Şimdi Ara

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (263. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
11.469
Cevap
593
Favori
2.276.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
133 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 261262263264265
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • onno92 kullanıcısına yanıt
    Evet var turix 1.74 tavsiye ederim memnun kalirsiniz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tunçmes kullanıcısına yanıt
    Hata edersiniz bana reçetenizi yollayın tavsiye edeyim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • creed73 kullanıcısına yanıt
    Çok kafanızı karıştırmayın hatalı seçim yaparsınız tavsiyeme güvenin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • PD değeri çok önemli midir? Bir doktor 65, diğeri 64, optikçi sağ ve sol için 31.5+31.5'ten 62 olarak ölçtü.

    Tekrar sorayım. Cevaba göre Zenni'den sipariş vereceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tunçmes

    Selam -7 derece miyop +5 hipermetrop görme durumundayım.Her ikisini de tek bir gözlükte yaptırmayı düşünüyorum.İnceltilme oranı 1.60 ile MİNERAL cam için 900 tl fiyat verdiler.Uygun mudur bilmiyorum..Ayrıca oldukça küçük bir çerçevede her iki numara için uygun bir görüş sağlayabilir miyiz?İkisi bir arada ilk olacak.Bu sayfayı da geriye doğru okumaya başladım ama anlamadığım bayağı teknik şeyler var...Şimdilik merak ettklrim bunlar.

    İzzet Bey hata edersin diyor ama durumu anlayamadım.Yeni reçetem yok, tekrar muayene olucam.Hata nerede olur.? Mineral camda mı? İnceltme oranında mı? Yoksa küçük bir çerçevede mi?
  • izzet1981 İ kullanıcısına yanıt
    izzet bey; öncelikle zaman ayırdığının için teşekkür ederim. Bölge genel müdürlüğünü aradım, ambalajla kartın tutmadığını, muhtemelen bir hata olduğunu söyledi.
  • tunçmes kullanıcısına yanıt
    7 derece miyop 5 derece hipermetrop bunda sorun var söyle olabilir sağ göz 7miyop astigmat 5hipermetrop AX 90 bu nu demek istediniz çok açıklayıcı olmamış o yüzden reçete istedim ve bu dioptirilerde 1.60 inceltme ve mineral cam facia olur mutsuz olursunuz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • oğlumun göz sol 3.5, sağ 5.0 miyop. cam ve çerçeve, yani yeni bir gözlük almam lazım.
    forum atasun dan uzak durun mesajlarıyla dolu. atasun dan daha önce ürün almıştım. ancak bu sefer ben de tercih etmeyeceğim.
    çerçeve, denedik. ray ban ın, rb 6274 ve rb 6285 kodlu çerçeveleri güzel. optik dükkanına göre farklı farklı fiyatları var. çerçeveyi uygun temin edebileceğim, tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı?
    cam da, yüzde ellibeş civarı bir inceltme olacak. cam öneriniz ve öneri ile beraber fiyatı ne olmalı. yazarsanız sevinirim. iki senede bir değiştiriyoruz, kırılıyor, bozuluyor, numara değişiyor çocuk olduğu için.
    ilginize şimdiden teşekkürler.
    bursa dan yazıyorum.
  • onno92 kullanıcısına yanıt
    ben kızım için visionart cam takdırdım daha doğrusu gözlükçüm onu önerdi ve taktı,kızımı götrüdüğüm 2 doktorda camların çok kaliteli ve pahalı olduğunu söyledi halbuki ben camlara hoya ile aynı fiyatı vermiştim ama gözlükçümden Allah razı olsun çok yardımcı oldu,ilk camı hoya almıştım sonra o visionarta yönlendirdi kızımda hiç şikayet etmedi.
    hoya alırken atasuna da fiyat sormuştum bana 370-350 demişlerdi şunki gözlükçümden 250 ye almıştım hoyayı yani atasun baya pahalı
  • Arkadaşlar merhaba gözlük camları ile ilgili bi sorum olacak. Gözlük recetesinde yazan sağ için 15 olan aks degeri camda 16. sol için 170 olan aks değeri 163 olarak yapılmış bu +1 ve -7 derecelik farklar sorun yaratirmi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fadeaway92 -- 31 Ağustos 2016; 19:41:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyoglubeyy B kullanıcısına yanıt
    1,67 visıon art süperlıgt camını tercıh edın magrabı optık magazalarını tavsıye edebılırım hem kalıtelı hemde %50 ındırım var bayrama kadar
  • Fadeaway92 F kullanıcısına yanıt
    10 dereceye kadar sorun yaratmaz ax
  • izzet1981 İ kullanıcısına yanıt
    teşekkürler
  • Arkadaşlar senenin başında göz doktoruna gittim 0.75 sağ ve 0.75 sol numaralar olmak üzere miyop çıktı devletin verdigi gözlüğü aldım. Fakat yeni gözlük almak istiyorum. Hem çerçeve hem de cam olarak. Gün içinde uzun süre bilgisayar başındayım. Bunun için hangi cam türünü ve markayı tavsiye edersiniz.? Öğrenciyim cok fazla bi bütçem yok. Ve nereden alabilirim? İstediğim gözlük çerçevesini alıp camı ona oturtabiliyor muyum?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir gözüm 5,5 diğeri 6 numara normalde gözlüksüz telefonun saatini bile göremezken denize gidince yarım saat 1 saat takmayınca yazıları rahatlıkla okuyabiliyorum. Bunun bilimsel açıklaması nedir takmazsak iyileşir mi yoksa :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PD değerini bir doktor 65, diğeri 64, optikçi 62 (31.5+31.5) şeklinde ölçtü. 62 ile 64 arasında çok önemli bir fark oluşur mu?
  • s0ft kullanıcısına yanıt
    gözlükçü 63 mm olarak ölçmüş, 1-2 mm çok önemli değil.

