Şimdi Ara

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (142. sayfa)

3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 7 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12.844
Cevap
649
Favori
2.429.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
144 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 140141142143144
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: akınoptik

essilor istanbulda bazı üretimlerde sorun yaşadı. bu sıkıntıyı ben de yaşadım. ama garanti olduğu için sorun yaşamadı. ucuz alternatif sky kaplama bakabilirsiniz. fakat yine de crizal derim.

Cevabınız için teşekkürler.
  • Merhabalar,bir sorum vardı bilen varsa çok sevinirim. Sola marka gözlük camı aldım Sola kartı verdiler sadece Sola 1.67 AS HMC+STOK yazıyor. Bu camın yüzde kaç inceltilmiş olduğunu nasıl anlayabilirim? Bu değerlerden anlaşılabilir mi, 1,67 nin inceltme miktarı olduğunu söylediler.Bir de gözlüğe taktıkları cam ile burda yazan miktar farklı olabilir mi çünķü inceltme miktarında hata olduğunu düşünüyoruz. Şimdiden çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frape -- 20 Ocak 2014; 20:13:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: frape

Merhabalar,bir sorum vardı bilen varsa çok sevinirim. Sola marka gözlük camı aldım Sola kartı verdiler sadece Sola 1.67 AS JMC+STOK yazıyor. Bu camın yüzde kaç inceltilmiş olduğunu nasıl anlayabilirim? Bu değerlerden anlaşılabilir mi, 1,67 nin inceltme miktarı olduğunu söylediler.Bir de gözlüğe taktıkları cam ile burda yazan miktar farklı olabilir mi çünķü inceltme miktarında hata olduğunu düşünüyoruz. Şimdiden çok teşekkürler.

aslında inceltme miktarı diye birşey yok :)1,67 index x ve y firmasında farklı kalınlıkta olabilir. index hesabıyla ve anlaşılabilir haliyle yazayım.1,53 ,ndex trivex cam %15-20 1,56 indek %25-30 1,6 veya 1,61 indek %35-40 1.67 index %50-60 1,74 index %70 gibi diyebiliriz. ama index kavramı farklıdır.
  • Tesekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: lion_koc

valla eğer imkan olsa yurtdışından getirtin diyecem.Nedeni ise türkiyede

hoya nulux ep 1.60 eyas high vision long life bir camın tanesi 500tl iken yurtdışında bu 90 dolar.Elinizde reçeteniz olduktan sonra istediğiniz diyoptriyi alırsınız. ve camları da istediğiniz gözlükçüye taktırırsınız.Çünkü Türkiyede camı elinize aldığınızda gerçekten ne taktıklarını bilemiyorsunuz.Amblem,cama özel üretim seri numarası ve kartı olunca anca istediğiniz gözlük camını satın almış oluyorsunuz.Bu gerçtekten sıkıntı verici bir durum.Tabiki siz benim kadar ince eleyip sık dokumuyor olabilirsiniz.Ama lcd led parlaklık vs bir televizyonda arıyorsak bence gözümüz içinde bunu yapmalıyız.%40 kar etmesini biliyorlar.En iyi hizmeti de vermek zorundalar bence.

Çok güzel bir konu ve detaylı bir anlatim. Bir ekleme yapmak istiyorum. Şayet kaliteli optik cam aldığımızda örnek vermek gerekirse Zeiss.
    Bu camların sağ ve Sol köşelerinde bu markayı simgeleyen (z) harfi bulunur. Cami hafif ağzınızla buhulaștirin ve ışığa doğru tutun. Harfleri belirecektir.
    Bu sekilde emin olabilirsiniz. Bir diyer yöntem antifilitre rengidir. Her markanın kendine has filtre rengi vardır. Yanılmıyorsam HOYA mavimsi Zeiss sarımsı renklerdedir. Daha bir çok markanın sabit filtre rengi vardır değişmez.
    Yüksek kalitede optik cam taktirdiginizda mutlaka camların orjinal kagitlarini isteyin. Çünkü bu tarz camlar optik numaralı kılıflar içinde olur belli numaralara kadar hazır belli numaralardan sonra da üretilir.
    Nerden biliyorum derseniz yaklaşık 7 yıl optikcide eğitim aldım o yüzden biliyorum.
    Özellikle ucuz camların filtresi zaman sonra akmaya bașlar bunu bilmeyen kullanıcılar camların cizildigini sanır çünkü cam öyle bir hal alirki her yeri çizik çizik olur. Böyle durumda hemen aldığınız yere gidip camlarınızi değiştirmelerini isteyin çünkü garanti kapsamındadır.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acizcool -- 25 Ocak 2014; 19:21:45 >
  • Merhabalar,
    Bugün reçetemi aldım.

