Şimdi Ara

Grafik Tasarım Okumak İstiyorum.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lise son sınıf öğrencisiyim. Hedefim güzel sanatlar...

Grafik tasarım düşünüyorum bunun için karakalem kursu almayı düşünüyorum. Tecrübeli arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var. Nereden başlamalıyım? Kendimi nasıl geliştirebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

• Öncelikle GSF ye hazırlık için ders verdiğini iddia eden kursları araştırın. Bu kurslardaki mezunların okullara girip giremediğini kontrol edin. Bazı fakülte hocalarının da kurslarla alakaları olabiliyor (muş) bu tür yerler şansınızı arttırır. Karakalem lebet çok önemli ama direkt amaca, sonuca yönelik eğitim almanız menfaatinize olur.

Yazılımlarla şimdi uğraşma okuldayken bol vaktin olur. Ama mezun olmadan önce en az 2 -3 programı çok iyi kullanabiliyor olman şart. Ve bol bol staj yapman yoksa sudan çıkmış balık gibi olursun. Kimse diplomaya para vermiyor unutma. En güzeli tecrübe +diploma

Başarılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: feylosoft

Öncelikle GSF ye hazırlık için ders verdiğini iddia eden kursları araştırın. Bu kurslardaki mezunların okullara girip giremediğini kontrol edin. Bazı fakülte hocalarının da kurslarla alakaları olabiliyor (muş) bu tür yerler şansınızı arttırır. Karakalem lebet çok önemli ama direkt amaca, sonuca yönelik eğitim almanız menfaatinize olur.

Yazılımlarla şimdi uğraşma okuldayken bol vaktin olur. Ama mezun olmadan önce en az 2 -3 programı çok iyi kullanabiliyor olman şart. Ve bol bol staj yapman yoksa sudan çıkmış balık gibi olursun. Kimse diplomaya para vermiyor unutma. En güzeli tecrübe +diploma

Başarılar

Yorumunuz için teşekkür ederim. Bir soru soracağım. Grafiker olmam için kesinlikle üniversiteyi düşünmem şart mı? Yani karakalem ile uğraşmadan direkt mesleğe yönelik bir kursa gitsem ve kendimi geliştirsem iş bulmam imkansız mı olur? Çok kafamı kurcalıyor...

Tekrar teşekkürler.

• Çok zor olur. Bir kere müthiş bir yetenek değilseniz üst seviye yerlerde işe girmeniz imkansızlaşır. Orta seviyeyi belki zorlarsınız maaşınız uzun süre asgari civarlarda gezebilir. Ve çalışmaktan gelişmeye vakit bulamazsınız. Tabi ki istisnalar kaideyi bozmaz.
  • Gsf gibi eğitim fakültelerinin resim bölümlerini de deneyebilirsin. Resim bölümünde branş seçimi yaparak grafik tasarımına geçebiliyorsun. Okumak istediğin bölümü kazanmak için sıkı bir çalışma temposuna girmelisin çünkü resime yeni başlıyorsan büyük dezavantaj. Resim temellerin varsa işin yine de kolay değil; desen, kompozisyon ve oranları kağıda aktarabilme yeteneğin ölçülecektir.
    Grafik tasarımı için eğitimini ve kişisel gelişiminin temellerini okuldan alsan da; sergiler, kitaplar, konferanslar ve bireysel çalışman seçiciliğini arttırman ve estetik duygularını geliştirmen için her zaman olmazsa olmaz olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lyridder -- 20 Eylül 2012; 13:07:11 >
  • Zamanı kısaltarak söylediğin gibi mesleki hayata geçmek için 4 yıllık fakülte yerine 2 yıllık meslek yüksek okulu da düşünülebilir.
    Grafik, matbaa, basın-yayın ve görsel iletişim gibi bölümlerin 2 yıllık eğitimleri bulunuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BatuB

quote:

Orijinalden alıntı: feylosoft

Öncelikle GSF ye hazırlık için ders verdiğini iddia eden kursları araştırın. Bu kurslardaki mezunların okullara girip giremediğini kontrol edin. Bazı fakülte hocalarının da kurslarla alakaları olabiliyor (muş) bu tür yerler şansınızı arttırır. Karakalem lebet çok önemli ama direkt amaca, sonuca yönelik eğitim almanız menfaatinize olur.

Başarılar

Yorumunuz için teşekkür ederim. Bir soru soracağım. Grafiker olmam için kesinlikle üniversiteyi düşünmem şart mı? Yani karakalem ile uğraşmadan direkt mesleğe yönelik bir kursa gitsem ve kendimi geliştirsem iş bulmam imkansız mı olur? Çok kafamı kurcalıyor...

Tekrar teşekkürler.

Grafiker olmak için GSF bitirmene gerek yok..tabi gidersen çok iyi olur ama kazanamasanız da üzülmeyin. Piyasada diplomanın önemi yok kim ne iş yapıyor tecrübe ne nasıl yapıyor buna dikkat ediliyor. Yani ben okumamanı teşvik etmiyorum yanlış anlama tabi gidersen akademik eğitim alırsan faydası olur ama eğer diploma tribine girersen ilerde lise mezunu grafiker veya hiç bir şekilde okulda grafik eğitimi almamış olup hevesle kurslara gidip grafiker olan biri elinden işi alırsa çok üzülürsün ve anlarsın diplomanın bir işe yaramadığını..Kazanamazsan kara kalem kursuna kesin git, ayrıca bir bilişim kursuna gidip programları öğren ve hayal gücünü geliştirecek her şeyi yap. Sonrada bu işleri yapan ajans, matbaa vs. bir yere gir tecrübe kazan sonra sende grafikersin Düşünmek ve aklına geleni somutlaştırmak için diploma almana gerek yok. istersen 2 yılda grafiker olursun.. iyi şanslar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.