Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (399. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10.698
Cevap
117
Favori
842.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 397398399400401
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.7 kişilik bir aile olduğumuz için eski aracım sattım yeni araç bakınıyorum. Baktığım araç bmw 2 gran tourerdi son 4-5 gündür Yeni Grand C4 Picasso dikkatimi çekti.Şimdiye kadar 3 aracım oldu üçüde Alman otomobili.Otomatik araç kullandığım için izlediğim videolarda vites geçişleri çok sert yorumarı yapıldı.
    Aldığım aracı 5-6 yıl kullandığım için sıfır araç almayı düşünüyorum (96.100 TL) fiyatı gözüküyor.Bir iki donanımda ekleteceğim 100 bini bulacak.Açıkcası bu kadar para verirken kafamda soru işaretleri olmamasını istiyorum. Yeni kasa için yorumlarınız nelerdir?Teşekkürler.
  • likapa_53 kullanıcısına yanıt
    yeni kasa için tek yorumum yıl sonu tam otomatik şanzuman ile satışa sunulacağı söylendi bana. bence alacaksanız o aracı bekleyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fehnw

yeni kasa için tek yorumum yıl sonu tam otomatik şanzuman ile satışa sunulacağı söylendi bana. bence alacaksanız o aracı bekleyin.

Zaten acelem yok.Teşekkürler.
  • Grand Picassoya alıştıktan sonra büyük araçlar gözüme daha cazip gelmeye başladı.

Dün bir ilan yayınlandı, acaba dedim aracı değişsem mi..

2006 Grand Espace 7 Kişilik.
    1.9 dCi 120BG 270Nm 1730kg
    130000km
    27000TL
    Pırıl pırıl duruyordu. Kazasız. İlk sahibinden.

Ama ilan 2. güne kalktı, sanırım sahibi piyasadan habersiz koydu ilanı ve hemen saılmış olmalı..
    Ebat olarak Grand C4 Picassodan sonra yadırganmaz herhalde..

-------Espace---G.Picasso
    Boy...486cm -- 458cm
    Gen...186cm -- 183cm
    Yük...175cm -- 166cm
    Ağr...1730kg--1540kg

Ailem için konfor noktasında kesinlikle daha iyi olacağına eminim. 5 Koltuğu da gayet rahat ve standart.
    En güzel yanı da 2. sıradaki 3 koltuk ters olarak monte edilebiliyor.
    Her koltuk sökülüp takılabiliyor. İstenince fotodaki gibi 5+1 olabiliyor ortada annenin gerektiğinde kalkıp bebeklere müdehale edebileceği bir alan oluyor.
    Hele ki koltuklar ters yapılınca.

Bizim arka koltuklar, hele ki 3. sıra malumunuz!!

Espace'in tek dezavantajı 1.9 ve Manuel olması!!!
    **Bi nebze detipsiz diyebiliriz tabiki :)

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celenlee -- 19 Haziran 2015; 17:20:11 >

• vesko V kullanıcısına yanıt
    Bugün yağmur yağdıktan sonra aynı sorun benimde başıma geldi. Ön yolcu kısmında 1-2 parmak suyu görünce çok şaşırdım. Başta camı kontrol ettim. Sonra cam lastiklerine baktım ama bir şey bulamadım. İnternette araştırınca sizin konuyu gördüm. Hemen sanayiye götürdüm. Tahliye kanalları tıkandığını sökülüp temizlenip takılması gerektiğini söylediler. 130 a anlaştık ama bunla bitse iyi birde döşemenin iyice vakumlanıp kurutulması gerekiyor. Özel bir oto kuaförüne götürdüm. Önce döşemenin vakumlanıp sonra ahtapot diye bir cihazla 1 saat kurutulması gerektiğini söyledi. Onla da 70 e anlaştık. Kısaca yağmurla birlikte 200 tl sıkışmış. İnşallah bu durum sürekli olan bir durum değildir. Her sağanak yağmurdan sonra böyle bir durumla karşılaşmayız inşallah çünkü araçtan çok çok memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gem1

