Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (97. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10.698
Cevap
117
Favori
841.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: og_ozturk

Merhaba arkadaşlar,

45.000 bakımından sonra aracın yakıtı arttı. Servis, normaldir 1000 km sonra düşer dedi!? 1000 km sonra egzoz emisyon sistem hatası verdi. Aracı bilgisayara bağlandılar, hava debimetre arızası gibi bir arıza verdi. Arızayı sildiler, bu arıza genelde soket bağlantısının gevşemesinden kaynaklanır dediler, tekrar yaparsa getirin değiştireceğiz dediler.

Bu arızayla karşılaşan arkadaşlar varmı? Sizler neler yaptınız?

Birde benim anlamadığım yakıt, servis bakımından hemen sonra arttı. Acaba bakımda bieşeyi yanlışmı yaptılar diyede düşünüyorum. Örneğin yakıt filtresi değişti. Bunun yanluş takılması veya takılan parçanın arızalı olması egzoz emisyon sistem hatası diye bir arıza verdirirmi? Görüşlerinizi bekliyorum.

Hocam hangi şehir hangi serviste yaptırdın bakımı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: weba

quote:

Merhaba arkadaşlar,

45.000 bakımından sonra aracın yakıtı arttı. Servis, normaldir 1000 km sonra düşer dedi!? 1000 km sonra egzoz emisyon sistem hatası verdi. Aracı bilgisayara bağlandılar, hava debimetre arızası gibi bir arıza verdi. Arızayı sildiler, bu arıza genelde soket bağlantısının gevşemesinden kaynaklanır dediler, tekrar yaparsa getirin değiştireceğiz dediler.

Birde benim anlamadığım yakıt, servis bakımından hemen sonra arttı. Acaba bakımda bieşeyi yanlışmı yaptılar diyede düşünüyorum. Örneğin yakıt filtresi değişti. Bunun yanluş takılması veya takılan parçanın arızalı olması egzoz emisyon sistem hatası diye bir arıza verdirirmi? Görüşlerinizi bekliyorum.

Hocam hangi şehir hangi serviste yaptırdın bakımı ?

İş açığa kavuşmadan, haklı haksız servisi karalamak istemem. Önce iş bir açığa kavuşsun. Halen görüşlerinizi bekliyorum.

• quote:

Merhaba arkadaşlar,

Ben daha yeni değiştirdim yakıt filtresini. 3 mesaj önce yazmıştım. Değiştirmeden önce 11-12 gibi gösteriyordu yakıtı araç bilgisayarı. Şu anda 6-6,5 larda. Baya bi düştü yani. Hatta ustam da öyle demişti. Filtreler değiştikten sonra yakıt düşer diye...

• 28 mart itibari ile bende 2008 model 5 kisilik picasso sahibiyim :)) keyifli bir arac uzun yol gitmek icin kendime bahaneler uretmeye basladim :
  • quote:

Orijinalden alıntı: selcukdursun48

28 mart itibari ile bende 2008 model 5 kisilik picasso sahibiyim :)) keyifli bir arac uzun yol gitmek icin kendime bahaneler uretmeye basladim :

Hayırlı olsun... Kazasız belasız keyifle uzun yıllar binersiniz umarım. Aynını bende yaşamıştım aldığımda. Sadece bursa ya gidebildik istanbuldan. Ama kısmetse yaza bir tur yapacağız egeden başlayıp akdenize doğru işallah. Takıldığın yer olursa sor çekinme
  • Hayırlı olsun arkadaşım kazasız belasız kullan inşallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: centeli

quote:

28 mart itibari ile bende 2008 model 5 kisilik picasso sahibiyim :)) keyifli bir arac uzun yol gitmek icin kendime bahaneler uretmeye basladim :

