Şimdi Ara

Grundig VLX8586 Serisi Tv Hakkında Her Şey (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
906
Cevap
19
Favori
42.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam, dediğiniz HDR özelliği şuan çok kullanılmasa da önemli bir özellik aslında, siyahları daha siyah göstermek amacıyla kullanılıyor, tabiş izlediğimiz görüntünün de HDR destekli olması gerekliliği söz konusu,

Ayrıca bir panelde HDR varsa o panel 10 bit olmak zorunda 8 bit panlelerde HDR yok.

kısa bir bilgi:http://www.chip.com.tr/haber/hdr-tv-nedir-ihtiyaciniz-var-mi_61943.html

Bu durumda @Humboldt yazmıştı, 9672 modeli ile 8600 modeli aynı verilere sahipmiş ama 9672, 8600 aksine ips değil va panelmiş, 3D yok ama yine de 8600 muadili va panelli arçelik 9672 almak daha mantıklı görünüyor.

@Humboldt : Acaba Beko ile arçeliğin 9672 modelleri birebir aynı mı ki? @Humboldt

• kadir78 kullanıcısına yanıt
    Net bilgim yok ama beko bayisinde bakmak lazım.

Forumistanbul Arçelik mağazasında görünce şaşırdım ben de çünkü online kanal üzerinden bana vlx 8600 ile aynı olduğu söylenmişti ama panele dokununca va panel olduğunu fazlasıyla hissediyor insan vlx 8600 ips olduğu için o renk değişmesini yapmıyor mesela

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • galiba VLX 8586 alacağım
  • bulut46 arkadasimizin paylastigi linkleri keyifle okudum. Kendisine tesekkur ederim... Bir cok bilinmeyeni ayrintilariyla anlatmislar. Ozellikle benim de bahsettigim va-ips karsilastirmasi oldukca aydinlatici. Ikisnin de farkli kategorilerde birbirlerine ustunlukleri var, yanyana koyunca ben hala tv izlemek icin va paneli tercih ve tavsiye ediyorum.

Hdr meselesine geleyim, 2015 ve 2016 yillarinin pazarlama stratejilerinden birisidir. Özunde teknik olarak cezbetse de kullanim yeri neredeyse yok. Bundan 6 yil once de bluray furyasi vardi, o da bugun bile hala yayginlasmadi. Alanlar fazla para verdigiyle kaldi maalesef. Tanitirken cok hos geliyor ama gel gelelim izlenecek hdr yayin/film yok ve hatta video bile yok denecek kadar az... Hdr su asamada bir tvyi alma ya almama kriteri olmamali sahsi fikrim. Biraz arastirmayla bu soylediklerimi de teyit edebilirsiniz. Markalarin satisini pazarlamasini yapanlar ballandira ballandira ove ove bitiremeyecekler ama isin gercek yuzu maalesef farkli. Panelin gercek kalitesini yuksek tutmak maliyetli oldugu icin boyle yazilimsal goz boyamalara basvuruyorlar. Lg gidip ses sistemini one cikariyor, samsung ise afilli isimlerle bes para etmeyecek ayrintilari ozellik diye lanse ediyor. Philips de ambilight ile cekmeye calisiyor. Vestel ve arcelik grubunda da durum farkli degil.. Yani buradan su sonuca variyorum; tvler oyoe yada boyle birtakim sorunlara sahip. Cozum uretilmiyor. Yazilimsal zimbirtilarla goz boyanmaya calisiliyor. Dolayisiyla tv icin 3000-4000 lira ustu para vermek cok mantikli degil.. Oled diyecegim, onda da logo izi kalma sorunu var....

