Şimdi Ara

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (130. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: xLegendary Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 19 Misafir (5 Mobil) - 15 Masaüstü5 Mobil
5 sn
12.976
Cevap
656
Favori
2.440.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
147 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 128129130131132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zanka

Merhaba, 6 yaşından beri gözlük kullanıyorum ve çok yüksek nmaralarda miyop+astigmat. Bazı arkadaşların 2-3 numaralar için konuştukları kalınlık gibi konuları duyunca ah keşke...
    dediğim oluyor. Neyse son kontrollerimde numaralarım (Doktorum bu numarlara rağmen görme derecemin mucize olacak kadar iyi olduğunu söylüyor)
    Benim secimlerim hep sınırlı oldu bu numarlarla: Genelde hep Nikon kullandım ve memnun kaldım. Bir kere İşbir aldım ama memnun kalmadım. Bana hep Zeiss tavsiye edilmişti. Ama bütce nedeni ile maalesef alamadım.

Aşağıdaki numaralarım için: Zeiss 1.74 inceltilmiş için 1900,-tl (Sadece cam) ve bu seneye kadar maalesef optik cam alanında adını duymadığım (nedense bende bilmiyorum kimse söylemedi) Seiko a zone önerildi ve zeiss'dan incelik olarak daha iyi olduğu belirtildi. Seiko için yine 1.74 olarak 1680,-tl (sadece cam) gibi fiyatlar verildi. Başka camlara yönelmedim, bazılarında benim numaralar yok, bazılarınıda da ben beğenmedim güvenmedim. Nikon'dan fiyat almadım ama daha araştırma aşamasında olduğum için onunda fiyatını alacağım. Zeiss ve Seiko için fiyatlar iyimdiir?

Ayrıca araba kulanırken özellikle yağmur yağdığında ve akşamları yansıma, farların etkisi çok kötü genelde mecbur kalmadıkca akşamları araba kullanmıyorum. Bu etkiyi azaltabilecek bir kaplama veya uygulama varmıdır, tavsiye edermisiniz. (bu ara şu an akullandığım gözlükler bu numaralardan yaklaşık 1,5 numrara düşük astiğmat yarım numara düşük)

Bütün bunların yanında bana önerileriniz ne olabilir? Şu cam, şu uygulama gibi kısaca yapılabilineceklerin en iyisini arıyoum diyelim.

Teşekkürler

Daimi : Sağ sph:-17,00 Cyl:-1,75 Axe:180
    Daimi : Sol sph: -17.00 Cyl: -3,00 Axe: 15

Merhaba
    Numaralarınız cok yüksek allah kolaylik versin. Hic kontakt lens kullandiniz mi denemediyseniz memnun kalabilirsiniz.
    Gozluk cami olarak incelik istiyorsaniz olabilecek en ince cam olan 1.9 indeks mineral cam tavsiye ederim. Cam oldugu icin kırılmaya karsi direnci dusuk ve agir olacaktir ama optik kalitesi olarak organik camlardan daha iyidir. Yani görüş şikayetleriniz olmaz yada en aza iner. Kucuk cam modelli kemik yada kapali metal cerceve secmeniz camin olasi darbelerde kirilma riskini en aza indirger

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: prokopi

quote:

Orijinalden alıntı: akınoptik

quote:

Orijinalden alıntı: Züccarini

reçetelerde organik cam vs. yazıyo. bunun dışında bi cam seçersem tamamını kendim mi karşılıyorum? ayrıca ben toz tutmadan şikayetçiyim ve iki gözüm de 4 numara uzak. ağırlıktan dolayı camı inceltmem gerekiyo bu derecede en iyi abbe %40 inceltme mi olur ve bilgisayar kullanırken gözlerimi rahatlatması için bi kaplama falan var mı

crizal 1,61 essilor cam düşünün. netlik ve gerçek uv süzmesiyle, kaplamanın toz yapıştırmaması ve zor çizilmesiyle beğendiğim bir camdır. abbe için trivex crizal tavsiye ederim ama azıcık kalın olur. yine de 1.6 ıncelik sorun olursa ve kırılmaya dayanıklılığı cabası.

