Şimdi Ara

Gpu kullanımı neden yüzde 100 değil (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
0
Favori
3.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kısacası karta bir fps hedefi belirtmezsen herhangi bir oyun vb işlemlerde %100 e atar kendini tam güç çalışır.
  • Ya kardeşim gpunun %100 olması sıkıntı diyosun sen gerçekten bide kullanıcı adını OzayPC mi yaptın alkjsdqwd
  • ALdığın değerlerde normal. Test videolarına baktım şimdi.
  • tamam dediklerinizi yaptırın

RAM ı 16 yapsın

işlemciyi 3600 güncellesin

sonra gelsin aldığı değerleri buraya yazsın bakalım ne çıkıcak
  • Sırf senin şu muhabbetinden dolayı sana son bir mesaj daha atacağım kardeşim.

Ekran kartinin tam kapasite calistigini söylüyor. Kısaca işlemci, ekran kartını besleyebiliyor. Sıkıntı yok.
  • Ben adama bu oyun için ramını güncelle demiyorum. Adamın aldığı değerler normal ben sana yanıt atıyorum Ekran kartının %95 100 olması kötü diyorsun
  • boş yorumlar bunlar ya
  • Ayrıca işlemcini değiştir diyen arkadaşada güldüm Ekran alıntısı attım Bottlenech 1660 ti ile ryzen 5 2600x arasında 0.07 :D
  • Boş olan sensin daha gpu nun %100 çalışması kötü bişey diyorsun :D
  • tamam iyi bişey siz haklısınız dediklerinizde inanın hiç yanılmıyosunuz
  • Belleği 16 yap diyenler, belleğin kapasitesini değilde single ve dual arasındaki performans farkından dolayı böyle bir öneri getirmişlerdir.

Youtube ta ve nette dünya kadar birbirinden farklı kanal ve sitelerin incelemelerine bakınca hepsi aynı yönde ortak kanıtlar ortaya koyuyorlar.

Aynı GPU kullanım % lerinde bile farklı fps ler alınabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 24 Mart 2020; 15:9:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AnacoN

Konuyu açan kişinin derdi RAM boyutu değil, zaten RAM'in tamamını kullanan bir oyun oynamıyor. Direk RAM'i 16GB yap demeniz garibime gitti. 8GB RAM'le de gayet güzel oyun oynarsınız. Her gün 8GB üzeri RAM'e ihtiyaç duymuyor.
    Çoğu oyunda duyuluyor artık hocam bf serisi rdr2 güncel oyunlarda problem 1080p'te bile. Ac serisini oynamadığım için ne ister ne istemez bilmiyorum belki 8gb tek slot yeter ama ben genel olarak yorumlama yaptım oda yanlış anlaşılmış arkadaş kıçını yırtmış yukarıda.
  • Ben 5 yıla yakındır 16GB 4x4GB Quad Channel bellek kullanıyorum. İlk başlarda %25-40'i anca dolduruyordu oyunlar. Şu zamana kadar en çok RAM kullanan oyun GTA5, The Division (Optimize özürlü) ve RDR2. Onun haricinde %50 RAM kullanımı bile görmedim hiç. Tabi Dual Channel her zaman daha iyidir ama 3-5FPS için RAM yetiyorsa bence masrafa değmez, hele bu dönemde...

Ekran kartı kullanımına gelirsek, ekran kartı da aynı CPU gibi düşünün %100'e yaklaştıkça ısınır, daha çok güç çeker vs. Monitor 60Hz ise 60FPS için Vsync açmak yeterli. Sistem %50 kullansın, %20 kullansın fark sıcaklık ve çekilen elektrik olarak kullanıcının yararına olacaktır. Yoksa monitör desteklemedikten sonra CRT monitör kullanmıyorsanız o kadar yüksek FPS'lere ne gerek var? Ekranı yırtıla yırtıla görerek oyun oynamak gibi bir hobiniz varsa bilemem. =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Junceala211

adam işlemcisini neden güncellesin gayet yeterli bi işlemci?

Bende ryzen 5 2600x ve 1660 ti o6g rog strix kullanıyorum?
    İşlemci isteyen oyunlarda(Gta 5, BF 5, RDR 2) 1660ti'yi tam yükte kullanabilecek bir işlemci değil 2600x bir sürü örneği mevcut, bf5de şişiyor single core olarak biraz daha güçlü cpu istiyor o gpu. BF V testleri mevcut internette kaldı ki harcadığı ram bile 10.3 10.5gb.

• Bu soruyu anakart parçalarına sor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pikelenjelo

tamam dediklerinizi yaptırın

RAM ı 16 yapsın

işlemciyi 3600 güncellesin

sonra gelsin aldığı değerleri buraya yazsın bakalım ne çıkıcak
    Şaka mısın kardeşim?

Gpu ne kadar yüke binerse elde edeceğin fps değeri aynı doğrultuda artar. Cpu ne kadar yüke binerse gpunun tamamını kullanma şansın azalır oda şöyle diyebiliriz. 2600x cpuyu, rtx 2070 gpuyla kullanırsan. 1080p'te cpu misal %100 olur, gpu ise %60'dan yukarı çıkmaz. Sana anlayabileceğin en basit şekilde anlatmaya çalıştım umarım anlarsın. Gpunun tam yükte çalışması iyi bir şeydir, bunu bilmen yeterli senin için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GuvenDMRK

Belleği 16 yap diyenler, belleğin kapasitesini değilde single ve dual arasındaki performans farkından dolayı böyle bir öneri getirmişlerdir.

Youtube ta ve nette dünya kadar birbirinden farklı kanal ve sitelerin incelemelerine bakınca hepsi aynı yönde ortak kanıtlar ortaya koyuyorlar.

Aynı GPU kullanım % lerinde bile farklı fps ler alınabiliyor.

Anlatmak istediğim buydu teşekkürler hocam. Kaldı ki aynı banttan çıkmayan ama 2 aynı rami taksan bile fabrika çıkış dual ramler kadar performans vermiyor bizzat denedik bunu da not düşelim kenara.

• CPU'nun GPU'yu besleme konusu oyundan oyuna göre değişir. 2600X, 2070'yi tek çekirdek üzerinden çalışan teknoloji hatası bir oyun olmadığı sürece SLI olarak bile destekler.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.