Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.687
Cevap
119
Favori
822.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fiyat konusunda daha önceki indirimsiz fiyatla satarlarken pazarlık
    yapılınca güzel indirim yapıyordu bayi.Şimdi ise liste fiyatına yakın
    eskisine nazaran pazarlık oranı düşük olacak şekilde veriyorlar gibi.
    Benim tespitim böyle.


    quote:

    Orjinalden alıntı: jetranger

    Dün Citroen'in sitesine bir göz attığımda, Grand C4 ün fiyatında eski kampanyaların aksine ilk kez bir indirim yapıldığını gördüm.
    Toplamda yaklaşık 3000 YTL civarında indirimli bir kampanya fiyatı açıklanmış. Yeni alacak arkadaşlar için bir fırsat olabilir.

    İzmir'de bu arabayı trafikte ve park yerlerinde daha sıkça görmek mümkün artık. Ancak gördüğüm Grand C4 ler ( 7 koltuklular) genelde gri ve en çok da siyah. Gümüş rengini, sarısını ve diğer renkleri daha görmüş değilim. Türkiye'ye getirmiyorlar mı acaba?
    Halbuki 5 koltuklu modelinde renk yelpazesi çok daha fazla.. Ayrıca trafikte gördüğüm arabaların hemen hepsi cam tavanlıydı. Opsiyonel olmasına, 1700 YTL fiyat farkı yaratmasına rağmen bu kadar tercih edilmesinin nedeni tüm araçların bu şekilde satılması mıdır yoksa cam tavanın tercih nedeni olması mı?

    Yakında bir Ankara seyahatim olacak. Yakıt sarfiyatı ve genel yol hali ile ilgili bilgileri yine burada sizlerle paylaşmayı umuyorum..

    Kazasız, sorunsuz sürüşler dilerim..




  • arkadaşlar Grand C4 Picasso çook hoşuma gitti alan arkadaşlar ne zaman aldıklarını ve kaça aldıklarını

    yazarlarsa sevinirim.focus sedan almayı düşünüyordum ikiz bebeklerimiz olduktan sonra focusdan vaz geçip

    daha büyük bişey alalım dedik yardımcı olursanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eseseses -- 9 Mart 2008; 1:20:20 >
  • şu anki fiyat konusunda kimsenin bilgisi yokmu yawww



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eseseses -- 9 Mart 2008; 1:21:59 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eseseses

    şu anki fiyat konusunda kimsenin bilgisi yokmu yawww






    arkadaşım bende bu araç yok amawww.citroen.com.tr adresinden bakabilirsin fiyat listesine
  • Nerdesiniz yaw.Forum paslandı.
    Ben bi soru sorayımda cevap veren olur inşallah.
    Hiz sabitletyici direksiyon üzerindeydi herhalde.Gece ışık varmı butonlarda acaba???
    Hayırlı sürüşler ola.......
  • Bende canlandırayım biraz son yakıt değerleriniz ne kadar? Ben c4 mcp almayı düşünüyorum ama grand picassoda hayran ediyo kendine acaba arasında çok fazla yakıt farkı var mı? malum kasa büyük c4mcp ye göre. Yakıt benim için çok önemli arada fazla fark yoksa biraz daha bütçeyi zorlayıp grand picasso alınabilir.
  • 1. şu anda benimki(7 kişilik) 2450 km de. 100 ytl lik mazot alıyorum şehir içi 600 km yapıyor. gaz pedalına aşırı yüklenmezseniz çok ekonomik oluyor. tatlı bir gaz verirseniz 2000 devir civarında vites değiştirerek gidiyor. bu hızlanma şehir içinde gayet yeterli oluyor. eğer gaza aşırı yüklenirseniz vites değişimleri 3000 devir civarı ve hatta daha yukarısında meydana geliyor. o zaman yakıtı adeta sömürüyor. sizi de koltuğa yapıştırıyor. ASR devreye girdiği için ESP lambası ekranda yanıp sönmeye başlıyor. seyir hızınıza ulaşınca yine ekonomik tabi. şehir içinde tatlı tatlı hızlanın az ödeyin.
    2. hız sabitleme sistemi, otomatik vitesle birleşince bu kadar rahat kullanım tek kelimeyle mükemmel.
    3. Süspansiyonlar sert. daha yumuşak olmasını isterdim. eğer sadece arka süspansiyonlar daha yumuşak olsa aracın yerdemi havada mı gittiğini anlayamazdık.
    4. daha aracı teslim almadan xenon far taktırmıştım. (300 Ytl) xenon far gece gündüz farkını ortadan kaldırıyor. tavsiye ederim.
    5. süper soğutuyor anında soğutuyor, güzel ısıtıyor fakat ısıtmaya geç başlıyor.
    6. ön park sensörü eksiklik tabi fakat alışıyorsunuz.
    7. 3.sıra koltukları daha hiç açmadım. bagaj 2 oda bir salon.
    8. silecek su püskürtmesi biraz sağı solu suluyor. fakat görevinide yerine getiriyor. bence önemli değil.
    bende araca 95 puan veriyor ve 5 puan süspansiyondan kırıyorum.




