Şimdi Ara

GPU KULLANIMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar gpu kullanımı sabit mi kalmalı yoksa değişmesimi normaldir mesela benim arkadaşımda gtx 970m leptop var bana soruyo bende tam bilmiyorum oyunlarda gpu kullanımı sürekli düsüyormus fps etkiliyormuş sebebi nedir

• xxsavasxx2 kullanıcısına yanıt
    Notmal koşullarda Gpu kullanımı sabit kalmalıdır.

Fps 100 120yada daha yüksek'se gpu kullanımı düşer.

Ama bazı oyunlarda fps limiti oluo mesela Word of tanksda gpu kullanımı %60 ve fpsde 125de max fpsde bazen gpu kullanımı %80 oluo ve fpsde 110 oluo
    Bu durumda oyunda zorlayıcı bi etken olduğu için gpu kullanımı artıyor.

Ama mesela normal bi oyunda gta v gibi gpu kullanımı %99 olur ve gpu kullanımı
    Düşersede fpsde düşer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crysef -- 8 Aralık 2016; 18:28:47 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: crysef

Notmal koşullarda Gpu kullanımı sabit kalmalıdır.

Fps 100 120yada daha yüksek'se gpu kullanımı düşer.

Ama bazı oyunlarda fps limiti oluo mesela Word of tanksda gpu kullanımı %60 ve fpsde 125de max fpsde bazen gpu kullanımı %80 oluo ve fpsde 110 oluo
    Bu durumda oyunda zorlayıcı bi etken olduğu için gpu kullanımı artıyor.

Ama mesela normal bi oyunda gta v gibi gpu kullanımı %99 olur ve gpu kullanımı
    Düşersede fpsde düşer.

Anladım hocam ben bugun test ettim leptop bende mesela tomb raider rise gpu kullanimi 99 oluyo ama 80dusuyo %99 da iken 50 ile 60 aradi geziyo fps degeri %70 ila 80olunca 35 ile 40 arasi oluyo oyun detaylarini dusurunce gene farketmiyo anlayamadim format atsam düzelirmi acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bunun birkaç sebebi olabilir.
    İşlemcide darboğaz olabilir.
    Gpuda ısınıyordur yada işlemci ısınıo olabilir.

Oyun eğer korsansa bazen ondanda oluo.

İlk olarak msi afterburner'dan işlemci kullanımına işlemci sıcaklığına gpu sıcaklığına bakın yada fotosunu atın.

• güzel konu
  • quote:

Bunun birkaç sebebi olabilir.
    İşlemcide darboğaz olabilir.
    Gpuda ısınıyordur yada işlemci ısınıo olabilir.

Oyun eğer korsansa bazen ondanda oluo.

İlk olarak msi afterburner'dan işlemci kullanımına işlemci sıcaklığına gpu sıcaklığına bakın yada fotosunu atın.

İşlemci intel i7 4710mq
    8gb ram
    Gtx 970m 3gb kart
    Oyunlarda sicaklik en fazla 73 derece oluyo islemci darbagaz yaparmi bilmiyom ama sonradan olmus baslarda boyle bisi yokmus bende cözüm ariyorum bu arada oyun steam orjinal korsan degil format atsam sanirim cozulur fakat yaklasik 300gb dosyam var bunlari yedeklicek diskim yok formatsiz cozum ariyorum aklima sey geliyo termal macun etkilermi gpu kullanimini

Sonradan olduysa ısınma kaynaklı olabilir.

73 derece işlemcinimi yoksa ekrankartımı?

Kullandınız hdd'yi %80den fazla doldurursanız hdd performansı azalıo %80 üzerinde doldurmanızı önermem.

Hdd dolu olması oyunu etkilermi derseniz açılmasını yada loading gibi şeyleri etkiler ama gpu kullanımı etkilermi onu tam bilmiyorum.

• quote:

Sonradan olduysa ısınma kaynaklı olabilir.

73 derece işlemcinimi yoksa ekrankartımı?

Kullandınız hdd'yi %80den fazla doldurursanız hdd performansı azalıo %80 üzerinde doldurmanızı önermem.

Hdd dolu olması oyunu etkilermi derseniz açılmasını yada loading gibi şeyleri etkiler ama gpu kullanımı etkilermi onu tam bilmiyorum.

Ekran karti evet yazdigim derece islemci 76 derece oluyo hard disk 7200rpm baya bi dolu ama gpu kullanimi etkilermi bende bilmiyorum format atmak tek çare win 8.1 kurim win 10 heryeri sorun valla

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.