Şimdi Ara

Grunge müziği öğrenmek istiyorum.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Son zamanlar ilgilimi çok çeken bir müzik türü. Zaten Nirvana'nın o meşhur şarkısıyla başladım. Sonrasında albümlerini indirdim vs. Türkiye'de Duman var diye biliyorum bu tarz müzik yapan. Daha geniş çaplı tanımak istiyorum.

Nirvana
    Sex Pistols gibi gruplar dışında sağlam gruplar var mı bu müzik türünü tanıtacak bir grup?

Alice in Chains
    Soundgarden
    Temple of the Dog

Pek grunge dinlemem ama bunlar var, bildiğim.

Ayrıca Sex Pistols, Punk Rock grubu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fingolfin. -- 9 Ağustos 2012; 18:23:38 >

Orta Dünya Soy Ağacı Çalışmam | MyAnimeList | Last.fm | psn: FingolfinPF
    "Mutluluk uçsuz bucaksız ormanlardadır, bomboş sahillerdeki coşkudadır, insan elinin değmediği bir yerdedir,
    Denizin diplerinde ve gürlemesindedir. İnsanları severim ama doğayı daha çok severim."

Switch FC: SW - 8548 - 9877 - 7372 | 3DS FC: 5301 - 1859 - 0736 | Steam
  • Pearl Jam'ı araştırırken buldum şimdi. Eddie Vedder miş vokal. Biliyorum o adamı into the wildden.

Foo Fighters sanırım Nirvana'dan ayrılan basscımı davulcumu ne kurmuştu yada sonradan katıldı.

Teşekkürler yorum için. Sex Pistols bilgisi için sağol dostum.
  • bende into the wild'dan çıkarak bulmuştum pearl jam'i,eddie vedder o filmde fena şarkılar yapmıştı.birde audioslave var onunda güzel şarkıları vardır soundgarden'ın vokalistinin eski grubu.soundgarden'ın black rain diye bi şarkısı baya severim onu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Layne Staley bambaşka bir vokaldir.

Soundgarden da çok sağlamdır, Mark Lanegan, Layne' in süper grubu Mad Season, Nirvana, Pearl Jam, Smashing Pumpkins de çok sağlamdır.

Nirvana, Alice in Chains ve Pearl Jam en çok sevdiğim gruplar.

Alice In Chains bambaşkadır, Nirvana da öyle.

Yıllarca Nirvana dinledim, Pearl Jam' i de çok severim.

Would' u dinle, Dirt' ü dinle, vazgeçtim komple Dirt albümünü, Facelift' i, Jar of Flies' ı dinle AIC den.

Unplugged larını dinle, Nirvana Unplugged ı ile birlikte yapılmış en iyi unplugged dır.

Nirvana çok özel bir gruptur, boş boş konuşan denyoları takma, punk ın dibidir Nirvana garaj müziği ve metal soslu.

88-95 arasında Grunge adı altında topladığımız ne çıktıysa belli bir kalitenin ve derinliğin üzerindedir.

İçi boş popüler müzikten yada hede hödö metal müziğinden çok daha iyidir.

Zevk mevk meselesi de be kardeşim bu Grunge tabir ettiğimiz dönemde ki adamlar son gerçek rock müzisyenleriydi, Grunge materyalizm karşıtı son akımdı, samimi olan, ciddi bir tepkisi olan son müzik akımı, o zamandan beri boka sarıyor sürekli durmadan, müzikler resmen çöp...

Şahsen Alice İn Chains, Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden bir de tavır olarak aynen bu arkadaşlar kadar samimi gelen bana MEGADETH' in yeri apayrıdır bana.

MUSTAİNE is GOD, Grunge is not dead deyip AIC Nuthshell' in hüzünlü kollarına bırakıyorum kendimi...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şarkı Önerisi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  •  Grunge müziği öğrenmek istiyorum.

En iyi üç Grunge albümünden biri bence...

Orijinalden alıntı: urazs

Dostum Alice İn Chains' i şiddetle tavsiye ederim, eşşizdir.

Layne Staley bambaşka bir vokaldir.

Soundgarden da çok sağlamdır, Mark Lanegan, Layne' in süper grubu Mad Season, Nirvana, Pearl Jam, Smashing Pumpkins de çok sağlamdır.

Nirvana, Alice in Chains ve Pearl Jam en çok sevdiğim gruplar.

Alice In Chains bambaşkadır, Nirvana da öyle.

Yıllarca Nirvana dinledim, Pearl Jam' i de çok severim.

