Şimdi Ara

Grg270b almaya karar verdim, yardımcı olacak arkadaşları bekliyorum..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önce de bir konu açmıştım ve sonunda grg270b'de karar kıldım. İkinci el alacağım ancak 3 ilan var önümde, burdaki bilgili arkadaşların yardım edeceğini düşünüyorum.
    1 - İlk ilan Mersinde, (ben istanbuldyım) gitar sadece 2 ay stüdyoda kullanılmış, tertemiz. Yanında orjinal askı ve sıradan bir kılıf verilecek. Fiyat 350(kargo dahil) ancak jack alacağım için 20-30 daha indirim yapabilir arkadaş.
    2 - ikinci gitar istanbulda, elden alacağım. Aynı şekilde tertemiz, jelatinleri üstünde daha. Geçen sene hediye gelmiş ve sadece 3 4 kez kılıfından çıkarılmış.. Fiyat 350, 349 olmaz diyor arkadaş :) Yanında 50 lira olduğunu iddia ettiği kılıfı da veriyor, baysal markaymış.
    3 - Ve son gitar da istanbulda aynı şekilde elden alacağım. 3 4 sene önce alınmış ancak arkadaş il dışında okuduğu için kullanmamış fazla. Bunun da jelatinleri duruyor. Son fiyat 350. yanında markasız bir jack, kılıf ve askı verecek.

Sizce bunlardan hangisini almam mantıklı olur? İstek olursa ilanların linkini de atarım. Şimdiden teşekkürler..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kargoda sorun olmazsa birinci daha mantikli bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. Kişi ile görüş 2 kat baloncuk torba ile sarıp paketleyecekse sorun olmaz. Tabi telleri felan çıkarsın. Ama o kadar uğraşamaz ise 2. İdeal.

• Cevaplar için teşekkürler. Ben de kendi gitarımı mı baloncuk naylonla 4 5 kat sarıp bi de strafordan hard case benzeri bi kutu yapıp gönderdim :) Biraz uğraştırıyo ama kargoda isteseler de bişey olmaz o derece sağlam oldu. Ama ikinci arkadaşın verdiği kılıf biraz cezbediyo bi de görüp almak daha iyi sanki ama fiyat da önemli tabi
    Başka önerisi olan var mı?

• ilk olarak söyleyebileceğim görmeden etmeden ikinci el gitar almak büyük risk işidir... hele içinde bulunduğumuz herkesin kendini uyanık sandığı, kime ne kadar gömsem, kime ne kadar itelesem kardır mantığıyla ticaret yapılmaya çalışılan türkiyede...

sahibinin "temiz" dediği gitarın fotoğraflara bakınca anlaşılamayan onlarca problemi olabilir... zaten ben sahibindende ne hitmetse temiz olmayan gitar görmedim hepsinin açıklamasında süper temiz yazıyor, nerde bu vuruğundan kırığından tonu bozulan gitarlar çöpe mi atılıyor? hiç sanmıyorum.... sizin resimde gördüğünüz sadece kozmetik temizliğidir...

tellere 2 kere sert vurunca akordu bozuluyodur anlayamazsınız,
    potansları düzgün çalışmıyodur anlayamazsınız,
    switchin sağlam geçişleri yoktur sallanıyodur, ses gidip geliyodur anlayamazsınız,
    jack kısmında temazsızlık vardır, dip gürültüsü yapıyordur anlayamazsınız
    elektronik kasamı sökülüp bilmeyen biri tarafından lehimlenmiştir anlayamazsınız,
    kasa vurukları vardır amatör birine yaptırılmıştır, tertemiz gözükür fakat 2 gün sonra normal bi gitarın hiç hasar almayacağı kadar ufak bi darbe gördüğünde çat diye boyası düşer anlayamazsınız,
    kasa üstündeki pickup cover vidaları, bridge vidaları, jack plate vidaları, sap vidaları vs. sök-tak sök-tak sök-tak yapaktan yalama olmuştur, sıkmaya kalkarsınız boşa döner anlayamazsınız
    vs. vs. vs. vs.

herşeyi geçtim böyle bi durumda karşınızda muhattap bulamaybilirsiniz. bulsanız bile size, potansı boşa dönen, switchlerinde temazsızlık olan veya 2 kere tele vurunca akoru kaçan gitar sattıklarını kanıtayamazsınız... sahibi ben kullanırken öyle bi sorunu yoktu der, bitti gitti, sen sağ ben selamet... hele bide gitarı başka bi şehirden aldığınızı düşünün ne çıkarsa bahtına... sahibinden de öyle ilanlar varki bitarafını tersten görmüş, nerdeyse vurmaktan düşmekten kasası çatlamış gitarlar kasada kullanıma bağlı ufak boya kalkmaları ve vuruklar vardır ama tonunda hiçbi problem yoktur diye satılıyor... 50 100 neyse verip fotoğrafta belli olmayacak kadarını yaptırsalar, tertemiz sorunsuz diye satıcaklar. ki gelgelelim elbet var bu şekilde satılan gitarlarda....

ben bu 3 seçeneğin içinde kalsaydım. şehir dışında olanı hiç düşünmeden elerdim. artık ne çıkarsa bahtıma diye enstruman kesinlikle almam... enstruman benim için önemlidir, benim kullandığım ekipmana saygım vardır... temiz olmalı, bakımı yapılmalı, doğru çalışmalı yani içime sinmeli yoksa çalmaktan gram zevk almam doyası ilede çalmam... o yüzden 2. ve 3. seçeneklerdeki satıcılar ile görüşüp, gitarı gidip görüp dener hangisi daha içime siniyorsa onu alırdım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 9 Şubat 2014; 17:00:19 >

• Zaten diğerlerini de amfiye takıp deneyerek alamam hocam. Ancak kozmetik olarak inceleyebilirim.
    Mersindeki arkadaştan alırsam GET ile alıcam, bi sorun olursa (almadan önce anlaşırız, bi sorun olursa iade kargosunu satıcı öder) gönderirim zaten. Öyle alsam sorun olur mu sizce?

