Fiat bu sefer gerçekten iddalı geliyor, iç mekan çok geniş (sınıfına göre) tasarım güzel, malzeme ve işçilik kalitesini geliştirmişler. Alternatif Donanım seçenekleri var, orta konsol çok iyi yapılmış ve müzik sistemi çok iyi. Biraz göstergeler sade kalmış. İç mekanda farklı renk seçenekleri var. H.sonu test sürüşü için randevu aldık. Küçük sınıf için liderliğe oynar bu alet, hatta küçük sınıf olmaktan çıkmış. 2 ay sonra 1.4 95Hp gelicek dynamic modelini ben düşünüyorum.
değişik arkadaşların yorumları geldikçe bizimde araç hakkındaki görüşlerimiz netleşiyor.
bana kısmet olmadı daha gidip incelemek.test sürüşünden sonrada yorumları yazın.
kafam karıştı şimdi bu araç iyimi kotumu kalitelimi değilmi en iyisi gidip gormek galiba
iyidir iyi
Bende giderken aklımda hep soru işareti vardı, Fiat ve kalite anlayışı. Ama albea veya Palio gibi değil emin olun.
araba kendini belli ediyo
quote:
Orjinalden alıntı: electra
Fiat bu sefer gerçekten iddalı geliyor, iç mekan çok geniş (sınıfına göre) tasarım güzel, malzeme ve işçilik kalitesini geliştirmişler. Alternatif Donanım seçenekleri var, orta konsol çok iyi yapılmış ve müzik sistemi çok iyi. Biraz göstergeler sade kalmış. İç mekanda farklı renk seçenekleri var. H.sonu test sürüşü için randevu aldık. Küçük sınıf için liderliğe oynar bu alet, hatta küçük sınıf olmaktan çıkmış. 2 ay sonra 1.4 95Hp gelicek dynamic modelini ben düşünüyorum.
fiyat ta çok güzel full 1.3 90 hp dizel 36.100 ytl ye geliyor.
Full dediğiniz nedir ki? Deri döşeme, cam tavan, vs. alınması zorunlu donanımlar mıdır? Böyle şeyleri eklerseniz tabii ki fiyat yükselecektir. Bu durumun aksi olduğu bir araç var mı???
GRANDE PUNTO 5K 1.3 MULTIJET 90 HP EMOTION 6AB ABS ECC AJ 31.400 SKYDOME (GRANDE PUNTO TÜM DYNAMIC & EMOTION VERSİYONLAR) 1.500 KONFOR PAKETİ (GRANDE PUNTO TÜM DYNAMIC VERSİYONLAR) 400 ELEGAN DERİ DÖŞEME (GRANDE PUNTO TÜM EMOTION VERSİYONLAR) 1.000 16" ALUMİNYUM JANTLAR (GRANDE PUNTO TÜM EMOTION VERSİYONLAR) 500 GÜVENLİK PAKETİ (GRANDE PUNTO TÜM EMOTION VERSİYONLAR) 650 SÜRÜCÜ DİZ HAVAYASTIĞI (GRANDE PUNTO TÜM EMOTION VERSİYONLAR) 150 SPOR PAKETİ (GRANDE PUNTO TÜM DYNAMIC & EMOTION VERSİYONLAR) 500
KONFOR PAKETİ: PARK SENSÖRÜ, EŞYA GÖZLÜ ÖN KOLÇAK, ELEKTRİKLİ BEL AYARLI SÜRÜCÜ KOLTUĞU, BAGAJDA 12V PRİZ GÜVENLİK PAKETİ: ESP, ASR, MSR, HBA, HILLHOLDER SPOR PAKETİ: HI-FI SES SİSTEMİ, SPOILER, MARŞPİYE
işte full paket
şöyle düşünülebilir aslında.
650 ytlye esp,asr, vs. 1000 ytlye deri döşeme 500 ytlye 16" jantlar. 500 ytlye spoiler,marşpiye,ses sistemi.
bu fiyatlara dışarda aynı özellikleri yaptırabilmek imkansız.
Yani... Bence ekstraların fiyatları çok makul düzeyde tutulmuş. Çift sunroof'lu komple cam tavan yaptırmaya kalksan acaba ne fiyat verirler, tahmin edemiyorum bile...
Ayrıca bir ilginç nokta; metalik renk için fiyat farkı alınmıyor. Diğer tüm markalarda 500-600'den başlayıp 1.000 YTL'ye kadar fiyat farkı var bunun için...
bu arada grande punto ile yeni çıkacak olan opel corsa aynı platformu kullanıyorlar, dizel motorları bile aynı olacak.
yalnız araçta 7 adet hava yastığı opsiyonu var FIAT olayı biraz paranoyaya bağlamış sanki :) o hava yastıklarının hepsi açılsa araç perte çıkar. bu arada bu kadar okudukca forumda, gidip göresim geldi arabayı. gerçekten güzel iş çıkarmışlar gibi. arkasına pek ısınamadım aracın ama ön kısmı gerçekten çok çekici. alıcak olanlara şimdiden hayırlı olsun.
Avrupa'a satışlarda birinci sıraya oturmuş. İngiltere'de 11 Şubat'ta satışına başlanmış ve orada 1 haftada 1285 adet satmışlar. Bu araba hakkında önyargılı olanlar, obejktif değerlendirsin bazı şeyleri diyorum...
Arabada beğenmediğim noktalar... Göstergesi... sadece dasboarda bakarsan sanki albeaymış gibi hissediyorsun 3 kapılıda arkaya geçişi biraz biçimsiz. Bagaj derin ama küçük, sınıfına göre normal fakat yükleme eşiği çok yüksek. Ayırıcı özellikleri Elektrohidrolik direksiyon muhteşem bişe serçe parmağınla direksiyonu oynat. Vites geçişleri sportif fordlardaki gibi yalıtımı mercedeslerle yarışacak gibi Test ettiğim dizeli benzinli sandım. Aynaları ise muhteşem çok büyük ama sorun oluşturmucak şekilde. Ergonomisi hoş fakat ön cam biraz küçük kalıyor gibi geldi. Donanımları ucuz ve bir çok donanımı var Sonuçda alınılası bir araç ve bu araçdan aşırı derecede fazla satılacak gibi geliyor bana
sizin test ettiğiniz hangi motordu acaba performansı nasıldı?
en uygun fiyat ve motor 1.3 90hp multijet 3k dynamic
14 16 v 95 hp şu an mevcut 14 16v 120 hp turbolu motor daha sonra gelecek