Şimdi Ara

Pardus 2007.3 Çalışan - USB/FAT32/GRUB ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • birçok çalışan (livecd) linux dagitimlarini hdye kopyalayip (fat32) grub ile menu.lst ten calistirmak epey kolay oldu, ama pardusu beceremedim.

knoppix bunun icin livecd sinde tum dosyalari tek klasore koyarak bi kolaylik yapmis,
    slax 2 klasore koymuş ama tek klasorlede gayet duzgun calisiyor,
    puppy de ise menu.lst de bi komut ekleyerek istenen klasor rahatlika ayarlanabiliyor.

ama her nasilsa bizim pardus ta bunu beceremedim.
    cdnin icerigini kok dizine koyup menu.lst te

title=Pardus Live 2007.2 Caracal caracal
    kernel (hd0,0)/boot/kernel-2.6.18.8-86 root=/dev/ram0 video=vesafb:nomtrr,pmipal,ywrap,1024x768-32@60 splash=silent,fadein,theme:pardus console=tty2 mudur=livecd,language:tr quiet
    initrd (hd0,0)/boot/initramfs-2.6.18.8-86

yazmam da bi ise yaramadi, acilis icin konulan resim gorundu, gerisi fos.

oysa mesela puppy de, rootta puppy301 isimli klasor yaratarak livecd nin icerigini koyup assagidakini menu.lst e koydugumda sorunsuz calisti. (klasor ismi degistirmek icin from= komutunun calistigi nadir bi linux dagitimi)

title puppy301
    kernel /puppy301/vmlinuz probeusb from=puppy301 changes=puppy301/puppy301save.dat max_loop=255 init=linuxrc load_ramdisk=1 prompt_ramdisk=0 ramdisk_size=4444 root=/dev/ram0 rw
    initrd /puppy301/initrd.gz

diger livecd linux dagitimlari bunlarin hd ye yada flash diske konulacagini dusunerek gerekli ayarlamalarin grubdan rahat yapilabilmesinin yolunu açmışlar.

peki sevgili çalışan pardusumuzu mesela flashdiskroot/pardus isimli bi klasore koyup grub ile menu.lst e ne yazmak lazim calistirmak icin????

bu konuyu açmadan once nette arama yaptigimda usb den pardus calistirmak icin usb yi linux formatinda formatlayip pardus kurmaktan bahsediyorlar, oysa yukarda goruldugu uzere benim maksatim çalışan cd yi fat32 de grub ile açabilmek?

yardimlarinizi bekliyorum??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 24 Kasım 2007; 23:20:32 >

• halt etmis pardus o zaman, puppy ve slax gibi cdden calisan mini linux-dagitimlari usb den ve hd den calisabiliyorken, pardus çalışan cd usb ve hd den çalışamıyorsa, o zaman bekleriz artikin.
    Kizanlar olabilir, bu benim yorumum. (yok o kadar saat çalışmışlar, yapmışlar, bende zorla kusur bulurmuşum, vs vs). Ustune ustluk slax ve nimbex i universite filan yapiyor diil, kisisel calismalarin mahsulleri. Assagida calisan calismayan menu.lst leri koydum, faydalanmak isteyen faydalansin.

dosyalarin birer kopyasini yaratip isimlerini
    INITRAMF ve KERNEL koydum

CD den calisan menu.lst

cdrom --init
    map --hook
    kernel (cd0)/BOOT/KERNEL root=/dev/ram0 video=vesafb:nomtrr,pmipal,ywrap,1024x768-32@60 splash=silent,fadein,theme:pardus console=tty2 mudur=livecd,language:tr quiet
    initrd (cd0)/BOOT/INITRAMF

title Pardus menulst cd0
    cdrom --init
    map --hook
    configfile (cd0)/BOOT/GRUB/MENU.LST

HD den calismayan menu.lst

title=Pardus Live 2007.2 Caracal caracal calismiyor
    kernel (hd0,0)/boot/kernel root=/dev/ram0 video=vesafb:nomtrr,pmipal,ywrap,1024x768-32@60 splash=silent,fadein,theme:pardus console=tty2 mudur=livecd,language:tr quiet
    initrd (hd0,0)/boot/initramf

title Pardus menulst - menulst aciliyor, turkce secildikten sonra nanik
    configfile (hd0,0)/BOOT/GRUB/MENU.LST

• Halt eden Pardus değil FAT32. Linux'un ihtiyaçlarını karşılayamaz.

