Şimdi Ara

Grafik Tablet önerisi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
48.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,yeni yeni merak saldığım digital arts ile ilgili öğrenme ve amatör çalışmalar yapmak adına Çin'den (AliExpress,gerabest,banggood vb) ya da amazondan bir adet grafik tablet almak istiyorum,ancak becerebilecegimden emin olmadığım için çok uçmak istemiyorum yoksa hayalim cintiq almak becerebilsem
    Bana bu sitelerden ya da alternatif yurtiçi de olabilir onerebileceginiz max 75 dolar civarı bir grafik tablet modeli söyler misiniz rica etsem?
    Şimdiden hepinize teşekkürler, çalışmalarınızda başarılar.

    Not:tableti Windows sistemde kullanacağım mac os platformu yok şu anda elimin altında.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Wacoom modelleri iyidir.İlk başta çok zorlanırsın sonra alışırsın ama ileriye yönelik yada mesleki düşünmüyorsan hiç para verme derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Ressam kullanıcısına yanıt
    Açıkçası mesleki anlamda bana bir katkısı olacağını pek sanmam. Böyle ufak tefek meraklarim var mesela karakalem teknikleri üzerine çalışmıştım bir dönem kitaplardan bakarak,şimdilerde biraz photoshop ve türevlerine merak saldım çünkü çok acayip işler yapılabiliyor ve bu da benim ilgimi çekiyor.bir dönem sırf stylus desteği yüzünden note serisi telefonlar kullandım boş kaldıkça bir şeyler karaliyordum ama note serisi eski albenisini yitirdi bu yüzden pcde bir şeyler yapmak istiyorum hazır bolca vaktim varken.



    Wacomda bamboo modeli var sanırım en ucuz ama benim işimi görür mü,o paraya daha özellikli bir şeyler alabilir miyim yurtdışından onu düşünüyorum hocam.misal en çok ilgimi çeken huion diye bir marka var ama.hangi özelliklerine bakıp model secmem gerekiyor bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teyzen nevfik -- 15 Ağustos 2017; 0:49:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar zamanında çok araştırma yaparak yada yaptığımı sanarak wacom dışındaki ucuz (uc logic ve benzeri çin markaları) bir ürün satın aldım çok pişman oldum kağıt üstünde çok iyiler ama gerçekte en ucuz wacomun yaptıklarını layıkıyla yapamıyorlar. Söz gelimi sözde kalemin eğim derecesini hesaplayan model aldım ama hiç bir şekilde çalışmıyor. Sürekli tutukluk yapıyor vs. o yüzden bütcenizin el verdiği herhangi bir wacomu alın gerisini düşünmeyin.
  • feylosoft kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkürler hocam,en uygunu wacom bamboo modeli onda da hiçbir özellik yok sanırım.yine de tavsiye eder misiniz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • teyzen nevfik T kullanıcısına yanıt
    Valla benim aldığım lapazz modelinde sözde bi dünya özellik var hiçbiri uygulanamıyor bir tek tuşlar işe yarar. Şimdilik bamboo alırsın yada bir iki üst modelini sonra yükseltirsin bence...
  • feylosoft kullanıcısına yanıt
    Öyle yaparım o zaman hocam teşekkürler aslında gönül istiyor ki bir cintiq alayım ama beceremem diye tereddüt ediyorum fiyatı epey de yüksek olduğu için.profesyonel olsam hiç düşünmem alırım ama benimki tamamen hobi ve yeni başlıyorum takdir edersiniz ki.

    Grafik Tablet önerisi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mvg M kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam, bakıyorum şimdi hemen

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mvg M kullanıcısına yanıt
    ÖNCELİKLE yorumlarınızın oldukça bilgilendirici olduğunu acizane ifade etmek istiyorum.

    SORUMA GELİNCE; halen anime ve manga çizimleri yapan oğlum için ekranlı tip (display) bir grafik tablet almak istiyorum. Alacağımız ürünü orta seviyede bir masaüstü bilgisayar ile birlikte kullanacağız. Şimdiye kadar grafik tabletle ilgili hiç bir tecrübemiz olmadı. İlk defa kullanacağız. Sizin haklı olarak Wacom ürünlerini önerdiğinizi görmekteyim ancak, fiyatlarının bütçemizi çok aştığını düşünüyorum.

    Öte yandan, ilk defa bu cihazı kullanmaya başlayacağını da düşündüğümüzde; Kablolu veya kablosuz olarak kullanılan ekransız grafik tabletlerde uygun fiyatlarda (400-1000 TL) pek çok seçenek olmasına rağmen, Wacom'un en mütevazi ekranlı grafik tableti 3500-4000 TL'den başlıyor. Ekranı olmayan grafik tabletler ise oğluma kullanım kolaylığı sunmayacak; zaten kendisi de çizim yaparken bir yandan monitöre bir yandan tablete bakarak zorlanmak istemiyor.