Bugün yağmur yağdıktan sonra aynı sorun benimde başıma geldi. Ön yolcu kısmında 1-2 parmak suyu görünce çok şaşırdım. Başta camı kontrol ettim. Sonra cam lastiklerine baktım ama bir şey bulamadım. İnternette araştırınca sizin konuyu gördüm. Hemen sanayiye götürdüm. Tahliye kanalları tıkandığını sökülüp temizlenip takılması gerektiğini söylediler. 130 a anlaştık ama bunla bitse iyi birde döşemenin iyice vakumlanıp kurutulması gerekiyor. Özel bir oto kuaförüne götürdüm. Önce döşemenin vakumlanıp sonra ahtapot diye bir cihazla 1 saat kurutulması gerektiğini söyledi. Onla da 70 e anlaştık. Kısaca yağmurla birlikte 200 tl sıkışmış. İnşallah bu durum sürekli olan bir durum değildir. Her sağanak yağmurdan sonra böyle bir durumla karşılaşmayız inşallah çünkü araçtan çok çok memnunum.

hocam geçmiş olsun öncelikle.. Bu forumda bir çok kişinin başına gelmiştir hatta benim de başıma geldi.. fakat çözüm için daha öncede burada konu açmıştım, ön tekerleğin davlumbazın altında bulunan parçayı söküp atılması gerekiyor asıl tıkayan yer orası çünkü ilerde tekrar başınıza gelebilir.. Burda bizim usta o parçayı çıkartmıştı sadece bütün su aktı her hangi bir ücret almadı ben sadece kurutmaya para vermiştim...

bu da bahsi geçen konu...

quote:

Orijinalden alıntı: Peynir Alti Suyu Tozu

Günaydın arkadaşlar

ön davlumbazı sökün (lastiği sökmenize gerek yok direksiyonu çevirin)

şu parçayı göreceksiniz onu yerinden çıkartın ( neden böyle bir şey yaptıklarını anlamış değilim )

tıkalı olduğunu görürsünüz

sonra bu parçayı ister atın ister temizleyin ama doğan usta bu parçanın işe yaramadığını söyeyip attı

Not: Resimler bana ait değildir fransız sitesinden buldum..

Bu arada bu tıkanma olayı çok tehlikeli olduğunu yaptığım araştırmalar sonucu öğrendim. İlk tıkandığında sürekli su sesleri geliyordu araç sallandıkça ben kapı altları diye düşünüyordum meğersem öyle değilmiş Sonra kalariferden buhar sesi gelmeye başladı tısss tısss diye olayı anlayamadım meğersem içeri giren su artık kalorifere ulaşmış değdikçe buharlaşıyordu. En son yere baktığımda göleti görünce durumu anladım. Bu durum döşeme altındaki kabloların oksitlenmesine kadar yol açıyormuş, dün ziebartta kuruttum tamamen inş. bi sorun çıkmaz. Allahtan başka elektronik devrelere zarar vermedi yoksa başımıa çok büyük iş açılırdı.

Kesinlikle hiç beklemeden o kanalları açın ara sıra kontrol etmekte de fayda var...

• sağ tarafta değil mi bu parça
  • silivri34 S kullanıcısına yanıt
    her iki tarafta da var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gem1

hocam geçmiş olsun öncelikle.. Bu forumda bir çok kişinin başına gelmiştir hatta benim de başıma geldi.. fakat çözüm için daha öncede burada konu açmıştım, ön tekerleğin davlumbazın altında bulunan parçayı söküp atılması gerekiyor asıl tıkayan yer orası çünkü ilerde tekrar başınıza gelebilir.. Burda bizim usta o parçayı çıkartmıştı sadece bütün su aktı her hangi bir ücret almadı ben sadece kurutmaya para vermiştim...

bu da bahsi geçen konu...

quote:

Günaydın arkadaşlar

ön davlumbazı sökün (lastiği sökmenize gerek yok direksiyonu çevirin)

şu parçayı göreceksiniz onu yerinden çıkartın ( neden böyle bir şey yaptıklarını anlamış değilim )

tıkalı olduğunu görürsünüz

sonra bu parçayı ister atın ister temizleyin ama doğan usta bu parçanın işe yaramadığını söyeyip attı

Not: Resimler bana ait değildir fransız sitesinden buldum..