Olay donup dolasip son kullanici olarak goruntunun size hitap edip etmemesine gelecek. 10 bit, hdr, micro dimming, wide color gamut vs. en son bakacaginiz seyler olsun bence. Cunku tvnin asli gorevi renkleri cilalamak, panelin kalitesizligini ortbas edecek teknolojileri barindirmak degil; saf haliyle en iyi goruntuyu verebilmektir.

kadir78 hocam, vestlin o modeli ile ilgili pek bisey bulamadim. Nette pdf kullanma kilavuzu olsaydi oradan film algilayici olup olmadigina bakilabilirdi ama yok nette.. Eger film algilayici yoksa vesteli tavsiye etmem. Varsa da siddetle tavsiye ederim (tabi yine mutlaka gormek lazim)

Yine bulut46 icin 3000 lira ve altina bulabiliyorsaniz 8586 tavisye ederim. Kavisli ekran sorun olmayacaksa vestel 55ca9550 yi mutlaka inceleyin derim. Grundigi ucuza denk getirmeseydim kavisli sevmememe ragmen planim 55ca9550 almakti. Hareketli sahneleri cok cok iyidir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avastos -- 30 Ekim 2016; 22:50:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• avastos A kullanıcısına yanıt
    Sıkılmadan üşenmeden uzun uzun cevaplar yazıp bizi bilgilendirdiğiniz için teşekkürler...

GG da 2999a 8586 var, Teknosa satıyor da ( teknostlye diye başka bir ad üzerinden satıyor, GG de 2 adet teknosa dükkanı var), net üzerinden satışlarda sıkıntı çıkartıyorlar son zamanlarda, insan ikilemde kalıyor.

8586 veya arçelik 9672 olmak üzere nihayetinde Türk işi bir Tv alacağım o kesin...
  • Hocam bildigim her konuda yardimci olmaya calisirim, bilgi paylasildikca cogalir.

Internetten ve ozellikle gittigidiyor, n11, hepsiburada uzerindeki saticilardan alisveris yapmak daha guvenli. (Tabi puanlarina ve aldigi yorumlara dikkat etmek kaydiyla) Cunku internetten alinan urunlerde kanun geregi 14 gun KOSULSUZ iade hakki var. Bazi urunler istisna, ornegin cd, yazici, yiyecek, ic camasiri vs... Tv iade edilebilenler kapsaminda. Yani tvde ariza bile olsa hic servisle ilestisim kurmadan ve hicbir sebep gostermeden aldiginiz yere 14 gun icinde iade edebiliyorsunuz. Ve bu n11, gg, hb mali satani urunu geri almasi icin zorluyor. Yani atiyorum hb ile iletisime gecerseniz urunu kolaylikla iade edebilirsiniz. Yine teknosa, bimeks, vatan, mediamarkt gibi hem subesi olan, hem online satis yapan firmalarin da online alisverisi bu 14 gun iadeyi kapsar. Ama burada iadeler bir parca daha zor olur cunku mali satan zaten ayni sirket. Isi yokusa surebilirler. Ama her halukarda magazadan elden teslim almaktan iyidir. Magazadan aldiginizda kutuyu acip kurulum yapildigi anda iade edemezsiniz. Kanunen de iade almama haklari var. Servis raporu isteyecekler, hem servisle ugrasacaksiniz hem de aldiginiz magaza ile... Yani teknosada urunu inceleyin, gidin netten guvenilir bir yerden satin alin. Ama magazada tanidiginiz varsa ve sorun cikarsa aliriz taahhudunu veriyorsa magazadan almak en saglami olacaktir.

Gg da baska kampnyalar ile daha asagi fiyata da alinabilir. Ama 3000 lira bu tv icin zaten makul bir fiyat. Daha asagi alirsaniz tadindan yenmez :)

9672 icin bisey diyemiyorum.. Magazada da inceledigim bir model degil. Ama 8600 ile tek farkinin va panel olmasi demissiniz. 8586 ile 8600 arasindaki donanim farkini da bilmiyorum, ben panellere odaklandim incelerken. 8600 ve 9600 ips oldugu icin inceledim ama zaten benim tercihim olmayacakti. Dilayisiyle 9672 yi inceleyin, 8600 sonucta daha ust bir tv. Belki islemci, ses sistemi, yazilim olarak da ustundur 8586 dan. Ama bu bilgileri mutlaka teyit edin hocam. Va panel ise 8586nin muadii de olabilir..

