Şimdi Ara

Green card başvurusu sonrası zorunlu ücret talebi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    internet üzerinden danışman şirketlerinden birisine green card başvurusunda bulundum fakat sonra araştırdım ki başvuru yasal olarak ve bedava yapılıyormuş.Ben de bunun üzerine gelen belgeleri kabul etmemiştim fakat bugün şöyle bir mail geldi:

"İsteğiniz üzerine yapılan Green Card başvurunuz ve buna bağlı olarak daha önce APS ile gönderilen Green Card belgeleriniz, aşağıda PTT'nin yazdığı açıklamadan dolayı beklemektedir. Gönderilen posta ücretleri ve evrak masrafları firmamızdan karşılandığı için başvruunuz hukuk servisimize aktarılıp yasal tahkikat başlatılacaktır.
    7 iş günü içinde aşağıdaki posta çeki hesabına veya kredi kartıyla başvuru numaranızı belirterek ödeme yapmanız gerekmektedir.
    Ödeme yapıldıktan 1 gün sonra evraklarınız ödemesiz olarak email adresinize ve adresinize ek ödeme olmadan ulaştırılacaktır. "

39tl'lik bir ücret talep etmişler.Ben bu işin parasında değilim ama ortada internet üzerinden doldurulan bi ön bilgi formu var imza yok e-imza yok sözleşme yok alınan bi hizmet yok bu iş kolay para kazanma yolu olarak seçilmiş bir tezgah olarak düşünüyorum.diğer taraftan da bu yüzden sıkıntıya girmek istemiyorum.

yardımcı olursanız sevinirim.

• hiç birşeye imza atmadın isen hiçbir şekilde ödeme yapmak zorunda degılsın..
  • hiç bir şeye imza atmadım formda da e-imza falan da yoktu.biraz araştırdım sonrasında ihtarname gönderiorlarmış fakat noter onaylı değil.adamlar mahkeme falan deyip milleti dolandırmaya çalışıyor resmen
  • yurt dışına gidip jöntürk olarakmı geleceksin
  • Aynı mail bugün bana da gelmiş...daha önce kredi kartı faciası yaşadığım için açıkçası beni korkutuyor ödeme yapmakta çok saçma geliyor çünkü orta bi sözleşme imza olayı yok...kafam biraz karışık açıkçası :S benden 29 tl istemşler :D
  • ben bilgilendirme amacı ile yazıyorum,

bundan 4 sene evvel ben de internet yolu ile green card çekilşine katılmak için bir siteye girdim.adamlar işi o kadar ilerletmişler ki bunların dolandırıcı olduğunu anlaman çok zor.5 sene boyunca çekilişe katılmak için 2005 yılında 60 tl ödemiştim.ve bana sözde çekiliş ile ilgili mailler geldi.. elbette çok geçmeden bu adamların dolandırıcı olduğu anlaşıldı.. olan bizim 60 tl ye oldu.. neyse başımızın gözümüzün sadakası olsun dedik geçtik..

diyeceğim o ki sizler bu green card ile ilgili web sitelerine pek itibar etmeyin.. günümüzde dolandırıcı olmuş herkes.. bu işi bilen birinden yardım isteyin en güzeli veya konsolosluk kanalı ile başvuru yapın oluyorsa..
  • quote:

Orijinalden alıntı: demirbilex

Aynı mail bugün bana da gelmiş...daha önce kredi kartı faciası yaşadığım için açıkçası beni korkutuyor ödeme yapmakta çok saçma geliyor çünkü orta bi sözleşme imza olayı yok...kafam biraz karışık açıkçası :S benden 29 tl istemşler :D

bir çok yerde aynı şikayeti gördüm adamlar noter onarlı olmayan ihtarname falan yolluyorlarmış milleti korkutup o başvuru ücretini almak için.En fazla "İlamsız Takip" gönderebilirlermiş ona da 7 gün içinde itiraz edip takibi hükümsüz kılabilirmişiz.Aşağıdaki linkte aynı olay başına gelen bi arkadaş yazmış

buradan

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.