Bu arada bu tıkanma olayı çok tehlikeli olduğunu yaptığım araştırmalar sonucu öğrendim. İlk tıkandığında sürekli su sesleri geliyordu araç sallandıkça ben kapı altları diye düşünüyordum meğersem öyle değilmiş Sonra kalariferden buhar sesi gelmeye başladı tısss tısss diye olayı anlayamadım meğersem içeri giren su artık kalorifere ulaşmış değdikçe buharlaşıyordu. En son yere baktığımda göleti görünce durumu anladım. Bu durum döşeme altındaki kabloların oksitlenmesine kadar yol açıyormuş, dün ziebartta kuruttum tamamen inş. bi sorun çıkmaz. Allahtan başka elektronik devrelere zarar vermedi yoksa başımıa çok büyük iş açılırdı.

Kesinlikle hiç beklemeden o kanalları açın ara sıra kontrol etmekte de fayda var...

Hocam benim kaputun üst kısmında yer alan su devirdayim kanallarıda tıkanmış buralardaki kanallarıda temizledi komple çıkarıp. Ayrıca dediğin gibi davlumbazın altındaki tıpaları çıkardı temizledi tıpaları takmadı bi daha. Sağlık olsun yapacak birşey yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• gem1 G kullanıcısına yanıt
    hocam o kanaldaki plastiği sökmek için lifte alıp davlumbazın bir civatasını sökmek yeterli oluyor. bunun için sizden 130 tl talep edilmesi en hafifi ile acımasızlık olmuş. ikitelli sanayi ye getirin ben size 30 tl ye aynı işlemi yaptırayım. kendi aracımda para bile vermedim.

ayrıca yetkili serviste araçta lıkır lıkır su sesi var dediğimde sadece sağ tarafı temizlemişler. daha sonradan sanayide sağdan tek damla gelmemiş soldan ise 1 litreye yakın su akmıştı. bende o parçayı söküp attırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fehnw -- 24 Haziran 2015; 10:17:06 >
  • Peynir Alti Suyu Tozu kullanıcısına yanıt
    sakın kendiniz yaptırmayın, trafik sigortası zaten karşıdakini korumak için yapılıyor. onun limiti de anlattığınız kadarıyla karşının masrafına yeter. gelecek yıl sadece hasarsızlık farkı çıkar trafik sigortanıza ama o para da asla sizin o adamın arabasına yapacağınız masraf kadar olmaz.
  • celenlee C kullanıcısına yanıt
    çalıştığım iş yerinde servis aracı olarak espace kullanılıyor şehir dışı aktarmalarda ve havalanlarına bununla bırakılıyoruz. gerçekten arka koltuklardaki konfor bizim araçlarla kıyaslanamaz. yol tutuşu falan mükemmel. yeni kasası 1,6lt ve 160bg olarak çıkıyor ancak mais ne yazık ki ithal etmiyor. getiriyor olsalar ilk bakacağım araçlardan biri olur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgurefe09

çalıştığım iş yerinde servis aracı olarak espace kullanılıyor şehir dışı aktarmalarda ve havalanlarına bununla bırakılıyoruz. gerçekten arka koltuklardaki konfor bizim araçlarla kıyaslanamaz. yol tutuşu falan mükemmel. yeni kasası 1,6lt ve 160bg olarak çıkıyor ancak mais ne yazık ki ithal etmiyor. getiriyor olsalar ilk bakacağım araçlardan biri olur...

Espace'de bir türlü orta yolu bulamadılar.

Eski kasa çok tipsiz ve 2000cc'den aşağı motor yok. İçi çok ferah ve koltukların hepsi çok konforlu ve esnek. İstediğini istediğin gibi kaydır ters çevir 3 tane koy 4 tane koy 5ini de koy şeklinde.

Yeni kasa ise süper bir tasarım olmuş, arabaya benzemiş. 1.6 motor koydular.
    Ama eskisi kadar büyük ve ferah değil. Arka koltuklar bizim picassolar gibi :)
    Tek artısı yeni bir tasarım (Espace-Scenic arası yeni bir boy..)

• quote:

Orijinalden alıntı: fehnw

hocam o kanaldaki plastiği sökmek için lifte alıp davlumbazın bir civatasını sökmek yeterli oluyor. bunun için sizden 130 tl talep edilmesi en hafifi ile acımasızlık olmuş. ikitelli sanayi ye getirin ben size 30 tl ye aynı işlemi yaptırayım. kendi aracımda para bile vermedim.

ayrıca yetkili serviste araçta lıkır lıkır su sesi var dediğimde sadece sağ tarafı temizlemişler. daha sonradan sanayide sağdan tek damla gelmemiş soldan ise 1 litreye yakın su akmıştı. bende o parçayı söküp attırdım.

