Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (486. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10.698
Cevap
117
Favori
842.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 484485486487488
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

Orijinalden alıntı: anotherbrick55

quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

Orijinalden alıntı: newage2010

Teşekkürler.

Kendim uğraşamayacağım. Okuduğum kadarıyla oldukça zahmetli bir işmiş. En iyisi yarın Şaşmazdaki ustaların düşüncelerini alıp ona göre karar vereyim diye düşünüyorum.
    Bu arada söktürdügüm multimedya sistemi Newfron arabada çok estetik durmuyor. Ben aracımı değiştirene kadar orijinal haliyle kalmasına karar verdim. Arka kafaliklara multimedya yerine 9 inc lik tabletler taktırdım. Galiba 2015 yılında çıkan pioneer 7800 modeli varmış. Eğer yaptıracak olan varsa öncelikle bu modeli incelenmesini öneririm.

Ses kalitesi nasıldı çıkarttığınız sistemin?

Ben Bluetooth adaptör ile orijinal teybi kullanıyorum. Gayet memnunum. Spotify ile birşeyler dinlemek çok keyifli.

Bluetooth adaptör olarak hangi ürünü kullanıyorsunuz.
    Mümkünse satış linki paylaşabilir misiniz

Merhaba kullandığım adaptör Yatour marka RD4 teyplerle uyumlu model. Aliexpressten almıştım. Aldığım saticiyi bulamadım ama yatour rd4 diye aratınca çıkıyor. 70 dolar civarına almıştım. 3 haftada geldi bana.

Teybin arkasında CD exchanger bölümüne takılıyor. Kutu sigara kutusu büyüklüğünde sağ alttaki torpidoda duruyor. Elektrik beslemeye gerek yok. Kutudan mikrofon da bulunmakta. Servislerdeki bilgisayara bağlanıp cd changer menüsü aktiflestirilince BAND tusundan bluetooth bölümü geliyor.

Sonrasında telefona sanki bluetooth kulaklık bağlamış gibi çalışıyor. Telefon veya tabletin sesi puruzsuzce araç teybine aktarılıyor. Telefon görüşmeleri ve telefondaki her türlü sesi araba hoparlorunden alabiliyorsunuz. En güzel kısmı da direksiyon üzerindeki kontrol tuşları işlevine devam ediyor. Şarkı ileri alma, ses kontroĺleri ve çağrı cevaplamak mümkün oluyor.

Ben spotify ile kullanıyorum ve çok memnunum. Önce Note 2 ile kullanıyordum. Şimdi Note 5 ile. Ancak arkadaşımın iphone 5i bağlantı kuramadı. Sanırım bluetooth modeli desteklemiyor.

Montajı her zaman gittiğim özel Citroën servisinde yaptılar. Çok zor değil.

Ses kalitesi olarak gayet iyi. Sadece ses düzeyi bir tık daha az. Yani CDde 10-15 arası yeterli ses alırken bunda zevkinize göre 20 ve üstü açmak gerekebiliyor.

Yatour kutusunun iki modeli var. Biri 50 dolarlık model bu versiyonda bluetooth yok. SD kart girişi mevcut. Ancak 8gblik kartlarla uyumlu diye okudum yabancı forumlarda. Bendekine Sd kart girişi mevcut değil sadece 3.5mm aux in ve bluetooth var. Ben sadece bluetooth bağlantısını kullanıyorum. Telefon görüşmeleri de çok rahat şekilde yapılıyor.

Aynı satıcı mı bilmiyorum ama ebayda 85 $ a buldum. Dediğiniz gibi bluetoothsuz modelleri de var onlarda 65 $ civarı.

Duymuşsunuzdur son değişikliklerle yurtdışı alışveriş limiti 30 € ya düştü. Aldığınız mal elektronik bir ürün ise gümrük vergisi hariç üzerine ayrıca vergi verilecek.

Yani ürün 120 $ gibi bir fiyata gelecek tahmini.

Spotify dururken cd doldurmak zorunda kaldım. En azından aux girişi olsa yine bir çözüm olurdu.

Belki bilginiz vardır diye soracağım. Bu fiyata bluetooth destekli bir teyp alsam direksiyon üzerindeki kontroller yine çalışır mı. Ayrıca o teyp yuvası standart mı boyut olarak uyumsuzluk olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• anotherbrick55 kullanıcısına yanıt
    Ben 2 yıl önce çok kafa patlattım.

Ilk olarak Parrot un astroid ürünlerine kaydım. Sebebi ise Parrot taki DSP yani ses işlemcisi olması idi. Bu şekilde ses sinyali kusursuz şekilde işlenecekti. Insignia daki Bose ses sisteminde bile olmayan bir özellik. Kendi amfisine sahip bu ürünler tam istediğim şeyi verecekti. Ancak direksiyon tuşlarını aktif hale getirmek için ve bir de araç modeline uygun ek parçalarla gittikçe fiyat kabarmaya başladı. Parrot Türkiye nin işten anlamayan müşteri hizmetleri sonrasında bu işten caydim. Bu olsaydı araçtaki ses tesisatini komple degistirecektim.

