Şimdi Ara

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (120. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: PehliOne- Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.927
Cevap
655
Favori
2.436.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
147 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
67. Sırada  bugün en iyi #12
Sayfa: önceki 118119120121122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, 1 ay önce kadar konuda da paylaştığım gibi, babama uzak/yakın kombine gözlük alma aşamasındayız.

Mesajımın alıntısı:
    quote:

Orijinalden alıntı: yaskoo_87

Arkadaşlar,

konuyu takip etmeye çalışıyorum, fakat camlar hakkında bilgim halen sıfır.

Babama yeni gözlük almamız gerekti.

Rapor bu: GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!

Uzak ve yakın bir camda yapacağız.

Kendisi tır şoförü, bu yüzden en geniş açılı camlardan seçim yapmamız doğru olur diye düşünmekteyim.

Bunun yanı sıra hoya cam tavsiye edildiğinden ötürü hoya 'yı seçeceğiz. Cam türü (organik/mineral vs...). Anti refle (Hoya Hi-Vision) kaplama, kolay çizilmeyen (sert) cam ve diğer tüm özellikler yer alsın istiyoruz. Yalnız şu inceltilme/abbe değerini pek anlamadım, aynı şekilde kolormatik dedikleri özelliği de anlamadım. Diğer şeyleri de çok kavrayabildiğimi iddia edemiyorum, bu sebeple nelere dikkat etmeliyim, neleri talep etmeliyim gibi gibi tavsiyelerde bulunarak yardımcı olabilir misiniz. Kısacası bu konuda bilinçli tüketici/kullanıcı olmak istiyorum.

Son olarak, her şey netleştikten ve gözlük siparişi verildikten sonra, gözlüğü aldığımızda taleplerimizin (cam özelliklerinin) doğru bir şekilde yerine getirilip getirilmediğini nasıl kontrol edebilirim. Yani test merkezi ya da cihazı gibi bir şey bulunuyor mu ya da en basiti başka bir gözlükçüye uğrayıp danışmak mı. Gözlüğü satın aldığımız kişi şunu yaptım bunu yaptım deyip de, bir şey yapmamışsa bunu ilk bakışta anlayabileceğimi sanmıyorum. O yüzden kontrol edebileceğim bir yol arıyorum.

Bir de alacağımız özellikteki bir gözlüğün yaklaşık fiyatı ne olmalı, civarı bir rakam telafuzu mümkün müdür.

Acele etmeden, araştıra soruştura, fiyat örnekleri ala ala, üzerinden bir ay geçti. Nihayetinde, hafta içi çıkıp seçimimizi yaptık, gözlük siparişini verdik ve ödemesini gerçekleştirdik. 2 hafta sonra gözlüğü alabilecekmişiz.

Seçimimiz şu şekilde:
    Optik cam: Hoya Hoyalux Summit Pro. LİNK. (uzak-yakın kombine, max. geniş açılı, %45 inceltme, sert çizilmeyen, ışıkları emen ancak sararmayan)
    Çerçeve: Ray-Ban RB7014. LİNK.

Ödediğimiz fiyat: 1050TL.

Sizce yaptığımız seçim ne denli isabetli/isabetsiz ve ödediğimiz rakam ne derece uygun/uygun değil?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaskoo_87 -- 20 Ekim 2013; 17:03:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ottmn

Arkadaşlar merhaba;Ayın 7 sinde göz doktoruna gittim muayene oldum ve göz numaram 1.5 derece yükselmiş ama doktor gözlerini yormasın diye 0.50 arttırıyorum dedi neyse gözlükçüye gittim çerçeve ve cam aldım fakat şöyle bi sorunum var.

