Şimdi Ara

Grappling vs Striking

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, her hangi bir sporda kendimi geliştirmek istiyorum. Dövüş veya Savunma sporlarını sadece hobi olarak yapmayı düşünüyorum. Grappling ve Striking arasında kaldım. Ek olarak kendimi koruma amaçlı hangisi daha faydalı olur? Eğer her ikisi derseniz MMA'ya başlamak istiyorum. Önerileriniz benim için çok önemli.



  • Sokakta grappling ci yumruk yemeden ulaşırsa grapplingci alır ama striking ci arkadaş yumruk oturtabilirse o kazanır yani ama kendimi korumak için spor yapacağım diyosan hiç gerek yok spor yapmak için spor yap çünkü 10 yıl spor yaparsın belki hayatında bir iki kere kavga edeceksin hiç gerek yok yani amacın sportif olmalı bu yüzden, ayrıca türkiye burası adi insan çok çıkartır cebinden bıçağı sokar bacağına kaçar bir daha ne adamı bulabilirsin hemde sağlığından olursun hiç gerek yok yani.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rychte

    Sokakta grappling ci yumruk yemeden ulaşırsa grapplingci alır ama striking ci arkadaş yumruk oturtabilirse o kazanır yani ama kendimi korumak için spor yapacağım diyosan hiç gerek yok spor yapmak için spor yap çünkü 10 yıl spor yaparsın belki hayatında bir iki kere kavga edeceksin hiç gerek yok yani amacın sportif olmalı bu yüzden, ayrıca türkiye burası adi insan çok çıkartır cebinden bıçağı sokar bacağına kaçar bir daha ne adamı bulabilirsin hemde sağlığından olursun hiç gerek yok yani.

    dostum öncelikle önerin için teşekkürler. 1v1'de ben de kesinlikle grappler'in üstün olacağını düşünüyorum
    ek olarak dediğim gibi sporu hobi olarak yapacağım. bu sporları yapınca ister istemez kendini koruya bileceğini de düşünüyorum. kavga etmek ayrı bir şey, kendini korumak ayrı bir şey. sonuçta hayat bu. neyin ne zaman olacağını bilmiyorsun. sonuçta sadece kendini korumak için desen alırsın çakıyı koyarsın cebine olay biter ama insanın bir dövüş sporunu bilmesi vs. gibi şeyler olunca güzel oluyor aslında. özgüvenin olması da yerli yerinde.




  • yapan kişiye bağlı olarak değişse de striking daha üstündür
  • 1v1de karşındaki kişi dövüş sporu ile ilgilenmiyorsa grappler rahatlıkla alt edebilir, aslında strikingçi de alt edebilir ama grappler daha sağlıklıdır hem adamın ağzını burnunu kırmazsın olay çıkmaz hemde adama deli bir acı verirsin o insan sana ondan sonra bulaşmaz ancak karşında birden fazla kişi varsa boksör, kickboksçu muaythaici üstündür. 1v1de şu an kişiden kişiye değişebileceğine rağmen jiujitsu, brazilian jiujitsu diğerlerinden üstündür ama bu bütün dövüş sporlarını alt edebileceği anlamına gelmez sokakta 1v1de en etkilisidir.
  • Farklı avantaj ve dezavantajları var sen sevebileceğin alana yönel bu şekilde daha çok verim alırsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marcossx

    Farklı avantaj ve dezavantajları var sen sevebileceğin alana yönel bu şekilde daha çok verim alırsın.

    hocam ben grappling'i daha seviyorum sanki ne bileyim insan vücudu vuruşlardan öte itiş-kakış, boğmaz vs. haraketlerine daya uygun belki ondan. şimdilik mma düşünüyorum. aynı zamanda da diğer bilgili ve tecrübeli arkadaşların da tavsiyelerini merakla beklemekteyim
  • Ninjutsu yap

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BilginProf

    Ninjutsu yap

    hocam bildiğim kadarıyla ninjutsu savunma sanatı olduğu için öğrenilmesi yıllar alabiliyor. ben 2 yıl düzenli olarak yapmayı düşünüyorum, sonrasında sadece vücut geliştirme sporu ile ilgilenmek istiyorum ama önümdeki bir kaç yılı dövüş sporlarıyla taçlandırma fikrim var.
  • Sen bilirsin o zaman mma yap

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BilginProf

    Sen bilirsin o zaman mma yap

    eyvallah hocam
  • yukarı
  • Mma yi bosver sen en iyisi sholin kung fu yada ninjutsu yap

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BilginProf

    Mma yi bosver sen en iyisi sholin kung fu yada ninjutsu yap

    hocam geçen mesajımda da belirttim, önerdikleriniz dövüş sanatları uzun yıllar istiyor. ben 1-2 yılda kavrayabileceğim bir dövüş sporu arıyorum.
  • Bunlar kaliteli spor otekilerine ladim yok ama olsun sen bilin mma spor gecmisin yoksa ilk bas canin acir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BilginProf

    Bunlar kaliteli spor otekilerine ladim yok ama olsun sen bilin mma spor gecmisin yoksa ilk bas canin acir

    1 yıl önce bir müddet boks yaptım hocam
  • Rahat hareket yapabiliyosan kasta varsa bissiycik olmaz rahat hareketten kastim esnek bir vucut

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BilginProf

    Rahat hareket yapabiliyosan kasta varsa bissiycik olmaz rahat hareketten kastim esnek bir vucut

    ayak haraketlerim pek iyi sayılmaz. Kilom o kadar da fazla değil ama çevik olduğumu düşünmüyorum. Eskiden sparring yaptığım zaman genelde oturak bir şekilde yapardım, yani Tyson stili. Bacak boyum vücuduma oranla uzun olduğu için hocam bir ara Ali tarzı dövüşmemi istemişti ama yapamadım, tekrar eski stilime döndüm.

    Güreş ile ilgili neredeyse hiç bir şey bilmiyorum. Bir defasında salonumuza BJJ yapan arkadaşlar gelmişti. Öyle sparring tarzı antrenman yaptık. 2 raunt sürdü. İlk rauntta beni yakalayamadı ama ikinci rauntta köşeye sıkıştırıp bir şekilde yakaladı ve o anda pes ettirdi. Yani demek istediğim iş güreşe geçince işim 5-10 saniyede bitiyor, tıkanıp kalıyorum.




  • Gurese girmek istemiyosan taekwonfo yap ama ayni anda

    Mma da yao taekwondo light contoct bi tutarsa bitirir isini

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BilginProf

    Gurese girmek istemiyosan taekwonfo yap ama ayni anda

    Mma da yao taekwondo light contoct bi tutarsa bitirir isini

    hocam aksine güreşte etkili olmadığım için o eksiği kapatmak istiyorum + striking'den de kopmak istemiyorum. o yüzden mma dedim işte ama önümde baya zaman var, düşüneceğim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.