Şimdi Ara

ZOR DURUMDAYIM FİKİRLERİNİZ ÖNEMLİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba biraz forumun konsepti dışında bir konu açıyorum belki sizlerin samimiyetine dayanarak, ben 27 yaşındayım ailemle beraber İstanbul’da yaşıyorduk, son beş yıldır daha İstanbul dışında Silivri taraflarında oturuyorduk. Bütün aile bireyleri çalıştıkları firmalar küçülmeye gittiği için işsiz kaldı ve kira gıda vs gibi zor durumdan dolayı bundan 15 gün önce maddiyatın kötü gidişatıyla dolayı ailem memleketimize yani Adıyaman’a göç etmek durumunda kaldı. Ben İstanbul’da kalarak çalışırım ve para biriktiririm kafasıyla hareket ettim. Artık çocuk olmadığımı farkında olduğum için yarın bir gün yakın bir zamanda ev bark sahibi olacağımın da farkındayım ve bu yüzden kalmayı tercih ettim. Fakat tutunamadım, iş bulamadım kalacak yerim zaten yok. Maddi açıdan dibin de dibinde olup zorlandigim için ben de memlekete gitme kararı aldım fakat psikolojik olarak kötü hissediyorum. Oraya gittiğimde bütün hayatımın biteceğini düşünüyorum istesem de iyi bir imkanı olmadığı için para biriktirip ileride bir yuva kuramayacağımı düşünüyorum. Böyle sorunlarım var içimi sizlere dökmek istedim, belki çıkıp bana öneride bulunacak abilerim kardeşlerim olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yzbprice337 -- 17 Mart 2026; 14:48:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kanka yazdıklarını okuyunca gerçekten insanın içi sıkılıyor, zor bir süreçten geçtiğin çok belli. Ama şunu samimiyetle söyleyeyim: bu bir “bitiş” değil, sadece mecburi bir mola gibi düşün. İstanbul’da tek başına hem iş hem barınma sıkıntısıyla mücadele etmek zaten çok yıpratıcı, bu şartlarda tutunamaman senin eksikliğin değil.

Ailenin yanına dönmek geri adım değil, aksine biraz toparlanmak için fırsat. En azından kafan daha rahat olur, temel ihtiyaçlarını düşünmezsin. Bu da sana yeniden plan yapma gücü verir. 27 yaş hiçbir şey için geç değil, şu an yaşadığın durum kalıcı olmak zorunda değil.

Bence kendine biraz zaman tanı, orada kafanı toparla, ne yapmak istediğine odaklan. Gerekirse uzaktan iş, yeni bir alan öğrenme vs. yollarını da düşün. Biraz güç toplayıp tekrar çıkış yapman her zaman mümkün.

Yalnız değilsin, böyle dönemlerden geçen çok insan var ve çoğu tekrar toparlıyor. Sen de toparlayacaksın. 🙏

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Aile kurmayı niye bu kadar kafada büyültüyorsun zengine kendi özgürlüğünü daha sıkı bağlatıyorsun.

Referans Paylaşım Konuları:
    https://forum.donanimhaber.com/referans-paylasim-konulari--160239311
  • zantevesta kullanıcısına yanıt

Hayatımda birisi var ve ciddileşiyor evlenecek olduğumda yuva kuracak olduğumda nasıl yaparım diyorum önümde kısa bir sürecim var. Bu yüzden o metropolde kalmayı tercih ettim ama tutunamadım, İstanbul bizi de yuttu. Dediğin gibi kısa süreli bir mola olarak göreceğim bunu. Cevabın için çok teşekkür ederim beni hiç tanımayıp vakit ayırıp yazmanın bende değeri paha biçilemez var ol, çok sağ ol 🙏

Haklısınız ama önümde çok kısa bir sürecim var nişan düğün olduğunda benim ufak tefek masraflar için ayıracak bütçem bile yok, 2 gün boyunca esenler otogarda yattım, buradan memleketime borç harç bilet alıp zar zor gidiyorum. Yuva kuracak olursam nasıl bunu başaracağım diye düşünmeden geçemiyorum.

Referans Paylaşım Konuları:
    https://forum.donanimhaber.com/referans-paylasim-konulari--160239311
  • Bazen böyle oluyor işte... Hayatta hiç kontrol edemediğin şeyler yaşıyorsun bazen. İşin güzel tarafı, ciddiye giden ilişkinin bu durumdaki tutumu ne olacak bunu görme fırsatın var. Yanında olur, destek olursa devam et onunla. Bu durum onun tavırlarını değiştirirse hiç vakit harcama tatlı canını üzme  

Bu da mantıklı ve farklı bi bakış açısı. Teşekkürler 🙏

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.