Şimdi Ara

Grafik karti sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar sistemimi yeni topladim ancak bir sorunum var; grafik kartimi etkinlestiriyorum ardindan bilgisayari yeniden baslatiyorum bios gorunuyor, Windows doluyor ve sifremi soruyor bilgisayari acmak icin, sifremi giriyorum enter a basiyorum tam o anda ekran siyah oluyor ve bilgisayar yeniden basliyor. Daha sonra sistem bana guvenli modda calisayim mi diyor. Guvenli mod disinda yada ekran kartimi deactive etmezsem bilgisayar hep boyle yapiyor. Sizce nerde hata ediyorum? Yardim ederseniz sevinirim.
    Bilgisayarimin donanimi;

Zotac geforce nvdia tabanli gtx 560 Ekran K.
    İntel i7 2600k İslemci
    16gb ddr3 1600 mhz ram
    120 gb ssd
    400 gb hdd
    Asus anakart(modelini bilmiyorum gerekirse soyleyin yazarim)
    750 watt cooler master kasa

• Bu arada sistem donanimimda ekran karti standart vga yaziyordu, ben guncellestir deyince markasi modeli yazdi. Bu da belki yardimci olur.
  • İşletim Sisteminde problem olabilir,sistemi baştan kurup farklı bir dvd ile denermisiniz
  • Baska bir dvd den yeniden kurulum yaptim fakat sorun aynen devam ediyor, driveri gordugu zaman ekrani kapatiyor. Var mi baska onerisi olan
  • Başka bi harici kart ile deneyebilirseniz deneyin.
  • eger pc driveri yüklemeden çalışıyorsa ve driveri yükleyince mavi ekran vs vs hata alıyosan format atsan dahi sorun çözülmeyecektir.internettede epey araştırdım. hatta sorun donanımda diye bütün parçaları tek tek söküp kontrol ettim ama sorunun çözümü çok basitmiş çözünürkükten şüpelendim ve haklı çıktım :D
    yapacağın şey şu adım adım yap driver i yükle bilgisayarı yeniden başlat hata verecektir.pc yi yeniden başlat güvenli kipte aç.bilgisayarıma sağ tıkla özelliklerden aygıt yöneticisine gir ordan görüntü bağdaştırıcısını ters tıkla devre dışı bırak ve pc yi normal modda tekrar aç bu defa windows açılacak ancak driver etkisiz olacaktır.şimdi tekrar aynı yere gir ve görüntü bağdaştırıcısını ters tıkla etkinleştir de 10-15 sn bekle yüklensin iyice daha sonra denetim masasından nvidia veya atinin konsolu etkinleşecek ,konsolu aç (kontrol panel) orda 3.-4. sekmede görüntü ölçeklendirmesini (çözünürlüğünü) windows belirlesin veya görüntü çözünürlüğünü nvidia belirlesin gibi bi secenek var sen görüntü çözünürlüğünü ekran kartın (nvidia belirlesin )belirlesin seç.kaydet işlem tamam ben bi kaç arkadaşın başına gelen ve günlerce ugraştıkları bu hatayı bu şekilde çözdüm.inş yardımcı olabilmişimdir.

yukarıdakı cumle alıntıdır ... bugun ısde gordum konuyu vaktım yoktu arastıramadım ...burada yazanı lutfen deneyın ve sonucu yazın ..

• eger yıne olmassa ben bıos guncelleme ıle ılgılı olabılecegını dusunuyorum ..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    ANA KART EKRAN KARTI SORUNU
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @nigga Abicim deneyemedim senin formulu cunku format attim pc ye ve orjinal cd den yukledim drlver i oldu. Ama yinede tesekkurler emegin icin eksik olma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: anddna

@nigga Abicim deneyemedim senin formulu cunku format attim pc ye ve orjinal cd den yukledim drlver i oldu. Ama yinede tesekkurler emegin icin eksik olma.

rıca ederım .. sorun cozulduyse problem yok .. eyvlh .. ıyı forumlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.