Sonra Pioneer 7500xt modeline merak saldım. Bizim teyp double din değil yani ys normal teyp olacak yada indash denen ekranı dışarı çıkan modellere bakmak gerekiyor. Indash aldığınız vakit 4lu flasor ekranın arkasında kalıyor. Teyp değişince orjinal park sensör sesi iptal oluyor. Ayrıca direksiyon tuşları da çalışmıyor. Çalışmasi için uyumlu kablolar İngiltere menşei sitelerde mevcut. Hatta bu kabloların bazıları park sensörü sorununu da çözüyor.

Ama hen yaptıracak usta hem de parçaların maliyeti beni bir süre sonra soğuttu bu işten.

• synthesizer kullanıcısına yanıt
    Merhabalar
    Ben de indash dedikleri Newfron marka teybi Ankara da Pioneer Mehmet e taktirdim ve sonrasinda çıkarttım. Cunku bahsettiginiz gibi park sensoru sesi ve direksiyon komutları gitmişti. Bana sonradan Canbus takınca bu sıkıntıların gideceğini söylediler ancak Canbus i bir türlü getiremediler. Zaten dış görünüşü de hiç hoşuma gitmedi ve söküldü. O yüzden Canbus ilavesi ile geri park sensor sesi ve direksiyon tuşları çalışıyor mu bilemiyorum. İnternette uygulama örneğini cok aradım ama bulamadım. Benim araca olsaydı daha once yayınladığım resimler gibi bir video görüntüsünü yayımlayacaktım. Park ikaz ve klima havalandirmalari icin eger isterseniz bu indash teyplerin calisir halde multimedya ekrani kapatilabiliyor.

• Ben de kendi aracımdaki sistemi anlatayım belki faydalanan olur.

Ben CD changer soketi yerine takılan aux, usb ve sd kart girişli bir alet aldım sahibindenden aldim. Ben aldığımda 165 tl idi şimdi 220 tl saniyorum. Uzerine Çin den den 40tl civarında bluetooth kit aldim. Bluetooth apatarin Usb ve 3.5 jacki kutuya başladım böylece hem müzik dinleyebiliyorum hem telefon görüşmesi yapabiliyorum. Ses kalitesi de muhteşem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Djtim -- 27 Aralık 2016; 10:44:08 >
  • Bu arada antipollution hatası için bosch car service bana yakışık 1500 tl fiyat çıkardı. (Partikül filtresi temizliği sivi ve işçilik)

Dün aracı Citroen e bıraktım. Partikül filtresi temizlenecek ve depo katkı sıvısı doldurulacak. Toplamda 600 tl civarında.

Artık kime güveneceğimizi bilemiyoruz maalesef.

Bitince tüm işlemleri ve gelişmeleri yazarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Djtim

Ben de kendi aracımdaki sistemi anlatayım belki faydalanan olur.

Ben CD changer soketi yerine takılan aux, usb ve sd kart girişli bir alet aldım sahibindenden aldim. Ben aldığımda 165 tl idi şimdi 220 tl saniyorum. Uzerine Çin den den 40tl civarında bluetooth kit aldim. Bluetooth apatarin Usb ve 3.5 jacki kutuya başladım böylece hem müzik dinleyebiliyorum hem telefon görüşmesi yapabiliyorum. Ses kalitesi de muhteşem.

Halihazırdaki aux in girişlerini bluetooth a çevirmek için harika bir yöntem. Ancak direksiyon üzerinden şarkı değiştirme veya durdurma kontrolü olmaması dez avantaj.

• quote:

Orijinalden alıntı: Djtim

Bu arada antipollution hatası için bosch car service bana yakışık 1500 tl fiyat çıkardı. (Partikül filtresi temizliği sivi ve işçilik)

Dün aracı Citroen e bıraktım. Partikül filtresi temizlenecek ve depo katkı sıvısı doldurulacak. Toplamda 600 tl civarında.

Artık kime güveneceğimizi bilemiyoruz maalesef.

Bitince tüm işlemleri ve gelişmeleri yazarım.

Citroën servisi 600tl ye bunu yapıyorsa ne yapacaklarını söyleyeyim.

Sıvı eklenecek. Sonra bilgisayara bağlayıp sıvı dolumu yapıldığını sisteme isletecekler. Ardından normalde aracın kendi kendine yaptığı rejenerasyon işlemini elle bilgisayardan tetikleyerek yaptiracaklar.