Hayırlı olsun... Kazasız belasız keyifle uzun yıllar binersiniz umarım. Aynını bende yaşamıştım aldığımda. Sadece bursa ya gidebildik istanbuldan. Ama kısmetse yaza bir tur yapacağız egeden başlayıp akdenize doğru işallah. Takıldığın yer olursa sor çekinme

cok tesekkur ederim. isallah hicbirimiz uzucu birseyler yasamayiz, 2 yildir bu tarz bir araba almayi istiyordum zaten c-max ile bunun arasinda cok git gel yasadim ancak donanim acisindan picasso daha agir basti bu nasip oldu aracim 85000 km de izmir BAYRAKTARDA expertiz ve şasi no sorgulatip aldim herhangibir sorunu yok etek alti denen yerde 2 parca lokal boya var tek korkum bu debryaj sorunu servis 3000 tl civari tutabilecegini soyledi ama bu sorun genelde 120 000 km civari veriyor dedi aracim henuz 85 000 km de 120 000 olmasi benim icin en az 2 sene o zaman degistirmis bile olabilirim ama daha ksia surede yaparsa can sıkıcı bir durum, az bira rakam degil 3000 tl nasip. bu ara 2. arabam ilk dizel arabam kullanim konusunda oneriler yakiti azalticak performasi arttircak tiyolar bunlar oldukca faydali olacaktir benim icin tesekkur ederim simdiden

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: centeli

quote:

cok tesekkur ederim. isallah hicbirimiz uzucu birseyler yasamayiz, 2 yildir bu tarz bir araba almayi istiyordum zaten c-max ile bunun arasinda cok git gel yasadim ancak donanim acisindan picasso daha agir basti bu nasip oldu aracim 85000 km de izmir BAYRAKTARDA expertiz ve şasi no sorgulatip aldim herhangibir sorunu yok etek alti denen yerde 2 parca lokal boya var tek korkum bu debryaj sorunu servis 3000 tl civari tutabilecegini soyledi ama bu sorun genelde 120 000 km civari veriyor dedi aracim henuz 85 000 km de 120 000 olmasi benim icin en az 2 sene o zaman degistirmis bile olabilirim ama daha ksia surede yaparsa can sıkıcı bir durum, az bira rakam degil 3000 tl nasip. bu ara 2. arabam ilk dizel arabam kullanim konusunda oneriler yakiti azalticak performasi arttircak tiyolar bunlar oldukca faydali olacaktir benim icin tesekkur ederim simdiden

cok tesekkur ederim hep birlikte

• Arkadaşlar 2012 model bir GP sahibi olmak bize de nasip oldu. Arabayı vaktim olduğunca tanımaya çalışıyorum. Henüz forumda cevabını bulamadığım ve kitapçıkta da bulamadığım bir husus var: araçta telefonu bluetooth ile kullanırken, rehberden aramayı direksiyon üzeri kumandalardan yapabilmekle beraber telefonun "son arananlar" bölümünden arma yapamıyorum. Araç ekranında reddedildi ikazı çıkıyor. Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaş var ise açıklamalarını almaktan memnun olacağım.
  • Hayırlı uğurlu olsun arkadaşım güle güle kullan bende dediğin özelllik yok olsa dükkan feda...
  • Teşekkür ediyorum. Galiba aracın telefon-bluetooth işlevlerini benden başka merak eden de olmamış gibi. Zira servis yetkilisi bile bir şey söyleyemedi. Ki adamdan aracın teslim alınması esnasında yarım saate yakın araçla ilgili bilgilendirme almıştım.
  • Ticari aracımı değiştirecektim. Tofaş, Pejo, Nemo arasında tercih yaparak eski bir picassocu olarak Nemo ya karar vererek yine ucundan da olsa citroen ailesine katıldım
  • arkdaslar arabamda degismesi gereken parcalar var assagiya tek tek yazacagim onerilierinizi ve orjinal parcalar neler bilen arkadaslar yazar ise sevinirim, tesekkurler

90 000 km bakimi geldi klasik degismesi gerenkler

yag, mazot, polen, hava filtreleri ve motor yagi ( bu arada BOR POWER koydurmayi dusunuyorum tavsiye edermisiniz)

4 adet lastik alicam kararsiz kaldim ama fabrikanin taktigi lastikler agir basiyor alternatif prelli p7 yada yokohama onerdi yetkili serviten bir arkdas siz ne dersiniz ?

