Şimdi Ara

Grafik Tasarım Yasası ! (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bilmediğiniz çalışmadığınız sektörler hakkında yorum yapmayınız. Bilgisizce konuşmalar komik oluyor. Meslek erbabını tutorialden bakıp zırvalayan adamla bir tutma. Bu iş yeri gelir mühendislikten de zor ne mühendis dangalaklarla uğraştım bir bilsen adam alışmış herşeyi ölçüp eşit görmeye, logodaki harflerin arasını cetvelle ölçüp geliyor. Ama adamın haberi yokki tipografi zor bir sanattır harf arası boşluklar optik denge ile verilir. Bir dünya şey, öğretmenlikte yaptım, tarlada da çalıştım, inşaatta da çalıştım. Eğitimin her alanında arkadaşım var bir çok memuriyet ve özel sektör dalında. Ama bizim kadar araştırmak okumak zorunda olan yok. 2 ay sektörü bırak o seni 2 sene bıraksın. Matbaacı kadar matbaa, reprocu kadar, film, kalıp yeri gelir ressam kadar resim, sosyoloji, psikoloji, tarih özellikle de sanat tarihi bilmek zorundasın bu meslekte.

Ya adamlar sanatı, tasarımı ne kadar basit görüyor, bir elektirikçinin bir eve girmesi 20 kağıt bir kaç iş yapsın sökül paraları. Her işini olmasa da elektirikçinin yaptığı çoğu işi ben yaparım. Ama o benim yaptığım işi yapması için en başta yetenekle birlikte, 100 kitap, 10 sene tecrübe, 11 iş yeri, 10'dan fazla yazılım devirmesi gerekiyor.

O, 6 saatlik işle 300 Tl aldığın (normal şartlar altında basit uygulamalar dışında 6 saatte bir iş çıkmaz yeri gelir bir logo bile 2 hafta sürer) tasarımla adam satamadığı ürünü karını arttırarak satıyor haberin varmı?. İyi tasarlanmış, mesajı iyi verilmiş ürün her zaman satar. Bunun yoluda kaliteli grafik tasarımdan geçer. Reklamcılık bu yahu ürünün %90'ı, istersen en iyisini üret reklamın kötüyse yine kötüsün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 27 Ağustos 2010; 23:59:42 >
    CPU: AMD RYZEN 3900X, ANAKART: MSI MPG X570 GAMING PLUS, RAM: GSKILL 32 GB DDR4 3200 MHZ, GPU: MSI 1080 GTX, HAFIZA: ADATA SPECTRE M2 SSD 500 GB + 1 TB HDD +320 GB HDD DİĞER: DVD WR, DİSKET SÜRÜCÜ, 2+1 CREATIVE I-TRIGUE SES SİSTEMİ, TRUVA PHALAN X TOWER KASA (Modifiyeye uygun, 4 fan mevcut) samsung 2233bw 22" monitör+harici ağ kartı bütün kasa içi ürünlerin kutuları mevcuttur, 4 ürünün garantisi devam etmektedir...

• quote:

Orijinalden alıntı: Php

6 saatlik işe 300 tl istiyorsun doğru mu anladım ? saati 50 tl den çalışacaksın. yok öyle bir para arkadaşım. ya ikdisat işletmeden haberin yok ya da yaptığın işten haberin yok senin. 3 saat neyin argesi ne iş yapıyorsun sen ?

doktor değilsin. mühendis değilsin ki. diploma istesin , imza yetkisi istesin. yaptığın iş terzilik değil berberlik değil ki ustalık belgesi olsun. toplanıp sendikalaşabileceğin bişey değil. herşeyi geçtim sektör bile sayılamaz durumda. bi kaç tane tutorialden bakarak insanlar ortalama olarka işini görebilecek durumdalar.

