Şimdi Ara

GRUNDIG GNB 1150 B1 N2 Trendbook Kullanıcıları Kulübü (85. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.863
Cevap
57
Favori
112.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu linkte bahsettiğim işlemci var ama montajı ile beraber yapılacak masrafla elde edilecek performans artışına değermi bilmem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ramudi R kullanıcısına yanıt
    İşlemci fiyatı uygun ama taktırma işi pahalıya patlar, nette bir fiyat yok ama tahminimce 100tl'den aşağı olmaz, ayrıca her tamircinin yapmayı kabul edeceğini düşünmüyorum sonuçta riskli bir iş. Performans konusuna gelince, evet çok büyük bir performans artışı olmaz tabii ki ama özellikle Windows 10'un işlemciye olan yükünü biraz daha iyi kaldırır

• Yenilediniz mi macunu? Yenilediyseniz sıcaklık hakkında bilgi verebilir misiniz?

• emironurlular E kullanıcısına yanıt
    Henuz macunum gelmedi surat kargo sagolsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bişey soracam. Şimdi W510TAKT.312 olan bios'U başarılı şekilde yükledim. Öncelikle bu bios son sürümmü ve esas sormak istediğim bu cihaz uykudan çıktığında işlemci hızı asla yükselmiyor, aynı şekilde şarj dan çekince de asla yükselmiyor.

Sistemin güç ayarı yüksek performans modunda ama hiç bir işe yaramıyor.

x14 çarpan ile 1,14 ghz e çakılıp kalıyor. Bir tek linux ta bu sorun yok.

Cihazı sadece pil ile açarsam önceleri 2.40 a kadar çıkıyor, sonra 5.10 dk içinde yine 1.14 e düşüyor ve asla çıkmıyor birdaha.

Olması gereken bu değil herhalde, ben pilde de 2.40 vursun istiyorum ama bir türlü beceremedim. Cihaz sadece fişe takılı ise 2.40 a çıkıyor.

Sizlerde de durum böylemi veya nasıl çözdünüz yardımcı olursanız sevinirim.
  • 2smoke kullanıcısına yanıt
    Sanırım bios ile alakalı bir sorun değil, ben Gigabyte biosu kullanıyorum bende de 1.14'te takılı kalıyor pilde. Prize taktığım an 2.41'e çıkabiliyorum. Windows 10 kaynaklı olduğunu düşünüyorum, Windows 7 ile deneyeceğim birazdan

Edit: Windows 7 ile harici diske kurulum yapamadığım için deneyemedim ama dediğim gibi windows 10 ile ilgili olması muhtemel

İkinci edit: Çözümü buldum: Başlat'a regedit yazıp kayıt defteri'ne giriyoruz daha sonra sırasıyla HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\intelppm klasörlerine giriyoruz. Sağ tarafta Start değerine çift tıklıyoruz ve değeri 4 olarak değiştirip bilgisayarı yeniden başlatıyoruz. Bu işlemden sonra 2.17'ye kadar çıkabiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emironurlular -- 23 Mart 2019; 11:2:16 >
    Kargom geldi klayenin sol kismin cok az zarar versekte yaptim basarili oldu kendinde gelen silikon macun kurumus yaprak gibi olmus fanini ve izgaralari temizledim normalde isisi 45 zorlayinca 62-63 oluyor ve islemi biraktiginda tekrar normal sicakliga donuyor ama fanin calismasi asla durdurulamiyor sogutma icin takilan fan okadar islevsiz ki islemciyi soguk tutan bi sogutma rezistansi var gerisi bos yani tabi acemilikten biraz tasirdim ida olur okadar 4. Yila girdi biraz olsun rahatladi
    Tavsiye ederim alacaginiz 6-7 tllik macunu surun is gorur

Dostum kendi sorunumu kendim çözdüm, herkesede yardımcı olsun.

İlk sayfada verilen clevo sitesinden hotkey programını indirip kurun. Çalıştığında göreceksinizki cihaz eğlence modu diye bir modda. Onu performansa alın, herşey normale dönüyor. Hiç bir şeylen oynamanıza gerek yok. pil ile de pilsiz ile de 2.40 ı görüyor yaptığı işleme göre.
    www.clevo.com.tw
    藍天Clevo
    https://www.clevo.com.tw/clevo_down.asp?

burdan w510tu yu seçin alttanda all seçin, listeden hotkey yazan uygulamayı sağ tık hedefi farklı kaydet şeklinde çekin ve kurun.

Performans/fan hızı/ses/parlaklık vs hepsi bu programdan ayarlanıyor.

Bende devre dışıydı hotkey programı, etkinleştirdim ve harbiden oldu, helal olsun Clevo'ya insanların bu kadar uğraştığı bir problemi tek bir programla halletmiş
  • Benim bir sorum daha var, bu cihaza 4 ya da 8 ram takanlar 1600mhz mi takıyor yoksa 1333 mü, çünkü cihaz 1333 den yukarısını görmüyor da o yüzden merak ettim. Bende şu anda 2gb 1600 var mesela ama 1333 olarak gözüküyor.
    Her türlü 1333 görür değişmez

Aynn hotkey ile kesin komut verilebiliyor ayrica sistemi isindirani buldum esed nod32 fena isindiriyor onun disinda sistem 38 derecede kaliyor oyuna girince isi 90 lara kadar ulasiyor sorun surda islemci fani asiri yetersiz ustune taktigimiz sogutma rezistansi okadar kalitesiz ki anlatamam cok cabuk isiniyor ama gec soguyor ufak tefek dizi film icin isi olmuyor ustelik fan bile dogru duzgun calismiyor artik

• Hocam bence sizde başka sorun var, benim değerler bu şekilde. Normal ve oyunda ki min max değerlere bakabilirsiniz. Hem işlemci hem ekran kart %100 de çalışmış oyun sırasında.

GRUNDIG GNB 1150 B1 N2 Trendbook Kullanıcıları Kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 26 Mart 2019; 10:0:24 >
    Acaba anakartim mı arizalandı:( farkettim islemcim surekli yuksekte calisiyor yuksek voltaj gidiyor

• Bence sizin bilgisayarınızda bir sorun olabilir, ben üstünde gelen termal pad ile kullanıyorum ets2 de bile 73 dereceyi geçmiyor halının üzerinde kullanmama rağmen

• beyler bana bios güncellemem için yardım edebilicek varmı acabba. daha önce başka bilgisayarda bios güncelledim ama bunda kafam karışdı
  • Arkadaşlar hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz ?
    Ben Windows 10 kurdum; ancak kasılıyor. Üstelik ssd de taktım. Sizde nedir durum ?

• Nodex N kullanıcısına yanıt
    Kirpilmis win 10 kullaniyorum ideal bence

• İşlemci üzerindeki Termal macun sizce yeterli mi?

Bir de üstüne kapattığım kapakta sanki bir ped var bunu çıkarmalı miyim ?

GRUNDIG GNB 1150 B1 N2 Trendbook Kullanıcıları Kulübü

• BarvaArtena kullanıcısına yanıt
    Termal ped çıkardım macun sürdüm sıcaklık cihaz boşta iken 55 -60 arasında gidip geliyor. Termal ped daha mı fazla işe yarıyordu anlamadım.
    Bir de kart ızgaradaki havalandırma deliğini kapatan bantı da söktüm.
    Pedi geri mi taksam diye düşünüyorum

• 
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.