Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (487. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.686
Cevap
119
Favori
823.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 485486487488489
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • selamlar.2010 siyah grand picassomu sıkıştığım için 43 e vereceğim.orjinal değişensiz.ilgilenen olursa 05322404872.
  • elde olmayan sebeplerden bende satılığa çıkardım aracımı
    2010 model temiz araç. kazasız boyasız değişensiz hasar kayıtsız. 216 binde. km uzun yolda, kartal-adapazarı arası günlük kullanılmış (hgs cezaları bile mevcut ) uzun yol aracı. kışlık lastikleri üzerinde. km bakımı yapılmış (servis formu mevcut) ilan vermeden buraya yazmak istedim. üzülerek satmak zorundayım


    Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..




  • Merhaba,

    Aracımın bakım zamanı geliyor. Ankara'dayım. Forumu taratınca Peugeot Battal Usta, Harun Özdemir Ankara Otomotiv, Doğanlar Citroen Rıza-Şenol Ustalar, ve Celal Usta öneriliyor. Bunlardan birine götüreceğim. Sormak istediğim şey ise gitmeden yağ/filtre vs gibi şeyleri internetten almaya gerek var mı? Ustaların oradan daha uyguna tedarik edilebiliyor mu?
  • Bildiğiniz üzere 4yil beğenerek kullandığım 2008model 5kisilik vizon gri Picassomu ev kredimi kapatmak amacıyla 5ay önce satmıstim. Picassomuzu benim şirket aracım olmasi sebebiyle %90 oranla eşim kullanıyordu.



    Picassomuzu sattıktan sonra eşim arabasiz zorlanmaya başladığını hissettiğimde hiç aklımın ucundan bile gecmeyecek bir polo satinaldim.



    Polo deyip geçmek haksızlık olur. Aldığımız Polo GTi 1.4 TSi Dsg araç. Fabrika çıkışlı orijinal haliyle 180Hp güç üreten bir araç.



    Sehirdisi sakin kullanım ile 6lt. Şehiriçi sakın kullanımda 8lt. Şehiriçi yoğun trafikte 10lt. Sehirdisi agresif kullanımda ise 14-15lt benZin tüketimi mevcut.



    Bir hevesle aldığımız, amacımiza ve ailenimize uygun olmadığını düşündüğüm bu aracı yaklaşık 1yil kullanmayı ve hevesimizi aldıktan sonra satıp 2013 son eski kasa 5kisilik Picasso almayı planlıyorum.



    Artık bir Polo GTİ kullanıcısı olsamda her gün Picasso forumuna girip takip ediyorum. Kalbim halen Picasso'dan yana.

    Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..

    Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Picasso11 -- 5 Mart 2017; 14:22:21 >




  • Merhaba, paylasimlarinizi uzun zaman süzgeçten geçirdikten sonra ki çok faydalı oldu 2010 picasso aldım. Cidden çok keyifli bir araç. 78 bindeki aracim 80 bini aştı, sabahları iki gün gaza hafif basarak kalkınca silkeleme mi deyim titreme mi deyim ciddi boyutta oldu. Gün içinde tekrar yapmadı. Takip eden günlerde ilk çalıştırma da spgukken nadiren oldu. Aldığımda yetkili servis bakımına çok para isteyince özel servise yaptırmıştım. Aynı ustaya sorunu anlatinca hemen program atalım dedi. Yani forumdan okuduğum kalibrasyon galiba. Vaktim olmadigindan erteledim bir de yolum üzeri yetkiliye sordum sakin yaptırmayın motorun kitleme hiç yürümeme riski var Uyari vermis bir 20 bin gider sonra baski balata volan degisimi yapariz 3800 tl dedi. Kafam karıştı yaptiranlar var mı tecrübeler daha önemli benim için, teşekkürler...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fredomixer

    Merhaba, paylasimlarinizi uzun zaman süzgeçten geçirdikten sonra ki çok faydalı oldu 2010 picasso aldım. Cidden çok keyifli bir araç. 78 bindeki aracim 80 bini aştı, sabahları iki gün gaza hafif basarak kalkınca silkeleme mi deyim titreme mi deyim ciddi boyutta oldu. Gün içinde tekrar yapmadı. Takip eden günlerde ilk çalıştırma da spgukken nadiren oldu. Aldığımda yetkili servis bakımına çok para isteyince özel servise yaptırmıştım. Aynı ustaya sorunu anlatinca hemen program atalım dedi. Yani forumdan okuduğum kalibrasyon galiba. Vaktim olmadigindan erteledim bir de yolum üzeri yetkiliye sordum sakin yaptırmayın motorun kitleme hiç yürümeme riski var Uyari vermis bir 20 bin gider sonra baski balata volan degisimi yapariz 3800 tl dedi. Kafam karıştı yaptiranlar var mı tecrübeler daha önemli benim için, teşekkürler...