HB artık yeni bir kural işletiyormuş, kurulum yapılan TVyi geri almıyormuş, kurulum yapılmadan nasıl anlayacaksak artık...

9600 ile 8600 arasında sadece 3D farkı var, 8600 ile de 9762 arasında marka ve panel farkı var diğer özellikleri aynı...

9672 yi bir netleştireyim ona göre alım yapacağım tabii kampanya ile...
  • Hocam dediginiz gibiyse yani ucunun de islemci yazilim vs ayni ise en ucuz va panelliyi alin bence..

Bi arastirin siz hatta imkaniniz varsa magazalarda inceleyin..

• avastos hocam iligi ve desteğiniz için teşekkür ederim. 2 sorum olacaktı. 1. si netten aldığımız TV eve geldiğinde kutudan kırık çıkarsa TV yi benim kırmadığıma nasıl ikna edebilirim. 2. si yaklaşık 7 yıl önce aldığım samsung 40 C serisi TV min şu anda kullanılan metal duvar askı aparatı 55 vlx 8586 için de kullanabilirmiyim. kanaatimce ağırlığını taşır ama ölçü olarak sıkıntı çıkarmı bilmiyorum.
    Tekrar teşekkür ederim
  • bulut46 B kullanıcısına yanıt
    bende de 40c650 var, şuan duvarda asılı, zaten askı aparatları ve tvlerin arkasındaki sistem standart, bu nedenle sıkıntı olmayacaktır ki bende eskiyi çıkartıp yeniyi koyduracağım...
  • Hocam ben de tesekkur ederim paylastiginiz linkler faydali oldu..

Netten aldiginiz urunun kutusunda hasar varsa kargo sirketine rapor tutturup teslim almiyorsunuz, ama kutuda hasar yoksa ve kutunun icinden tv kirik cikarsa servis rapor tutuyor. O rapor ile aldiginiz yere iade ediyorsunuz. Kimseyi ikna etme durumunda degilsiniz cunku kutuyu ilk defa servis acmis olacak ve kutuda da hasar yok ise zaten sizin kimse sorumlu tutamiyor. Emin degilim ama servis de alip degisim yapabilir.

Benim tv sehpa uzerinde kendi ayaklari uzerinde duruyor. Duvara montaj konusunu bilmiyorum. Grundigde kutudan cikmiyor. Vestelde aski aparati kutudan cikiyor, montaja dahil oldugu icin atiyorum tv duserse garanti kapsaminda olur. Ama bunun disindaki proseduru bilmiyorum...

• Trt 4k da beşiktaş maçı var. Biraz bakıp yorumlamak isterseniz. Bende 2-3 dkk bir görüntüde 1 saniyelik bozulma oluyor. Yayından olduğunu sanıyorum

• Biz maçı izledik genel olarak memnunum , arada öyle 1 sn de takılma oluyor da olabilir olmayabilirde çok takılmamak lazım bu kadar ufacık bir şeye , bence gayet olumlu performans verdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: avastos

Hocam degisim karari verebilirler. Vermezlerse merkezi arayip itiraz edin durumu anlatin, biraz baski yapinca yola geliyorlar.

Desgisim karari cikarsa surec uzayabiliyor. Benim ve buradan 2 arkadasin daha 3 haftayi buldu surec. Yedek tv mutlaka usteyin 3 hafta tvsiz kalmamak icin..

Merhaba tv ye değişim kararı çıkmış bekliyoruz. tv yi götürmemişlerdi.Yeni tv servise gelince getirip evdekini götüreceklermiş.11 gün önce gelip tv yi incelemişlerdi.
  • Benim tv geldi... Servis getirdi, sifir cihazdi. Kurulum yapildi. Butun aksam izledim, trt4k da maci da izledim, pc bagladim oyun oynadim. Ve beni rahatsiz eden buyuk bir sorun yok çok şükür

Mac izlerken bahsedilen o takilma tarzi seyler arada bi anlik oluyo. Ama cok dikkat ceken ve rahatsiz eden bisey de degil.