Numaralarım

Sağ Göz Spher:+2.75 Cyl -4.25 Axis 10
    Sol Göz Spher:+2.25 Cyl -3.00 Axis 165

Gözlüğüm Prada kemik saplı metal çerçeveli tam çerçeve. 3,5 yıl önce para vardı bende

önceki camlarım SOLA 1.67 AS HMC+ idi

SOLA nın bir üst kalite kaplama olduğunu söyledikleri camı 750 TL fiyat verdiler.
    Crizal kaplama diye üzerinde durdukları bir cam, markasını şu anda hatırlamıyorum 600 TL dediler.

başka bir optikte
    HAWK Plus diye bir markanın en üst kalite kaplamasına (platin,cristal, crizal... v.s ) artık adı neyse 375 TL fiyat aldım.

Hoya ya hiç denk gelmedim.

Atasun Seiko cama 550 TL dedi.. gerçekten seiko mu? japonyada mı üretiliyor? yoksa yan banttan alıp seiko diye bize mi kakalıyorlar bilmiyorum.. bu ülkede hiçbir şeye güvenemiyorum.
    ayrıca 21 gün bekliyormuşuz.. Kendi camlarına 400 tl dediler...

Zeiss alacak para bende olsa burdan fikir sormam

bana marka tavsiyesiyle birlikte fiyat da verebilirseniz çok memnun olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: cemcmn

Merhabalar,
    Bugün reçetemi aldım.

Numaralarım

Gözlüğüm Prada kemik saplı metal çerçeveli tam çerçeve. 3,5 yıl önce para vardı bende

SOLA nın bir üst kalite kaplama olduğunu söyledikleri camı 750 TL fiyat verdiler.
    Crizal kaplama diye üzerinde durdukları bir cam, markasını şu anda hatırlamıyorum 600 TL dediler.

başka bir optikte
    HAWK Plus diye bir markanın en üst kalite kaplamasına (platin,cristal, crizal... v.s ) artık adı neyse 375 TL fiyat aldım.

Atasun Seiko cama 550 TL dedi.. gerçekten seiko mu? japonyada mı üretiliyor? yoksa yan banttan alıp seiko diye bize mi kakalıyorlar bilmiyorum.. bu ülkede hiçbir şeye güvenemiyorum.

gözlükçü esnafının en sevmediği numaralara sahipsiniz :))) çünkü stokta yokturlar. illa üretilecekler. iki alternatif var. ya yerli üretim, ya da daha geç sürede yurtdışından getirtilen üretim. bu bağlamda crizal tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: cemcmn

Merhabalar,
    Bugün reçetemi aldım.

Numaralarım

başka bir optikte

Essilor 360 camını Crizal Forte Kaplamalı olarak isteyin
    yüksek astigmatlı hasta oldugunuzdan camın %90"ında görme alanı vardır buda sizi kısıtlı görüşten kurtarır bu numaralarda düz cam almayın
    birde kendinizin normalden fazla burun büyüklüğü yada kafa büyüklüğü ( aynı zamanda küçüklüğü ) göüzünüzde ufakta olsa kayma varsa
    Essilor f-360"ı tavsiye ederim buda kişiye özel olanıdır bu numaralarda 700 800 tl paraya alabiliceğiniz en üst düzey ve kaliteli üründür bilginize.