    Servisin bahsettiği durum, yanlış yapılacak bir ECU yüklemesi sonucu olur. Büyük ihtimal Beyin yüklemesinden bahsetmiştir.
    Program atalım dedikleri budur bence.

    Diğer türlü bilgisayarla "ayar yapalım" falan derlerdi diye düşünüyorum.




  • Wala yetkili trigere 180 bin ya da 10 yil diyor. Özel servis Hayır 120 bin ya da 5 yıl diyor bu bile celisirken beyin program ayar nasıl istir bu ya, eski tip arabalarda gittigı yere kadar dersin ama bu merette varsa böyle bir ayar 3800 tl den ne kadar uzaklaşırsak kardır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fredomixer

    Wala yetkili trigere 180 bin ya da 10 yil diyor. Özel servis Hayır 120 bin ya da 5 yıl diyor bu bile celisirken beyin program ayar nasıl istir bu ya, eski tip arabalarda gittigı yere kadar dersin ama bu merette varsa böyle bir ayar 3800 tl den ne kadar uzaklaşırsak kardır

    3 kere ani kalkış yapın.
    *Patinaja kalmayacak şekilde gaza yüklenin ve 2. vitese geçince yavaşlayarak durun.

    Bu işlemi 3 kere yapınca, araç kendi kendine ayar vermiş oluyor.
    Ben çok sıkıntı yaşamaya başlayınca, bu şekilde yapıyorum 1000km kadar sıkıntısız gidiyor. Sonra yine ufaktan vuruntu başlıyor.

    ******
    Konu baskı balata olunca, kaçırmaya başlayana kadar devam etmek en mantıklısı olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celenlee -- 18 Ocak 2017; 8:36:37 >
  • Teşekkürler deneyeceğim, cok mantıklı , anladigim kadariyla şanzuman devamli sürüş kaydı yapıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba.

    Aranıza katılmaktan büyük bir onur duydum.

    Bi aksilik olmaz ise ;

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-7-kisilik-2013-model-dizel-otomatik-cam-tavan-full-plus-full-389716405/detay

    linteki aracı alacağım. Yorumlarınızı ve araç hakkındaki özellikler nelerdir. 3 çocuklu bir nemurum. Teşekkürler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TanerAltin T kullanıcısına yanıt
    Hoşgeldiniz Taner Bey, aracı aldınız mı acaba?
  • aracımı satıp ya c5 yada ds4 almak istiyorum ne dersiniz...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: öcüü..

    aracımı satıp ya c5 yada ds4 almak istiyorum ne dersiniz...

    İkisi de bizim arabanın sınıfında değil. İhtiyacınızı karşılıyorsa sizin tercihiniz. Elimde değiştirmek için param olsa Grand Picasso II, biraz daha fazlası olsa Peugeot 5008 2017 yeni kasasını beklerdim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba,

    Bende araniza katiliyorum ufaktan. 2010 model 88000de kul grisi grand picasso. Ilk sahibinden genelde bayan bazen esi kullanmis, surekli yetkili servis bakimli, oldukca temiz bir arac. Tramer var, geneli ufak 8kaza en buyugu 11000 tl. Ama oyle hava yastigi vs acmamis radyator ya da motora dokunulmamis. Citroen avcar avcilarda ekspertiz yaptirdim ama herseyden once servis yetkilisinin arabayi gorur gormez efsanedir bu arabalar demesi hosuma gitmedi degil;)

    Araci 2 saat kullandim performansini gidisini cok begendim motor sesi cok duzgun ve sessiz geldi bana bir dizele gore ve cogunlukla bahsedilen o vites gecislerindeki sarsma yigilma olayini pek Yasamadim.

    Bilen bilir buyukcekmece tuyap yokusu var oradan gayet guzel cikti uzun virajli ve egimi yuksek bir yol hatta onumde giden son kasa bizimki ayarinda bir ford un arkasi birden viraji donerken kaymaya basladi ama bizimkinin masallahi vardi sasirmadim desem yalan olur.