Partikül filtrenizi yerinden sokmeyecekler. Sokseler bu işlem için aracınızı 2 gece kalmasını isterlerdi. Kostik tarzı birşeyle temizleniyor ve işçiliği baya fazla.

Aynen öyle. Zaten aracımda aracım da hiçbir yıkama gaz kesme sıkıntısı yoktu, yani dökülmesi bana saçma geliyordu.

Evet ancak bluetooth apatının kendisini esp duğmesinin hemen altına yapıştırdım. Sadece şarkı değiştirme ve çağrı yanıtlamak için onu kullanıyorum. Aracım servisten çıkınca fotoğraflarını eklerim.

• Herkese selamlar 2012 model 60000 km Picasso alarak bende araniza katıldım 5 yıllık C4 bir yıllık 207 mearasından sonra çok beğendim picasso ya kavuştum. Herkese kazasiz sürüşler.
  • Sistemin resmi

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..

Mıknatıslı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Djtim -- 29 Aralık 2016; 16:33:10 >

Ben de partikül filtresi temizliğini ankara ikizlerpegeout da yaptırdım. Filtreyi söktüler içeriği iptal olup olmadığına baktılar. Bazıları bu Filtrenin içini sökerek komple iptal ediyorlarmış. Benimki iptal edilmemiş. Sökmüşken de temizliğini yaptılar sıvı falan sıktılar. Daha sonra 1 lt sıvıyı ilave ettiler. Bu sıvı heryer de bulunuyor. Yukarılara bir arkadaş sadece serviste var demiş te. 150 TL litresi. Daha sonra bilgisayara taktılar ve sistem üzerinden girerek filtre kısmı temizlendi. 150 de yanlış hatırlamıyorsam. İşçilik temizleme spreyi ve bilgisayardan ayar yapmak için aldılar toplam 300 verdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaya26

Herkese selamlar 2012 model 60000 km Picasso alarak bende araniza katıldım 5 yıllık C4 bir yıllık 207 mearasından sonra çok beğendim picasso ya kavuştum. Herkese kazasiz sürüşler.

Hayırlı olsun kazasız yolculuklar

• Hayırlı olsun. Kaça aldınız acaba?
  • İyi dilekleriniz icin tesekkurler 49.700 tl ye aldım.
  • kaya26 K kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun kazasız belasız keyfini sürmeniz dileğiyle.

Aracınız kısa bir bili verirseniz seviniriz.Kaç kişilik renk bakım kaza vs gibi bilgileri sakıncası yok ise paylaşabilirmisiniz.
  • merhabalar.
    2009 model 100.000 km aracımı satayı planlasam değeri ne olur acaba?
    sxpk model. 7 kişilik. doğan ustadaan bakımlı ve onaylıdır :)
    2 yıldır kullanıyorum. eski sahibinden kalan 2 ufak kaza var. 1000-2000 civarı hasarlar.
    ben o zaman 42ye almıştım. şu an 45'den gideri var mı acaba??
  • 2011 model grand picasso sıfır almıştım. Şimdiye kadar kafaya takılacak büyük sorun olmadı. Kronik sorun olan bagaj düğmesi bende de oldu. Şu an düğme kırık. Kumandada far düğmesi mevcut bunun yerine bagaj açma olsaydı daha kullanışlı olurdu. Bir güncrlleme ile far yerine bagaj açma olamazmı. İkinci seçenek ise işinin ehli elektrikci bulup depo açma düğmesi yanıda bulunan boş yere bagajdan kablo çektirip düğme koydurmak. Bildiğiniz iyi bir elektrikci yada servis var ise bu konuları sorarsanız sevinirm.
  • İçinizde ön takım parç değiştiren varmı acaba. Orjinal ürün mü yerli mi takdırdı.
    www.citroenmarket.net
    CİTROEN C4 2004-2011 ÖN TAKIM SETİ 360,00 TL citroenmarket
    http://www.citroenmarket.net/CITROEN-C4-20042011-ON-TAKIM-SETI,PR-369.html
    bu adreste komle ön takım 210 tl. AYD marka Konya da üretiliyormuş. Kullanan varmı acaba.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: uyelikadresi

İçinizde ön takım parç değiştiren varmı acaba. Orjinal ürün mü yerli mi takdırdı.http://www.citroenmarket.net/CITROEN-C4-20042011-ON-TAKIM-SETI,PR-369.html bu adreste komle ön takım 210 tl. AYD marka Konya da üretiliyormuş. Kullanan varmı acaba.

Benim z rot değişmişti 130 binlerde. Önce yan sanayi takıldı markasını bilmiyorum. Ama 4 bin km sonra ses yapmaya başladı. Orjinali ile değiştirdim bie sonraki bakımda.

• 
Sayfa: önceki 484485486487488
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.