Would' u dinle, Dirt' ü dinle, vazgeçtim komple Dirt albümünü, Facelift' i, Jar of Flies' ı dinle AIC den.

Unplugged larını dinle, Nirvana Unplugged ı ile birlikte yapılmış en iyi unplugged dır.

Nirvana çok özel bir gruptur, boş boş konuşan denyoları takma, punk ın dibidir Nirvana garaj müziği ve metal soslu.

88-95 arasında Grunge adı altında topladığımız ne çıktıysa belli bir kalitenin ve derinliğin üzerindedir.

İçi boş popüler müzikten yada hede hödö metal müziğinden çok daha iyidir.

Zevk mevk meselesi de be kardeşim bu Grunge tabir ettiğimiz dönemde ki adamlar son gerçek rock müzisyenleriydi, Grunge materyalizm karşıtı son akımdı, samimi olan, ciddi bir tepkisi olan son müzik akımı, o zamandan beri boka sarıyor sürekli durmadan, müzikler resmen çöp...

Şahsen Alice İn Chains, Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden bir de tavır olarak aynen bu arkadaşlar kadar samimi gelen bana MEGADETH' in yeri apayrıdır bana.

MUSTAİNE is GOD, Grunge is not dead deyip AIC Nuthshell' in hüzünlü kollarına bırakıyorum kendimi...

+1

Alice in chains kesinlikle öneririm bende yalniz Layne Staley nin söylediklerini dinle başka bir herif söylüyor şuanda pek önermem Layne in sesi ayrıdır.Grunge 80 lerin sonu 90 larin ortasina kadar dünyaca üne kavuşmuş özellikle Nirvana sayesinde Kurt Cobain in ölümüyle(yada cinayeti bu konu hala tartışılır intihar mi cinayet mi diye hakkında kitap bile cıkmıstır) ününü kaybetmiş birden.Favori gruplarimi siralicak olursam
    1.Alice in Chains(Layne in uyuşturucu sorunu yüzünden 90 larin ortalarindan sonra pek bir faaliyeti yok bildiğim kadariyla 2002 de layne öldü yanlış hatirlamiyorsam favori sarkilarim down in a hole-rooster-would-nutshell-man in the box)
    2.Pearl Jam (Harika bir grup özellikle yellow ledbetter şarkısının intro ve solo su insani kendinden gecirir bildiğim kadariyla hala faaliyette eddie vedder in seside güzeldir.Release sarkisida cok sakin bir sarkidiri cok severim.Jeremy-even flow-black gibi sarkilari klasiktir zaten)

3.Soundgarden(Chris Cornell in seside cok iyidir.Bu adamin her iste bir parmagi var.Soundgarden dagildiktan sonra tek tabanca takilmis daha sonra audislave de söylemiştir.Soundgarden dan favori sarkim spoon man dir.Audioslave in de shadow on the sun sarkisi guzeldir.Bildiğim kadariyla soundgarden tekrar birleşti suan faaliyette olmalari lazim.Avangers film müziğide şarkinin adini unuttum soundgardenindir.)

4.Nirvana (Kurt Cobain in sesi de harikadir Cobain in mi staley nin mi sesi daha iyi tartismalarina girmicem bence staley daha iyi ama kimilerine gore cobain daha iyidir bu tartisma sonlanmaz.Smells like a teen sprit sarkisi grunge diyince akla gelen ilk sarkidir belki çok ünlü bir şarkidir.Onun dişinda lithium-heart shaped box sarkilari guzeldir.Özellikle lounge act sarkisi favorimdir bassi da guzeldir.

Temple of the dog grubu var eddie vedder ve chris cornell beraber soyluyor siralamaya koysam kesin 1.grup olur ama sadece 1 albümlük bir grup oldugu icin siralamaya koymadim.Tek album almasi daha guzel daha ozel yapiyor.

Mad season var layne staleynin sesi harika olsada sarkilari pek sevmedim belki seversin ama bi bak derim

umarim yardimci olabilmisimdir.Daha erken dogup bu gruplari seattle da canli dinlemeyi istemisimdir hep, sans iste gec kaldik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esoesoeso20 -- 30 Ağustos 2012; 22:47:37 >

• neyini öğrenicen o saçma şeyin

Yamaha RBX374
    BBM: 2938AC07
    Steam: canb34
  • o eski saf grunge yapan artık maalesef neredeyse hiç yok.post-grunge diye bir şey çıkardılar ama ondada o eski samimiyet yok.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.