şirket değilsin. vergi ödemiyorsun zaten. yazılımlarının tamamı lisanslı mı tartışılır.

kariyer olarak seçmeden önce düşünecektiniz. kreşe çocuk yazdırırken bile 40 yere soruyoruz.

sana katıldığım noktalar var elbette. ama tamamı işverenler kısmıyla ilgili. senden daha az biliyor diye ya da okulunu okumadı diye insan hayatıyla alakalı olmayan bir konuda seninle eşit yanlışlar altında bu işi yapanlara karşı çıkmaya hakkınız yok.

düşüncelerinn çoğu yanlış. kendin bile grafikerim diyip web tasarımı yapılır yazabiliyorsun . javascript ve diğer programala/işaretleme dillerini bilmedikten hazır betik kullandıktan sonra senin ne farkın var yanlış olduğunu savunduğun şeyleri yapanlardan.

Logo kartvizit ve broşür yaptıracaksan 300 tl az bile hiç büyük bir firma ile çalışmadığınız belli.Logonun şirketinin yüzü olduğunu.Kartvizitin adresinin olduğunun farkında değilsiniz galiba.Adam o logoyla milyarlar kazanacak ancak sana 50 tl vericek.İktisad ve işletme dediğin emeği sömürme mi ayrıca bir düşün bakalım.Bilmem gösterdilermi bir iş ahlakı ve iş verenler buradaki görevleri de var o derslerin arasında.Kaldıki yazılımcılar grafikerlerden daha ağır iş yapıyor.Senin bunu savunmam gerek.Haklı olduğun nokta ülkemizde ne tasarımcı nede yazılımcıya değer verilmemesi

• @feylosoft: zaytung.com un dergi kapağında yazan şey aklıma geldi. "En Zor Bölüm: Sizin Bölüm"

yaptığın şey kendini beğenmişlik arkadaşım. ne olduğundan çok ne olmadığını bilmek önemli. benim sorularımın hiçbirine cevap vermiyorsunuz. rastgele kafanıza göre cevap veriyorsunuz.

grafikerlik yapan da ben sanatçıyım diyecekse cidden kapatsınlar abi devlet tiyatrolarını , güzel sanatlar fakültesi hediyelik eşya yapsın.

okusan da alt tarafı 2 senelik bölüm kardeşim. beyin cerrahisi mi yapıyorsunuz?TUS diye bişeyden haberin var mı? okuyup araştırıyor musunuz yok artık. diğer meslek grupları zaten broşür yardımıyla iş yapıyor.. tecrüben tabii ki senin kıymetini arttırı da kaç kişide var bu?

iğneyi biraz da kendinize batırın.abartıyorsunuz.nikime aldanmayın programlamayı ciddi anlamda bırakalı uzun zaman oldu. ancak yazılımcı yine sizlere göre daha resmiyet altına sokulabilir işler yapıyor. ehliyetli iş yapabilecek durumda yazılımcılar. ancak grafik sektörü için böyle birşey gerekli değil.

diğer abarttığınız şey de logo. bugün fason ürünler gayet dandik logolarıyla ciddi satış rakamlarına ulaşmış durumdalar. avrupada kalmış olanınız varsa bilir. fason oralarda kalite açısından orjinale denk olduğu için çok daha yaygındır. insanlar orada coca-cola pepsi almaz evlerine kolay kolay. market kolası içerler. dünya bu yöne doğru gidiyor. sen kitap karıştırmış olabilirsin. ben de gerek endüstriyel gerek diğer sektörlere ait birçok ticari seminere katıldım ve halen katılıyorum. bahsettiğin işlerin tamamı benim de elimden geliyor. bu kişisel gelişmişlikle alakalı birşey. her grafikeri isviçre çakısı sanmayın.

özel sektörde çalışan grafiker arkadaşlarım var. 1 i doğan medyada dergi ve web siteleriyle ilgileniyor. diğer 2 si şirketlerde çalışıyorlar. ağızlarından 1 kere bu tarz şeyler duymadım. dalgasında olan insanlar bunlar. ama sizdeki nasıl zapt edilmez bir egoysa artık utanmasanız ufak dağları PS burshıyla yarattım diyeceksiniz.

