Şimdi Ara

Grado SR 125 icin kulaklik amfisi tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Grado SR125 kulaklik icin kulaklik amfisi ariyorum. Ses kaynagi olarak Cowon D2 kullanacagim. Ne onerirsiniz ?

Bir de eger Cowon ve Grado ikilisini kullanan arkadaslar varsa amfi takmadan once ve sonra "ses kalitesinde" hissedilir bir degisim olup olmadigini merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lizkin -- 20 Mart 2009; 11:38:47 >

bir mp3 çalar. Grado sr 125 kulaklığımı bir süre cowon g3 ile kullandım. Daha önce bu konu ile
    ilgili bir konu açmıştım buradan takip edebilirsin. Ses seviyesi olarak bir sorun yaşamadım
    hatta sr 60 ile aynı seviyedeydi ama ses kalitesi olarak hele sr 60 ı sr 125 padleriyle denediğimde
    önemli bir fark alamıyordum. Aynı durum sansa fuze mp3 çalarımda denediğimde de karşıma
    çıkıyordu. Temel nedenin sr125 in gerçek performansını verebilmesi için amfiye ihtiyaç duyması
    olduğunı biliyordum. Daha sonra ikinci el go vibe v6 model bir
    kulaklık amfisi satın aldım (tam hatırlamıyorum ama 80 ya da 90 liraya mal oldu). Amfiyi doğrudan
    kulaklık çıkışına bağladığımda bir miktar bas artışı oldu ses daha agresifleşti ama asıl ses farkını
    sansa fuze için griffin power dock ve orta sınıf 3.5 mm ara kablo satın aldığımda yaşadım..
    (sadece ara kablo 70 liraya mal oldu markası microshar) Seste ayrıntı gözle görünür şekilde
    arttı basları ve tizleri daha doğal duymaya başladım. Bunun ötesinde amfiyi eğer doğrudan
    kulaklık çıkışına bağlarsan mp3 çaların gömülü amfisinin yükselttiği sesi bir kez daha
    yükselttiğin için daha fazla dip ses duyarsın,hemde ses doğallıktan bir miktar uzaklaşır
    çünkü dijital kirlilik artar. Bunun ötesinde amfinin gerçek ses karakteri yerine mp3 çaların
    ses karakterini duyarsın........................
    sr 125 i satın alıp almadığını bilmiyorum ama özetle sana önerilerim;
    -10-15 dolara satılan amfileri kullanma eğer tam verim almak istiyorsan 100 doları
    gözden çıkarmalısın amfi için
    -amfiyi doğrudan kulaklık çıkışına bağlama,saydığım nedenlerden dolayı ne amfiyi
    ne de kulaklığı tam verimle kullanırsın
    -amfisiz kullanmak istersen sr 125 yerine sr 60 ı tavsiye ederim,bowl tipi ortası delik
    süngerler ile tatmin edici ses alırsın.
    -sr 125 i cowon d2 ile ses seviyesi yönünden oldukça tatmin edici biçimde dinlersin
    ama malesef kulaklığı tam verimle kullanamassın,300 lirayı haketmeyen bir kulaklık
    olarak görürsün.

• Kulakliklari elmasepeti'nden yeni aldim. (Bu arada site, bu tarz kulakliklari almak isteyen arkadaslara tavsiye edebilecegim bir yer. Ozellikle Ankara'da iseniz gidip deneyebiliyorsunuz kulakliklari ve calisanlar da cok ilgililer.) Kulakliklari almadan once epey arastirdim, yorumlari okudum. Bu arada sizin baska konu basliklarinda grado ile ilgili yaptiginiz yorumlar da yardimci oldu, onun icin de tesekkurler.

Tavsiyeleriniz icin de tesekkur ederim, uygulama ile ilgili olanlar eminim ise yarayacak. Bir de ayrica Fiio amfi nasildir diye soracaktim ki, ucuz amfiler diye bahsettiginiz sinifta o da yer aliyor sanirim.

Turkiye'de online olarak kulaklik amfisi satan bir yer biliyor musunuz , ya da Ankara'da dogrudan satan bir dukkan ?