Lakin senin sorunun dosya sistemi değil, sistemin buna uygun hazırlanmamış oluşu. Bu bir sorun mudur? Bence hayır. Çok istiyorsan, biraz takla atarsan olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Challenger
    Halt eden Pardus değil FAT32. Linux'un ihtiyaçlarını karşılayamaz.
    Lakin senin sorunun dosya sistemi değil, sistemin buna uygun hazırlanmamış oluşu. Bu bir sorun mudur? Bence hayır. Çok istiyorsan, biraz takla atarsan olur.

bencede sorun dosya sisteminin ne olduğu diil, neticede "çalışan cd", madem iso da çalışıyor, pekihala fat32 de de çalışır dertsiz tasasız, ne de olsa icindeki .img dosyasini okuyor, o da zaten dosyas isteminden bagimsiz.

ama cdnin yavaşlığından veya buyuklugundense,
    hd nin hizi veya usb nin taşınabilirligi gayet guzel oluyor.
    tabi usb ye ayni zamanda bartpe, başka imalar ve diger linux dagitimilari koymak da epey hoş oluyor.

ben bu çalışmama "pardus çalışan cd" yi de eklemek isterdim, ama "pardus çalışan cd" hazır diilmiş.

yoksa konunu hd yada usb nin dosya sisteminin degistirilip pardus kurulmasi ile alakasi yok zaten. O yüzden halt eden Pardus. Grub ile nasil bi takla atilacagi konusunda yardim edilirse daha çok sevinirim.

henuz yapmadim lakin windows kullanan arkadaşlarımin hd sine 2dkkada slax i kopyalayip, boot.ini yede 1dkkada grub eklemek çok kolay. (vista bootmanager de 2dk dielim). ben "pardus çalışan cd" yi bu şekilde koyarim die düşünmüştüm, bu vesile ile acemiler bile sıkılmadan ve mbr sorunları yaşamadan dertsiz tasasız hızlı bi şekilde linux kullanabilecekti, nasip pardusun diilmiş, kismet slax a kaldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 23 Kasım 2007; 23:09:39 >

• Pardus 2007.3 Çalışan i indirip denedim,
    netice yine hüsran,
    neyse slax dan devam, bakalim slackware den türeme bu linux sürümü ömrüne ne kadar devam edebilecek.
  •   
    kernel (hd0,0)/boot/kernel-2.6.18.8-86 root=/dev/ram0 video=vesafb:nomtrr,pmipal,ywrap,1024x768-32@60 splash=silent,fadein,theme:pardus console=tty2 mudur=livecd,language:tr quiet
    initrd (hd0,0)/boot/initramfs-2.6.18.8-86

Peki kerneli flaş belleğindeki /boot dizini altına koydun mu? Koymadıysan sorun oradadır. Eğer sorun oradaysa ister kernel'i /boot altına koy, ister grub menüsünü

kernel (hd0,0)/pardus/kernel-2.6.18.8-86

şeklinde düzenle.
  • yukarda hd den calismayan menu.lst lerde yazmistim zaten:

quote:

kernel-2.6.18.8-86 nin bir kopyasini kernel
    ve
    initramfs-2.6.18.8-86 bir kopyasini initramf
    olarak boot klasorune koydum

HD den calismayan menu.lst

title=Pardus Live 2007.2 Caracal caracal calismiyor
    kernel (hd0,0)/boot/kernel root=/dev/ram0 video=vesafb:nomtrr,pmipal,ywrap,1024x768-32@60 splash=silent,fadein,theme:pardus console=tty2 mudur=livecd,language:tr quiet
    initrd (hd0,0)/boot/initramf

title Pardus menulst - menulst aciliyor, turkce secildikten sonra nanik
    configfile (hd0,0)/BOOT/GRUB/MENU.LST

bi soru, o kutulari hangi komutla yapiyorsun??a

ayrica boşver, zaten slax i cok sevdim, son surumu cikinca icimden raid0 problemimde kendiliginden cozulecekmis gibi bi histe var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.