@muratgun: ben 300 tl ye çok demedim saati 50 tl çok dedim. bir şriket logo istediği zaman faturalarından yazışmalarda kullanacağı kağıda kadar logo setleri hazırlanıyor biliyorum. yazılımcıyla grafiker arasındaki temel fark şu. bir yasayla sadece yazılımcılık ehliyetine sahip insanların oluşturduğu yazılımlar şirketler bünyesinde kullanılabilir diyip. lisanslama vs ile bunu denetleyebilirsiniz. ama grafikerin yaptığı şey somut değil ne yazıkki. hak arayabileceğiniz bi durumda değilsiniz işte.

çoğunuz bu işten ekmek yiyorsunuz savunmakta haklısınız da bunu türkiyede yaşadığınızı unutmadan ve objektif olarak yapın lütfen
    Desktop: i5 4670K @ 4.5Ghz(1.260V) ,Gigabyte Z87-3DH ,Gigabyte G1 GTX 1070 ,G.SKILL 16 GB 1600Mhz CL7 ,Samsung EVO 850 250GB, OCZ Pro Gaming 600W ,Plantronics RIG500HD ,Logitech G500 ,CM Storm QuickFire TK Cherry MX Blue ,Steelseries 4HD ,Asus VG248QE, Philips 239C4QHSW, Samsung TV + Soundbar
    Mobile: iPhone 7 Plus Jet Black 128GB | Zenfone 2 x86 Intel Atom 32GB Server: HP DL360 G6 Xeon E5502

• Davul Dengi Dengine Turkıye'de Kimse Kıytırık Bir Logoya 1000 Tl Falan Fiyatlar Bicmez :)

Insanlar En Uygun Fıyata En Iyı Logoyu Arıyor Artık

>>> WATCH THE THRONE <<<
  • Vallahi dostlar herkezin yazdığında doğruluk payı var ve yorumların bir çoğuna katılıyorum.
    Ben lise mezunuyum hemde Endüstri Meslek lisesi elektrik bölümü Bundan da gocunmuyorum. Ne iş mi yapıyorum bir ajansta motion graphic ve video motion graphic işleri ile haşır neşirim diyebilirim. Okulunumu okudun hayır okumadım birinden dersmi aldın hayır almadım nasılmı öğrendim 12 yada yaşından beri bu işle uğraşan insanlarla haşır neşirim babamla ajansa gider oradan birini bulur onunlada tv kanallarına giderdim bu iş merak bu iş zevk bu iş yaşam tarzı bu iş iletişim kurma biçimi bu iş aşkını anlatma bu iş insanlara yardımcı olma bu iş çevreyi koruma vs vs vs....