Abbe için neden trivex in ustun oldugu fikrine kapildiniz? Trivex camlar kirilmaya karsi direnclidir ve emsali policarbon camlara(abbe fakiri) gore abbesi daha yuksektir. Ama 1.50 indeks organik camin abbesi 58 iken 44 abbeli trivexi abbesi yuksek diye tavsiye etmeniz ilginc.

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!

trivex cam en iyidir bence. cr 39 camların üretimleri neyazıkki eski cr 39 lar değildir. fiyat düşürme amacıyla uygulanan kötü malzemelerden üretilmektedir. trivex ise abbe değeri, kırılmamazlık, özellikle üzerine yapılan kaplamaları en iyi muhafaza etmesi avantaj. özgül ağırlık olarak üretilmiş en hafif camdır. buna en sağlamını da ekleyelim. düşünün bir trafik kazası veya başka bir kaza yaşadınız. gözünüzdeki cr 39 cam kırıldı ve gözünüze keskin cam parçacıkları kaçtı ? bu arada zannedersem yıllık ortalama 1000 çift trivex crizal satıyorum ve müşteri memnuniyetim yüzde doksandokuz gibi bir rakam. kesinlikle trivex.

• Kıymetli bilgi/tavsiyeleriniz ışığında,

essilor physio 2.0 f360 1,6 index ,crizal forte cam siparişi verdim,çerçevesiz gözlüğüm için.15 günde gelecekmiş.

çerçevesiz için uygun olduğunu söyledi gözlükçüm,ama trivex değil sanırım bu cam.

trivex için başka bir terim mi kulanılıyor essilorda ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyll -- 2 Aralık 2013; 12:31:45 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tgy355

Arkadaşlar...

Uzak +300 +2.50
    Yakın +5.25 +4.75

Bu numaralar için Hoya Summit Pro 1.6 indeks geniş görüş açılı camlar ve Silhouette çerçeve için 1.400 tl teklif aldım. Fiyat sizce nasıl? Arkadaş kendinden emin istediğiniz yere sorabilirsiniz dedi. Bu arada camların asiferik olması gibi özelliği belirtmek gerekir mi? Gözlüğü taktığım zaman gözlerimi büyütmeyecek cam yüzeyi düz olan cam istiyorum. Bu "asiferik" cam bu isteklerime uygun mudur? Teşekkürler.

Not: Fiyat keş para ve %40 indirimli olarak verilmiştir.

Fiyat normal. Silhuette cerceveler kaliteli ve uzun omurludur. Summit pro hoyanin orta segment camidir hoya id serisi daha genis kanallidir ama summit pro da sizi uzmeyecektir. 1.6 cam muhtemelen asiferiktir ve asiferik olmasi gozu buyuk gostermeyi en aza indiricektir ayrica camlariniz kırılmaya karsi garantili olacaktir.

Sayın Prokopi...

Verdiğiniz bilgiler için Allah sizden razı olsun. İş ve özel hayatınızda başarı. mutluluk ve sağlıklı günler dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: tyll

Kıymetli bilgi/tavsiyeleriniz ışığında,

essilor physio 2.0 f360 1,6 index ,crizal forte cam siparişi verdim,çerçevesiz gözlüğüm için.15 günde gelecekmiş.

çerçevesiz için uygun olduğunu söyledi gözlükçüm,ama trivex değil sanırım bu cam.

mr 8 hammadde sağlam ve incedir. forte kaplama crizalin en iyi kaplamasıdır ve bu kaplama ülkemizde yapılmadığı için 15 gün de gelecektir. trivex ne yazıkki türkiye de essilorda olmayan bir ürün progressivlerede. tek odaklı ürünlerde kullanılmakta.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

reçetelerde organik cam vs. yazıyo. bunun dışında bi cam seçersem tamamını kendim mi karşılıyorum? ayrıca ben toz tutmadan şikayetçiyim ve iki gözüm de 4 numara uzak. ağırlıktan dolayı camı inceltmem gerekiyo bu derecede en iyi abbe %40 inceltme mi olur ve bilgisayar kullanırken gözlerimi rahatlatması için bi kaplama falan var mı

crizal 1,61 essilor cam düşünün. netlik ve gerçek uv süzmesiyle, kaplamanın toz yapıştırmaması ve zor çizilmesiyle beğendiğim bir camdır. abbe için trivex crizal tavsiye ederim ama azıcık kalın olur. yine de 1.6 ıncelik sorun olursa ve kırılmaya dayanıklılığı cabası.