Ve en merak ettigim sey; input lag ile oyundaki takilmalar. Bu konuda yeni tv mukemmel diyebilirim. INPUT LAG YOK :) Ve oyunlar tabiri caizse yag gibi akiyor. Oyun performansindan cok memnunum..

Renklerde ozellikle bazi kanallarda yine ufak sorunlar var. Mesela saclari siyahli beyazli olan biri varken beyazlar asiri parliyor. Ayarlari pek oynamadim mac izledim. Genis zamanda yine kurcalayacagim.

Ve su ana dek en dikkatimi ceken sey ise hd ama kalitesi gercek fullhd olmayan yayinlarda maalesef performansi dusuk. Upscaling olayini bu tv rakiplerine nazaran bikac tik daha kotu yapiyor. Ozellikle goruntuler net olmuyor, hafif bulanikasiyor. Yine ayarlarla duzeltilebilir mi bakacagim..

Su ana dek ana hatlariyla durum bu..

Birkac gun icinde iyice inceledikten sonra ilk mesaji da guncelleyecegim.. Yine onemli noktalari ayrica paylasirim..

Bur sorum var bilen arkadas var ise; bu tvde servis menusu nasil aciliyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avastos -- 2 Kasım 2016; 0:38:58 >

• baymore B kullanıcısına yanıt
    Servis cozum uretiyor ancak biraz yavas isliyor prosedurler.. Benim 1 ay surdu. Umarim sizinki daha kisa surede elinize ulasir..

• quote:

Orijinalden alıntı: avastos

Benim tv geldi... Servis getirdi, sifir cihazdi. Kurulum yapildi. Butun aksam izledim, trt4k da maci da izledim, pc bagladim oyun oynadim. Ve beni rahatsiz eden buyuk bir sorun yok çok şükür

Mac izlerken bahsedilen o takilma tarzi seyler arada bi anlik oluyo. Ama cok dikkat ceken ve rahatsiz eden bisey de degil.

Ve en merak ettigim sey; input lag ile oyundaki takilmalar. Bu konuda yeni tv mukemmel diyebilirim. INPUT LAG YOK :) Ve oyunlar tabiri caizse yag gibi akiyor. Oyun performansindan cok memnunum..

Renklerde ozellikle bazi kanallarda yine ufak sorunlar var. Mesela saclari siyahli beyazli olan biri varken beyazlar asiri parliyor. Ayarlari pek oynamadim mac izledim. Genis zamanda yine kurcalayacagim.

Ve su ana dek en dikkatimi ceken sey ise hd ama kalitesi gercek fullhd olmayan yayinlarda maalesef performansi dusuk. Upscaling olayini bu tv rakiplerine nazaran bikac tik daha kotu yapiyor. Ozellikle goruntuler net olmuyor, hafif bulanikasiyor. Yine ayarlarla duzeltilebilir mi bakacagim..

Su ana dek ana hatlariyla durum bu..

Birkac gun icinde iyice inceledikten sonra ilk mesaji da guncelleyecegim.. Yine onemli noktalari ayrica paylasirim..

Bur sorum var bilen arkadas var ise; bu tvde servis menusu nasil aciliyor?

merhaba çok sevindim adına , bizimde bugün ufak bir sorun oldu oyunda ama anlayamadım sebebini , biz lag sorunu zaten yaşamıyorduk ama bugün oyuna girdiğimizde oyunda görüntü adına bozulmalar oluştu top gözükmedi top hareket ettiğinde kayboluyor vs , kabloya mı birşey oldu yoksa pc ye mi birşey oldu anlayamadık açıkçası , birde hdmi arkadaşın pc yi taktığımızda 2160p@30hz yazarken benim pc yi takınca 2160p@60hz yazıyordu acaba bundan mı kaynaklandı :D

Hayırlı olsun,geç oldu ama güç olmadı,
    En büyük derdin lag bu tv de oluşmamış olması ,eski tv deki sıkıntıdan denekmiş.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.