    Kağıt destekli çalışan ve taslak çizimleri dijitalleştiren grafik tablet türlerinin (Wacom Bamboo Slate gibi) ise kısmen tercih edilebileceğini düşünüyorum ama emin değilim. Çünkü bu tip cihazlar bildiğim kadarıyla daha çok elle alınan notları dijitale aktarmak için kullanılıyor.


    SONUÇ OLARAK; maksimum 2000 TL fiyatında alabileceğim uygun bir cihaz önerebilir misiniz?

    (Benim görebildiğim kadarıyla UC Logic Artilus D13 uygun bir alternatif olabilir gibi gözüküyor [Artilus D10 çok dar bir çalışma alanı sunuyor]. Huion, Ugee, Trust veya bilmediğim başka bir markadan önerileriniz olabilir mi?)

    Ayrıca şunu belirtmek istiyorum; ülkemizde yeni ürün olarak satılan pek çok cihaz, aslında yurt dışında en az 3-5 yıl öncesinde piyasaya sürülüyor. Alacağım ürünü; yurt dışından ürün getiren aliexpress, ubuy, amazon gibi sitelerden, hem taksitli alışveriş imkanı sunmaması hem de üründe yaşanabilecek sorunlar için muhatap bulamama korkusu nedeniyle almak istemiyorum. UC Logic Artilus D13 için konuşursak; bu ürün hepsiburada, gittigidiyor, akortek (teknobiyotik), n11 gibi sitelerde mevcut.

    Ya da başlangıç olarak 2000 TL civarında alınacak uygun bir tablet ve kalemle, -çözünürlükten biraz taviz vererek de olsa- başka bir alternatif düşünülebilir mi?

    Sorum sanırım biraz uzun oldu ama; yardımcı olabileceğinizi umuyorum. Teşekkürler...




  • MURATAYDIN94 M kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Öncelikle ekranlı çizim tabletlerini hiç tecrübe etmediğimi söylemeliyim. O yüzden size marka ya da model öneremeyeceğim. Ama kağıt desteğiyle çalışan sistemlerle ilgili fikirlerinizi doğru buluyorum. O ürünler çizim tabletlerinin muadili değil daha çok spesifik bazı işler için bir alternatif.

    Masaüstü çizim tabletlerinde söylediğiniz gibi hem monitör hem de tablete bakmanız gerekmiyor. Mouse kullanımının gelişmişi gibi düşünebilirsiniz. Nasıl kullanırken mouse'u izlemiyorsak tabletle çizim yaparken de tablete bakmamız gerekmiyor. Ama klasik tekniklerle çizim yapan birisinin birkaç gün koordinasyonuna alışması gerekiyor. Burada bilinmesi gereken; tabletlerin çizim için araç olduğu. Yani kağıt kalemle ne çizebiliyorsanız tablete hakim olduğunuzda da onu çizebiliyorsunuz. Nasıl klasik çizim araçlarına alışmak gerekiyorsa bu ürünlere de aynı şekilde alışmak zaman alabiliyor.

    Daha önce çizim tableti kullanmamış birinin ekranlı tabletlerle başlamasını pek tavsiye etmem. Çünkü çoğu kişi ilk denemelerinden sonra hevesi kırılıp, kenara koyuyor. Tabi ekranlı modellerin başka avantajları da vardır ama başlangıç için gereksiz bir masraf gibi görüyorum. Ekranlı çizim tabletinde resim çizip, masaüstü çizim tabletinde çizemeyen birini görmedim. Başlangıç düzeyi masaüstü çizim tabletleri çoğu kişi ve çoğu teknik için gayet yeterli olabiliyor. Ekranlı olması fazladan motivasyon sağlayacaksa bu da başka bir avantajı olur.

    Ekranlı modellerden birini almak konusunda eminseniz Uc logic de iyi bir marka. Wacom'dan sonra en başarılı bulunan marka. Kabaca araştırmamdan anladığım kadarıyla bahsettiğiniz model de epey övülmüş. Hatta muadili olan wacom ürünü cintiq 13HD'ye göre neredeyse üçte bir fiyatında olmasına rağmen çok yakın performans verdiği söylenmiş. İzlediğim inceleme videolarına göre ben de beğendim. Ama kullanmadığım için kesin bir şey söyleyemiyorum.




  • mvg M kullanıcısına yanıt
    Yazınızı okudum çok detaylı anlatmışsınız teşekkür ederim. Huion 1060 Pro modeli hakkında hiç bilginiz var mı?
  • daffyy kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Malesef hiç bir fikrim yok. Siz yazdıktan sonra kabaca inceleme videolarına baktım ve iyi duruyor.

