Şimdi Ara

grub ile cdden xp+linux boot (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
3.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • yukardakileri yapinca bart (ufak bi eksiklikle)+slax+imalar artik calisiyorlar.
    simdi baska bi sorunum gun yuzune cikti, tabi senin karsilasmis olman mumkun diil.

barti cdye ekledigimde 3 dosyada nero hata veriyor (cd=icerigini cd ye yazdigim klasor) (dosyalar 8kb)
    bu dosyalar bartin
    cd\i386\WinSxS\Manifests
    klasorunde:

x86_Microsoft.Windows.SystemCompatible_6595b64144ccf1df_5.1.2600.2000_x-ww_bcc9a281.Manifest
    (93karekter)
    x86_policy.6.0.Microsoft.Windows.Common-Controls_6595b64144ccf1df_6.0.2600.2180_x-ww_eb84b25e.Manifest
    (103karekter)
    x86_policy.7.0.Microsoft.Windows.CPlusPlusRuntime_6595b64144ccf1df_7.0.2600.2180_x-ww_cf5111a1.Manifest
    (104karekter)

bu dosyalar ile iso olusturuldugunda: (nrg farketmiyor, cunku zaten onceden uyari veriyor)
    x86_Microsoft.Windows.SystemCompatible_6595b64144ccf1df_5.1.2600.2000_x-ww_bcc9a281.Man
    x86_policy.6.0.Microsoft.Windows.Common-Controls_6595b64144ccf1df_6.0.2600.2180_x-ww_eb84b25e.Man
    x86_policy.7.0.Microsoft.Windows.CPlusPlusRuntime_6595b64144ccf1df_7.0.2600.2180_x-ww_cf5111a1.Man

seklinde dosyalarin adini kisaltiyor.

ilginc olan sey
    x86_Microsoft.Tools.VisualCPlusPlus.Runtime-Libraries_6595b64144ccf1df_6.0.0.0_x-ww_ff9986d7.Manifest
    (102karekter)
    isimli dosya basari ile iso ya yaziliyor.

ayrica bartin otomatik kurulumu mkisof ile su komutu kullanarak bu isi yapiyor:
    D:\pebuilder\mkisofs.exe -iso-level 4 -volid "BartPE" -b bootsect.bin -no-emul-boot -boot-load-size 4 -hide bootsect.bin -hide boot.catalog -o "D:\pebuilder\pebuilder.iso" "D:\pebuilder\BartPE"

ben de onceleri ayni isi cdimage ile (klasorunde calistirarak) su sekilde yapiyordum:
    CDIMAGE.EXE -lBartPE -t12/31/2002,12:00:00 -h -j1 -m -bbootsect.bin BartPE ".\2ezboot cdimageBartPE.iso"

her iki yontemide denedim, bu yontemlerde dosya adi kisaltmasi sorunu yok,
    nero menulerinde iso ozellikleri ilede bi kaç deneme yaptim, ama netice alamadim.
    ayrica cdimage yontemi ile acilisa easyboot koyarak (en tepede ilk verdigim resimde) ordan grubdos.ima disketini gosterecek sekilde ayar yaptim, grubdos.ima->menu.lst basari ile acildi, ama listeden slax i secince slax calisamadi.

uzman gorusun nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 21 Kasım 2007; 5:01:28 >

• bende SETUPLDR.BIN e ulasirken bi sorun yok, menulist assagidaki gibi.

title windows kurulum - BART PE
    cdrom --init
    map --hook
    chainloader (cd0)/I386/SETUPLDR.BIN
    boot

evet sorun aynen resimdeki gibi, yukardaki yazimdan:
    quote:

ilginc olan sey
    x86_Microsoft.Tools.VisualCPlusPlus.Runtime-Libraries_6595b64144ccf1df_6.0.0.0_x-ww_ff9986d7.Manifest
    (102karekter)
    isimli dosya basari ile iso ya yaziliyor.

bu durum bart in calismasinda henuz farkedilir bi sorun-durum yaratmadi, simdilik.
    bunuda cozebildigimizde tasstamam olacak.
  • optimarax
    buyuk/kucuk harf sorunu ve herşey artik geride kaldi, bi sonraki mesajimda gerekli tum açıklamalari yaptim zaten.
    kisaca neroda filesystem i ISO 9660:1999 yaptiktan sonra menulst lerde dosya/klasor isimlerini goruldugu gibi yazinca (or: /Win98.ima yada /slax/boot/vmlinuz) olay cozuluyor.
    daha once yazdigim gibi label degistirmeyede gerek yok.

ne tur aksiliklerde ugrastimi dusundukce ooffff be off diorum.
    lakin, ohhhhhh sonunda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 21 Kasım 2007; 18:26:09 >
  • butun sorunlar cozuldu iste Final: (baskalarida faydalansin die herşeyi ozetleyerek yaziyorum)

1) Disket imaji hazirlama:
    **boş bi disket takilir, sag tiklanir, format a tiklanir
    "Create an MS-DOS startup disk" kutusu doldurulup Start->OK->OK e tiklanir ve Close ile bu pencere kapatilir.
    **Disketin icindeki Config.sys dosyasi notepad ile acilarak icindeki hersey silinir
    **Disketin icindeki Autoexec.bat dosyasi notepad acilarak icindeki hersey silinir ve sonra:
    grub.exe
    yazilir.
    **disketin icine grub4dos tan indirilen .zip dosyasinin icindeki grub.exe konur
    https://sourceforge.net/projects/grub4dos
    **disketin icine kendimiz (zipin icinden diil) menu.lst isimli bi text dokumani yaratalim, icine:

-------------------------------------------------------------------
    color black/cyan yellow/cyan
    timeout 1
    default /default

title menucd.lst cd0
    cdrom --init
    map --hook
    configfile (cd0)/menucd.lst

title menucd.lst cd1
    cdrom --init
    map --hook
    configfile (cd1)/menucd.lst

title menucd.lst cd
    cdrom --init
    map --hook
    configfile (cd)/menucd.lst

title commandline
    savedefault --wait=2
    commandline

title floppy (fd0)
    chainloader (fd0)+1
    rootnoverify (fd0)
    savedefault --wait=2

title back to dos
    savedefault --wait=2
    quit

title reboot
    savedefault --wait=2
    reboot

title halt (Shutdown)
    savedefault --wait=2
    halt
    -------------------------------------------------------------------
    yazalim.

**elde edilen disketin imajini winimage ile alip bilgisayarda wboot3gr.ima ismi ile saklayalim.
    C:\Cd_Grub\wboot3gr.ima olacak sekilde klasore kaydedelim.

2) C:\Cd_Grub\CD isimli bi klasor yaratalim
    2a) icinde menucd.lst isimli bi txt dokumani hazirlayalim.
    bu adimdan sonra menucd.lst in icine neler yazilacagi kisinin olusturacagi cd nin icerigi, "C:\Cd_Grub\CD" klasorune koyduklari ile alakali. yazinin sonunda burda yaptiklarim ile ilgili kucuk bi ornek bulunuyor:

3) nero ile yazmak.
    not: resimdeki D:\CD_nero\Cd_Basit\wboot3gr.ima yerinde sizde C:\Cd_Grub\wboot3gr.ima olmali.
    Nero Resmi

resimdeki adimlari takip edip .iso imaji olusturdugunuzda olay bitmistir.

COK Onemli not:
    gerek menucd.lst gerek menu.lst in icine yazilanlar kucuk/buyuk harf konusunda sooon derece hassastir, bu yontemi takip ederken bu dosyalarin icine yazdiklarinizi dosya/klasor isimleri kopyalayip yapistirip yazarsaniz daha da emin olabilirsiniz, assagida bi kaç ornek veriyorum zaten:
    not2: ayarlamalarda cd0 kullandim lakin kimi yerlerde cd1 de gerekebilir, bunun icin gerekli tedbirleri alirsiniz zaten.
    not3: hazirlanan menulst dosyalari 4kb dan buyuk olursa bu yontemde grub.exe dosyanin sadece ilk 4kb lik kismini okur, cozum icin optimarax arkadasimizin yaptigi gibi cok fazla ve farkli ayarlamalar icin menucd.lst dosyasinda gerekli ayarlari yaparsiniz.

2a) kendi hazirladigim kucuk bi ornek menucd.lst i yazinin sonuna koydum, ayrica vistasetup ve baska linux dagitimlari ile ilgili optimarax arkadasimizin yazilarida yukarda mevcut:

title Slax6 cd0
    cdrom --init
    map --hook
    kernel (cd0)/slax/boot/vmlinuz vga=769 max_loop=255 init=linuxrc load_ramdisk=1 prompt_ramdisk=0 ramdisk_size=6666 root=/dev/ram0 rw autoexec=xconf;kdm
    initrd (cd0)/slax/boot/initrd.gz
    boot

title Windows xp/2k3 kurulumu yada BART PE
    cdrom --init
    map --hook
    chainloader (cd0)/i386/setupldr.bin
    boot

title Win98 boot disketi
    map --mem (cd0)/Win98.ima (fd0)
    map --hook
    chainloader (fd0)+1
    rootnoverify (fd0)
    map --floppies=1
    boot

yardimlarindan oturu optimarax arkadasimiza coooooooooooooooooooooooook tesekkur ederim, o olmasa idi bi kaç gun once vazgecmistim ben bu isten, saol varol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 21 Kasım 2007; 20:59:44 >

• extra bi not (az once denedim),
    bu is icin cdimage.exe kullandigimda menulst de herseyi buyuk harf yapmak yetiyor,
    mkisof.exe ile beceremedim zaten (isinamadim mikisof a, 2 sene once hatirlayamadigim bi sebebten mkisof yerine cdimage kullanmaya baslamistim). Pratik oldugu icin ben bundan sonra cdimage ile yapacagim.

bu arada denemeler icin winxp kurdugum vmware workstation kullaniyorum.
  • hocam dun gece çooook oncelerde bi yerlerde okudugumu hatirlayaraktan,
    bootsect.bin ve grub dosyalarini hexeditorle editlemek sureti ile grub cdsi hazirladim,
    bu sayede 4kb sinirida tarihe karisti.

tabi bence yukardaki yontem bole bi amaci olan her turlu kullanici icin daha standart bi yontem

eger ilgilenirsen bi mail adresini ver gondereyim, ufak seyler zaten.

pardus için:

http://forum.donanimhaber.com/m_19216254/tm.htm

da bi soru sordum, aslinda soru multiboot dvd icinde gecerli, bi bakarsan sevinirim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.