Abbe için neden trivex in ustun oldugu fikrine kapildiniz? Trivex camlar kirilmaya karsi direnclidir ve emsali policarbon camlara(abbe fakiri) gore abbesi daha yuksektir. Ama 1.50 indeks organik camin abbesi 58 iken 44 abbeli trivexi abbesi yuksek diye tavsiye etmeniz ilginc.

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!

trivex cam en iyidir bence. cr 39 camların üretimleri neyazıkki eski cr 39 lar değildir. fiyat düşürme amacıyla uygulanan kötü malzemelerden üretilmektedir. trivex ise abbe değeri, kırılmamazlık, özellikle üzerine yapılan kaplamaları en iyi muhafaza etmesi avantaj. özgül ağırlık olarak üretilmiş en hafif camdır. buna en sağlamını da ekleyelim. düşünün bir trafik kazası veya başka bir kaza yaşadınız. gözünüzdeki cr 39 cam kırıldı ve gözünüze keskin cam parçacıkları kaçtı ? bu arada zannedersem yıllık ortalama 1000 çift trivex crizal satıyorum ve müşteri memnuniyetim yüzde doksandokuz gibi bir rakam. kesinlikle trivex.

Cr39 larin eski cr39 olmadigi fikrine kapilmanizda ilginc. Dunyada iki tane gozluk cami hammadesi ureticisi vardir COLOMBIA RESIN VE MITSUI RESIN. Bu firmalar da "CR" "MR" isimleri buradan gelmektedir. butun firmalara cam hammaddeleri buradan dagilir ve firmalar kendi uretim teknikleri ile kendi kaplamalarini bu hammaddelere uygulayarak camlarini uretir.
    CR 39 numarasi Araştırmalar sırasında 180 madde arasından 39.su optik kullanıma en uygun görüldüğü için adının bir kısmı buradan gelmektedir. CR ise "Colombia Resin" anlamındadır.
    Gorme optiginin kalitesini ne kirilmazligi ne ozgul agirligi nede. Hammadenin kaplamayi tutmasi belirlemez görüş kalitesini abbe değeri belirler ve cr39 1.50 indeks organik camin abbesi 58 iken sirf siz seviyorsunuz diye butun dunyayi bir kenara birakip abbesi 44 olan trivexi en iyi abbe degerine sahip diye anlatmaniz yanlis.
    Burada da durum guzel bir sekilde anlatılmış;
    http://www.laramyk.com/resources/education/lens-options-and-materials/lens-materials/
    Trivex policarbonun muadilidir ve policarbondan cok daha ustun optik kalitesine sahiptir. 1.50 indeksli organik camla mukayese edilmemelidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prokopi -- 2 Aralık 2013; 22:41:52 >

• HILUX PNX HV cam nasıl arkadaşlar?Abbe değeri 43. Özellikle cam kırılmaya dayanıklı olduğu için almak istiyorum. Bu camın fiyatı super long life kaplama ile ne kadar olur? Bu arada miyop 3.75 camın numarası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onboardx -- 3 Aralık 2013; 9:08:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onboardx

HILUX PNX HV cam nasıl arkadaşlar?Abbe değeri 43. Özellikle cam kırılmaya dayanıklı olduğu için almak istiyorum. Bu camın fiyatı super long life kaplama ile ne kadar olur? Bu arada miyop 3.75 camın numarası.

Cam hammaddesi trivex tir hoya firmasindaki adi pnx tir. Guzel camdir kirilmaya karsi en direncli camdir. Abbe'si de ortanin ustundedir. -3.75 numarada biraz kalin duracaktir ama kalinlik sizi rahatsiz etmiyorsa bence cok memnun kalirsiniz. Hoyadaki fiyatini tam bilmiyorum ama 150-200tl arasidir diye düşünüyorum.

• quote:

Hayirli olsun cok memnun kalacaginizi dusunuyorum. O camlarda sonuna kadar musteri memnuniyeti var. En ufak sikayetinizde gozlukcunuze danışın.
    Deneyimlerinizi kullandikca aktarirsaniz seviniriz.
    Essilorde trivex ismini kullanıyor. Ama rrivex hammaddeli progressive turkiyede yok.