  • Ben arabaya nikelaj çıta çektim. Çok güzel duruyor. Kesin tavsiye ederim. Ayrıca bu resim eski. Şimdi bir de kapı kollarına nikelaj kaplama taktırdım harika oldu. İstanbulda adam gibi aksesuar satan bir yer bilen varsa yazsın lütfen.
    Ha ayrıca bir de xenon far taktırıyorum. Geçen zamanım olmadığı için kaldı. Ama takacağım inşallah. Yazmıştım zaten, Picasso'nun kısa farları hoşuma gitmiyor.

    Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: teoadam
    .
    .
    .
    3. Süspansiyonlar sert. daha yumuşak olmasını isterdim. eğer sadece arka süspansiyonlar daha yumuşak olsa aracın yerdemi havada mı gittiğini anlayamazdık.
    .
    .
    .


    Ben test sürüşü yaptığımda tam aksini gözledim. Bence konforlu sürüş için yumuşak süspansiyon kullanılmış. Yine de özellikle arkada süspansiyon sesleri vardı. Hızlı şerit değiştirirken bayağı zor anlar yaşamıştım ve ben bunu yumuşak süspansiyona yormuştum....

    Ancak siz daha uzun süre kullandığınız için daha iyi bilirsiniz ..herhalde ben 20 dakikada yanlış değerlendirmişim ..
  • Arkadaşlar hatırlatayım.

    Citroen servislerinde satılan katkı madde MAZOT YAĞLAYICI KATKI.dır yani performansa yönelik değildir. Peki niçin kullanmak gerekiyor? Eurodiesel normal dizel yakıta göre daha az yağ içerir yani yağlama kabiliyeti daha düşüktür. Benzinde bu oran çok çok daha düşüktür. Aslında motorda yağın ulaşamadığı bir tek yer var o da yanma odası ve yakıt yolları. İşte bu katkı eurodiesel.in yağlama kabiliyetini arttırarak motor ömrünü uzatır. Performansa dolaylı katkısı vardır. Düzenli kullanırsanız motor sürekli verimli yakıt yakar yani tüketiminiz artmaz ve performansınız düşmez.

    Bence kesinlikle düzenli olarak kullanın. Sonuçta bu arabalar birer milli servet. Birde arkadaşların dediği gibi bu dizel araçlarımız her ne kadar 190 km hızlara bile çıkabilseler bunu bir övünç kaynağı haline getirip sürekli bu yüksek süratlere çıkmamak gerekir.