• Tüm konuyu okumayı daha bitiremedim, ancak acil olarak gözlük camlarımın değişmesi gerekmekte. Aslında yedek gözlüğüm varken sıkıntı yaratmayacaktı ancak geçen ay yanlışlıkla üzerine basıp kırınca tek gözlüğe kaldım.

Şu konuda yardımlarınızı rica ediyorum;

Gözlük çerçevem St.Dupont DP-8012U.
    GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!

Gözlüğümden son derece memnunum. Bu yüzden Buna benzer veya aynı ürünün farklı bir renk kodlu bir modelini ki mesela bunu
    GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!
    almayı düşünüyorum

Şimdi güncel olarak SOLA'nın HMC+ kaplamalı 1.67 index camlarını kullandım. Genel olarak memnun kalsam da astigmatım yüzünden rahat görüş açılarına sahip, soğuk ve sıcakta kir ve ter'li ortamda kullanım için yeni camları arıyorum.

Gözlük numaralarım:
    Sağ Sph:-4.00 Cyl:-1.00 Aks:10
    Sol Sph:-2.75 Cyl:-1.25 Aks:164

Buna göre bana günlük kullanımda tavsiye edebileceğiniz marka ve kaplamalar konusunda yardımlarınızı rica ediyorum.
    Ek olarak Tag Heur'un çerçeveleri ile Zeiss'ın photofusion (kolormatik) gözlüklerini uzun yolda gündüz ve gece kullanım için düşünüyorum, bu konuda da fikirlerinizi alabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Praetor -- 22 Ocak 2014; 2:00:22 >

• Praetor kullanıcısına yanıt
    Zeiss cam alabiliyorsanız daha neyi soruyorsunuz anlamadım. nispet mi yapıyorsunuz?

sonuçta google earth ün uzaydan dünyayı fotoğrafladığı mercekleri üretiyor adamlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Praetor

Tüm konuyu okumayı daha bitiremedim, ancak acil olarak gözlük camlarımın değişmesi gerekmekte. Aslında yedek gözlüğüm varken sıkıntı yaratmayacaktı ancak geçen ay yanlışlıkla üzerine basıp kırınca tek gözlüğe kaldım.

Şu konuda yardımlarınızı rica ediyorum;

Gözlük çerçevem St.Dupont DP-8012U.

Gözlüğümden son derece memnunum. Bu yüzden Buna benzer veya aynı ürünün farklı bir renk kodlu bir modelini ki mesela bunu
    almayı düşünüyorum

Şimdi güncel olarak SOLA'nın HMC+ kaplamalı 1.67 index camlarını kullandım. Genel olarak memnun kalsam da astigmatım yüzünden rahat görüş açılarına sahip, soğuk ve sıcakta kir ve ter'li ortamda kullanım için yeni camları arıyorum.

Gözlük numaralarım:
    Sağ Sph:-4.00 Cyl:-1.00 Aks:10
    Sol Sph:-2.75 Cyl:-1.25 Aks:164

Buna göre bana günlük kullanımda tavsiye edebileceğiniz marka ve kaplamalar konusunda yardımlarınızı rica ediyorum.
    Ek olarak Tag Heur'un çerçeveleri ile Zeiss'ın photofusion (kolormatik) gözlüklerini uzun yolda gündüz ve gece kullanım için düşünüyorum, bu konuda da fikirlerinizi alabilir miyim?

şubat ayında essilorda forte kaplama geliyor türkiyeye. bunu mutlaka test edin. fiyat olarak zeissten hesaplı ama kalite aynı olacak.

• yeni aldığım porsche design çerçeve + rodenstock solitaire plus 1.60 camlar. miyop 3.75 cam numarası.