    cam numarası yükseldikçe PD nin önemi de artar ve hata varsa daha çok hissedersiniz. tek göz için 10 mm lik hata 1 prizma etkisi yapar.

    PD nin en önemli olduğu cam multifocal yani çok görüşlü camlardır. burada ağır bir hata orta ve yakın mesafede görüş koridorundan çıkmanıza sebep olur ve odaklanma problemleri oluşur.
  • ynahit kullanıcısına yanıt
    30.5+30.5'ti sanırım hocam, net kalmadı aklımda. 1.50 miyop var bende, 61 ile 64 mm arası çok önemli değil mi diyorsunuz? Bir kez daha ölçtüreyim bir optikçiye.
  • GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!

    Arkadaşlar durum bu pek bir şey yazmama gerek yok sanırım. Nasıl bir cam düşünmeliyim (mineral / organik) birkaç gözlükçü ile görüştüm, turix ve essilor (bir yerde essilor için iyi bir indirim yaptılar çift camı 660 liraya indiler ama özellikleri nasıldı bilmiyorum). seiko için bir yerden 1300 tl (çift cam için) fiyat verdiler. Nikon için 3000 tl civarında fiyat verdiler.

    Ben şu anda lens kullanıyorum. Lens kullanmaya yine devam edeceğim ama lensi azaltıp zaman zaman gözlük de kullanacağım. şu anda 2 adet gözlüğüm var çerçeveler falan çok basit kalıyor. 5-6 yıl sonra lens kullanamayacak duruma gelip sürekli gözlük kullanınca cama belki o kadar para veririm ama şu durumda cama o kadar para veremem maksimum 1000 lira civarı verebilirim. Sizce essilor nasıl ? Veya başka ne gibi önerileriniz olabilir?

    bu numaralarda küçük çerçeve kullanmayı öneriyor gözlükçüler. ben de daha küçük çerçeveler bakıyorum. ray-banda çok kısıtlı da olsa küçük çerçeveli modeller var.

    genel olarak bana neler önerirsiniz ?




  • Bütcen yeterlise hic dusunme ve 1.74 seiko al. Benzer numaralar oldugu icin ve her camı kullanmis oldugun icin oneriyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 261262263264265
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.