Sol gözümle camın sağ tarafından baktığımda görüntü bulanıyor fakat camın tam ortasından bakınca görüntüde bozukluk filan yok böyle bi sorunla karşılaşan oldu mu? gözüm miyop ve astigmat

Gözlüğü aldığım yere gittim sorunu söyledim ilk önce tam dik bakman gerek camın kenarlarından bakınca görüntüde bozulma olur dedi bende öyleyse neden sağ camda ve eski gözlüğümde böyle birşey yok deyince o zaman gözlüğü bırak camı firmaya geri gönderelim dedi bıraktım 3 gün sonra cam değişti gelip alabilirsiniz diye haber verildi gittim yine aynı sorun.

Gözlük camı iade hakkım var mı ? Böyle bi sorun yaşayıp çözüme ulaşan var mı?

İnşAllah lazer tedavisi olup gözlükten kurtulmak istiyorum fakat sağ gözde göz tembelliği var

Arkadaşlar bana yardımcı olabilecek kimse yok mu?

• quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba;Ayın 7 sinde göz doktoruna gittim muayene oldum ve göz numaram 1.5 derece yükselmiş ama doktor gözlerini yormasın diye 0.50 arttırıyorum dedi neyse gözlükçüye gittim çerçeve ve cam aldım fakat şöyle bi sorunum var.

Sol gözümle camın sağ tarafından baktığımda görüntü bulanıyor fakat camın tam ortasından bakınca görüntüde bozukluk filan yok böyle bi sorunla karşılaşan oldu mu? gözüm miyop ve astigmat

Gözlüğü aldığım yere gittim sorunu söyledim ilk önce tam dik bakman gerek camın kenarlarından bakınca görüntüde bozulma olur dedi bende öyleyse neden sağ camda ve eski gözlüğümde böyle birşey yok deyince o zaman gözlüğü bırak camı firmaya geri gönderelim dedi bıraktım 3 gün sonra cam değişti gelip alabilirsiniz diye haber verildi gittim yine aynı sorun.

Gözlük camı iade hakkım var mı ? Böyle bi sorun yaşayıp çözüme ulaşan var mı?

İnşAllah lazer tedavisi olup gözlükten kurtulmak istiyorum fakat sağ gözde göz tembelliği var

Arkadaşlar bana yardımcı olabilecek kimse yok mu?

Ucuz camlarda ancak ortadan bakıldığında net görüntüye ulaşılır.
    Ucuz cam, az ve sınırlı görüntü demektir.. Bir de gözlerin merceği ile camların merkezi yani (PP mesafesine) uygun takılmamışsa al başına derdi..
    Bazen büyük çerçevelere küçük çaplı yani daha ucuz optik camın merkezini uydurmak mümkün olmuyor..

Korkarım devlet gözlükler için bu kadar sınırlı katkı verdiği sürece bilgisiz kişileri aldatan bazı şerefsiz gözlükçüler olması kaçınılmazdır.

Bu gözlük piyasası ne yazık ki güvenilmez bir piyasadır, Çok şükür burada bilgisi ve tecrübesini paylaşan acizcool ve prokopi gibi arkadaşlar var ve bizim gibi interneti bilgi amaçlı kullananlara çok yararlı oluyorlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sas_sas -- 23 Ekim 2013; 13:30:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• sas_sas kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevap için teşekkürler;Fakat ucuz camdan kasıt kaç tl ye kadar olandır? %45 inceltmeli olarak 200 tl ye aldım camları.Önceki camlarımı fark ödemeden almıştım ve hiçbir açıdan görüntü bozulması olmuyordu bu kadar fark verip görüntüde bozulma olması beni delirten konu.

İlk gittiğim doktora güvenip doktordan çıkar çıkmaz ilk girdiğim gözlükçüden camları yaptırmak gibi büyük bir hata yaptım şimdi gözükleri takamıyorum göz ağrısı yapıyor

Bugün başka bi doktora gittim eski gözlüğünle yeni yaptırdığın arasında çok fark var ben numarayı birden bu kadar yükseltemem dedi ve 0.50 yükseltiyorum dedi iyi güzel de aynı şeyi ilk gittiğim doktor da demişti ve eski gözlüğünden 0.50 yükseltiyorum demişti.