Resim:

çerçeve 700 tl + camlar 500 tl tuttu. %40 inceltme yapıldı camlara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onboardx -- 22 Ocak 2014; 11:23:34 >
  • cemcmn C kullanıcısına yanıt
    Yaklaşık 25 senedir gözlük kullanıyorum. Bu mereti kullanmamdaki amacımla doğru orantılı olarak en kaliteli ve uyugn gözlük cam ve çerçevesini en uygun fiyata almayı düşünüyorum. Vaktinde Seiko camları'da kullandım sadece camlara 1600USD vererek ve 3 hafta bekleyerek, ancak şu anda kullandığım SOLA markasından kullanışlılık ve fark edilebilir görüntü kalitesi babında hiç bir farkı yoktu ki SOLA camlar bahsettiğim kaplamalı modeliyle bana 500TL'ye mal olmuştu ki aradaki fiyat farkı benim için çöpe atılan para gibi oldu.

Nispet yapmak görmemişin oğluna mahsustur diyerek bititreyim.

@akınoptik,

bu camlar için forte kaplama ile örneğin HDV Sola+ Teflon kaplama ile kıyaslanırsa fayda maliyet açısından neyi tercih etmeliyim sizce?
  • Gözlükçüm, Sola Teflon kaplama için çiftine 600TL fiyat verdi, Zeis için ise 2400TL diyor. Sizce ne yapayım?
    bu kadar sinirlenme yahu..ben de yaklaşık 30 senedir gözlük kullanıyorum. kullandığım gözlük camının markasını 5 senedir biliyorum. eskiden bu kadar marka da yoktu, araştırmamıştım da açıkçası.
    SOLA camların kartı elime geçtikten sonra cam markalarının bu kadar çeşitlendiğini gördüm.

her zaman bir zeiss vardı ama ulaşamadım maalesef.. o nedenle nispet dedim.
    seiko yu samsungu bilmem de zeiss zeiss dir. alabiliyorsan çöpe atılmış para değildir diye düşünüyorum.
    yoksa görmemişin oğlu da değilsindir kendisi de
    Kusura bakma yanlış anlattıysam meramımı. Büro yoğun ve müvekkillerden bıkkınlık geldi. O arada yazmışım yazacağımı.
    Ben de bahsettiğğin durumdaydım, hep birilerinin yönlendirmesiyle senelerce olur olmadık çerçevelere bir dünya para bayıldım, Antalya gibi sıcak ve nemin olduğu yerde kemik veya titanyum harici ne varsa taktım tabiki sonuç her daim hüsran oldu. Sonunda ehli sünnet birine denk geldim de bana titanyum önerdi de benin başımın iki yanındaki terden dolayı elektrolize girip yeşil yeşil iz bırakan çerçevelerden kurtuldum.

Keza camlar içinde öyle, yok şu iyi yok bu iyi yok sirkeciden al yok marka firmadan al diyenler yüzünden olur olmaz her camı denedim. Bu arada en kalitelisi mutlaka en pahalısıdır diye Seiko camlar sipariş ettim, 1 senede kaplaması soyuldu gitti.

Bana Gözgrup'tan gözlüğümü alırken en son olarak Sola'yı önerdiler Carl Zeiss destekli diye. Gayet memnun kaldım ancak isterim ki her zaman daha iyisi olsun. Çünkü kişisel mottom her zaman, bir şeyin en dolusunu alacağına bir üst segmentteki en boşunu al olmuştur.

Şimdi gözlükçüm pazarlık hariç olmak üzere bana Zeiss camlar için yukarıda verdiğim numaralar kapsamında Progressive cam fiyatı olarak tanesine 430 Avro diyor, keza Sola Teflon kaplama için ise 305TL diyor ki bunlar adet fiyatları. Eğer Zeiss progressive bana Sola Teflon'dan günlük kullanımda bariz fark getirecekse gidip Zeiss alacağım ama bariz fark yoksa kimse kusura bakmasın ama aradaki anormal fiyat farkı beni Sola'ya döndürür.

Benim merakım, Sola yerine mesela muadili bir Hoya longlife kaplamalı nasıl olur?fiyatı ne mertebelerde? Yahut arkadaşların ısrarla önerdiği essilor'un forte'si nasıl olur. reklamasyonunun yapıldığı kadar iyi mi mesela?