Yok hocam konumda yazmıştım yalnızca davlumbazın ordaki tıpa olsa zaten böyle bir para kim verir ki. Ama yinede uyarınız için teşekkürler. Tıpa dışında sileceklerin oturduğu yerdeki kanallar tıkandığından sileceklerin oradaki plastikler kısımlar yani kaput kapağının hemen üstündekiler olduğu gibi sökülüp kanallar temizlenip yeniden takıldı.

• Merhaba,
    Bende 2008 model (2007 çıkışlı) bir C4 picasso 1.6 dizel var.
    Aracımda sol fren lambası yanmıyor. Ekranda da service ışığı ilk çalıştıdığında yanıyor, bazen de arada hatırlatıyor kendini. Sol fren lambanı yanmıyor diye söyleniyor. Tabiki ampul değişimi yaptık olmadı. Servise götürdüm iyice incelediler ve sonuş olarak BSi değişmesi lazım dediler. Yani aracın beyni değişecekmiş. Sadece fren laması yanmıyor diye aracın beynini değiştirmek bana pek mantıklı gelmedi. Ücret olarak olarak da, sıkı durun, 1700 küsür bir şey istediler.

ben tabi internete girdim , baktım baya sanırım pejo 307 1.6 dizel lerin beyni ile bunun beyni aynı. resimleri netten bulduğum 2 resmi paylaşıyorum. birisi pikasso BSi diğer ise peugeut 3007 BSi. Sizin fikriniz nedir? Neden 307 yi baktım derseniz, tabiki 307 beyni piyasada daha yaygın ve ucuz.

diğer seçenek ise aracın kendi orjinal beynini beyin tamircilerine vermek.. Bu konuda ne yapsam acaba bilmiyorum. Verirsem kime vermeliyim?

yorumlarınız için teşekkürler.

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhangunes -- 25 Haziran 2015; 11:50:23 >

• oguzhangunes O kullanıcısına yanıt
    merhaba,
    öncelikle beyinde sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
    benimde sağ arka stop ta geri vites ve sinyalin ampülü bazen yanıyor bazen yanmıyordu.ampülleri değiştirdim,düzelmedi.
    gidip geliyordu,ön tarafta uyarı veriyordu.
    sonra arka stopun soketini kontrol ettim ve soketinin pinlerinin hafif oksitlendiğini gördüm.
    aseton-pamukla güzelce sildikten sonra düz tornavidayla törpüledim.yeşil renkli kalıntıları temizledim.yaklaşık 6 aydan beri bir daha tekrarlamadı.
    oksit sorunu var mı kontrol etmenizde fayda var.

beyinden bile olsa beyin tamir edilebilir,değiştirmenin anlamı yok.
  • Geçen muayneye girmeden fren lambalarını kontrol edeyim dedim.
    Patlak olsa uyarı verir sanıyordum. Sonra gördüm ki sağ arka fren lambası yanmıyor.
    Ekranda uyarı da vermiyordu.

Fren lambası patlayınca ekranda cidden uyarı çıkoyor mu?
    Bende neden çıkmamış olabilir.
    Araç 2008 model Haziran-2008 çıkış.
  • bende de bu özellik çalışmıyor (varsa tabi:))
  • picasso alacağım için devamlı malum sitede araştırmalar yapyorum. Bugün denk geldiğim iki ilanı sizinle paylaşayım dedim. Yorum yapamıyorum. Lütfen dikkat edin.

• quote:

Orijinalden alıntı: barthez77

picasso alacağım için devamlı malum sitede araştırmalar yapyorum. Bugün denk geldiğim iki ilanı sizinle paylaşayım dedim. Yorum yapamıyorum. Lütfen dikkat edin.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-bakimli-7-kisilik-100000-km-de-217958368/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-boyle-temizi-zor-bulunur...doktordan-aile-arabasi-218431481/detay

Adam birde ceptelefonundan ekran görüntüsü aldığı fotoları koymuş ilana :)

Hani ucuz yazsa dicem ki kapora dolandırıcıs.
    Bir de fiyatı da yükseltmiş :p

• 
Sayfa: önceki 397398399400401
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.