  • Araba yaklaşık 120 km hızdan sonra fren yaptığında epeyce titriyor. Bu sanırım ABS'nin bir dengesizliği. Ben daha önce böyle değildi diye hatırlıyorum.
    Bu durum ciddi anlamda canımı sıkıyor. Bu normal olabilir mi? Ya da kullanan diğer arkadaşların arabalarında var mı böyle bir durum? İnanın hatırlamakta zorlanıyorum, bu durum hep böyle miydi diye. Ama mantıken bile şimdi dikkatimi çekmeye başladığına göre yeni bir problem gibi duruyor.
    Ben bir hafta önce servise verdim arabayı. Sebebi ise motorun üst kısmında bulunan bir parçada oluşan çatlak nedeniyle az da olsa yağ kaçırmasıydı. Buna neden olan durum sert kullanımdır dediler ki mantıklı geldi. Bu sorunun bizim arabanın kulanıldığı yollar ve bazı zamanlardaki kullanım şekli sonucu oluşması çok normal(Normalde arabamı çok itinalı kullansam da, bazen ciddi anlamda zorluyorum). Neyse bu arıza sebebi ile servse gittim ve bu sırada da bahsettiğim titreşim için rot-balans ayarının kontrol edilmesini istedim. Kontrol sonucu balans veya rot düzeninde bir sıradışılık olmadığı görüldü ve titreşim sorunum çözülmedi.

    Tekrar edeyim. Araba hareket halindeyken yüksek hızlarda bile en küçük bir dengesizlik yok. Ama 110-120 den sonra frene bastığımda titriyor ciddi şekilde.
    Ben çaresiz pazartesi günü yine gideceğim servise.
    Bakalım ne olur.


    Bir de bir mesajda direksiyon üzerindeki düğmelerin ışıklandırmalı olup olmadığı sorulmuş. Evet bu düğmeler de ışıklandırmalı. Alttan aydınlatılmayan tek bir düğme var arabada o da yan dikiz aynalarını açıp kapatan ve sağ-sol seçimi yapan düğme.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -- 6 Haziran 2008; 19:08:05 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: doubleford


    quote:

    Orjinalden alıntı: teoadam
    .
    .
    .
    3. Süspansiyonlar sert. daha yumuşak olmasını isterdim. eğer sadece arka süspansiyonlar daha yumuşak olsa aracın yerdemi havada mı gittiğini anlayamazdık.
    .
    .
    .


    Ben test sürüşü yaptığımda tam aksini gözledim. Bence konforlu sürüş için yumuşak süspansiyon kullanılmış. Yine de özellikle arkada süspansiyon sesleri vardı. Hızlı şerit değiştirirken bayağı zor anlar yaşamıştım ve ben bunu yumuşak süspansiyona yormuştum....

    Ancak siz daha uzun süre kullandığınız için daha iyi bilirsiniz ..herhalde ben 20 dakikada yanlış değerlendirmişim ..


    babamda eski picasso var süspansiyonları çok yumuşak. yenisinde sertleştirmişler demekki.




  • Frenlemelerde meydana gelen titremeler genelde fren disklerinden kaynaklanır. Disklerin üzerinde oluşan bombeler ve çukurluklar bu tip titremelere sebep olur. Disk ve fren balatalarını aynı anda değiştirirseniz büyük ihtimalle düzelecektir. Daha zayıf ihtimal, yüksek süratle sert fren yapıp lastiklerinizin tabanını bozmuş olabilirsiniz.

    Saygılarımla.
  • arkadaşlar Grand C4 Picasso 7 kişilik +cam tavan+ deri direksiyon 50 750 ytl fiyat verdiler fiyat sizce

    nasıl .Arabasını yeni alan arkadaşlar varsa aldıkları fiyatlarıda yazarlarsa sevinirim
  • Hımmm. İyi fiyat gibi duruyor. Nereden aldınız?
    Ben de almaya niyetliyim ama İstanbul'da nereden alınır? Servisinden memnun olduğunuz yer neresidir?


    quote:

    Orjinalden alıntı: eseseses

    arkadaşlar Grand C4 Picasso 7 kişilik +cam tavan+ deri direksiyon 50 750 ytl fiyat verdiler fiyat sizce

