Şimdi Ara

Göz kusuru nedeni ile askerlik muhafiyeti (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
6
Favori
138.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ben yüksek lisans öğrencisiyim proje dönemindeyim, projeyi teslim etme sürem Nisan ayı fakat tecil tarihim 14/02/2016'da bitiyor görünüyor, bu arada bir problem yaşarmıyım?

göz numaralarım da 8,25'e 7,75 miyop, muaf olma şansım var mı? herhangi bir askerlik dairesine gitsem ve sevk olmak istediğimi söylesem sevk olur muyum? sevk prosedürü nasıl işliyor?

ben yüksek lisansı bitirdiğimde 1 yıl tecil için şubeye gittiğimde yaparım diye düşünüyorum ama yol gösteren olurse çok sevinirim
  • rebelsoul R kullanıcısına yanıt
    Senin gibi bende aynı durumu yaşadım. Tecilim mezun olmadan önce bitti. Bir problem yaşamıyorsun. Sadece bakaya kalmış oluyorsun. Mezun olana kadarda askerlik şubesi önünden geçme =). Bir sonraki celp dönemine sevkini yaparlar. GBT den uzak durmaya çalış. Mezun olduktan sonra askerlik işlemlerini yaparsın.

Askeri hastaneye sevk edilebilmen için askerlik işlemlerini başlatman gerek. Bende sormuştum onu hatta yüksek lisanstan sonra tecil yaptırırken sordum askeri hastaneye sevk edilmek istiyorum diye, bana dediği askere gitmek için işlemini yaptırman gerek dedi. Lisans sonrası tecil ettirdiğimde muayenede daha ağzımı açamadan elverişli raporu verildiği için ikinci defa tecil için gidildiğinde muayeneye göndermiyorlar. Gözden muafiyet almak için askeri hastaneye görünmen şart ve bunun içinde askere gitmek için gereken işlemlerini başlatman gerekiyor.
  • Çok sağol bilgi için, okul bitmeden tecil nasıl biter gerçekten büyük saçmalık. ikinci defa muayene gönderilmemesi de büyük saçmalık. ilk tecilin üstünden 5 seneye yakın zaman geçti, belki o arada bir rahatsızlığım oldu. neyse artık beklemeye devam.
  • Sağ gözüm 6,25 miyop ve 1.25 astigmat var. Sol gözümde 5,5 miyop ve 1.75 astigmat var. Hespini toplayınca 14.75 yapıyo ama astigmatların yarısı alıp toplayınca 13.25 ben muaf olur muyum yoksa doktorun insafına mı kalmışımdır sizce? Astigmatların yarısı muhabbeti kesin mi ben bi link bulamadım da?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knighttt -- 17 Ocak 2016; 5:44:53 >
  • Merhabalar bir sorum olacak..
    Sağ gözüme darbe almam sonucu Retina yırtığı oluştu bundan 2 sene önce kadar. şuan sağ gözümde merkezden hiç birşey göremiyorum onun dışında merkez harici gei kalan görme alanı çok bulanık ve şekilsiz oluyor artı olarak yüzen şeyler var.. bu sadece sağ gözümde
    sol tarafta hiç bir şey yok hafif bulanıklık var sadece.
    sizce askerlikten muaf olur muyum ? (not: solak değilim..)
    yakın zamanda cevabınızı bekliyorum..
  • Saydın Dr. Erman emre hocam bir sorum olacak..
    Sağ gözüme darbe almam sonucu Retina yırtığı oluştu bundan 2 sene önce kadar. şuan sağ gözümde merkezden hiç birşey göremiyorum onun dışında merkez harici gei kalan görme alanı çok bulanık ve şekilsiz oluyor artı olarak yüzen şeyler var.. bu sadece sağ gözümde
    sol tarafta hiçbirşey yok hafif bulanıklık var sadece.
    sizce askerlikten muaf olur muyum ? (not: solak değilim..)
    yakın zamanda cevabınızı bekliyorum..
  • Bnm gözler sağ 7.50 -3.0 se. 9
    Sol 4.25 -3.0 se. 5.75
    Askerlik için heyetten ne çıkar acaba??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba benim bir sorum olucaktı bugün askerlik için göz muayenesine gittim gözlerim
    Damlasız sağ +13.00-0,75-15-0,15
    sol +13.00-1,00-1300,15

Damlalı sağ -6,25-0,75-15
    sol -6,75-0,25-90

neden böyle çıkmış olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eruhyn -- 20 Aralık 2016; 13:52:45 >
  • Arkadaşlar İZMİR için konuşuyorum diğerlerinde durum ne bilmiyorum

