Şimdi Ara

GPS Nedir Nasil Calisir !!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
118.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • GPS, gökyüzünü gördüğü her yerde çalışır. İstediğiniz yerde kullanabilirsiniz.

GPS chazları, Garmin, Navtürk gibi firmaların çıkardığı hazır cihazlar yanında, pocket pc, smartphone gibi içinde dahili GPS bulunan cihazlarda da kullanılabilir. Dahili GPS bulunmayan cihazlarda ise, bluetooth harici GPS modulleri kullanılabilir. Bu tür cihazlarda kullanılan en yaygın yazılımlar iGO, Garmin gibi markalardır.

GPS her halikarda, konumunuzu uydudan aldığı sinyaller ile belirtir. Burda önemli olan, alınan konumun harita üzerine oturtulmasıdır. Yukarıda söylediğim markalar bu işi yapmaktadır. Tabi haritanın güncel olması gerekir. Özellikle ülkemizde, sürekli yollar değiştiğinden bu önemlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem_ari -- 30 Mart 2009; 14:27:10 >
  • Paylaşım için teşekkürler, bayağı teknik, aydınlatıcı yazı olmuş.
  • Güzel paylaşım yeterince aydınlatıcı olmuş emeğe saygı
  • Paylaşım için teşekkürler.
  • Teşekkürler eline, emeğine sağlık...
  • ilk defa bu cihazla bir yere gittim bugun. ama arkada oturduğum için göremedim.
    Bilgileri uydudan alıyor anladım. peki güncellemeyi de uydu üzerinden mi yapıyor?
    ters yöne sokma ihtimali varmı bizi araba ile?
    teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Poyri

ilk defa bu cihazla bir yere gittim bugun. ama arkada oturduğum için göremedim.
    Bilgileri uydudan alıyor anladım. peki güncellemeyi de uydu üzerinden mi yapıyor?
    ters yöne sokma ihtimali varmı bizi araba ile?
    teşekkürler

GPS mouse , yani GPS cihazı diye tabir ettiğimiz birim sadece uydudan aldığı veriyi hesaplayıp yeryüzündeki bir koordinata eşleştiren cihazdır. Rota hesaplama, koordinatı harita üzerinde gösterme, yolun yönünü belirleme, hız bilgisi vs vs vs gibi tüm bilgiler navigasyon programı tarafından hesaplanır. Ayrıca o koordinat bilgisi ham hali ile bi işimize yaramayacağından her navigasyon programı bir dijital harita kullanır, ki soruna cevap o haritadır. Haritada tüm yollar, ters yönler, hız limitleri, kısacası aklına gelebilecek tüm trafik datası programlanmıştır. Başına gelebilecek en kötü şey güncel haritayı kullanmaman durumunda harita tarihinden sonra eklenmiş bir sokağın giriş ysağağını görememendir :) Tabi bunu trafik polisine anlatmanın bir yolu şimdilik yok :)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.