Bakın nasıl aççıklamış Andrew Ashton Grafik tasarımı: Grafik tasarım başarı içindir. Grafik tasarım terapi içindir. Grafik tasarım satış içindir. Grafik tasarım sanat ve bilim içindir. Grafik tasarım düşünürler için değil, sanatçılar içindir. Grafik tasarım enerjiyi yönlendirmek içindir. Grafik tasarım zenginler içindir. Grafik tasarım resim çizemeyen çocuklar içindir. Grafik tasarım karmaşık sorunları çözmek içindir. Grafik tasarım kendini adamışlar içindir. Grafik tasarım yalnızca ana sayfa içindir. Grafik tasarım detaylarda yönlendirme içindir. Grafik tasarım tüm bir ömür içindir. Grafik tasarım boşluk doldurmak içindir. Grafik tasarım izleyiciyi iletişim sürecine dahil etmek içindir. Grafik tasarım kullanıcılar içindir. Grafik tasarım sadece referans içindir. Grafik tasarım,yaşamın güzelliği içindir.Grafik tasarım fikrinize hizmet etmek içindir.Grafik tasarım teşhis etmek, bildirmek, sunmak ve tanıtmak içindir. Grafik tasarım tutunamayanlar içindir. Grafik tasarım müşteri içindir. Grafik tasarım sadece kadınlar içindir. Grafik tasarım terbiyesizlik içindir. Grafik tasarım kurumsal salaklar içindir. Grafik tasarım yogiler içindir. Grafik tasarım pazarlama içindir. Grafik tasarım tasarımcılar içindir. Grafik tasarım sadece sunum yapmak içindir. Grafik tasarım hanım evlatları içindir. Grafik tasarım devrim içindir. Grafik tasarım aşk+$ içindir. Grafik tasarım herkesin rahatı içindir. Grafik tasarım bilgiyi, fikirleri ve duyguları somutlaştırmak içindir. Grafik tasarım her şeyin nasıl çalıştığını bilmeyi sevenler içindir. Grafik tasarım solaklar içindir. Grafik tasarım mutlu hizmetkârlar içindir. Grafik tasarım benim içindir. Grafik tasarım herkes içindir. Grafik tasarım kayda geçmesi içindir. Grafik tasarım gerçektir.

Hastayım bu sözlere yani grafik tasarım sadece para değildir. Ben çok iyi hatırlıyorum yeri geldi 1000 $ kartvizit tasarladım yeri geldi 1000 $ kurumsal kimlik çalışması yaptım bunlar anlatılcak şeyler değil ama ya adamın buna ihtiyacı var kurumsallaşması lazım parası da yok yaptık canı sağ olsun güzel de bir şey oldu aradan 6 yıl geçti adam çıkageldi görsel bir kişisel biyografisini yapılmasını istiyormuş 10000 tl ye yaparız dedik tamam dedi her neyse iş bitti herif 20000 tl getirdi ne dese iyi ''Sayenizde artık firmamın en az benim kadar ederi var'' dedi zamanında o kurumsal kimlik çalışması sayesinde koçtan iş almış adam hayatıma yön veren bir olaydır unutamam biliyorum kötü şeylerde oluyor işimizle alakalı kötü fikirler de çok ama eminim iyi fikirler daha çok nasıl emin oluyorsunuz derseniz Aracın plakasından tutun çocuğunuzun oyuncaklarının üzerindeki uyarılara varana kadar hepsi grafik tasarım işin sokak isimleri ile onlara yollarını bulduruyoruz, kullanma kılavuzları ile almış oldukları her hangi bir şeyin profösörü yapıyoruz onları minicik çocuklar bile bizim hazırladıklarımızdan bir şeyler anlıyo ve gülüyor yeri geliyor milyarları ağlatıyoruz ya kullandığımız bilgisayardaki farenin işaretçilerini bile bizler tasarlıyoruz daha ne olsun övünülecek bir yığın yanımız varken neden övünülemiyecek bir kaç cümlelik şeyle kendi kendimizi sıkıyoruzki hiç gerek yok bence .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caycii -- 28 Ağustos 2010; 14:00:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BuRock 2010...

Davul Dengi Dengine Turkıye'de Kimse Kıytırık Bir Logoya 1000 Tl Falan Fiyatlar Bicmez :)

Ben adama logoyu bedava da yaparım sorun değilki ama yanında tanıtım filminide satarım :)
  • Kardeşim calışan didinen herkez yazılımcı olabilir, çalışan herkez de doktor, mühendis olabilir. Ama herkes tasarımcı olamaz işte işin anahtarı bu. Neredeyse yoku var ederek marka ve hizmetine değer katıp onu ambalajlayıp iyi fiyata satmana sebep olan bizleriz.

