Şimdi Ara

gPU Z SAPITTI HD 4850 X8 DE ÇALIŞIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar geçenlerde sistem topladım fakt gpu z de benim gpu x8 de çalıştığı yazıyor bu doğrumudur yoksa program mı hatalıdır ss koyuyorum görüldüğü 3 gpu cross fire yapılmış gibi gözüküyor ama bende 1 adet hd 4850 takılı..
    işte ss ve diğer bileşenler:
    ARkadaşlar pc vatan computerdeki profesyolnel kişiler tarafından toplandı sizce gpu yanlış slota takılmış olabilirmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ducard -- 1 Temmuz 2008; 0:17:44 >

• bak ikinci sıradaki resimlerin en baştaki varya

mainbord un bilgilerini gösteren link widht 8x yazıyor

bios chipset in ramleri ayarlardıgın kısımda

peg/pcı gibi zımbırtıların oldugu yerde bi ayar var onu kapatman lazım yoksa 16xte calısmıyor kart dur biostan bi ss atıyım sana
  • Malesef doğrudur orda yazan değer, bios ayarlarını kontrol et. Yada bios güncellemesi fln...
  • quote:

Orjinalden alıntı: S.T.A.L.K.E.R

bak ikinci sıradaki resimlerin en baştaki varya

mainbord un bilgilerini gösteren link widht 8x yazıyor

bios chipset in ramleri ayarlardıgın kısımda

peg/pcı gibi zımbırtıların oldugu yerde bi ayar var onu kapatman lazım yoksa 16xte calısmıyor kart dur biostan bi ss atıyım sana

kardeş pm den yardımcı olursan sevinirim
  • PEG force x1 i disable yap düzelmesi lazım eğer böyle bi ayar varsa

• hemen deniyorum
  • Kardeş o seçeneği bulamadım bizim bioslar herlade farklı ss koyuyurom o seçenek hangisi bi bakarsan sevinirim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yokmu başka yardım edecek
  • aynı sorun bende de war asus m2a mvp
    bakalım kim yardımcı olacak....
  • biostan pci express hızını 110 yapmayı denerseniz düzelebilir.bu konuda expander daha tecrübeli ben de ondan duymuştum bu yöntemi.
  • Nasıl yapılacağını açıklasaydın keşke yokmu yardım edecek aloodelirecemm
  • biosa girip sanıyorum mb intelligent tweaker menüsüne girip pcie diye biryer olmalı orda o autodur sen değiştirmediysen onu 110 yapıcaksın entera basıp.
  • quote:

Orjinalden alıntı: HastaFenerl1

biosa girip sanıyorum mb intelligent tweaker menüsüne girip pcie diye biryer olmalı orda o autodur sen değiştirmediysen onu 110 yapıcaksın entera basıp.

Yaptım açılmıyo bios error high voltage filan diyo kardeş ne yaptın sen yaktıranmı pc yi hemen aıtoya geri çevirdim yokmu başka bilen
  • quote:

Arkadaşlar geçenlerde sistem topladım fakt gpu z de benim gpu x8 de çalıştığı yazıyor bu doğrumudur yoksa program mı hatalıdır ss koyuyorum görüldüğü 3 gpu cross fire yapılmış gibi gözüküyor ama bende 1 adet hd 4850 takılı..

Problem de orda zaten. Anakart crossfire olarak algıladığından 8X hızında çalışıyor kart. EP45 crossfire modunda 8X+8X olarak çalıştırıyor kartları. Anakartın biosu en son versiyon mu. Değilse biosu güncellemen gerekebilir. İkinci bir çözüm anakart sürücülerini tekrar yükleyebilirsin belki faydası olur. Üçüncü olarak crossfire bir şekilde enable olarak ayarlıdır. Biosta ayar varsa disabled etmen lazım. Biosta seçenek yoksa anakart üzerinde düğme jumper falan birşey vardır herhalde. Dördüncü olarak anakartı tanımıyorum sadece fikir jimnastiği yaptım. Aslında crossfire enable bile olsa sistemde tek kart takılı iken otomatik olarak disabled olması gerekirdi.

• ya şu salak switch card yerinden oynamış...
    nelerle ugrasıyoruz gecenin bir yarısı lanet olsun...

• aahuahuhua bende yanlış slota takmıştım :D x4 görüyordu :D
  • dostum önce bi bios default yapmayı dene olmazsa bios yükselt bu arada GPUZ son versiyonmu bu kafama takıldı yukarıda arkadaşlar biostan bahsetmişler birincisi o PEG X1 olayı gigabyte anakartlarda yok ikincisi MB intelligent tweaker menüsünden PCI-E yolunu 110 değil 100 ayarla ve PCI-E ye +0,1 volt elektrik ver bi dene
  • arkadaşlar bi ayrıntı buldum peg seçeneklerini içeren sizde bundan bişey çıkarmı?@antiboya en yakın zaamnda bıosu güncelleyecem bide bıosta crossfire enable disable bölümü nerde olabilir?
    buda peg bölümü
     gPU Z SAPITTI HD 4850 X8 DE ÇALIŞIYOR----+burda defaultta pcı seçili
    buda tüm bios bölümü
    arkadaşlar delirmek üzereyim yardım edin??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ducard -- 1 Temmuz 2008; 10:42:25 >

• quote:

Orjinalden alıntı: vanbasten352

dostum önce bi bios default yapmayı dene olmazsa bios yükselt bu arada GPUZ son versiyonmu bu kafama takıldı yukarıda arkadaşlar biostan bahsetmişler birincisi o PEG X1 olayı gigabyte anakartlarda yok ikincisi MB intelligent tweaker menüsünden PCI-E yolunu 110 değil 100 ayarla ve PCI-E ye +0,1 volt elektrik ver bi dene

100 YAptım yine sonuç aynı
  • ARkadaşlar bıosu güncelledim f7a yaptım ama sonuç aynı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.