Şimdi Ara

Göz rahatsızlığı nedeniyle muafiyet işlemleri (Muaf oldum) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
6
Favori
38.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • konu için teşekkür ederim belki hort olacak ama benimde bir kaç sorum var benimde yanlış bilmiyorsam iki güzemde de birbirine yakın miyop ve astigmat var 7 ve 7,,, gibi astigmatla herhalde 8 oluyor şuanda 23 yaşındayık daha tecilli mesela şuanda çağırsalar muf olurmuyum ve ben tamamen muaf olmak istesem tecili bozdurmammı lazım yada tecil süresi falan bitip muayene olduğum zamanmı belli olur yardımcı olursanız sevinirim?
  • Alemdar11 A kullanıcısına yanıt
    Tecilini bozdurma.. süresi bitince göz rahatsızlığın olduğunu ve muayene olmak istediğini söylersin, onlar da seni askeri hastaneye sevk ederler. Tecil bozdurmak çok mantıklı değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: air_jersey15

Tecilini bozdurma.. süresi bitince göz rahatsızlığın olduğunu ve muayene olmak istediğini söylersin, onlar da seni askeri hastaneye sevk ederler. Tecil bozdurmak çok mantıklı değil.

çok teşekkür ederim doğrudur e mantıklısı o değilmi zamanı geline nromla muayene olacağım değilmi
  • Beyler benim sag 0.25 sol 3 numara boyle olmasi genettik sizce bi sıkıntı olur mu girmemde

Bide anadolu lisesi 1. Sinif ogrencisiyim gerekirse als sinavina girecegim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba , yasım 26 unıversıte yenı bıttı bende bu dogrultuda halıcıoglu askerıyesıne gıttım eyup subesınde hastaneye sevk ıstedım ve sevkımı 6 temmuz pazartesı gunune aldım muayne olucam kasımpasa asker hastanesınde ..şimdı sorum su bılen arkadaslar ... sag gozum dogustan tembel %10 bıle görmedıgını soluyor doktorlar ayrıca bu gözde 7 derece astıgmat 7 derece hıpermetrop ve uzaga bakınca dısa kayma oluyor bu kosullarda muaf alabılırmıyım .. ? 2.sorum air jersey15 arkadasım sana ..kasımpasa asker hastanesınde heyet varmı ? yanı ordamı aldın sen curuk raporunu heyete ordamı cıktın yoksa gatayamı gıttın ? ACILL BILGI VERIRSENIZ MUTLU OLURUM
  • arkadaşlar merhabalar bende izmir'den yarın için işlemleri halletmeye gidiyorum

ben gittiğimde şubeye ilk bilgi almak için görevli bana gözlerinin bozuk olduğuna dair raporlar gel demişti üni diplomamı yarın alcam bugünde hastaneye gittim gözüme damla damlattılar belge aldım 8.25 sağ sol 8.00 iki gözdede 1.25 astigmat var büyük ihtimal askere almazlar herhalde ben hiç tecil yaptırmadığım için kurul derse sende bişey yok askere gidiyosun tecil ettirebilir miyim o an? çünkü 2 yıllık üni mezunuyum 12 ay yaparım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srcn35 -- 23 Temmuz 2015; 23:16:53 >
  • Toplam 14,25.İstersem askere gidebilir miyim?Yoksa direk almazlar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackEagle03

Toplam 14,25.İstersem askere gidebilir miyim?Yoksa direk almazlar mı?

astigmatların yarısı alınıyo hesabı filan var
  • Ben bozdurdum tecili astigmatlarla beraber 16 numara miyopta bende var yerler belli olduğu zaman askerlik şubesine gel gata'ya sevk edelim dediler bana muaf olma şansım yüksek değil mi arkadaşlar neden tecili bozdurmak riskli dediniz ?
  • toplamım 12.5 yapıyo göz dereceleri sabah saat 10 da muayneye diye gittim hastaneye 2 de muaf belgesini verip yolladılar ... hiç aklımda yokken çürük aldık hemde jet hızıyla anlamadım.... yanımda 2 çoçuk daha vardı biri 15 diğeri 16 olan toplamları ama onlara vermediler. miyoptu onlar ben hipermetropum ben aldım :S:S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi u9ur10 -- 18 Ağustos 2015; 21:29:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: u9ur10

toplamım 12.5 yapıyo göz dereceleri sabah saat 10 da muayneye diye gittim hastaneye 2 de muaf belgesini verip yolladılar ... hiç aklımda yokken çürük aldık hemde jet hızıyla anlamadım.... yanımda 2 çoçuk daha vardı biri 15 diğeri 16 olan toplamları ama onlara vermediler. miyoptu onlar ben hipermetropum ben aldım :S:S

Yasal olarak sınırın üstünde o arkdaşlarla konuşma imkanın oldu mu peki askere gitmek istediklerini mi belirttiler özellikle ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: altinbilek

quote:

Orijinalden alıntı: u9ur10

toplamım 12.5 yapıyo göz dereceleri sabah saat 10 da muayneye diye gittim hastaneye 2 de muaf belgesini verip yolladılar ... hiç aklımda yokken çürük aldık hemde jet hızıyla anlamadım.... yanımda 2 çoçuk daha vardı biri 15 diğeri 16 olan toplamları ama onlara vermediler. miyoptu onlar ben hipermetropum ben aldım :S:S

Yasal olarak sınırın üstünde o arkdaşlarla konuşma imkanın oldu mu peki askere gitmek istediklerini mi belirttiler özellikle ?

Konuştum Askere gitcem gitmicen diye kimse seninle konuşmuyo zaten yalan o denilenler. Yasal olarak numaran kaç olursa olsun normal sivilde aldığın hiçbir raporun muayne sonucunun geçerliliği yokmuş. göze damlattıkları damla miyopları düşürüp hipermetropları yükseltiyomuş . onun için 14 15 olan müyoplar 12 13 e inmiş. komando olamaz raporu aldılar sadece.

• Ben de muaf oldum miyoptan tek eklemek istediğim damla damlattıktan sonra numaralar çok fazla düşmüyor arkadaşlar 0.50 numara farketti benim toplam bazı yerlerde 1'er numara düşüyor demişler kesinlikle yanlış
  • Arkadaşlar sol gözüm görmüyor sağ gözüm ise 15 numara işitme sorunuda sizce banada çıkarmı muaf?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gözlerimde miyop + astigmat var. İki göz toplamı 13,5.

6 Sol
    7,5 Sağ

astigmat göz toplamında ekleniyor mu ?
  • TREMİLA_ kullanıcısına yanıt
    evet astigmat numarasının yarısını ekliyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: air_jersey15

evet astigmat numarasının yarısını ekliyorsun

Bakalım usta birliğinden Gata sevk isteyeceğim. 13,5 - 14 gibi bir durum var. En kötüameliyat olururm ( Şafak 330 ;) )
  • qwerty0909 Q kullanıcısına yanıt
    aynı durumdayım arkadaşla göz tansiyonum var (glokom) devamlı damla kullanmam gerekiyor göz numaralarım 4,5-2,0 miyop sizce muaf olma durumm nedir?
  • cml14 C kullanıcısına yanıt
    bu dereceler ile muaf olunmaz 4.5 ciddiye alınacak değerler değil. glokoma da cok ciddi bakmıyorlar.
    muafiyet için toplam 14 ü geçmeli sizinkiler bunun çok altında.
  • qwerty0909 Q kullanıcısına yanıt
    peki teşekkür ederim askeri şubeye gittiğimde direk askeri hastaneye sevk edelim deyince bende acaba mı dedim yinede problemi söylemek lazım tabi
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.