Şimdi Ara

Grafik çizmeyi bilmek ne işe yarar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu fonksiyonlarda grafik çizmeyi bilmek ne işe yarar ? Behzat her soruda grafik çiziyor bana gereksiz gibi geldi yani direk grafik sorusu çıkmıyor hiç bilmezsem bi kaybım olur mu ?

• olur integralda alan sorularında grafik, parabol vs çizmen gerekecek fonksiyon grafiğini çizmeyi bilemezsen yapamazsın

mesela sana diyecek x üzeri 3 ile x=0 arasında kalan bölgenin alanı nedir? bunu çözmek için grafik çizip integralini alacaksın ( bu baya basit bir integral oldu çizmeden de çözebilrisin ama zor integrallerde her türlü çizmen gerekcek mesela log5 falan)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HadisSever -- 7 Eylül 2016; 23:08:00 >
  • Yorum katmak adina bence önemli grafik isleri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam grafik cizmeyi bil ama kullanmana cok gerek olmuyor.sadece grafikle cozulen bir kac tarz soru var ki gecmis senelerde cikti diye hatirliyorum umarim dogruyumdur.bir de limitte-integralde cok ise yariyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: space.

Hocam grafik cizmeyi bil ama kullanmana cok gerek olmuyor.sadece grafikle cozulen bir kac tarz soru var ki gecmis senelerde cikti diye hatirliyorum umarim dogruyumdur.bir de limitte-integralde cok ise yariyor.

Grafik okuma çıkarsa şık denemeyle rahat yapılır ya nokta seçip denerim şıklarda, şu özel tanımlılarda 2 saat çizmekle uğraşmak amelelik gibi geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ananas1998

olur integralda alan sorularında grafik, parabol vs çizmen gerekecek fonksiyon grafiğini çizmeyi bilemezsen yapamazsın

mesela sana diyecek x üzeri 3 ile x=0 arasında kalan bölgenin alanı nedir? bunu çözmek için grafik çizip integralini alacaksın ( bu baya basit bir integral oldu çizmeden de çözebilrisin ama zor integrallerde her türlü çizmen gerekcek mesela log5 falan)

İntegralde çember falan çıkınca her türlü gerekir de çemberin,parabolün çizimi basit zaten ben ötf deki mutlak değerli garip garip çizimleri diyorum.
  • bahsettigim tarz oyle degil.mesela denklem sorusu bile olabilir.bir üslü denklem verir bir tane 2-3. dereceden bise verir kac tane ortak koku vardir der.iste bu tarz sorularda denklemleri birbirine esitleyemiyorsun.hemen kabaca ikisinin grafigini ciziyorsun onlarin kesisim yerlerine bakiyorsun.mesela bu sadece bir ornekti.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU SOKET NE İŞE YARAR?
    18 yıl önce açıldı
    TORK NEDİR NE İŞE YARAR
    8 yıl önce açıldı
    DPI nedir ? ne işe yarar ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: space.

bahsettigim tarz oyle degil.mesela denklem sorusu bile olabilir.bir üslü denklem verir bir tane 2-3. dereceden bise verir kac tane ortak koku vardir der.iste bu tarz sorularda denklemleri birbirine esitleyemiyorsun.hemen kabaca ikisinin grafigini ciziyorsun onlarin kesisim yerlerine bakiyorsun.mesela bu sadece bir ornekti.

Doğru orada gerekir ama öyle bir şey çıkarsa sınavın en zor sorularından olur heralde :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Started From The Bottom -- 7 Eylül 2016; 23:43:52 >
  • İntegralde alan için kullanırsın

• quote:

Orijinalden alıntı: AlvarezBalanta

quote:

Orijinalden alıntı: Ananas1998

olur integralda alan sorularında grafik, parabol vs çizmen gerekecek fonksiyon grafiğini çizmeyi bilemezsen yapamazsın

İntegralde çember falan çıkınca her türlü gerekir de çemberin,parabolün çizimi basit zaten ben ötf deki mutlak değerli garip garip çizimleri diyorum.

bilmiyom hocam bizim hoca mutlak değerin bazı sorularını ötfyle çözüyordu geçen sene bence bilmekte fayda var hocam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.