< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loeweis genious -- 25 Temmuz 2017; 23:50:12 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loeweis genious -- 25 Temmuz 2017; 23:50:12 > |
forumda uzun zamandır yoktum, bir dolanayım dedim mesajınızı gördüm:)
öncelikle, galatasaray felsefe öğrencisi olduğumu belirteyim ve bölümle ilgilenen arkadaşlara da, geç de olsa, birkaç tavsiye vererek veya arkadaşın yazısını düzelterek bir şeyler yazayım. -lise felsefesiyle üniversite felsefesinin alakası yoktur, bunu az çok herkes tahmin edebilir. öncelikle bölüm fransızcadır, evet. zor mudur? zordur, nihayetinde fransızca felsefe eğitimi alıyorsun. ama bu durumu dezavantaj olarak almak saçmalıktır zira: -felsefe yapmak istiyorsan ingilizce, almanca ya da fransızca gibi dillerden birini bilmek büyük bir avantajdır. - yakın dönemdeki önemli felsefecilere baktığımızda çoğu fransızdır, maurice merleau ponty, levinas, sartre, foucault, deleuze, derrida, camus, baudrillard, lyotard, ricoeur... bunları ana dilinde okumak, filozofu yazdığı dilde tekrar etmek büyük bir artıdır. - okul bitince yüksek lisansınız sırasında çeviri işine girerseniz- ki bu olasıdır- fransızca felsefe terminolojisine sahip olmak avantaj sağlar. -yurt dışını düşünüyorsanız gireceğiniz kapı koç, gs, boğaziçi, odtü, bilkent gibi okullar olmalıdır.- bir bakıma bölümün ve okulun esprisi de budur.- bununla birlikte, başlığı açan arkadaşın önerdiği ibn haldun üniversitesi yeni açılmış bir okuldur ve dili türkçedir. her ne kadar Teoman Duralı gibi bir hocaya sahip olsa da, galatasaray ya da odtüyle kıyaslanabileceğini sanmıyorum. yine, hocalar not konusunda çok rahattır, öyle, geçirmem hiçbirinizi!! tarzında insanlar değiller, aksine öğrenciyle ilgilenen kimselerdir. hepsi de gayet bilgili, yüksek lisans ya da doktorasını Fransa'nın önemli okullarında yapmış, alanlarında ülke çapında tanınmış kimselerdir. kısaca, bölüm zordur ama not olayında rahat olunuz. başka bir duruma gelelim, manzarasına kanmayın yazan arkadaşın odtü'yü kampüs ortamıyla övmesi şaşırtıcı olmuş:) tavsiyem şudur, yabancı dilde eğitim veren bölümleri yazmalısınız. zoru-kolayı bırakın, adam gibi bir şeyler yapmak istiyorsanız zoru göze almalısınız, eh, yoksa gidin açıktan okuyun, en kolayı!:) tavsiyem 2 deyip mesajımı noktalayayım, iyi araştırın, bölümden biriyle değil, birileriyle konuşun çünkü her öğrenci aynı sözleri söylemez. |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prestidigitation -- 25 Temmuz 2017; 21:50:46 > |
|
|
|
|
|
|
|