2N Tested Voltage 1.50v Registered/Unbuffered Unbuffered Error Checking Non-ECC SPD Speed 1333MHz SPD Voltage 1.50v Fan lncluded No Height 40 mm / 1.58 inch Warranty Lifetime Features Intel XMP (Extreme Memory Profile) Ready
Çift Ram in ( Kit 8x2 gb ) Teknik Özelliği
Series RipjawsX Memory Type DDR3 Capacity 16GB (8GBx2) Multi-Channel Kit Dual Channel Kit Tested Speed 1600MHz Tested Latency 9-9-9-24-2N Tested Voltage 1.50v Registered/Unbuffered Unbuffered Error Checking Non-ECC SPD Speed 1333MHz SPD Voltage 1.50v Fan lncluded No Height 40 mm / 1.58 inch Warranty Lifetime Features Intel XMP (Extreme Memory Profile) Ready
yokmu bu konuda bir fikri olan
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme