Şimdi Ara

GPU yazılımsal performans sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese Merhaba! yardımcı olabilecekler için sıkıntımı uzun uzun yazıyorum, önce olayların başlangıcını anlatayım...

Kullandığım Pc : Asus N550JV
    Intel i7 4. nesil işlemci ve tümleşik intel hd graphics 4600 ve ikincil olarak da Nvidia GT750M kullanıyor

birkaç gün önce Pc ye azıcık su döküldü, dklavyenin sol alt kısmından içeri biraz sızmış olması muhtemel, bir süre sonra leptop kapandı, açmaya çalıştığımda ekran gelmedi (klavye altı ışıklar filan çalışıyordu)

garantiye gönderdim, sıvı teması demediler, termal bişeylerinde sıkıntı varmış, tam net anlamadım o sorunu, değiştirdiler gönderdiler,

ben Tera Online oynuyordum biraz ağır bir oyun, ortalama ayarlarda ancak 30-35 FPS alabiliyordum, ancak garantiden geldikten sonra FPS spike ya da diğer adıyla FPS lagg olmaya başladı, araştırdım, Nvidia ayarları oyun ayarları çok uğraştım ama düzeltemedim,
    sürücü yazılımlarını tekrar tekrar silip yükledim, Nvidianın eski sürüm driverlarını tek tek denedim, olmadı düzelmedi, bende format attım tekrar kendim yaptım kurulumu, yine düzelmedi

garnatiye tekrar yollayıp grafik kartının performans vermediğini söyledim, yine geldiğinde benzer sorunla karşılaştım ve haala sürüyor,

şuanki sıkıntım : genel olarka herşey düzgün çalışıyor gibi görünüyor, Nvidia ayarlarını yapmama ve Nvidia denetim masasından ayarlamama rağmen grafik işlemciyle çalışmıyor (çalışıyorsa da performans vermiyor)

bu hatayı alıyorum yüksek performanslı grafik işlemciyle çalıştırmak istediğim zaman, ayrıca Nvidia denetim masasından tercih edilen grafik işlemci olarak da yüksek performanslı olan seçili, özel olarak uygulama ekleme yerinden de seçip ekledim !

Sorunu çözmek için yaklaşık 1 haftadır uğraşıyorum, eğer yerdımcı olabilirseniz çoook sevinirim !!!!

Not : Bazı oyunlarda sıkıntı çıkarmıyor örn. LoL Minecraft ama benm için asıl önemli olan Tera online sıkınıtlı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeKa42 -- 6 Mart 2015; 1:15:24 >

• Benim lenovoda da aynı sorunları yaşamıştım. i7 4200 / HD4600 ve GT740M

intel HD4600 driverini güncelleştirdim. Nvidia'nın optimus özelliği ile bir alakası olsa gerek. Sorun düzeldi.
    Oyunlarda iken ekran kartı bazen kapanıyordu. Windows'a geri dönüyordum. Oyunu Geforce experience programını kullanarak açınca bu da düzeldi. Sanırım bu program aktif olduğu sürece nvidia kartı sürekli devrede tutuyor.

Bir de yaz aylarında performans düşüşü oluyor. Laptop altına soğutucu koymuştum.
  • Inteline n güncel driverını sitesinden indirip yüklemeye çalışınca "Bu yükleme paketi işlemci tarafından desteklenmiyor." diyor. bende bu yüzden asusun sitesinden benim leptop için önerileni yükledim,

sen söyleyince Geforce experience programını kullanarak açtım ama farketmedi malesef. zaten bildirim alanı simgelerine Nvidia Helper Service, yani işlemcinin çalışıp çalışmadığını gösteren bir simge ekledim, çalışıyor görünüyor oyun açıkken, ama performans hiç Nvidia gibi değil, önceden 60 FPS oynadığım oyunda şuan 30FPS ve FPS lag alıyorum sürekli

soğutucu ile ilgili de, zaten şuan eskisi gibi ısınmıyor bile bilgisayar, önceden Tera oynarken oda ısınırdı, şmdi adeta kutuplar...
  • Belki de intel gpu kullanıyordur. Nvidianın açıldığına emin misiniz ?
    Nvidia denetim masasının simgesi renkli hale gelmesi lazım. Resimde ilk simge.

• Evet bende de aynen öyle rengarenk görünüyor ^^ yapacak bişey gelmiyor aklıma, her türlü yöntemi denedim gibi, :(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GPU-Z SORUNU
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.