Şimdi Ara

graphic.h sstream problemi lütfenn bakın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar windows 7 de graphics.h ı gayet güzel kullanmaya başlamıştım ki windows 8 e geçince devc yi kullanamaz oldum. netten biraz araştırıp eklemeleri düzeltmeleri yaptım kullanıyorum fakat graphics.h kütüphanesi çalışmıyor. linker'a eklemem gerekenleri ekledim. gerekli include ve lib dosyalarını ekledim. ama yine de hata alıyorum yabancı sitelerde gördüm bu hatayı bitek ama anlatılan çözümler bende işe yaramıyor derleyince sstream: no such file or directory hatası alıyorum. anladığım kadarıyla bu bir c++ hatasıymış ama ben kodu c'de yazıyorum sorun nerde acaba var mı anlayan

aklıma bikaç birşey geldi yazmaya hevesleniyorum her seferinde şu kütüphaneyi çözmeye çalışırken soğuyorum bırakıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Accio -- 28 Nisan 2013; 0:39:05 >

• opengl olmayan değil mi?
    devc de ki üçgen opengl.

update sonrası ardaki bağlantılar bozulmuştur.
    sen iyisi mi dosyalarını yedekle format ve yeniden kur windowsu sonra devc yi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhanbilgin

opengl olmayan değil mi?
    devc de ki üçgen opengl.

update sonrası ardaki bağlantılar bozulmuştur.
    sen iyisi mi dosyalarını yedekle format ve yeniden kur windowsu sonra devc yi

Hocan opengl ve üçgen derken anlayamadim açabilir misiniz biraz. Windows 8i mi baştan kurayım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

Format atacağına adam gibi IDE kur, devc mi kaldı artık. graphics.h de çok eski. İkisi de antika.

Codeblocks denedim o da aynı hatayı veriyor. Başka hangi ide ya da kütüphane kullanabilirim hocam yol gösterebilir misiniz?

• Codeblocks iyidir. sstream c++ a ait bir başlık dosyası, c'de yok onun için hata vermesi normal. O graphics.h sadece hobi olarak yazılmış hatalarla dolu dandik bir "borland graphics.h " portu. Orjinali 20 sene önce iyi iş görüyordu.

C'de 2d grafikler için çok alternatif var. En popüleri SDL, tam bir multimedia kütüphanesidir. Bununla sayısız oyun yazılmıştır, içinde gerekli herşey var. Tek eksi tarafı biraz alt düzeyli bir api e sahip olması.

Bunun dışında allegro var yine çok popüler ve kaynağı bol.

Bir de SFML var ki bu normalde c++ ile yazılmış ama C api si de var. Bütün tutorial ler c++ üzerine yazılmış fakat mantık aynı. Bunları dezavantaj olarak görmezsen direkt bunu öneririm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.