• hocam ben tamamen sanki kendim alacakmış gibi düşünüyorum :) mersinde deiğinzi kişi indirim yapıcak diyosunuz get ilanı diyosunuz bu satıcının eline geçecen para 300 tl falan olucak. kim bi gitara 850 tl verip 2 ay kullanıp 300 TL ye satar diye bi düşünmek lazım... diğer 3 gitar içinde en öncelikli gidip görmeniz gereken gitar budur bence :) gitarın sıfır fiyatı 800 850 TL civarı... diğerleri daha eskiden, dolar euro kuru çok daha düşükken alındığı için o fiyatlara satılması bence daha kabul edilebilir...

dediğim gibi sonradan ortaya çıkabilecek sonradan farkedeceğiniz problemleride olabilir... acaba bunun vidaları yalama olmuş mudur diye elinzile tornovidayla gidip gitarı söküp bakamazsınız en basitinden. Fakat yinede aynı ilde olursa, satıcıyı, görür tanışır, konuşursunuz hatta gitarı görmek için bi müzik markette buluşmayı teklif edip orda bilen birinden yardım alabilrisiniz, müzik markette amfi alıcam, amfi deniyorum ayağına alacağınız gitarı ordaki amfilere bağlayıp deneyebilirsiniz birsürü seçenek var...

dediğim gibi kendime alıcak gibi düşünrüsem, get met ne ilanı olursa olsun interntten görmeden denemeden, ne kendi bulunduğum şehirden ne başka bi şehirden asla ikinci el gitar almam... tabi ben böyle düşünüyorum siz satıcıya veya get ilana güvendiyseniz problem yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 9 Şubat 2014; 17:22:21 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fiyat konusunda ben de şüphelendim ama acil ihtiyacım var diyor. Mersinde amcam var, il emniyette bi yanlışlık olursa onu devreye sokarım Öğrenci olduğum için maddiyat biraz önemli, sanırım şuan mersindekine daha yakınım çünkü dediğim gibi get ile 3 4 gün onay sürem var zaten sıkıntı olursa gönderirim, ya da alınca bi müzik markete götürüp bilen birine gösteririm. Yardımcı olurlar mı o şekilde?

• Gitar her zaman elden alınmalıdır. deneyin, yanınızda götürdüğünüz anlayan birine denettiriniz öyle alınır...
    Aynı markanın aynı serisi gitarlar bile farklılık gösterebilir yeri geldiğinde

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burkak

Gitar her zaman elden alınmalıdır. deneyin, yanınızda götürdüğünüz anlayan birine denettiriniz öyle alınır...

Hocam dediğim gibi get ile alsam sorun olmaz sanırım. Alırım 2 3 gün rahat rahat denerim evde. Zaten arkadaş iade kargosunu ödemeyi kabul etmezse almam ondan, kabul ederse alırım sorun çıkarsa yollarım

• quote:

Orijinalden alıntı: ddiscoveryy

quote:

Gitar her zaman elden alınmalıdır. deneyin, yanınızda götürdüğünüz anlayan birine denettiriniz öyle alınır...

Hocam dediğim gibi get ile alsam sorun olmaz sanırım. Alırım 2 3 gün rahat rahat denerim evde. Zaten arkadaş iade kargosunu ödemeyi kabul etmezse almam ondan, kabul ederse alırım sorun çıkarsa yollarım

Hocam alacağınız gitarın seri nosunu istemeyi unutmayın o halde. seri numarasını ilk iki hanesinde üretim yılı, sonraki iki hanesinde üretildiği ay yazar. dediğiniz gibi 2 aylıksa eğer gitar iyi, fakat stüdyolarda kullanılan gitarlar genelde hırpalanmış olur. Dikkat ediniz...

• burkak kullanıcısına yanıt
    Zaten ilanlarda hep seri noları gösteriliyor ama bunu bilmiyordum çok teşekkürler bilgi için. Mersindeki arkadaş ilanı kaldırmış mesajlarıma da cevap vermiyo. İlk mesajda istanbulda aynı gitarı bulduğumu söyledim bugün de karar değiştirip onun gitarı alacağımı söyledim henüz dönüş yapmadı. Sattığım gitarın parası bana geldiğinde hala cevap vermezse 2.seçeneği alıcam.

• quote:

quote:

quote:

Hocam alacağınız gitarın seri nosunu istemeyi unutmayın o halde. seri numarasını ilk iki hanesinde üretim yılı, sonraki iki hanesinde üretildiği ay yazar. dediğiniz gibi 2 aylıksa eğer gitar iyi, fakat stüdyolarda kullanılan gitarlar genelde hırpalanmış olur. Dikkat ediniz...

Hocam 1 yıl önce hediye geldi diyen arkadaşınki 07 diye başlıyor, 2007'de üretilip 2013te sıfır satılma ihtimali var mı?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam 1 yıl önce hediye geldi diyen arkadaşınki 07 diye başlıyor, 2007'de üretilip 2013te sıfır satılma ihtimali var mı?

Güvenilir yerlerde sıfır olarak satılmaz genelde.( zuhal do-re vb..) fakat müzik evlerinden alınmışsa olabilir.. bende bir gitarımı alırken 07 seri nolu bir gitar almıştım izmir trigon dan. tabi bu sayede pazarlıkla iyi bir fiyata almıştım

• burkak kullanıcısına yanıt
    Hocam arkadaş sıfır alınıp alınmadığından emin değilmiş. Şuan için en iyisi Mersindeki gibi görünüyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.