• quote:

quote:

HILUX PNX HV cam nasıl arkadaşlar?Abbe değeri 43. Özellikle cam kırılmaya dayanıklı olduğu için almak istiyorum. Bu camın fiyatı super long life kaplama ile ne kadar olur? Bu arada miyop 3.75 camın numarası.

Cam hammaddesi trivex tir hoya firmasindaki adi pnx tir. Guzel camdir kirilmaya karsi en direncli camdir. Abbe'si de ortanin ustundedir. -3.75 numarada biraz kalin duracaktir ama kalinlik sizi rahatsiz etmiyorsa bence cok memnun kalirsiniz. Hoyadaki fiyatini tam bilmiyorum ama 150-200tl arasidir diye düşünüyorum.

başka kaliteli cam ne önerirsiniz?
  • arkadaşlar bir şey sormak istiyorum?

7 yıldır astigmat olan ve böyle gözlük kullanan birisinin bu sefer astigmatı çıkmadı, böyle birşey olabilir mi ? yeni gözlük astigmatsız yazıldı ve şu an kullanımda biraz problem var. Astigmatlı kişiye astigmatsız gözlük olunca sıkıntı olur mu ? veya ne problem yaratır ...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Cr39 larin eski cr39 olmadigi fikrine kapilmanizda ilginc. Dunyada iki tane gozluk cami hammadesi ureticisi vardir COLOMBIA RESIN VE MITSUI RESIN. Bu firmalar da "CR" "MR" isimleri buradan gelmektedir. butun firmalara cam hammaddeleri buradan dagilir ve firmalar kendi uretim teknikleri ile kendi kaplamalarini bu hammaddelere uygulayarak camlarini uretir.
    CR 39 numarasi Araştırmalar sırasında 180 madde arasından 39.su optik kullanıma en uygun görüldüğü için adının bir kısmı buradan gelmektedir. CR ise "Colombia Resin" anlamındadır.
    Gorme optiginin kalitesini ne kirilmazligi ne ozgul agirligi nede. Hammadenin kaplamayi tutmasi belirlemez görüş kalitesini abbe değeri belirler ve cr39 1.50 indeks organik camin abbesi 58 iken sirf siz seviyorsunuz diye butun dunyayi bir kenara birakip abbesi 44 olan trivexi en iyi abbe degerine sahip diye anlatmaniz yanlis.
    http://www.laramyk.com/resources/education/lens-options-and-materials/lens-materials/
    Trivex policarbonun muadilidir ve policarbondan cok daha ustun optik kalitesine sahiptir. 1.50 indeksli organik camla mukayese edilmemelidir.

ozaman 58,5 abbe sayısıyla mineral camları başa oturtsanız daha mantıklı olmaz mı ? hem de daha da doğru olmuş olursunuz . ben faset yani çerçevesiz gözlüklerde bu tavsiyeyi bulunmaktayım. eğer trivex den daha iyi bir alternatifiniz varsa memnuniyetle öğrenmeyi isterim. çünkü işimin sağlık kısmını çok sevmekteyim.

ÜSTÜN NİTELİKLİ CAM MATERYALLERİ
    Optik Kalite Hafiflik Kırılmaya Dayanıklılık İncelik
    Standart Plastik Organik CR39 ∗∗∗∗ ∗∗ ∗∗ -
    Yüksek İndeks Plastikler ∗∗∗∗ ∗ ∗ ∗∗∗∗
    Polikarbonat - ∗∗∗∗ ∗∗∗∗ ∗∗∗∗
    Triveks ∗∗∗∗ ∗∗∗∗ ∗∗∗∗ ∗

kaynak
    drferda.com
    Dr. Ferda Göz Doktoru
    http://drferda.com/gozluk.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akınoptik -- 3 Aralık 2013; 11:22:28 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ozaman 58,5 abbe sayısıyla mineral camları başa oturtsanız daha mantıklı olmaz mı ? hem de daha da doğru olmuş olursunuz . ben faset yani çerçevesiz gözlüklerde bu tavsiyeyi bulunmaktayım. eğer trivex den daha iyi bir alternatifiniz varsa memnuniyetle öğrenmeyi isterim. çünkü işimin sağlık kısmını çok sevmekteyim.