    nasıl .Arabasını yeni alan arkadaşlar varsa aldıkları fiyatlarıda yazarlarsa sevinirim
  • hocam ben manisadayım fiyatı balıkesirden aldım sağlık çalışanlarına kampanya varmış.bende şu an ford fiesta var ilk kez citroen alıcam o yüzden servis konusunda bişey diyemiycem.fordun servislerinin rezalet olduğunu söyleyebilirim
  • Düz 50 yapsınlar.Alıyom de.Bizede haber et.
  • 7 KİŞİLİ OLAN VE DİREKSİYONU DERİ OLAN CAM TAVANLI OTOMATİK VİTESLİ MODELİNİ 51.000 YTL YE ALDIM.
    KOLTUK MOTOR VE BOYA KORUMAYA 250 YTL
    KASKOYA AXA OYAK 1.714 YTL
    2 YIL EK GARANTİYE 665 YTL
    VERDİM.
    ARABANIN ARKA TARAFINDAKİ 12 VOLT ELEKTRİK ÇIKIŞI MOTOR DURUNCA ELEKTİRİĞİ KESMİYORMUŞ.
    BEN BUZDOLABI YI TAKMIŞTIM.
    SIFIR ARABANIN AKÜSÜ BİTTİ.
    FRANSIZ SALAKLIĞI DİYORUM BAŞKADA BİŞEY DEMİYORUM.
    BUNUN DIŞINDA HERKESE TAVSİYE EDERİM.
    SAYGILAR,
  • Merhaba,
    Forumu 2 aydır takip ediyorum. Ne zamandır bir hareket yok. Bari ben yazayım.
    2004 Megan benzinli- LPG li arabamı satıp, görünüşüne hayran kaldığım Grand Picassomu alalı 1 ay oldu. Tercihimde bu siteden çok faydalandığımı belirtmek istiyorum.
    19 Martta Balıkesir Desil otodan 52.000YTL ye aldım . Siyah, üstü cam, otomatik vites.
    Megan arabamı 22 saydılar. Aynı fiyata onlara müşteri de buldum.
    Üzücü olay, ben aldıktan 10 gün sonra, aynı arabayı, sağlıkçılara özel kampanya adı altında ,49.500 den satışa sunmaları oldu. Desil oto "Merak etmeyin , merkeze bildirdik, telafi edeceğiz , çeşitli armağanlarımız olacak v.b şeyler "dedi, ancak henüz olan birşey yok.
    Genel olarak bir konu hariç arabadan fevkalade memnunum. Güncel deyimle " Fevkaladenin fevkinde"
    Benim derdim süspansiyonlardan gelen gıcırtı sesleri. Özellikle Havalar ısındığından beri arttı.

    Bulunduğum ilçede şehir içi yollar doğalgaz çalışmaları nedeniyle delik deşik. Ne kadar dikkat edilsede bir çukura düşüyorsun sonunda, Ön ve arkadan hafif kasislerde sürekli kapı gıcırtısı gibi ses geliyor.Önerisi veya tecrübesi olan varmı
    Daha öncede belirtildiği gibi Süspansiyonlar biraz sert ve gürültülü. Ancak kaymak Asfaltta sorun yok. O da her yerde yok :))


    Bu arada, arabayı alırken ısmarlanan ve 2500 bakımında takmak istedikleri Xenon far setini inceledim. ( Çifti 199 YTL) Üzerinde markası ve üretim yeri belirtilmeyen(muhtemelen ÇİN) bu seti, Citroen onaylı olmasına rağmen biraz dandik bulduğumdan reddettim. Konuyla ilgili sitelerde yaptığım araştırmalarda bu çok ucuz xenon farların yangın, elektrik sisteminde arıza vb. gibi sorunlara yol açabileceğini öğrendim .Hatta Grand Picassosuna böyle bir set takan bir arkadaş farları yakınca aküden aşırı akım çekildiği için direksiyonun kitlendiğini belirtmişti. Bu konuyla ilgilenenlere duyurulur.

    Hayırlı sürüşler ve faydalı paylaşımlar dileğiyle herkese selamlar.




  • Bu "sağlıkçılara kampanya" nedir? Dün İstanbul, Altunizade'de cam tavanlı siyah sordum, 55.000 YTL dediler. Aydınlatma paketi de 850 YTL imiş. Hiçbir indirim yapamazlarmış. Satıcı kadın öyle söyledi. Sinirlendim. Yanımda para olmasına rağmen almadan çıktım.
    Gelip Balıkesirden mi alsam?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.