Şimdi Ara

GPon ONT Cihaz Uyumluluğu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İşyerimizde şu anda Türk Telekom VDSL olarak TP-Link AX1800 Archer VX1800v ile internet kullanmaktayız. Geçen ay fiber kablo çekildi ancak halen binanın içine bağlantı yapılmadı, kapıda bekliyor. Geçen gün aradılar randevu oluşturmak için, müşteri hizmetleri modemin modelini söylediğimde fiber ile uyumsuz olduğunu yeni modem vereceklerini söylediler. Ama zaten yanlış bilmiyorsam GPon ONT cihazı ile kendi verecekleri başka bir modeme bağlantı yapacaklar, direkt fiberi bağladıkları bir router vermiyorlar. Bunu mevcut modemim ile de yapabilirler.

Acaba kendim GPon ONT cihazı da alsam ve montaja geldiklerinde fiber hattı ona bağlatsam olur mu? Bu ONT cihazında bir ayar yapıyorlar mı? İlla bizim verdiğimiz cihazı kullanmak zorundasın diyebilir mi?

İleride başka bir internet firmasına geçersem gidip Telekom'a cihaz iade etmek, yerine yeni firmadan yenisini almak ile uğraşmak istemiyorum. Ayrıca modemin üzerinde bulut sunucu, kameralar vs. için yapılmış bir sürü ayarlama var. Bunları da yeniden ayarlamak da iş.

Evimde Nokia marka ONT cihazı, ZTE marka modem var. Buradan anladığım kadarıyla çok önemi yok ama modemim TP-Link olduğu için ONT cihazını da aynı marka alayım diye baktım. Telekom'un sitesinde şu 2 model var ama bu cihazların internette satışı yok. İkinci el cihaz almanın bir sakıncası olur mu?

TP-Link XZ000 G3

TP-Link XZ000 G7

Sıfır olarak Tenda HG1 diye bir cihaz var.

bilmer teknoloji bilişim san. ve tic. a.ş.
    fiber modem,router,modem,vdsl modem,tenda,tp-link,cnet,n301,f3,f303,kablosuz,çanaklı internet,uydu internet,havadan internet,kablosuz,wifi,kablosuz internet,uydu,fiber internet
    https://bilmerbilgisayar.com/fiber-urunler/fiber-modemont/ont/prd-tenda-hg1-single-tek-portlu-gpon-epon-xpon-ont

Bu cihaz da Telekom'un sitesindeki cihaz listesinde yer almıyor. Şimdi gidip bunu alsam, montaja geldiklerinde bu cihaz olmaz derler mi?

www.turktelekom.com.tr
    Modem, ONT ve Aksesuarların İade Süreci | Türk Telekom
    https://www.turktelekom.com.tr/yardim/modem-ont-ve-aksesuarlarin-iade-sureci

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pn21 -- 22 Eylül 2025; 17:35:2 >

• ONT değişitirmek Tak çalıştır bir çözüm değildir. SFP Gpon modül konularında da yazıldığı gibi yönetilebilir olursa mevcut ONT'nizin bilgilerini klonlayarak çalışma ihtimali vardır. İhtimali dediğime dikkat edin her zaman bu değişiklikte %51 çalışmayacak olarak yola çıkarsanız neden çalışmadı sorusunun cevabını bulursunuz.

Bunu anlatmanız faydalı oldu. Bende çünkü ONT ile ilgili hangi cihazı kullanırsam kullanayım önemli olan modem gibi bir düşünce vardı. ONT'yi sadece fiberi modemin ethernet girişine uygun hale çeviren basit bir dönüştürücü gibi düşünüyordum.

sen istediğin wifi router(modem) cihazını gpon ont'ye bağlayıp kullanacaksın. telekom'un vereceği kiralık router cihazını kullanman şart değil.

Nokia modem ONT cihaza geçiş
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.