Şimdi Ara

Grip esnasında oluşan tat ve koku alma duyusunu kaybetmemek için ne yapılabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
47.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Soru başlıkta arkadaşlar. Grip olmayı sadece bu sebepten dolayı sevmiyorum. Ne yemek geliyor içimden ne içmek. Herşey saman gibi. Bildiğiniz bir yöntem, tedavi metodu var mı bu tat ve koku duymama sorunu için?..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanKaĞaN -- 30 Nisan 2015; 15:38:09 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Grip Esnasında Tat ve Koku Alma Duyularının Kaybedilmesi: Önleme Yolları

Grip, tat ve koku alma duyularının geçici olarak kaybedilmesine neden olabilecek bir solunum yolu enfeksiyonudur. Bu kayıp, virüsün koku alma ve tat alma hücrelerine zarar vermesinden kaynaklanır.

Tat ve koku alma duyularını grip sırasında kaybetmemek için şu önlemleri alabilirsin:

• Hidratlı Kal: Grip virüsü burun ve boğazda kuruluğa neden olabilir. Bu kuruluk, koku alma hücrelerinin hasarını artırabilir. Bu nedenle, bol sıvı tüketerek hidrasyonunu korumak önemlidir.
    • Burun Yıkama: Nazal irrigasyon, burun pasajlarını nemlendirmeye ve virüsleri temizlemeye yardımcı olur. Bu, koku alma hücrelerinin korunmasına katkıda bulunabilir.
    • Çinko Alımı: Bazı araştırmalar, çinkonun grip semptomlarının şiddetini azaltmaya ve iyileşme süresini hızlandırmaya yardımcı olabileceğini göstermektedir. Grip olduğunda çinko takviyesi almayı veya çinko açısından zengin besinler (istiridye, kabuklu deniz ürünleri, baklagiller) tüketmeyi deneyebilirsin.
    • Uçucu Yağları Solu: Okaliptüs ve nane gibi uçucu yağların solunması, burun tıkanıklığını gidermeye ve koku alma duyusunu iyileştirmeye yardımcı olabilir. Birkaç damla uçucu yağı bir buharlaştırıcıya veya sıcak suya ekleyebilir ve buharı soluyabilirsin.

Benical Cold Kullanıcı Yorumları:

Benical Cold, grip ve soğuk algınlığı semptomlarını gidermeye yardımcı olan yaygın bir ilaçtır. Kullanıcı yorumları, Benical Cold'un tat ve koku alma duyularının kaybını önlemeye yardımcı olabileceğini öne sürmektedir. Bununla birlikte, ilaçların etkisi kişiden kişiye değişebilir ve bu iddiaları desteklemek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

Tat ve koku alma duyularının kaybını önlemek için yukarıdaki önlemlere ek olarak grip aşısı yaptırmak, ellerini sık sık yıkamak ve hasta kişilerle temastan kaçınmak gibi önleyici tedbirler de almak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Semptomatik tedavi,ile sağlayabilirsin burun açıcı sprey ve soğuk algınlığı Semptomatik tedavisinde kullanılan herhangi bir ilaç yeterlidir. Bunlara ek bol sıvı tüketirsen grip olduğunu bile hissetmezsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • StipMG S kullanıcısına yanıt
    O nazal dekonjestanların Allah belasını versin hocam. Burnumda septum deviasyonu olduğu için zaten 1 yıldır burun açıcı sprey bağımlısıyım. Benical Cold ve B12 vitamin hapı da alıyorum...

Benim merak ettiğim, yılda bir defa belki soğuk algınlığı geçirirken, bu yıl ikisi ağır olmak üzere 5 defa rahatsızlık geçirdim. Nazal dekonjestanların buna bir etkisi var mı diye düşünüyorum. Ayrıca bu kadar rahatsızlık geçirip, üstüne kalıcı koku alma kaybı yaşayacağım diye korkuyorum. Şuan bu problemi direkt düzeltebilecek birşey var mı hocam?
  • Hocam nazal dekonjestanların öyle bir etkisi olmaz lokal vazodilatasyon ve sempatomimetik etki yaparlar dolayısı ile kalp rahatsızlığınız var ise kullanmamalısınız
    Grip senede 2 veya 3 defa geçirilebilir çünkü etken virüsler değişkendir
    Kalıcı koku hasarı olmaz nöronlar üzerine etkili değildir sadece burun damarlarına etki eder yani korkunuz olmasın ama çok da fazla kullanmayın kanama yapabilir
    Eğer senede 4 ten fazla ağır hastalıkgeçiriyorsanız immun yetmezlik olabilir tabi bunun 10 kriteri var endişelenmeyin başka sorunuz varsa cevaplayabilirim

Teşhisi konmuş kalp rahatsızlığım yok çok şükür ama, 1 yıldır, hemen hemen haftada bir, 1 şişe dekonjestan tükettiğim için diye düşünüyorum; bu sıralar kalp sıkışması, kasılması sırasında oluşan ağrılar gibi, ağrı hissetmeye başladım. Otomatik tansiyon cihazıyla da tansiyonumu ölçtüğümde yüksek çıktı ve robot ses, 'hipertansiyon adayı' dedi. Bu ara endişelendim ve bu belirtileri sormak için, 4 Mayıs tarihine, Kardiyoloji polikliniğine randevu aldım.

Imnun yetmezlik olup olmadığını anlamak için İntaniye polikliniğine mi gitmem gerekiyor? Yoksa sizin bir tavsiyeniz var mı hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanKaĞaN -- 1 Mayıs 2015; 1:46:40 >
  • Hocam yaşınız kaç

22 hocam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İntaniyeye gidip danışabilirsiniz ama benim düşüncem nazal septum deviasyonuna bağlı enfeksiyona duyarlı hale gelmedir. İlk aşamada kbb ye danışın derim belliki basit çözümler ile olmuyor ameliyat olabilirsiniz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.