Bir de "Samson" ve "Behringer" marka kulaklik amfileri buldum (zaten bir-iki cesit oldugu icin modellerini yazmadim). Bu markalar nasildir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lizkin -- 20 Mart 2009; 17:54:40 >
    adını yazdığınız amfilerin modellerini inceledim. Yalnız bu amfiler kişisel dinleme yerine stüdyo da kullanım için geliştirildiği
    için hassasiyetleri kişisel amfiler gibi değil malesef. Araştırmalarım sonucu bu amfilerin bolca dip ses verdiğini de öğrendim.
    Ama kendim dinlemediğim için kesin bir yönlendirme yapmak istemiyorum. Malesef türkiye de kişisel amfiler satan bir firma
    yada site yok. Yalnız alper derici nin ürettiği ampli-fi cep amfileri var ama danıştığım çoğu kişi bu amfilerin daha çok sesi az
    gelen mp3 çalarlar ve earpud türü kulaklıklar için üretilen amfiler olduğunu söyledi. Bende almak istemedim. Seninde benim
    gibi geriye iki alternatifin kalıyor; ya ikinci el bir amfi bulacaksın ya da ebay dan almak zorunda kalıcaksın. Eğer bütçen
    elverirsehttp://cgi.ebay.com/Little-Dot-MK-I-Portable-Headphone-Amplifier-AMP_W0QQitemZ180333003589QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_2?hash=item180333003589&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1234|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1318|301%3A0|293%3A1|294%3A50
    bu amfiyi inceleyebilirsin. Benimde yazın satın almak istediğim bir model. Özellikle detay konusunda çok başarılı bir amfi.
    http://www.headphone.com/products/headphone-amps/portable-amps/headroom-total-airhead.php bu adresteki headroom
    amfi 100 dolar ve dip sesi oldukça az,fiyatına göre oldukça başarılı.
    http://cgi.ebay.com/Headphone-Amplifier-CMOY-AMP-HEADAMP-HI-FI-WITH-CABLE_W0QQitemZ180338158752QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?_trksid=p3286.m20.l1116
    75 dolar civarı bulabileceğin ortalama bir amfi. OPA2134 dual op-amp chip kullanıyor,ses karakteri bas ağırlıklı
    ama yapay değil ve tizleri engellemiyor yine malzeme kalitesi ve kullanan parçalar diğer cmoylardan daha iyi, dip ses daha az..
    http://cgi.ebay.com/Micro-Cmoy-headphone-amp-Opamp-2227-Amplifier_W0QQitemZ250392997460QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item250392997460&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1205|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1318|301%3A0|293%3A1|294%3A50
    son olarak 35 dolar civarına yine bir cmoy amfi önereceğim. Sakız kutusunda olması seni şaşırtmasın Opamp2227 chip kullanıyor
    sesi daha az bas karakterli denebilir,ve yeterince sıcak ses veriyor. Fiyatını göz önünde bulundurursan kesinlikle işe yarar bir model
    eksi yanı tahmin edersin ki malzeme kalitesi....önerdiğim bu modeller 100 dolar civarı ve aşağısı fiyata bulabileceklerin
    malesef bu işin sonu yok 1000 dolara da kişisel amfi var 2000 dolara da,kısaca nekadar ekmek okadar köfte

• Çok teşekkür ederim, gerçekten tam aradığım yanıtları buldum. Önerdiğin amfileri de inceledim, başta Little Dot olmak üzere gerçekten iyiymiş hepsi. Eğer Türkiye'de kaliteli birşey bulamazsam bunlardan birini alabilirim ;) Elmasepeti'ne Grado'nunkileri sordum ama ellerinde yokmuş şu anda, fiyatının 400 civarında olduğunu söylediler (yalnız yaklaşık olarak, liste türü birşeye bakmadan söyledi ilgili kişi fiyatı)
    Grado Rs1,Phonak pfe,Grado sr60
    amfi;little dot mkiii,litle dot mki+
    kaynak;musiland 02 us,sansa fuze,cowon g3
  • Üstad bence ibasso marks anfilerede bir bak.headfi sitesindende inceleyebilirsin,ben direk sitesinden aldin t4 modeli kullaniyorum sr80 kulakligim ile memnunum cok
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Haklısn ibasso lar hakkında da olumlu görüşler var. ebay da bulamadığım için önermek istemedim. Nerden ve kaça
    aldığını da eklersen sevinirim.
  • @itfayeci : Teşekkür ederim önerin için. Kargo ücreti ne kadar tuttu amfi için ? Bir de gümrük vs.. vergisi ödemek durumunda kaldın mı ?

