Şimdi Ara

GPRS NASIL OKUNUR???? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git

GPRS NASIL OKUNUR????

(En Son Oy Tarihi: 7.2.2009)
Giriş

Orjinalden alıntı: The_İllusionist

peki gigabayt nasıl okunuyor ? Mesut Çevik direk yazıldığı gibi okuyor ama ben cigabayt olarak okuyorum

gigabayt diye okunur
  • Ben bu türkçe konuştuğumuzda ge pe re se diye okunur olayını falan anlamıyorum. Okuduğunuz şey ingilizce bir kısaltma General Packet Radio Service bunu niye türkçe okuyacağım diye kasıyosunuzki. Laf arasında geçse geperese deseniz karşınızdaki one lan diyip türkçe birşeyin kısaltması olacağını düşünecek ve farklı şeyleri hatırlamaya ilişkilendirmeye çalışacak.Ama Cİ-Pİ-AR-ES şeklinde okursanız aklına direk yabancı dil kısaltmaları gelecek.

yani demek istediğim Türk Dil Kurumu nun kısaltmasını okurken TDK dediğinizde karşınızdaki nasıl hemen anlıyor ti di key dediğinizde(ki kimse öyle demez ) hönk diyorsa aynı olayda yabancı kelime kısaltmaları içinde geçerli sanki General Packet Radio Service türkçe kelimeymiş gibi kasmanın anlamı yok bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~VeNoM~ -- 5 Şubat 2009; 22:54:36 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ~VeNoM~

Ben bu türkçe konuştuğumuzda ge pe re se diye okunur olayını falan anlamıyorum. Okuduğunuz şey ingilizce bir kısaltma General Packet Radio Service bunu niye türkçe okuyacağım diye kasıyosunuzki. Laf arasında geçse geperese deseniz karşınızdaki one lan diyip türkçe birşeyin kısaltması olacağını düşünecek ve farklı şeyleri hatırlamaya ilişkilendirmeye çalışacak.Ama Cİ-Pİ-AR-ES şeklinde okursanız aklına direk yabancı dil kısaltmaları gelecek.

yani demek istediğim Türk Dil Kurumu nun kısaltmasını okurken TDK dediğinizde karşınızdaki nasıl hemen anlıyor ti di key dediğinizde(ki kimse öyle demez ) hönk diyorsa aynı olayda yabancı kelime kısaltmaları içinde geçerli olur.

adam haklı gayette cipiares diye okunur.. türkçe konuşuyosak türkçe kelime kullan ozaman gprs deil g-p-r-h dersin..

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.