Şimdi ilk gittiğim doktor da 0.50 yükselttiyse bugün gittiğim doktor neden yeni yaptırdığın gözlükleri kullan demek yerine 0.50 yükseltiyorum deyip yeni reçete yazdı.

Bugün gözlükçüleri dolaştım evet gözlükçüler kime nasıl denk getirirsem politikası izliyor.

Birde gözlük camını yaptırdığım yere gidip cam da sorun var dediğimde cam da sorun görünmüyor doktorun dediği gibi eski gözlüğünden 0.50 daha yüksek dedi ama ben ordan çıkıp başka bi gözlükçüye gittim ölçtürdüm eski gözlüğüne göre 0.75 yüksek dedi ben şimdi bu gözlük camlarına iade talep edebiilrmiyim.Kullanamadığım camlara para vermiş oldum

• Herkese Selam,

Böyle bir konunun internette var olmasını sağlayanlara öncelikle teşekkür ediyorum. Bugün itibariyle gözlük camı markası olduğunu öğrendim. Dün Kudret Göz Hastanesinde muayene oldum. Çıkan sonuçlar şu şekilde:

UZAK: OD OS
    VS -3.00 VC -2.50 AXIS 5 VS -2.00 VC -1.25 AXIS 175

Bu numaralara uygun hangi camı almalıyım acaba? Konuya göz atınca Alman ve Japon firması yarışıyor gözüküyor. 1000 TL'ye yakın cama verebilirim ayrıca yeni bir çerçeve de alacağım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • Selam arkadaşlar benim de numaralarim miyop sol 1.00 sağ0.75 ve 0.25 astigmat cercevem kirildigi iiçin yeni cçerçeveve ona uygun cam alicam kullandigim cami 50 tl ye almistim antrefile idi ama ben biraz kirlenmesinden sikayetciydjm simdi iyi bisey almak istiyorum kir tutmayan su ve buhar tutmayan antrefile tüm oözelliklerolsun iste :) bana ne kadara mal olur ? Bide iİstanbulda hangi optkkcuyi tavsiye edersiniz?Cevaplariniz için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YSN_94 -- 23 Ekim 2013; 3:02:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Numaralı deniz gözlüğü yapan arkadaş var mı aramız da ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: YSN_94

Selam arkadaşlar benim de numaralarim miyop sol 1.00 sağ0.75 ve 0.25 astigmat cercevem kirildigi iiçin yeni cçerçeveve ona uygun cam alicam kullandigim cami 50 tl ye almistim antrefile idi ama ben biraz kirlenmesinden sikayetciydjm simdi iyi bisey almak istiyorum kir tutmayan su ve buhar tutmayan antrefile tüm oözelliklerolsun iste :) bana ne kadara mal olur ? Bide iİstanbulda hangi optkkcuyi tavsiye edersiniz?Cevaplariniz için şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar gözlük camını crizal alıcamda başka nelere dikkat etmeliyim ayriyetten organik ve antirefile eklettirmelimiyim beni aydınlatırsanız sevinirim.
  • quote:

quote:

Selam arkadaşlar benim de numaralarim miyop sol 1.00 sağ0.75 ve 0.25 astigmat cercevem kirildigi iiçin yeni cçerçeveve ona uygun cam alicam kullandigim cami 50 tl ye almistim antrefile idi ama ben biraz kirlenmesinden sikayetciydjm simdi iyi bisey almak istiyorum kir tutmayan su ve buhar tutmayan antrefile tüm oözelliklerolsun iste :) bana ne kadara mal olur ? Bide iİstanbulda hangi optkkcuyi tavsiye edersiniz?Cevaplariniz için şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar gözlük camını crizal alıcamda başka nelere dikkat etmeliyim ayriyetten organik ve antirefile eklettirmelimiyim beni aydınlatırsanız sevinirim.

crizal bir antirefle kaplama adıdır. organik camlara uygulanır . crizal bir cam aldığınızda organik antirefleli bir cam almış olursunuz. birşey eklettirmenize gerek yok.