    Yalniz ilginc birsey oldu araci ekspertiz yaptirirken servis bana sasede birsey gorunmuyor gayet iyi dedi ama eski servis kayitlarinda sase isciligi yaziyordu. Durumu arac sahibine anlattim, tanidikda biridir oyle birsey yapilmadi diye biliyorum hatta kaldirip baktilar gerek yok diye indirdiler dedi. Simdi eger oyle bir sey olsa ekspertizde cikmaz miydi? He kaldi ki o kaza uzerinden 40000 km ve 4 yil gecmis bir problem yasanirdi. Ki araci kullanirken ya da baktirirken hic bir kotu durum yoktu. Hatta servis bile anlam veremedi. Para almak icin yapilmis gibi geldi bana gayet.

    Neyse sonuc olarak suan arac sahibinin yeni arabasinin gelmesini bekliyorum;)

    Konudanda yaklasik 100 sayfa okudum ama cokdesteginezede ihtiyacim olacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mirzacem -- 6 Şubat 2017; 15:16:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: öcüü..

    aracımı satıp ya c5 yada ds4 almak istiyorum ne dersiniz...

    Ben de çocuklar büyüdüklerinde değiştirsem C5 düşünürüm falan diyordum.
    Ancak yeni kasa C5'lerde Hydroactive Süspansyion STANDART değilmiş. C5 e geçersem en büyük çekici noktası o olacaktı.
    Sadece 2.0HDIExclusive ve 1.6THP BVA larda var sanırım bu süspansyion. İkisi de bana uygun değil gibi.

    Bu yüzden düşünceleri bir kenara bıraktık, vaktinin gelmesini bekliyoruz.

    *Ama nacizane fikrim:
    C5 alınacaksa eğer, tadı süspansiyonunda onun, Hydroactive olanlar bütçenize ve kullanımınıza (yakıt mevzuubahis) uygunsa tercih sebebi olmalı.
  • newage2010 N kullanıcısına yanıt
    öyle ama artık sedan yada biraz daha spor görünümlü bi araç almak istiyorum.. eminim picasso konforunu rahatlığını çok arayacağıma..
  • celenlee C kullanıcısına yanıt
    c5 alırsam 2.0 alırım yakıt çok fark etmez sadece mtv den fark biner onada katlanırım.. ama d sınıfı bi araç istiyorm insignia da olabilir c5 te yada spor ds4 hanım ds4 ben c5 ten yanayım bakalım 1 aya netleşecek..
  • Herkese Merhaba,

    Yaklaşık 2 ay önce bir picasso almaya niyetlendim fakat olamadı. Şimdi yeniden niyetim var. Bir arkadaşımında sattığını öğrendim 2010 model 147 Binde araba bakımlı temiz bir araba. Partikül seviyesi kritik bilgisi ekranda var şuanda ama onu yaptıracak arkadaş birde cam açma butonları sürücü tarafındaki takılma yapıyormuş ara sıra onunda değişimini yapacakmış. Önceki sahibinden olan bir kazası var arka sol dan kaza olmuş ve yan hava yastıkları açılmış ve serviste hepsi değişmiş arka tamponda dahil. 10.500 TL gibi bir trameri var. Şuan ki fiyatı beni biraz aşıyor. Sizce bu arabanın ederi ne kadardır?

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CanSAYGI

    Herkese Merhaba,

    Yaklaşık 2 ay önce bir picasso almaya niyetlendim fakat olamadı. Şimdi yeniden niyetim var. Bir arkadaşımında sattığını öğrendim 2010 model 147 Binde araba bakımlı temiz bir araba. Partikül seviyesi kritik bilgisi ekranda var şuanda ama onu yaptıracak arkadaş birde cam açma butonları sürücü tarafındaki takılma yapıyormuş ara sıra onunda değişimini yapacakmış. Önceki sahibinden olan bir kazası var arka sol dan kaza olmuş ve yan hava yastıkları açılmış ve serviste hepsi değişmiş arka tamponda dahil. 10.500 TL gibi bir trameri var. Şuan ki fiyatı beni biraz aşıyor. Sizce bu arabanın ederi ne kadardır?

    Saygılarımla...

    Aracı görmediğim için fiyat söylemeyeceğim ama 50-55'e temiz C4 alabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: öcüü..

    aracımı satıp ya c5 yada ds4 almak istiyorum ne dersiniz...

    Az daha ekleyip DS5 alabilirsiniz hocam...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 485486487488489
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.