ÜSTÜN NİTELİKLİ CAM MATERYALLERİ
    Optik Kalite Hafiflik Kırılmaya Dayanıklılık İncelik
    Standart Plastik Organik CR39 ∗∗∗∗ ∗∗ ∗∗ -
    Yüksek İndeks Plastikler ∗∗∗∗ ∗ ∗ ∗∗∗∗
    Polikarbonat - ∗∗∗∗ ∗∗∗∗ ∗∗∗∗
    Triveks ∗∗∗∗ ∗∗∗∗ ∗∗∗∗ ∗

kaynak
    drferda.com
    Dr. Ferda Göz Doktoru
    http://drferda.com/gozluk.php

Zaten mineral camlar gorme optiginde fizik kanunlari geregi basta duruyor.Bunu Earnst Abbe başa oturtmuş benim birsey yapmama gerek yok. Ha günümüzde mineral cam gittikce kullanimi azaliyor ama fizik kurallari degismiyor.
    Haklisiniz trivex camlari siz cercevesiz gozlukler için tavsiye etmişsiniz ben görmemişim. Her kullaniciya tavsiye ediyor gibi algilamisim.
    drferdanin sitesini daha öncede incelemistim yuzeysel cam bilgisi iceriyor. Yani hastalarina yonelik profesyonel değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prokopi -- 3 Aralık 2013; 23:59:21 >

• quote:

quote:

quote:

başka kaliteli cam ne önerirsiniz?

Abbe birinci oncelikse inceltmesiz 1.50 indeks markali (zeiss, essilor, hoya, fujima, visionart, vs vs..) cam tavsiye ederim.{abbe 58}
    Biraz incelik ve orta derecede abbe icin 1.61(% 40 inceltilmis) markali cam dusunebilirsiniz. {Abbe 41}

• quote:

Orijinalden alıntı: EFEBEY09

arkadaşlar bir şey sormak istiyorum?

7 yıldır astigmat olan ve böyle gözlük kullanan birisinin bu sefer astigmatı çıkmadı, böyle birşey olabilir mi ? yeni gözlük astigmatsız yazıldı ve şu an kullanımda biraz problem var. Astigmatlı kişiye astigmatsız gözlük olunca sıkıntı olur mu ? veya ne problem yaratır ...

Asrigmat degeriniz 0.25 yada 0.50 gibi dusuk degerlerdeyse kimi doktor astigmati kaldirip sferik degeri biraz arttiriyor ve yine net görüş oluyor. Tabii goz astigmati aramadigi durumlarda buna doktor yorumu diyelim kimi doktor astigmatli recete yazar kimi de dusuk astigmati gerek gormuyor. Sizin durumunuzda bu sekildeyse 4-5 gun icinde gozunuz yeni camlariniza alisir. Eger 1 haftadan sonra da gorus sikayetiniz devam ediyorsa doktorunuza danisin.
    Astigmatiniz yuksekse zaten yazilmamasi basli basina hatadir.

• sayın prokopi açıklamalarınız için çok teşekkür ederim.. şu an gözlükle bakıldığı zaman nesneler biraz eğri büğrü duruyor.. dediğiniz gibi 4-5 gün beklemeyi düşünüyorum alışırsa diye..
  • arkadaşlar karaköy de ya da eminönü nde uygun fiyatlı, güvenilir optikçiler tavsiye eder misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mlhyldrm -- 4 Aralık 2013; 15:18:01 >
  • quote:

Seçtiğiniz ürün çok iyi ama keşke o kadar para vermişken Varilux S alsaydınız ama olsun yinede kaliteli bir ürün şüpheniz olmasın
    Essilor"daki adı airwair dir 1.59 indextir
  • quote:

Orijinalden alıntı: zanka

Merhaba, 6 yaşından beri gözlük kullanıyorum ve çok yüksek nmaralarda miyop+astigmat. Bazı arkadaşların 2-3 numaralar için konuştukları kalınlık gibi konuları duyunca ah keşke...
    dediğim oluyor. Neyse son kontrollerimde numaralarım (Doktorum bu numarlara rağmen görme derecemin mucize olacak kadar iyi olduğunu söylüyor)
    Benim secimlerim hep sınırlı oldu bu numarlarla: Genelde hep Nikon kullandım ve memnun kaldım. Bir kere İşbir aldım ama memnun kalmadım. Bana hep Zeiss tavsiye edilmişti. Ama bütce nedeni ile maalesef alamadım.