Grafik tasarım 4 yıllıktır, meslek okullarında 2 yıllık aynı şey değildir. Kaldıki ben okullu değilim alaylıyım. Benim yeteneğim ve görgüm bir yere kadardır. Okullu adamın yanında ahkam kesmem çünkü benim tesadüfen öğrendiğim bilginin o bir sene dersini almıştır.

Batıda logonun önemli olmadığı nereden çıkarttın. Bırak tasarımı, tasarımı ödenen ücretin çokluğu bile bir şirket için reklam kaynağıdır. Siz hep grafiğe bilgisayarlı süslemeler gözüyle baktığınız için yanılıyorsunuz. Bu bir reklam hizmetinin parçalarından biridir. Bir ürünün nasıl ne zman ne şekilde satılacağına bile zamanı gelir ajanslar karar verir. Bir slogan bulunur. Altı üstü bir cümledir ama milyon dolarlar kazandırır. Just do it gibi.

Söylerim sana arayüzü iyi olmayan, iyi tasarlanmamış, arka planında kurumsalı sağlam olmayan bir yazılım ürettin diyelim. (Ki sizde biliyorsunuz Türkiye'de iyi işler yapılır ama hep marka ve ambalaj unutulur) Sence bunun piyasa değeri nedir?
    Karşısına da ben kullanıcı dostu muhteşem hazırlanmış grafikleriyle, muhteşem logosu, saklanası ambalajı, kutusuyla senin yaptığının onda birini yapamayan bir yazılım çıkardım diyeli hangisi daha iyi satar? İşte marketing budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 28 Ağustos 2010; 15:25:33 >
    CPU: AMD RYZEN 3900X, ANAKART: MSI MPG X570 GAMING PLUS, RAM: GSKILL 32 GB DDR4 3200 MHZ, GPU: MSI 1080 GTX, HAFIZA: ADATA SPECTRE M2 SSD 500 GB + 1 TB HDD +320 GB HDD DİĞER: DVD WR, DİSKET SÜRÜCÜ, 2+1 CREATIVE I-TRIGUE SES SİSTEMİ, TRUVA PHALAN X TOWER KASA (Modifiyeye uygun, 4 fan mevcut) samsung 2233bw 22" monitör+harici ağ kartı bütün kasa içi ürünlerin kutuları mevcuttur, 4 ürünün garantisi devam etmektedir...

• quote:

Orijinalden alıntı: caycii

quote:

Davul Dengi Dengine Turkıye'de Kimse Kıytırık Bir Logoya 1000 Tl Falan Fiyatlar Bicmez :)

Ben adama logoyu bedava da yaparım sorun değilki ama yanında tanıtım filminide satarım :)

Bir logoya 10 gün uğraştıysan, yada adam tutp uğraştırdıysan ona eşantiyon gözüyle sen de bakmazsın. Ama 15 dakikada çakma iş yaptıysan yaparsın onu bende yaparım.

Mesala Çaycı senin işinin piyasa değeri daha yüksek dünyada ama biliyormusun bazı kanallar reklam filmine ücret bile almıyor. Biz aynen bu şekilde sadece yayını için ücret vererek dergi reklamı yaptırdık. Ha reklam kıçım gibiydi, ama bedava/düşük ücretli logolarda kıçımız gibi oluyor. Kimse bedavaya iyi iş yapmaz sen de dahil.

kaldıki şöyle düşün logo şirketin anahtarı ilk izlenimidir aksi bir durum olmazsa ömrü boyunca taşır.

• quote:

quote:

Bende :D :D

>>> WATCH THE THRONE <<<
  • quote:

Orijinalden alıntı: feylosoft

quote:

quote:

Bir logoya 10 gün uğraştıysan, yada adam tutp uğraştırdıysan ona eşantiyon gözüyle sen de bakmazsın. Ama 15 dakikada çakma iş yaptıysan yaparsın onu bende yaparım.

