Şimdi Ara

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (280. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
17 Misafir (5 Mobil) - 12 Masaüstü5 Mobil
5 sn
11.462
Cevap
593
Favori
2.275.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
133 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 278279280281282
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kivanc89 K kullanıcısına yanıt
    1.6 camı dayanıklı olsun ve yaparkende elinde parçalanmasın diye söylemiştir ..e bir parçada fiyatı fazla tabii...ama PC de yaptırabilirsiniz trivex ve PC de çerçevesiz gözlüklerde dayanıklılığı daha fazla olduğundan istenir..ancak 1.6 olursa sorun yaşanmaz tabii kullanım önemli....
  • Yeni gözlük aldım bugün teslim ettiler, ama bu gözlükte bir sorun var sanki sağa sola kafamı çevirince ortamdaki şeyler daralıyor gibi gösteriyor. Bu normal değil gibi geldi çünkü daha önceden de gözlük kullanıyordum onu ilk taktığımda böyle bir durum hissetmemiştim. Onun derecesi 0.50 idi bu yenininki 1.00 ve 1.50 muayeneden sonra reçeteyle aldım ama hiç içime sinmedi sanki camlar eski gözlüğüme göre kalitesiz gibi geldi bana sorun ne olabilir ona optikçiye gidicem tekrar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kivanc89

    İyi akşamlar. 1 er numara miyop astigmatim var. Faset çerçeve kullanıyorum. Paraya kıyıp zeiss cam taktırmaya karar verdim. Gözlükcu 1.6 inceltilmis cam takalım dedi. 1.6 camların abbe değeri düşük mu? Saglam olmasi benim icin onemli. Zeiss trivex cam taktırmak daha mı mantıklı? Ya da zeiss in trivex cami var mi? Yardımcı olursanız sevinirim.

    Merhaba, polikarbon almadıktan sonra istediğinizi alın. Trivex in abbesi 1.60 a göre daha iyidir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ridianod

    Arkadaşlar merhaba. Bizim bir akraba da almış gözlüklerini. Nikon mercekli olandan almış. Benim gözlüm camı ile arasında 3-5 kat fiyat fark oluşturacak ne özelliği var ki bu camların. Hoya, Essilor, Nikon, Zeiss isim yapmış mercekler ama bunlar fiyatlarında böyle extreme fark edecek ne özelliklere sahipler ki ? Hepsi UV koruması olduğunu iddaa ediyor. Atıyorum Nikon daha çok katmana mı sahip bu konuda ? Çizilmeme vs gibi durumlar yüzünden mi o kadar para veriyoruz ? Zeiss gönderdiğimiz çerçeveye niye özel cam yapıyor. Bunun bana artısı ne olacak ki ? Yeni camlarımla mükemmel bir şekilde görüyorum, maviyi kırıyor bilmem ne. Nikon ya da zeiss bana efekti verdirecek bir farka mı sahip olacak ? Fiyatta o efekti vermemize neden oluyor çünkü.

    Merhaba, Fiat ile Audi yi kıyaslama gibi olmuş, amaç ulaşım ikisi de bu işe yarıyor. Camlarda da öncelikle marka imajı sonra da üretim teknolojileri ciddi farklar yaratır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • roy84 kullanıcısına yanıt
    İşte sorumun cevabı bu değil. Varsayınki dünyaya yeni gelmiş bir insanım ve Fiat ve Audi diye 2 araç var. Ben dışardan bakıp 4 tane yuvarlak üstünde gidiyolar işte diyorsam karşılığında alacağım cevap "ama öyle değil" olmamalı. Ne farkı var işte onu soruyorum. Audi ile Fiat'ı kıyaslarken bir sürü fark çıkarabilirim. Gözlükte bana hakkaten ne farkı çıkaracaksınız ? Sorduğum gözlükçüler oldu. Stok fiyatı üzerinden burada yeri mi ne varmış sanırım essilor'un o yüzden fiyatı uygun oluyormuş. Fiyatını gösterdiği kitapçığın ilerleyen sayfalarında benim camın tane fiyatı 350 euro görünüyordu. Bu da stok bittikten sonra sipariş edilince alınan fiyat dedi gözlükçü. Nikon, Zeiss vs de sipariş geçildiği ve euro üzerinden geldiği için pahalı olduğunu iddaa etti. Bilmiyorum ne kadar doğru öğrendiklerim bunlar. Gerçeğe mi yoksa placebo etkisine mi para veriyoruz ya da vereceğiz onu anlamak istiyorum. Ha siz çıkıp bana essilor'un kaplamaları düzgün kullanımda 2 sene anca dayanır sonra kazınır, nikonda 5 sene derseniz çıkacağım miktarı artırabilirim orası ayrı. Bu arada essilor'un neye göre fiat kategorisinde nikon'un neye göre audi kategorisinde olduğunu yazarsanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 1 Mayıs 2017; 14:0:7 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: roy84