Aşağıdaki numaralarım için: Zeiss 1.74 inceltilmiş için 1900,-tl (Sadece cam) ve bu seneye kadar maalesef optik cam alanında adını duymadığım (nedense bende bilmiyorum kimse söylemedi) Seiko a zone önerildi ve zeiss'dan incelik olarak daha iyi olduğu belirtildi. Seiko için yine 1.74 olarak 1680,-tl (sadece cam) gibi fiyatlar verildi. Başka camlara yönelmedim, bazılarında benim numaralar yok, bazılarınıda da ben beğenmedim güvenmedim. Nikon'dan fiyat almadım ama daha araştırma aşamasında olduğum için onunda fiyatını alacağım. Zeiss ve Seiko için fiyatlar iyimdiir?

Ayrıca araba kulanırken özellikle yağmur yağdığında ve akşamları yansıma, farların etkisi çok kötü genelde mecbur kalmadıkca akşamları araba kullanmıyorum. Bu etkiyi azaltabilecek bir kaplama veya uygulama varmıdır, tavsiye edermisiniz. (bu ara şu an akullandığım gözlükler bu numaralardan yaklaşık 1,5 numrara düşük astiğmat yarım numara düşük)

Bütün bunların yanında bana önerileriniz ne olabilir? Şu cam, şu uygulama gibi kısaca yapılabilineceklerin en iyisini arıyoum diyelim.

Teşekkürler

Daimi : Sağ sph:-17,00 Cyl:-1,75 Axe:180
    Daimi : Sol sph: -17.00 Cyl: -3,00 Axe: 15

Hocam Allah yardımcın olsun bu tarz numaralı bazı hastalar tanıdım kendileri ben gözlüksüz görüyorum sorun yok diyen olsada siz yinede sorununuzun farkındasınız
    öncelikle ben incelik ve estetik olarak konuşmak isterim size bu camlar kesinlikle mevcut kullandıgınızdan çok fazla ince gelmez ne alırsanız alın.

Eğer ekonomik durumunuz müsait ise 1.74 Crizal Forte alın derim Fransadan gelir çerçeve seçiminizide size yakışan kemik çerçeve ve ufak olmasına dikkat edin ne kadar ufak alırsanız biraz daha ince gözükebilir ( - Miyop numaralarda camın ortası incedir )

Ama Ben çok para vermiyeyim derseniz bunun türkiyede yapılan 1.67"leri var ama o Crizal Alize"dir ( Forte Türkiyede yok )
    Türkiyede yaptırırsanız bu camları alacağınız mağazaya şu ricada bulunun oda firmadan incelik için bir talepte bulunsun

Bunun yanında Sadece Essilor yok tabiiki İşbir Arya kaplamalı camlar gayet iyidir

Novax firması 1.74 camları türkiyede yapıyor fakat diğer tüm firmaların 1.67 si kadar ince olmuyor

Altra Glacier kaplama yapıyor ama Crizal yada Arya kadar kaliteli bir cam değil

ZeiS ve rodenstock kendini hep en iyi ve ulaşılamaz görür ama o 1990 yılına kadar idi artık teknoloji çok ilerledi dünya pazarını Esiilor aldı teknolojidede bunları eziyor çok yüksek meblalara girmeyin bu yukarıda yazdıklarım size 1000 tl civarı ( camlar ) gelir umarımda rahat edersiniz
    Geçmiş olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: EndOfAllHope

quote:

Seçtiğiniz ürün çok iyi ama keşke o kadar para vermişken Varilux S alsaydınız ama olsun yinede kaliteli bir ürün şüpheniz olmasın
    Essilor"daki adı airwair dir 1.59 indextir

Bu cam için güzel fiyat aldım,Varilux S için %40 civarında fazla vermem gerekiyordu.

• 
Sayfa: önceki 128129130131132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.