• Arkadaşlar crizal kaplamada hangi markayı önerirsiniz essilor iyimidir ?
  • arkadaşlar yakında RAY-BAN optik çerçeve ve bununla beraber cam almayı düşünüyorum..antirefle cam kullanıyodum hep fakat bunda çok fazla çizilme problemiyle karşılaşıyorum ama güzel camdı memnundum..şimdi bu konuyu görünce daha çok bilgi edinmek istedim..acaba fiyat performans olarak önerebileceğim cam çeşidi ve markaları nelerdir?

bu arada gözlük numalarım 1.5 miyop astigmat vs. yok.. bu arada cam seçimimde maliyette önemli bir konu bunun yanında optik çerçeve tavsiyeleriniz olursa değerlendirebilirim
  • quote:

Arkadaşlar crizal kaplamada hangi markayı önerirsiniz essilor iyimidir ?

Crizal essilor'un markasıdır zaten. başka markalarda crizal olmaz. önceki sayfaları okursanız bilgileri göreceksiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercn53

Herkese Selam,

Böyle bir konunun internette var olmasını sağlayanlara öncelikle teşekkür ediyorum. Bugün itibariyle gözlük camı markası olduğunu öğrendim. Dün Kudret Göz Hastanesinde muayene oldum. Çıkan sonuçlar şu şekilde:

Bu numaralara uygun hangi camı almalıyım acaba? Konuya göz atınca Alman ve Japon firması yarışıyor gözüküyor. 1000 TL'ye yakın cama verebilirim ayrıca yeni bir çerçeve de alacağım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Acizcool yardımcı olabilecekmisin acaba? :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: blaster2005

quote:

Crizal essilor'un markasıdır zaten. başka markalarda crizal olmaz. önceki sayfaları okursanız bilgileri göreceksiniz.

Hocam teşkkürler bilgi için ben crizal camlı gözlük aldımda bugün crizal oduğunu nasıl anlıycam ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: blaster2005

quote:

Hocam teşkkürler bilgi için ben crizal camlı gözlük aldımda bugün crizal oduğunu nasıl anlıycam ?

Gözlük camlarınızın yanında isminizin bilgisayar ortamında yazılı olduğu bir güvence kartı verirler crizal olduğunda.

• Arkadaslar oncelikle merhaba translation6 hmc kaplama cam kullaniyordum camin birinde cizilmeler ve kaplama atma meydana geldi.optikcim camlari degistirecek trranslation 7 ile swing marka kemik cerceve ve trnsltn 6 camlara 210 tl verdim numaralar 150 ve 125x25 Ax fiyat nasil sizce optikci tanidik sayilir bende lens isi ile ugrasiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ercn53

Herkese Selam,

Abı yok mu yardım edebilecek biri? :/ kafam çok karışık cam konusunda ne yapacam bilmiyorum, her gittiğim yer farklı birşey diyor

• ercn53 E kullanıcısına yanıt
    Çerçevesiz gözlük mü kullanıyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: acizcool

Çerçevesiz gözlük mü kullanıyorsunuz?

Hayır, Kemik kullanmak istiyorum ya da yarım çerçeve olacak..

Yanıt verdiğinde ben:
  • Yeni olcum yaptirdim sol 0,75 sag1 ve her ikisinde de 0,50 astigmat var yanlis anlamadiysam genel olarak okulda tahtayi okumak icin ve aksamlari bisiklet surerken kullanacagim gunduzleri disarda pekde sikinti olmuyor.yani hic bir bilgim yok gozlukler hakkinda yardimci olursaniz cok sevinirim

Tesekkurler

• 
Sayfa: önceki 118119120121122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.