Çünkü eğer zeiss bana Sola teflondan bariz bir fark yaratmayacaksa, gider Sola'yı alırım veya Hoya camları bun üzerine gider gene istediğim çerçevelerden bir set daha alırım kendim için.

Tekrardan kusuruma bakmma, kırdıysam özür dilerim.

Problem değil rica ederim. Özür gerektirecek bir konuşma olmadı aramızda.
    Ne mutlu size ki astigmatınız düşük.

Bir gözlük camı kataloğu açıldığında en pahalı fiyatların olduğu listeye bakmak kadar sinir olduğum bir şey yok. 50 TL ye cam üreten hatta en kaliteli kaplamasını 100-150 TL ye veren firmanın benim göz numaralarımda 1.67 indeks e bakmak istediğinizde, sayfaların çevrilip çevrilip, fiyatın birden 350-400 TL ye fırlaması canımı çok sıkıyor. Bu nedenle imkanınız varsa Zeiss alın arkanıza bakmayın. Sağlıklı bir görüş için değer. Dediğiniz gibi Sola dan memnunsanız 2500 TL yerine 600-700 tl ile de rahat edebilirsiniz.
    Karşılaştırma imkanımız olmadığı için seçmek zor. Gönül ister ki her ikisini de alıp değerlendirmek. Ancak "gözle göremediğimiz" (konumuza cuk oturdu), uzun vadede göz sağlığını etkileyecek farkları var mıdır? denesek de bilemeyiz. O nedenle Zeiss aldığınızda bütçeniz darboğaza girmeyecekse, sadece tasarruflarınızdan feragat etmek zorunda kalacaksanız alın geçin. Neticede camlarınızı 1 yıl kullanacaksanız ayda 200TL 2 yıl kullanacaksanız ayda 100 TL ortalama maliyeti olacak Zeiss in...

Azımsanacak bir rakam değil.

Buradaki tek dayanak noktam Zeiss i alabileceğiniz camların listesinde bir seçenek olarak saymış olmanız. Yoksa ben hiç fiyatını bile sormadım sayenizde öğrenmiş oldum yaklaşık olarak...

Kesinlikle forte derim fiyat fayda açısından. forte şu anda sipariş ürünlerde essilor türkiyede. ilk üretimlerde ilk başlarda sorun olur genellikle. ocak ayında olması gereken üretim bu sebeple şubata kaydı. yani fransa ile aynı kalitede olacaktır. solayı da inceledim ama forte bir adım önde. fiyat olarakta. cam olarak ta f-360 veya çok yoğun masa başı evrak ve bilgisayar kullanıyorsanız essilor anti-fatıgue tavsiye ederim. ucuz alternatif 1,6 essilor crizal olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akınoptik -- 23 Ocak 2014; 17:15:37 >
    Sizi istemyerek de olsa kırmadığıma sevindim. Zeiss aslında çok ulaşılmaz değil çünkü tecrübelerime binaen eğer gözGrup'a gidersem bana her daim çerçeve+camları %40-45 indirmle veriyorlar. Tabiki bunun üzerine para kazanıyorlar haklı olarak ama benim gözüm kimsenin kazandoğından ziyade iyiyi makul fiyata almakta.

Yukarıda verdiğim camlarımı Sola olanı ve Dupon çerçeveyi 2011 ortasında yanlış hatırlamıyorsam 1050-1100TL ve 12 taksitle almıştım. şimdi fiyatı ne olmuştur bilmiyorum ama çerçevenin oluru 550-600TL'yi geçmeyecektir keza camlar için verilen fiyatıda düşünürsek bana gene benzer maliyete malolur en kötü eğer sola teflon+dupont titanium seçersem ki eğer zeiss seçersem bu sefer maliyet 2000-2250TL gibi olur gibime geliyor çerçeve cam dahil.

Bir de şu essilor forte için fiyat alayım karar vereceğim.
  • 
Sayfa: önceki 140141142143144
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.