Mesala Çaycı senin işinin piyasa değeri daha yüksek dünyada ama biliyormusun bazı kanallar reklam filmine ücret bile almıyor. Biz aynen bu şekilde sadece yayını için ücret vererek dergi reklamı yaptırdık. Ha reklam kıçım gibiydi, ama bedava/düşük ücretli logolarda kıçımız gibi oluyor. Kimse bedavaya iyi iş yapmaz sen de dahil.

kaldıki şöyle düşün logo şirketin anahtarı ilk izlenimidir aksi bir durum olmazsa ömrü boyunca taşır.

Değerli dostum böbürlenmek istemiyorum yanlış anlama amacım diğer arkadaşları veya seni eleştirmek de değil sadece şunu bilmeni isterim biz çıraklığın çift kaşarlı tostla ilişkilendirildiği yerlerde yetiştik iş ahlakı biraz farklıdır bizde sende diyosun ya alaylıyım diye alaylıyız gerçekden bu zamana kadar kazandığımız paraya baksaydık zaten adımız çaycıya çıkmazdı bir bardak açık çaya bile iş yaptığımı bilirim ama adam gibi adama adam gibi iş öyle ukala kendini beğenmiş para bende diyen heriflerle çalışmayı hiç sevemedim sevemiyorum da lakin emin ol o bir bardak çaya yaptığım işin yeri bi ayrı ya nasıl anlatılır bilmiyorum yaptığım her şeyin yeri bir başka her işimi kademe kademe kaydederim kademe kademe çıkışlarını alırım onları arşivlerim zaman zaman bakarım 2 yıl önce neymişim şimdi ne düşünüyorum onlara bakarım zaten yaptığım işi bir de yayıncı kuruluşta gördümmü ya benden mutlusunu göremezsiniz hiç unutmam babam bir gün beni tv reklamlarını izlerken görmüş Olum iyimisin televizyon reklamı izliyosun ve izlerken gözlerin parlıyor dedi benim için neler ifade ettiğini bilmiyordu çünkü o reklam benim ilk hazırladığım reklamdı ve bütün kanallarda ekran boyama olarak girmiştik her kanalda reklamları takip eder olmuştum o ay .... anlatabiliyormuyum yaptığım her iş benim çocuğum gibi her birinin yeri ayrı bende yaptığım hiç bir işin detayını unutmam çizdiğim her çizgide bir anlam her renkte bir mana vardır benim için her izleyici anlayamaz bunu ama işi bilen sanattan anlayan helede tv yayıncılığı ile ugraşanşar anlar ancak o detaylar. Belki bir logo 2 fırça darbesi 2 renkle üretilmiştir ama sen bir de üretene sor o fırça darbelerinden önce nekadar düşündü bunu kimse bilemez o logoyu hazırladığın şahıs şaşırır bu kadar zamanda bunumu yaptın der ama bilmez ki o logo yüzünde sanatkar kaç gece kaç gün uyumamış anlamaz oradaki incelikleri iki fırça darbesi vardır genel bi bakışta ama o bilmez bu şeklin hangi fırçalarla ne yoğunlukta boyayla ölçeklendirme neye göre hangi zeminde ne renkte onun için hazırlanan yazı karekterini vs vs ya en az 100 ayrı detay sayarım ya tasarım çok başka bi şey dir yeterki sevin bu işi inanın bu işi çok iyi yapanlar ve onları takip edenler vardır birde bu ne diyenler ilk ikisinden biri olmaya çalışın bence..... Ya tasarım ayrı bir dil ve bu dil emin olun ingilizceden daha evrensel bir dil; ve bu dilin ilk okuldan başlayarak okutulması lazım bence bakın nekadar daha çabuk anlıyo insanlar bir birlerini o zaman neyse bitmez bende bu dert :D:D