fren balatalari degisecek

krank devir sensoru arizali dedi servis ( ama ne ben nede aldigim arkdas aracta bir tekleme yada silkinme tarzi bir sey hissetmedik tamirci bir arkdas sensorde toz vb etmenlerden dolayi olabilir temizleyince gecicektir dedi mantikli geldi bana temizleyip bakmak gerek )

ve son olarak akuyu degistirecegim,

birde detayli ic dis temizlik ve boa koruma istiyorum manisa izmir civari

• merhaba
    değişecek parçalar hakkında fazla bilgi veremeyeceğim çünkü daha 32000 deyim, ayrıca genelde kendi servisini kullanıyorum

ama boya koruma konusunda eğer araba çok sıkıntılı değilse hiç girmemenizi tavsiye ederim,
    zamanında oldukça araştırdım hatta ingiltereden siparişler falan da verdim kendim uyguladım, ama türkiyede işin pisliği hat safhada, arabayı parıl parıl alabilirsiniz ama sırf aşındırıcılar ve tiner kullanmışlardır, 1 yıl sonra soluk bir arabanız olur, çoğu yer para tuzağı şeklinde
    ben sürekli kendim yıkarım ve çoğu kimyasaldan da uzak dururum
    selamlar
  • quote:

arkdaslar arabamda degismesi gereken parcalar var assagiya tek tek yazacagim onerilierinizi ve orjinal parcalar neler bilen arkadaslar yazar ise sevinirim, tesekkurler

90 000 km bakimi geldi klasik degismesi gerenkler

yag, mazot, polen, hava filtreleri ve motor yagi ( bu arada BOR POWER koydurmayi dusunuyorum tavsiye edermisiniz)

4 adet lastik alicam kararsiz kaldim ama fabrikanin taktigi lastikler agir basiyor alternatif prelli p7 yada yokohama onerdi yetkili serviten bir arkdas siz ne dersiniz ?

fren balatalari degisecek

krank devir sensoru arizali dedi servis ( ama ne ben nede aldigim arkdas aracta bir tekleme yada silkinme tarzi bir sey hissetmedik tamirci bir arkdas sensorde toz vb etmenlerden dolayi olabilir temizleyince gecicektir dedi mantikli geldi bana temizleyip bakmak gerek )

ve son olarak akuyu degistirecegim,

birde detayli ic dis temizlik ve boa koruma istiyorum manisa izmir civari

Arkadaşım 90000 bakımını 3 hafta önce yaptırdım. Bütün filtreler ve motor yağı değişti.Motor katkı koydurmadım. Ustam gerek görmedi. Motor yağını 0-30 koydu. Normalde 5-30 konur ama daha iyi olması açısından ve daha pahalı olmasına rağmen 0-30 koyuyorum dedi. Fiyat olarakta 235 tl verdim. Servise sorduğumda 450 tl demişlerdi. Üstelik aynı malzemeleri kullandılar. Kullanılan malzemelerin Orjinallliği açısından diyorum. Lastiklerim iyi durumda olduğu için onlarla ilgili fiyat araştırması yapmadım. Ama sanırım balans ayarı yapılması gerekiyor. Çünkü Bursaya giderken ve şehir içerisinde 120 mi kilometreyi geçtiğimde titreme yapıyor. Forumda bununla ilgili yazışma vardı. Balans ayarlarıyla ilgili. 2 sayfa falan önce olması lazım. Onun için fazla önemsemedim. En kısa zamanda balans ayarı yaptırıcam. Fiyat olarakta çok araştırarak yaptırdığım için ne kadara yaptırdığımı buradan sizlerle paylaşırım. Tabİ istanbul fiyatları olur yazdıklarım.
    Krank devir sensörü ile herhangi bir bilgim yok maalesef. Ama aracımız elektronik bir araç olduğundan dolayı daha fazla sorun veya masrafla karşılaşmamak amaçlı bir bilene mutlaka danışılmalı diye düşünüyorum... Mükemmel bir araca sahip olduğumuzu söylemeden de geçemiyeceğim. Her park ettiğimde ve her bindiğimde arabama tekrar tekrar aşık oluyorum. Allah nazardan saklasın. Çok seviyorum arabamı. Ve Çok mutluyum böyle bir arabaya sahip olduğum için.

