Şimdi Ara

gpu aşırı ısınma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • mrb x4 b45 işlemci, geforce gtx 560 ti ekran kartım var. oyunda hiç bir eylem yapmıyorken bu değerli alıyorum. pubg de antreman modunda gpu %100 sıcaklık görüyorum.kasada harici olarak 1 tane arkada fan var. ek olarak 2 adet kasa fanı alsam sorunum düzelir mi? birde bu işlemci ekran kartı için yeterlimidir?

    gpu aşırı ısınma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cyupax -- 30 Ekim 2018; 17:43:2 >



  • gpu nun soğutucu bloğunu komple söküp temizle. macunu asetonla temizle. aynısını işlemci fanınada yap. öne 1, yana 1 ve arkaya 1 olacak şekilde fan tak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: start_system

    gpu nun soğutucu bloğunu komple söküp temizle. macunu asetonla temizle. aynısını işlemci fanınada yap. öne 1, yana 1 ve arkaya 1 olacak şekilde fan tak.
    Termal macun yenileyeceksiniz yani. Eczanelerde satılan ispropil alkol temizlemeyi çok kolaylaştırıyor. Ucuz bir şey zaten gidin alın başka temizlik işlerinde de kullanırsınız.

    Tabi ortalamanın üzerinde bir termal macun da almanız gerekecek. Termal macun seçerken şuna bakacaksınız 'Thermal Conductivity'. Bu değer ne kadar yüksekse o kadar iyi kabul ediliyor. 3 - 5 W/m-k arasında bir macun işinizi görecektir (daha iyileri oldukça pahalı olabiliyor). Abartmazsanız işlemci ve GPU için 1.5 gr'lık küçük tüplerden yeter. Ama fiyat farkı fazla değilse 3-4.5 olanlardan alın yine lazım olur kullanırsınız.

    Normal koşullarda youtube dan bakıp yapabilirsiniz ama kendinize güvenemezseniz bilen bir arkadaşınızdan rica edin.




  • kasaya ekstra 1 fan taktım. işlemci ekran kart macunları yeniydi fanlar filan temizdi ben yinede değiştim ama ekran kartı sıcaklığı hala aynı. pubg girince ekran kartı uçuşa başlıyo çok fazla ses geliyo 100 derece görüyo anında. ekran kartı soğutmuyo sanki bozuk mu nedir anlamadım
  • İki opsiyon geliyor aklıma. Kullandığınız macun gerçekten çok kötü olabilir. Markasız adsız vb. kullandıysanız.

    İkinci opsiyon fan bloğu çalışmıyordur.

    Eski bir kart olduğu için çok fazla masraf etmeye gerek yok ama isterseniz bir bilgisayarcınıza gösterin
  • resme göre 76 derece normaldir
  • Yüzde 20 kullanımda 76 derece hocam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.