    quote:

    Orijinalden alıntı: kivanc89

    İyi akşamlar. 1 er numara miyop astigmatim var. Faset çerçeve kullanıyorum. Paraya kıyıp zeiss cam taktırmaya karar verdim. Gözlükcu 1.6 inceltilmis cam takalım dedi. 1.6 camların abbe değeri düşük mu? Saglam olmasi benim icin onemli. Zeiss trivex cam taktırmak daha mı mantıklı? Ya da zeiss in trivex cami var mi? Yardımcı olursanız sevinirim.

    Merhaba, polikarbon almadıktan sonra istediğinizi alın. Trivex in abbesi 1.60 a göre daha iyidir

    Teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar benim sol ve sağ gözümde 1.25 miyop başka bir sorunum yok bütçem 250 tl acaba bana önericeğiniz gözlük tavsiyesi varmı ?
  • Öncelikle Selamun Aleykum.

    Arkadaşlar, Monoküler bir kişiyim. Sağ gözüm fitizis bulbi. Yani görüşüm yok.

    Sol gözüm. 3 miyop , 1.50 astigmat.

    Normal gözlük kullanıyorum. Ama yazları çok sıkıntı çektiğimden güneş gözlüğü yaptırmak istiyorum.

    Yakındaki bir gözlükçüden fiyat aldım.

    Crizal UV polarize 1.61 inceltilmiş, içi kaplamalı cama 540 lira fiyat söylediler. Tek cam için.

    Ben monoküler olduğum için diğer gözüme cam yaptırmak istemedim. Ama firma renk tonu farkı oluştuğu gerekçesiyle iki camında yapılması gerektiğini söyledi. Diğer cam için en uygun 195 liralık fiyatı önerdiler. İnceltilmemiş ve kaplaması yok.

    Şimdi ben ne yapayım. Fiyat sizce nasıl. Daha büyük firmalara gidip fiyat alayım mı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pckopat_doktor -- 3 Mayıs 2017; 14:58:25 >
  • aliexpresten gözlük camı alan olmadımı hiç, hayret
    ben ordan almak istiyorum, türkiyede cam fiyatları gözlükten pahalı saçma sapan fiyat politikaLarı fakirlikten ölüyoruz bi gözlük camına da 200-300 lira vereceksem...
  • R: -0.25 -1.25
    L: -0.75 -0.75

    Nikon 1.5 SCC Blue için çiftine 400 TL fiyat veriyorlar ? Fiyat pahalı mı ?
  • Essilor VARILUX S 4D Ormix 1.6 Clear & Transitions VII Prevencia almayı düşünüyorum. Önerir misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElPoderoso -- 5 Mayıs 2017; 12:59:1 >
  • efendim iyi günler, bir adet 290 tl denen cerceve ile birlikde bu lensler için toplamda 900 tl fiyat aldım acaba bu fiyat nasıldır, bilgi verebilecek arkadaşa şimdiden teşekkürler ederim.

    GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!
  • polat_bilal P kullanıcısına yanıt
    Hocam durum nedir bende Atasun'dan aldım essilor marka halen bulanıklık var merkezi hariç.İade düşünüyorum artık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kramerica

    üsküdarda , merkezde kapalı çarşı var orada ilhan optik / lütfü bey var.
    çok düzgün karakteri ve işçiliği olan bir optisyendir.
    çoçuğumu götürdüğüm doktorlar gözlükleri inceleyince gözlükçünün numarasını istedilerdiğer hastlarına tavsiye etmek için.
    teli 0216 341 51 23


    Hayatta tavsiye etmem, bu kadar kötü bir esnaf olamaz. Fiyat almak için gittim index soruyorum ince iyidir diyor, iyi de index ne diyorum belli camı gösterip o değişiyor diyor. Dedim bana bir fiyat verin, kataloğu bulup tüm fiyatlar burada yazıyor diyor. Son fiyat mı bunlar diyorum yok diyor e son ne olur diyorum ödemeye göre değişir diyor. Bu kadar cins birini görmedim, bu tiplere para kazandırmayın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba , 1 yıl önce yaptırmış olduğum uzakdoğu malı olduğunu tahmin ettiğim xcelite marka anti-blue camlar antirefle ve kirlenmeme özelliğini tamamen yitirdi. Gözlerim 2 numara miyop artı 0.75 astigmat da var. Hangi marka cam tavsiye edersiniz? Zeiss drivesafe ve essilor prevencia hakkında ne düşünüyorsunuz? Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • donanımsewer D kullanıcısına yanıt
    Hem lens , hem gözlük mü kullanıyorsunuz , yoksa sürekli lens mi kullanıyorsunuz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar

    Bir sorum olacak sizlere

    Ben neredeyse yılda 1 gözlük çerçevesi değiştiriyorum. Sıkılıyorum gözlük camından ve bu nedenle en ucuz camdan taktırıyorum. Ancak gün içinde bilgisayar, evrak, telefon vs. çok fazla şey okuyorum ve ekrana bakıyorum. Artık iyi bir cam alma vaktimin geldiğini gözlerim bana işaret ediyor gibi.

    Ben şimdi zeiss veya hoya bir gözlük camı çerçeveme taktırsam ve o çerçeveden sıkılsam o camlar direkt çöp mü oluyor? Kesme, biçme gibi işlemlerle başka çerçeveye aktarmak mümkün müdür?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hoya nulux ve hilux arasindaki fark ne rica etsem acil cevap atabilir mi bilen bi arakadas

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap gelir mi bilmiyorum ama bu crizal prevencia camlarda toz muhabbetinin farkı nasıl oluyor acaba ? Ben her akşam silmek zorunda kalıyorum toz taneleri yüzünden. su tutmuyor hakkaten ama bu toz muhabbeti canımı sıkıyor. Sertifikası da orjinal sertifika araştırmalarıma göre. Hani dandik cam mı takıldı diyeceğim ama. İlginç bir olay. Şimdi parmak izi testi de yaptım. Parmaklayınca iz yapıyor yani bariz. Hafif dokununca da yapıyor ve puslandırıyor görüşü. Bunun ölçüsü nedir ?

    Toz olayında bir sonuca erişemedim fakat parmak izi olmaz değil. Parmaklayınca çok kolay bir şekilde temizlendiği anlamına geliyormuş. Hakkaten öyle. Eski gözlüğümde yağ sıvandı etrafa. Essilor da hemen silindi.

    - Bu arada güneş altında kaputu parlayan arabaya gözlük üstü bakış at, çek yaparak şu parlama şeysini test edeyim dedim geçenlerde. O çıkan beyaz ip gibi parlama efektinde pek de bir azalma falan görmedim açıkcası. O da ayrı bir konu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 14 Mayıs 2017; 0:11:14 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: by_heat

    Hocam durum nedir bende Atasun'dan aldım essilor marka halen bulanıklık var merkezi hariç.İade düşünüyorum artık.

    Hocam iade ettim, 7 gün içinde iade ve 1 ay içinde cam değiştirme hakkı vardı koşulsuz. Eski hoya camları kullanmaya devam ediyorum. Yarın doktora gidip yeni reçete alıcam ama cam konusunda ne alacağıma karar veremedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 278279280281282
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.