Şimdi Ara

Grafikerler,Tasarımcılar ; program önerisine ciddi ciddi ihtiyacım var.Lütfen YARDIM !

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

"çok amatör" olarak tutkuyla başladığım tasarımcılık işini yıllar süren (5 yıl kadar) durgunluğun ardından devam ettirmek,kendimi geliştirmek istiyorum ANCAK bana ciddi,profesyonel öneri lâzım.

Arşivde birsürü program birikti.Ben bunlardan işime yaramayacak olanını 8daha doğrusu eski sürümleri) silmek istiyorum.Evet;her en yeni çıkan program,oyun v.s her zaman en iyisi demek değildir ancak mutlaka bir karar lâzım programlarda.Ben amatör olarak devam ettireceğim bu tutkumu.O açıdan bana aşağıdaki resimlerde hangi programları silmem gerektiğini,hangilerini bırakmam gerektiğini ve eksik programlar varsa onları da edinmem için gereken programların isimlerini yazarsanız çoook sevinirim.

Aşağıda arşivimdeki tüm grafik ile ilgili programların SS'si yer alıyor.Hangileri kalmalı,hangilerini silmeliyim ? Ve arşivde eksik olan birşeyler var mı ?

Link ;http://img18.imageshack.us/gal.php?g=25371254.jpg

Not:Adobe Premiere'i profesyonel olarak kullanmak istiyorum çünkü bitirdiğim okul Radyo-TV-Sinema ve kurgu dalında gelişmek istiyorum.Bu yüzden Premiere ile başlayıp,EDİUS,AVİD,Final Cut ve VeloCity gibi programlara aşina olmaya çalışacağım.

Onun dışında web tasarım için Dreamweaver var.Flash var.Ancak sürümleri eskiyse yenilerini de bulurum.Yeter ki öneri olsun.

Bu da 5 sene kadar önce yaptığım ilk saçma afiş çalışmam ;

http://img687.imageshack.us/i/my1988afialmas1.jpg/

* * *

Fotoğraf için : photoshop CS , CS 2 , CS 3

Video için : Premiere Pro 2.0 , CS 3 , CS 4

& Edius

& Adobe After Effects

Web için : Flash , Dreamweaver ,

* * *

Ayrıca Fireworks , FreeHand MX , coreldraw , picasa (amatör) , photostory (amatör) ,

* * *

captivate , Fraps , Snag İt gibi programları yanlışlıkla eklemişim o klasöre.

Çok karışık bir durum biliyorum ama yardımcı olan,olmayan herkese şimdiden teşekkürler.

Önerilerinizi bekliyorum. =)

eğer vektörel çizim yapıcaksan
    Adobe Illustrator CS4 'ü öneririm.

video editleme veya jenerik v.b hazırlamak için ise;
    Adobe After Effects CS4 ve
    Sony Vegas Pro 9'u öneririm. İkiside kullanmasını bilene göre güzel çünkü birinde olan eklentiler(efekt v.b ) diğerinde de var. ama bana göre kullanış ve görsellik açısından after effects çok daha güzel.

çizim, art, logo programları olarak ise;
    CorelDRAW Graphics Suite X4 (logo)
    Corel Painter 11(art- daha çok sanatsal)
    Adobe Fireworks CS4( kullanmadım ne işe yaradığınıda pek bilmiyorum ama kullanıyorsan son sürümü kullanmalısın.)
    ve tabiki Adobe Photoshop CS4(çizim için kullanmadığım için öneride bulunamayacağım :P)

site hazırlamak için ise ;
    Adobe Flash CS4 ve
    Adobe Dreamweaver CS4 yeterli sanırım.