2016nın yazında okulum bitti gittim kontrole biri 8 diğeri 8,5 + 1,25 astigmat var askeri doktor baktı ooo baya yüksek heyete sevketmemiz lazım seni dedi büyük ihtimal alınmazsın dedi.
    sevke girdim komutanlar doktorlar vardı direk 30 saniye baktılar kağıda değerlere muafiyeti verdiler ankaradan 6 ay sonra resmi belge kağıt gelecek dediler oda geldi ama bu süreç 2 3 gün sürmüştü askerlik şubesiyle hastahane arasında git gel
  • quote:

Orijinalden alıntı: srcn35

Arkadaşlar İZMİR için konuşuyorum diğerlerinde durum ne bilmiyorum

2016nın yazında okulum bitti gittim kontrole biri 8 diğeri 8,5 + 1,25 astigmat var askeri doktor baktı ooo baya yüksek heyete sevketmemiz lazım seni dedi büyük ihtimal alınmazsın dedi.
    sevke girdim komutanlar doktorlar vardı direk 30 saniye baktılar kağıda değerlere muafiyeti verdiler ankaradan 6 ay sonra resmi belge kağıt gelecek dediler oda geldi ama bu süreç 2 3 gün sürmüştü askerlik şubesiyle hastahane arasında git gel

birde söylemeyi unuttum miyop gözler benim askeri doktorda demişti 10-14 arası komando olamıyorsun 14 ve yukarısı ise muafsın
  • S.a beyler ben kamu kurumunda kadrolu işçiyim işe dozer operatörü olarak girdim fakat yollar sonra gözlerimdeki problemler engel oldu mesleğime. Göz doktoruna gittim heyete aldılar beni vs bana duane sendromu teşhisi koydular ve ağır ve tehlikeli işlerde çalışamaz diye heyet raporu verdiler. İşyerinde pozisyonum değiştirildi farklı bir alanda aynı kurumda çalışmaya devam ediyorum.
    Sorum şu: Başımı çevirmeden sol tarafı göremiyorum. Yukarı bakamıyorum aşağıda öyle illa başımı çeviricem. Sadece karşıyı görebiliyorum sol göz kapağımda kısıtlılık var biraz sağa sola yukarı aşağı kafamı çevirmeden bakmaya çalıştığımda çift görme oluşuyor. Sizce askerlikten muaf olurmuyum lütfen cevap bekliyorum Allaha emanet.
  • Nebikaplann N kullanıcısına yanıt
    Askerlik şubesine git durumunu anlat seni hastaneye yönlendirirler yönetmelikte varsa muaf alırsın

• quote:

Orijinalden alıntı: Nebikaplann

Tecilim 29.12.2019 da bitiyor riske atmalımıyım sence ? @YQQ4

@YQQ4

Tecil bozdurmicaksın hocam sadece muayene olucaksın

Şurdan da bi bak istersen.

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2016/11/20161111-26.pdf

• YQQ4 kullanıcısına yanıt
    Ben muayeneye girmek için önce tecili bozmak gerektiğini biliyordum şimdi muayene olduktan sonrA tecil devam eder mi yanı ?

Muayene için bozdurmak lazımmış gene de bilgi için gidin bi sorun isterseniz daha detaylı bilgi verebilirler

• altinbilek kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Şu an güncel göz numaralarım:
    Sağ: -7.75 cyl: -2.00
    Sol: -6.25 cyl: -2.00
    Ama şu an artık sağlık ocağına gitmek gerekiyormuş. Sizce nasıl olacak bu iş? Verecekleri oranlara bağlı mı heyete çıkacağım? Teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar lisans sonrası tecil için gittiğimde muayenede bana herhangi birşey sorulmadan elverişli raporu verildi. Ancak bende göz sorunu bulunmakta. İkinci kez tecil için gittiğimde bunu söylesem tekrar muayene olabiliyor muyum? Bu konuda nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gfb_87 -- 3 Mayıs 2017; 17:58:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gfb_87

Arkadaşlar lisans sonrası tecil için gittiğimde muayenede bana herhangi birşey sorulmadan elverişli raporu verildi. Ancak bende göz sorunu bulunmakta. İkinci kez tecil için gittiğimde bunu söylesem tekrar muayene olabiliyor muyum? Bu konuda nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

Tecil bozduğunuzda veya teciliniz bitip sevk işlemleri için şubeye gittiğinizde muayene olmak istediğinizi söyleyebilirsiniz. Onlarda sizi aile hekimine gönderir, aile hekimide uzman doktora gönderir. Sizde onunla tekrar şubeye gidersiniz onlarda sizi hastaneye sevkederler. Durumu anlatırsınız. Muayene ederler ve gitmenize engel teşkil edecek bir haliniz varsa heyete çıkartıp çürük raporu verirler. Heyet dediğimizde 2-3 doktor yani millet heyet denince şöyle bi korkuyor. Gereken neyse onu yaparlar.

Edit: Tekrar tecil için gittiğinizde de muayene olmak istediğinizi söylebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURKISH POWER -- 3 Mayıs 2017; 20:41:0 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.