Arkadaşlar anakartım msi 990fxa gaming serisi .Amd işlemcim var yani.
Şu an kullandığım ram 8x2 gskill ram kiti.
RipjawsX - F3-1600C9D-16GXM - G.SKILL DDR3 Memory
Bunları dual channel olarak kllanıyorum. Ancak yaptığım araştırmalarımda bu ramların single( tekli ) olarak da satılıyor. RipjawsX - F3-1600C9S-8GXM - G.SKILL DDR3 Memory
Verdiğim ikinci linkteki rami incelediğimde çetiği voltaj hız vs. hepsi aynı sadece birisi kit birisi tekli olarak satılıyor. Şimdi ben dual olarak (1-3 ram soketlerine takılı) kullandığım bu ramlere bir adet ram takviyesi yapmak istiyorum. Ancak Dual olarak kullandığım hız etkilenirmi ? Performans kaybı yaşar mıyım ?
Normalde kullandığım RAM'lari timing ayarlarında ayaraladığım zaman 1600 mhz hızında kullanıyorum ancak ramlarim default yaparsam 1333 mhz olarak kullanılıyor.
Kısacası 2x8 dual kit ram im var bunun üzerine bir adet 8 Gb Single RAM daha eklersem aynı hız-voltaj-marka ram eklersem bana dezavantajı olur mu ?
Arkadaşlar. Çok ama çok teşekkür ediyorum ellerinize sağlık.
Tek Ram in Teknik Özelliği ( 8gb Ram )
Series RipjawsX Memory Type DDR3 Capacity 8GB (8GBx1) Multi-Channel Kit Single Channel Kit Tested Speed 1600MHz Tested Latency 9-9-9-24-2N Tested Voltage 1.50v Registered/Unbuffered Unbuffered Error Checking Non-ECC SPD Speed 1333MHz SPD Voltage 1.50v Fan lncluded No Height 40 mm / 1.58 inch Warranty Lifetime Features Intel XMP (Extreme Memory Profile) Ready
Çift Ram in ( Kit 8x2 gb ) Teknik Özelliği
Series RipjawsX Memory Type DDR3 Capacity 16GB (8GBx2) Multi-Channel Kit Dual Channel Kit Tested Speed 1600MHz Tested Latency 9-9-9-24-2N Tested Voltage 1.50v Registered/Unbuffered Unbuffered Error Checking Non-ECC SPD Speed 1333MHz SPD Voltage 1.50v Fan lncluded No Height 40 mm / 1.58 inch Warranty Lifetime Features Intel XMP (Extreme Memory Profile) Ready