• Birincisi - kesinlikle küçümser bir şekilde söylemiyorum - grafikerlik önlisans programıdır. Ancak ne yazık ki, severek, isteyerek gelenlerin dışında bugün bu önlisans programları (Grafikerlik, Web Tasarım vs.) fakülte bazında bir yere yerleşemeyip, sırf ucunda ışık gördüğü için, para kazandıracağını düşündüğü için, sevmediği halde, aman bir yere yerleşeyim düşüncesindeki düşüncesizlerle doludur. Tabi onları da suçlamamak gerek, eğitim şart . Yani asıl değinmek istediğim nokta, şu grafikerlik diploması önerinin, buraya gelen milyon tane adamın milyonu da o diplomayı alacağından suya düştüğüdür. İkincisi, bu adamlar yüksek lisans yapamaz çünkü lisans mezunu değiller. Böyle bir durumda genel olarak güzel sanatlar konusunda ileri gitmek isteyenler, senin tezine göre güzel sanatlar fakültelerinden mezun olmak zorundalar. Bu kadar dolu dolu isyan ettiğine göre önlisans grafikerlik mezunusun ve sen de yüksek lisans yapmadın (güzel sanatlar mezunuysan bilemem). Eğer söylediğin hiçbir kriteri taşımıyorsan çok tezat davranmış olursun. Ayrıca yeteneği olan, iyi düşünen birisi bu yazdıklarını okuduğunda hevesini denize atar.

Ama ben sana şunu öneririm. Eğer gerçekten bir sertifikaya ihtiyaç varsa, üzerinde uzmanlaşılmak istenen yazılım hangi firmaya ait ise firmanın kendisi tarafından verilen sertifakalar daha uygun olacaktır. Peşinden de bir kurula çalışmalarını ya da kurumun ondan yapmasaını istediği bir çalışmayı kuruma sunması fikri de mantıklıdır.

Fakat yine de yasaya değil de insanların bilinçlenmesine ihtiyacınız olduğu kanısındayım.
    Fedora Linux Addict
    Apache Configurator

• Ya bu 2 senelik davası nereden çıktı öyle 2 seneden mezun olan grafikerdir diğeri değildir gibi bir ayrım yok ama grafiker olmak istiyorsan bunun eğitim yolu 4 senelik gsf, grafik tasarım bölümüne girmektir. 2 senelikten çıkan grafiker oluyor diye kim dedi ben o sistemlerin içeriklerini inceledim resmen işçi yetiştiriyorlar, grafikerlikle tasarımla alakası yok. Kaldıki üstede de dediğim gibi grafiker olmak isteyenin okuyacağı bölüm 4 senelik grafik tasarım bölümüdür. Bunu sertifikası da budur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: feylosoft

Ya bu 2 senelik davası nereden çıktı öyle 2 seneden mezun olan grafikerdir diğeri değildir gibi bir ayrım yok ama grafiker olmak istiyorsan bunun eğitim yolu 4 senelik gsf, grafik tasarım bölümüne girmektir. 2 senelikten çıkan grafiker oluyor diye kim dedi ben o sistemlerin içeriklerini inceledim resmen işçi yetiştiriyorlar, grafikerlikle tasarımla alakası yok. Kaldıki üstede de dediğim gibi grafiker olmak isteyenin okuyacağı bölüm 4 senelik grafik tasarım bölümüdür. Bunu sertifikası da budur.

Bu ne şiddet bu celal güzel kardeşim aksi birşey söylemedim. Aynı şeyi iddia ediyoruz. Ben arkadaşın 2 senelik grafikerlik diploması demesine binayen söyledim. Hani iddialarında yer verdiği özellikleri taşımıyorsa bunları söylemeye hakkı yok gibisinden.

Zaten arkadaş knouyu açıp kaçmış. 32 mesaj var permalink harici hiç bir mesajı yok. Biri kuyuya taş attı, 32 mesajdır daha taş nerde onu bile bulamadık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TradeMark -- 30 Ağustos 2010; 11:33:04 >
    Fedora Linux Addict
    Apache Configurator

• harbi.. he
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.