    Ancak bu marka ve model sorularında esas nokta kaçırılıyor gibi geliyor. Her profesyonel kullanıcının hemfikir olduğu kısım wacom marka tabletlerin iyi olduğu. En düşük modellerinin bile iyi iş çıkardığı. Durum buyken başka marka arayışında yeni tablet kullanıcıları için gereksiz bir risk diye düşünüyorum. İlk tabletinizi başka bir marka olarak alırsanız karşılaştığınız sorunları tabletinizin sorunu gibi görebilirsiniz. Wacom tabletlerden daha iyi bile olsa kıyas yapamadığınız için motivasyonunuz düşebilir.

    Yani basit tabletler de iyi iş görebilir ama sizin tablet tecrübeniz açısından wacom'la başlamanız daha sonraki kıyaslamalar için de işinize yarar, enerjiniz de boşuna harcanmaz. Diğeri gibi daha sonra da ihtiyaçlarınızı belirlemede kafa karışıklığı yaşarsınız. Tekrar acaba wacom daha mı iyiydi? Şu özelliklerde daha mı iyi çizerim? diye tekrar tekrar incelemeniz gerekecek. O yüzden temel tavsiyem aynı; basit düzeyde bir wacom tablet alın. ihtiyaçlarınıza göre daha sonra daha büyük mü, daha fazla kısa yol tuşlu mu, daha hassas kalemli mi işinize yarıyor bakarsınız. Başlangıçta iyi olsalar bile hemfikir olunmayan marka/ modellerde boşuna macera aramayın. Çünkü kıyaslayamazsınız. Onu ileride yeterince tablet tecrübesi edinince bakarsınız.




  • Huion 191 gt ile cintiq 13 arasında kaldım. Huion almak istemiyorum çünkü riskli. bir şeyleri çalışmamazlık yapmaya başlayabilir ya da direk elimde kalabilir. Cintiq 13 ise gereksiz pahalı. Başka tavsiyeniz varsa iyi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mvg M kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için teşekkür ederim. Çok açıklayıcı olmuş.
  • Dokunmatik ekrana sahip herhangi bir pc si olan birinin ayrıca lcd ekranlı grafik tablete ihtiyacı olur mu? Lcd ekranlı bir kaç grafik tablet videosunda gördüğüm kadarı ile normal pc ya da laptop ekranını dokunmatik özellikle çalıştırıyor gibi duruyor. Benimde aklıma bu soru geldi açıkçası. diyelim ki dokunmatik ekranlı laptop var. Ayrıcana LCD grafik tablet almak gerekli midir?
  • Merhaba. Ben de ilk kez grafik tablet alacağım. Küçük animasyonlar yapıyorum. Yeni karakterleri oluşturmak çok zaman alıyor. Wacom markasının iyi olduğu her yerde söylenmiş ama ben wacon çizim tabletlerinde biriyle aynı fiyatlarda olan Uc-logic artisul D13 mü,XP-PEN Artist22E Pro mu yoksa Wacom Intuous Pro M North Grafik Tablet mi almalıyım. grafik tableti ilk kez kullanıcam 2000-3000 arası fiyatı da gözden çıkardım. Bu kadar parayı verecekken wacomun normal çizim tabletni mi seçmeliyim yoksa diğer iki markanın lcd ekranlı modellerini mi?

    https://www.amazon.com/dp/B01M9EURM1/ref=sspa_dk_detail_3?psc=1&pd_rd_i=B01M9EURM1&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_p=21517efd-b385-405b-a405-9a37af61b5b4&pd_rd_wg=UnrAE&pf_rd_r=H9TAWGHRN6EJHFN463NG&pf_rd_s=desktop-dp-sims&pf_rd_t=40701&pd_rd_w=yYatg&pf_rd_i=desktop-dp-sims&pd_rd_r=94bb9985-e1b6-11e8-b8fe-d5244fad17e0

    https://www.hepsiburada.com/wacom-intuous-pro-m-north-grafik-tablet-pth-660-n-p-HBV0000042RXW?magaza=Pozitif%20Teknoloji

    https://www.hepsiburada.com/uc-logic-artisul-hd-13-3-grafik-tablet-ucsp1301-p-BD804123


    siz olsaydınız ne yapardınız




  • Genel olarak tavsiye edilenler wacomdur ama mutlaka hassasiyetine ve boyutuna dikkat ediniz
  • grafik tableti XP-Pen Star 06 alabilirsin ucuza ben aldım,

    https://www.xp-pen.com/goods/show/id/194.html

    https://www.storexppen.com/buy/39.html

    Çizim için kullanacağım. bunu kullanıyorum ve gayet güzel .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fengzhong

    grafik tableti XP-Pen Star 06 alabilirsin ucuza ben aldım,

    https://www.xp-pen.com/goods/show/id/194.html

    https://www.storexppen.com/buy/39.html

    Çizim için kullanacağım. bunu kullanıyorum ve gayet güzel .
    Xp-Pen ile ilgili tecrübelerinizi paylaşır mısınız?




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.