Bir de şunu merak ettim, kulaklık amfisi kullanıldığında daha çok detay duyulabileceği söyleniyor ya, bu detaylar ses daha yüksek çıktığı için mi anlaşılıyor, yoksa sesin kalitesi arttığı için mi ?
    Şunun için sordum, cowon ile aşırı olmasa da tatminkar yükseklikte bir ses alıyorum kulaklıktan ama daha fazlası da kulağa zarar verebilir sanırım :)

Detayları duymak için sesi yükseltiyor musunuz ? Tabi şimdi "yüksek ses" biraz göreceli bir kavram. Şöyle sorayım soruyu :
    Diyelim ki benim ses kaynağım maksimum 10 birim ses yüksekliğine sahip. 10 birim ses yüksekliğinde ayarlıyken doğrudan kulaklığı bağlıyorum ve detayların tümünü dinleyemiyorum.
    Ben bu ses kaynağının çıkışına bir amfi eklediğimde farz edelim ki ses kaynağının seviyesini 6'ya getiriyorum ve 4 birimlik artışı da amfi ile yapıyorum. Yani önceki durumla hemen hemen aynı ses seviyesini (10 birim) yakalıyorum. Bu durumda daha fazla detay duyar mıyım ?

• evet kaliteli çipi olan bir amfide daha fazla detay duyarsın çünkü mp3 çalarların kendi içlerinde gömülü
    olan amfileri yeterince kaliteli değildir,tahmin edersin ki harici bir amfiye 100 dolar dan başlayan fiyatlar
    veriyorsun ki bu bir mp3 çalar fiyatı. Mp3 çalarda sesi yükselttikçe frekans spektrumu yavaş yavaş
    stabilliğini yitirir. Yani bazi frekans aralıkları daha baskın olmaya başlarken kimi frekans aralıkları
    dağılmaya başlar. Bu en çok yüksek frekanslarda olur çünkü frekans eğrisi daha dalgalıdır. Belirli
    bir ses seviyesinin altına indiğinde ise mp3 çalar kulaklığı besleyemeyeceğinden bu seferde gerilime
    bağlı olarak kulaklığın frekans tepkisi düşmeye başlar. Yüksek sesle dinlemek demek herzaman tam
    performansla dinlemek anlamına gelmez bu yüzden,daha çok gürültülü dinlemek diyebiliriz. Bununla
    beraber iyi bir amfide güç çıkışı mp3 çalarlardan kat kat fazladır. (little dot mki için 32 ohm da 500 mw)
    Frekans tepki eğrisi çok daha geniştir,bu da daha fazla ayrıntı yakalamanın bir başka sebebi. Toplam
    harmonic distorsiyonu çok daha az olduğu için baslar daha keskin tizler daha berrak duyulur,yüksek
    seste amfiye bağlı bozulma olmaz...Tabi bu avantajları kulaklığın da teknik olarak destekliyorsa
    yakalarsın(sr125 fazla fazla iyi teknik özelliklere sahip) Eğer amfiyi ciddi olarak düşünüyorsan
    birkez alacağını unutma o yüzden iyi birşey bak...Unutmadan kesinlikle line out çıkışlı bir mp3 çalar
    kullanmanı öneririm

• son sorunu unutmuşum
    malesef doğrudan kulaklık çıkışına bağlarsan daha önce de saydığım nedenlerden ötürü ayrıntı yakalayamassın.
    Volume ile ilgili şu örneği vereyim;
    mp3 çaların kulaklık çıkışına amfiyi bağladın ve ses seviyesinin yüzde 5 getirdin,çok kısık bir ses seviyesi
    olduğu için sesi az bozduğunu düşündün ve amfinin sesini açtın,vee şok geçirdin çünkü seste artış
    en fazla yüzde 5 bilemedin 10 olur. çünkü mp3 çaların amfisini pre-amfi olarak kullanmış oldun
    Yani 30 mw çıkışa bağladığın 200 mw bir amfi ile 230 mw elde edemessin malesef..... Bu şekilde
    en doğru kullanma şekli mp3 çaların sesini yüzde 60 ve üzerine getirip ses ayarını amfi üzerinden yapmak olur.
    Bu sefer de amfi bozulmuş sesi alacağı için tam performans gösteremez...Al sana kısır döngü

• Arkadaşlar tam benimde aradığım konu olmuş. Griffin Power Dock nereden bulabliriz? Birde ben Little dot micro+ a bakmıştım nasıl bir üründür acaba?
    little dot micro yu hangi kulaklık ile kullanacağını bilmiyorum. içinde Maxim Max9724
    çip var,genelde kafaüstü modeller yerine earpud ya da kulakiçi modeller için uygun olacağı söyleniyor.
    Nekadar ekmek okadar köfte olayı..thd değeri 0.002,16 ohm için 80 mw tabi fiyatı da ona göre
    uygun...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.