Şimdi Ara

göz sağlığı için lcd monitör mü led monitör mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
10.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bende şuan crt 17inc plibis marka monitör war fakat bu monitör gözlerimi sulandırıyor ve agrıya sebeb oldugu için deiştirmeyi düşünüyorum fakat lcd mi led mi göz sağlığı için uygun olur sizce hangi monitörü almam göz sağlığı açısından uygun olur?

• Kardeş bende bu aralar monitör bakıyorumda, o konuda her yerde led diyorlar haberin olsun.
  • LED contrastı daha yüksek. az yer kaplıyor ve az enerji yakıyor. az enerji yakıyor demek LCD ye göre daha az radyasyon saçıyor demek.
    Ayrıca LCD monitörler içinde kullanılan sıvılar zehirli. o sıvılara değil dokunmak bulunduğu oda havasını solumamak gerekiyor.

bende lcd kullanıyorum ve led e geçmek için araştırıyorum ama bu geniş ekran olayı beni çok düşündürüyor. yıllardır kare çözünürlüklere alıştım geniş ekranları hiç sevmiyorum. film izlemek için oyun oynamak içinde güzelim yazılımlarımı adam gibi modlarda kullanamamak canımı sıkıyor. ama galiba herkes geçti geniş ekrana bi ben kaldım. :D
  • Keşke 22'' Crt Olsa , Eğer Görüntünün parlak ve net olmasını istiyorsan LCD al , yok benim için görüntü önemli değil sağlık önemli diyorsan LED al . Ancak Aradaki fiyat farkıda az buz değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: kovadogs

Keşke 22'' Crt Olsa , Eğer Görüntünün parlak ve net olmasını istiyorsan LCD al , yok benim için görüntü önemli değil sağlık önemli diyorsan LED al . Ancak Aradaki fiyat farkıda az buz değil

Yanlış bilgi vermeyelim

Led ekranların parlak ve net olmadığını nereden çıkarttınız?
  • LED aydınlatmalı olsun CCFL aydınlatmalı olsun sonuçta LCD her ikiside. Bir fark olmaz. LED'i bambaşka bir teknoloji imiş gibi algılamayın. Aydınlatmanın cinsi değişiyor sadece geriye kalan herşey aynı. Oled amoled gibi teknolojiler bir fark oluşturur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nirvanizm

arkadaşlar bende şuan crt 17inc plibis marka monitör war fakat bu monitör gözlerimi sulandırıyor ve agrıya sebeb oldugu için deiştirmeyi düşünüyorum fakat lcd mi led mi göz sağlığı için uygun olur sizce hangi monitörü almam göz sağlığı açısından uygun olur?

Günde kaç saat oturuyosun? Ben de aynı monitörü kullanıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Monitör mü tv mi?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • LCD ile LED monitörler arasında çok fark yok sadece biraz görüntü kalitesi farkediyor sonra düşük güç tüketimi,az yer kaplaması(geçri LCD lerde öyle birşey farketmiyor örnek lcd 6 cm iken ledlerde 2 cmdir bu kadar birşey farkediyor..

bu arada bilgisayarın başına oturma süresi etkiliyor sağlığımızı bu arada bende iş zamanında toplarsak molalar vs dahil 3 veya 4 saat.. bazen 1,5-2 değişiyor devamlı oturmuyorum ben sadece toplam süreyi kastediyorum.. yani ara sıra kalktığım da oluoyr diyelim çıktım bir saat bir bucuk saat sonra geliyorum onun gibi örnek verebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ridvanakd5

quote:

Orijinalden alıntı: nirvanizm

arkadaşlar bende şuan crt 17inc plibis marka monitör war fakat bu monitör gözlerimi sulandırıyor ve agrıya sebeb oldugu için deiştirmeyi düşünüyorum fakat lcd mi led mi göz sağlığı için uygun olur sizce hangi monitörü almam göz sağlığı açısından uygun olur?

Günde kaç saat oturuyosun? Ben de aynı monitörü kullanıyorum.

aslında belli bi süre yok ama 4 5 saat bazen 1 2 saat belli olmuyor gerçekten gözlerimi agrıtıyor şuan ekranın bütün parlaklıgını kıstım kontrastta 57 de öle bakıyorum monitöre ayrıca ekran çöünürlügünü 1024x768 e ayarlayıp 85hz yaptım ama hala verimli sonuç alamadım gerçekten gözleri yoruyor

• Göz saglığı için en iyi LCD monitör hangisi bir tavsiyeniz var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kavas

Göz saglığı için en iyi LCD monitör hangisi bir tavsiyeniz var mı?

phlips 220X1SW şöle bi monitöör var ama nasıldır bilmiyorum sadece göz sağlıgı için denmiş özelliklerinde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.