bunların dışında kullanmadığım ama duyduğum ArtRage(2.5 son sürüm) ve Adobe InDesign CS4(dergi, kitap, website sayfa tasarımları için)'e bakmanı öneririm.
    not: Adobe Freehand'i devam ettirmediği için program çok eski ve kullanışsız kaldı. bütün freehand kullanıcıları eninde sonunda başka programa geçiceklerdir.sende kullanmamalısın bence d:
    not2: Adobe Indesign CS4'e atlernatif olarak Quarkxpress'i deneyebilirsin, oda dergi gazete felan filan hazırlamak için :P
    iyi tasarımlar (:

edit: ayrıca konuyu sanırım yanlış yere açmışsın. çünkü öneri istediğin programlar v.b hepsi 2 boyutlu çizim için yani. web sayfalarıda dahil : P
    Tasarım ve grafik >> 3D Tasarım >>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenger -- 9 Kasım 2009; 17:51:21 >

• Merhaba,

önerileriniz için çok ama çok teşekkür ederim.Uzun ve tatmin edici bir yorum olmuş gerçekten. =) Ne kadar teşekkür etsem az.Konuyu nereye açacağımı bilemedim aslında,burası uygun olur belki diye düşündüm. =) Nitekim 2 şansım vardı.Ya 3D Tasarım ya da Web Tasarım'a açacaktım,burayı seçtim. =) Ancak yanlışsa yeri,lütfen taşınsın.

Sevgiler. =)
    Premiere Pro CS3
    After Effects
    Illustrator CS3+
    Flash CS4
    Dreamweaver CS4

Video Düzenleme için de Sony Vegas 8.
    Aslında Vegas'ın arayüzü çok karışık.After Effects kullanmak daha mantıklı ama 2si de alanlarında en iyilerden.Tercih sana kalmış.
    Ama amatör olarak yapacağım demişsin,bu kadar programa bi anda yüklenme.Ufaktan başla.En azından temel prensipleri,renk uyumlarını vs öğren.
    Yaptığın afişte çok eski olduğu için yorum yapmamalıyım ama yapmak gerekirse vasatı geçemeyecek seviyede.
    Bi anlık hevesle yapılmış gibi duruyor.
    Ayrıca kendini geliştirmek için çok fazla sitede fink atman lazım.Yani tek başına hayalgücünü genişletemezsin.
    Örnek olarak ;

www.abduzeedo.com (Daily Inspiration kısmını takip et )
    http://psd.tutsplus.com
    www.pixel2life.com
    www.deviantart.com
    www.behance.net
    www.photoshopmagazin.com
    www.designyoutrust.com

Kısaca araştır,araştır,araştır.

• çok ama çok teşekkür ederim size de.Sizin verdiklerinizle beraber yaklaşık 15-20 tane adam akıllı grafik sitesi edindim.Ayrıca bunlardan önce sizin ve yukardaki arkadaşın yorumları ışığında arşivimdeki eski sürümleri silip yenilerini edindim.Çok ama çok teşekkür ederim tekrardan.Sanırım bu işlere heves etmemin bir diğer sebebi de estetik kaygısı. =)

Orijinalden alıntı: MİY1988

çok ama çok teşekkür ederim size de.Sizin verdiklerinizle beraber yaklaşık 15-20 tane adam akıllı grafik sitesi edindim.Ayrıca bunlardan önce sizin ve yukardaki arkadaşın yorumları ışığında arşivimdeki eski sürümleri silip yenilerini edindim.Çok ama çok teşekkür ederim tekrardan.Sanırım bu işlere heves etmemin bir diğer sebebi de estetik kaygısı. =)

Estetik kaygısı başta olmasın,iyi zaman ayırırsan ve sürekli araştırırsan ufkun genişler zaten.
    Başlarda aklından geçeni yapman zor olabilir.Bunu pratikle aşarsın,ilerde de istediğini yapabildiğin zaman farklı şeyler yapmak için kafa yoracaksın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende yazdığın programlardan bazılarını öğrenme aşamasındayım dw,fw vs vs biliyorum ama dw ile bitmiyor ileri derece ps öğrenmeye çalışıyorum.

Benim tavsiyem bir yoldaş olarak hepsine değil birine sarılman öncelikle.

Kolay gelsin.

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.