• Merhaba Arkadaslar

Dün itibari ile bende 2012 e-hdi mcp picasso ma kavustum. şu an arabayı cözmeye calısıyorum. Aracın kullanımı gercekten cok rahat ve keyifli. Sizlere bir sorum olucak. Sölediğim gibi aracı dün teslim aldım ve depolu fulledim ancak aracı durdurduğumda depodaki yakıtın sallanmasına benzer lıkırtılar duyuyorum. bu normal mi sizce? böyle bir problem le daha önce karsılasan oldumu ?

Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyrus_2004 -- 6 Nisan 2012; 12:59:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyrus_2004

Merhaba Arkadaslar

Dün itibari ile bende 2012 e-hdi mcp picasso ma kavustum. şu an arabayı cözmeye calısıyorum. Aracın kullanımı gercekten cok rahat ve keyifli. Sizlere bir sorum olucak. Sölediğim gibi aracı dün teslim aldım ve depolu fulledim ancak aracı durdurduğumda depodaki yakıtın sallanmasına benzer lıkırtılar duyuyorum. bu normal mi sizce? böyle bir problem le daha önce karsılasan oldumu ?

Saygılarımla

Başka araçlarda duymuştum, sorun olmadığı söyleniyor, ama picasso'da ilk defa duyuyorum.
    En iyisi servisi aramak.
  • Evet bende ilk defa karsılastım yarın bi görüsücem servisle bakalım ne dicekler
  • Arkadaşlar dün İst - Eskisehir gidiş geliş yaptım. Aracın viraj ve yokuş performansına hayran kaldım. Gerçekten Viraj ve Yokuş uzmanı olağanüstü performansı var viraj ve yokuşlarda. Ne viraj hissediyorum ne de yokuş. Birşey merak ediyorum. Ben doblo dan sonra bu araca geçtim. Acaba bana bundan dolayı mı çok iyi geliyor ? Siz lüks diğer araçlarla kıyasladınız mı ? mesela audi bmv filan ? bundan çok mu daha iyiler merak ediyorum. Veya daha ne kadar iyi olabilir ki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: N-T

Arkadaşlar dün İst - Eskisehir gidiş geliş yaptım. Aracın viraj ve yokuş performansına hayran kaldım. Gerçekten Viraj ve Yokuş uzmanı olağanüstü performansı var viraj ve yokuşlarda. Ne viraj hissediyorum ne de yokuş. Birşey merak ediyorum. Ben doblo dan sonra bu araca geçtim. Acaba bana bundan dolayı mı çok iyi geliyor ? Siz lüks diğer araçlarla kıyasladınız mı ? mesela audi bmv filan ? bundan çok mu daha iyiler merak ediyorum. Veya daha ne kadar iyi olabilir ki ?

Bursa'ya Giderken ençok hız sabitleyicinin performansını merak ediyordum. Şunu söyleyeyim önce; Kesinlikle hız sabitleyici uzun yolda inanılmaz büyük bir rahatlıkmış. Hızı 90'a ayarladım yalovayı çıktıktan sonra. Gece gittiğim için yolda baya bir boştu. Yokuşlarda ne yapacağını çok merak etmiştim. Bursa istanbul yolunu bilenler bilir. Yalovadan sonra Bursa'ya doğru yokuşlar başlar Gemlikten sonra Orhangazide biter. Eski arabamla o yolları gittiğimde normal vitesli bir araba olduğu ve hız sabitleyici olmadığı için baya bir vites değiştirme olayları olmaktaydı. Neyse Picassom yokuşlar dahil olmak üzere 90 km hızda sabit kalarak bütün yolu bitirdi. Performansına hayran kaldım. Kardeşimin arabası BMW. Bursada geçirdiğimiz hafta sonu boyunca arabamızı o kullandı ve söylediği cümle; sürmesi çok rahatmış ama bastınmı uçması lazım arabanın abicim ben buna alışığım. dı. Performans atiklik yok evet Ama keyif konfor rahatlık var. Şunu demek isterim. Kesinlikle başka arabayla kıyaslanacak bir araba değil Picasso. Kıyaslayacaksan yeni modelleriyle yada yurt dışındaki bizde olmayan seçeneklere sahip Picassolarla kıyaslayacaksın. Tüm Picassocu arkadaşların araçlarını keyifle ve ağız tadıyla kullanmalarını dilerim...

• 
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.